2 ayrı diplomam var. Biri lisans değil " DUT"deniliyor fransa ya özgü bir diploma yani avrupa ülkelerinde bile geçerli değil. Allah vergisi üstün bir zekam yok. Yani anlican aşırı çalışarak aldım bu diplomayı. Gelsem tüm emeklerim zay olmuş olucak. Baha ne değil. 3 yaşımdan 20 yaşima aldigim okul egtimi bosa gitmesin istiyorum. Gelsem diplomasiz ne is yaparim. Avrupa deyince herseyi toz pembe gören insanlar dolu. Oysa ki evlerinize bakinci cogu bizden iyi nedense.
Turkiye kötüleyen ne çok insan var. Oysaki benim tr de yasayan kuzenlerimin cogu cok memnun.
Ben sizi kast ederek yazmadım.
Hatta sizin dediğinizi beğendim; yazımda beyin göçü ile giden Türkler hariç dedim.
Sanırım siz orada doğma büyüme olan gurbetçileri dediğimi anlamadınız.
Bazı gurbetçiler 180 euro için çocuk da yapıyor cevremde var görüyorum.Yazın Türkiyedeler ve aynı ortamda hepsini görüyorum.
Çünkü orada sosyal devlet var bir de üstüne para alıyorlar ondan dedim.
Türkiyede çocuk demek masraf demektir.
Ben sizin verdiğiniz örnekten yola çıkıp hem orayı kötüleyip hem de utanmadan yalan söyleyen gurbetcilere lafım.
Herkese değil lafım.
Hiç kimse 180 euros için çocuk yapmaz. Birşeyler uyduruyorlar işte. Çocuğun aylık bezi 15 euro en az, bir kutu maması 17 euros kiyafetleri, eşyaları, banyosu, falan filan derken 180 euroyu fazlasıyla geçiyorsun. Mantıksız yaniAma insan 180 euro için nasıl çocuk yapar? O çocuklara doğru düzgün sahip çıkıyorlar mi bari?
Hiç kimse 180 euros için çocuk yapmaz. Birşeyler uyduruyorlar işte. Çocuğun aylık bezi 15 euro en az, bir kutu maması 17 euros kiyafetleri, eşyaları, banyosu, falan filan derken 180 euroyu fazlasıyla geçiyorsun. Mantıksız yani
Sizi alkışlıyorum.
Bu orada yaşayan gurbetçilerin orayı kötüleme şekli çok komiğime gidiyor.Hiç inandırıcı bulmuyorum.
Madem memnun değilsin dön Türkiyeye burada asgari ücrete yaşa bakalım yaşayabilecek misin ama yok dönmezler ama oradan şikayet ederler. Almanya'da ve diğer ülkelerde çocuk paralarını alır Türkiyede misler gibi 1 ay tatilini yaparlar.Ev,yazlık alırlar sırf oradaki para değerli olduğu için burada her şeyleri olur ama gene de bir çok şükür demezler.
Oradaki para burada çarpı 6 oluyor ondan Türkiye size cennet geliyor dersin yok sizin de alım gücünüz yüksek derler.
Halbuki biz eğitimli ingilizce bilen insanlarız.
Almanyadaki bir marketin web sitesine girip fiyatlara çok şükür bakabiliyorum ve alım gücü acısından durumunuz çok iyi biliyoruz.Ayrıca çocuk parası alıyorsunuz ve çoğunuzun pardon ama 3 5 çocuğu var bu yüzden.
Ben 1 çocuklu gurbetçi ömrü hayatımda ya bir ya iki kere duydum.Beyin göçü ile gidenleri saymıyorum onlar farklı.
Onlara şunu demek istiyorum kimse gelip de sizin oradaki haklarınızı almayacak korkmayın.
Çoğunuz zaten önceki kuşağın sayesinde vatandaş olmuşsunuz şu an.nimetlerini görüyorsunuz bari gidecekleri korkutmayın.
Şu an Türkiye'de ırkçılık yok mu?
Allahı var.
Ben hem nimetlerini görüp hem de oraları kötüleyenlere uyuz oluyorum.
Dön Türkiyeye dersin ama istemez.
Uzaktan atıp tutmak kolay.
Ayrıca konu sahibi eğitimli kesim yani beyin göçü yapacaklar normal orada çalışan Türk işçilerden bir nebze daha rahat çalışırlar.
Siz bu kişilere kulak asmayın gidin..
2 ayrı diplomam var. Biri lisans değil " DUT"deniliyor fransa ya özgü bir diploma yani avrupa ülkelerinde bile geçerli değil. Allah vergisi üstün bir zekam yok. Yani anlican aşırı çalışarak aldım bu diplomayı. Gelsem tüm emeklerim zay olmuş olucak. Baha ne değil. 3 yaşımdan 20 yaşima aldigim okul egtimi bosa gitmesin istiyorum. Gelsem diplomasiz ne is yaparim. Avrupa deyince herseyi toz pembe gören insanlar dolu. Oysa ki evlerinize bakinci cogu bizden iyi nedense.
Turkiye kötüleyen ne çok insan var. Oysaki benim tr de yasayan kuzenlerimin cogu cok memnun.
neden böyle teklifler hep istemeyen insanlara gelir ki valla suan esimden isimden böyle bi teklif gelsin bırak düsünmeyi yanıma kilot bile almadan giderim nasılda primarkta burdakilerden daha guzel ve uygun alırım
Merhaba;Herkese selam,
Bizim 20 aylık bir bebeğimiz var. Ailelerimizle aynı semtte oturuyoruz, onlardan manevi olarak çok destek görüyoruz. Öyle ki işime yakın semte taşınmıyorum bu sebeple. Ülkenin durumu malum, eşimin işleri eskisi gibi değil biz de ek bazı riskler alarak gelirimizi sabit tutuyoruz ama eşim büyük bir iş teklifi aldı. Yaşam şartlarımızı belki birkaç basamak yukarı çekebilecek bir proje. Ama bir Kuzey Avrupa ülkesinde. Ben okulumu yurt dışında okudum, aynı zamanda çalıştım. Eşimin de benim de dil öğrenmede problemimiz yok. O zaten Türklerle çalışacak şu aşamada başlangıç seviyesinden başlamak sıkıntı yaratmayacak. Şu anda da global firmada çalıştığım için yöneticimin onayıyla şartları sağladığım takdirde çalıştığım firmanın herhangi bir ofisine transfer olabilirim. Amaaa gelin görün ki bebekle bu planlar ne kadar gerçekleştirilebilinir? 5 yıl önceki ben olsaydım uçak biletlerini çoktan almıştım. Oğlumla orada nasıl yaparız bilemiyorum. burada geniş ailesi var, çok sevdiği bakıcısı var, orada destek olacak kimse yok. Daha doğru düzgün konuşamıyor, ikinci bir dile adaptasyonu nasıl olur? Kuzey Avrupa tecrübemiz sadece birkaç günlük gezilerden ibaret, pratikte orada bebekli ve çalışan bir anne olmanın nasıl bir şey olduğunu, sosyal haklarımı bilmiyorum. Oradaki ofiste tanıdığım birine mail attım, ofislerde kreş var mı, part time çalışma oluyor mu vs diye. Bunlar haklı olarak kafamı kurcalarken bir yandan da özlediğim dinginlik ve düzen ortamının bir parçası olmayı, çocuğumu o standartlarda yetiştirebilecek olmaya can atıyorum. Olur mu olmaz mı? Yapan var mı aranızda? Tecrübelerinizi duymak isterim.
Bence gidin,pişman olmayacağınızı düşünüyorum.Benim ailem yaşlı anneannem ve teyzem. Zaten okul yılları boyunca uzak kaldık. Eşim de çok düşkün değil kendi ailesine, ilişkilerimiz iyi sayılır ama özlemden ölmeyiz gibi.
Hmm
Bir yana akrabalari koysunlar
Diger yana da Kuzey Avrupayi
Akrabalari toptan satarim yani
Sizdeki tedirginligi de anlayamadim,zaten disarda okumussunuz,goren de mahallesinden disari cikmamis ev kizi zanneder
#sardenya Merhaba,
Ben Belcikada yasiyorum, iki cocugum var, sormak istediklerini bana sorabilirsin, elimden geldigince yardimci olurum.
Sifir destekle yasayan bir suru insan var. Misal benTedirginliğim yalnız başıma bebekli yaşam. Burada bakıcı + aile bana çok destek oluyorlar.
Suçlusu almanya mı dedim? Ayrıca fransada oturuyorum. Diplomalarımdan bahsettim. Tr de hiç bir karşılığı yok. O kadar sene ben boş boşuna mı okudum.
Bu biraz da şuna benzedi.İstanbul' yaşayan çoğu insan oraya gitmek isteyen birini görünce birbir kötü şey sıralıyor ama niyeyse kendi de ordan ayrılmıyor.Madem bu kadar kötü bir şehir şikayet ediyorsun değiştir şehrini.Neden gitmek isteyenin moralini bozup isteğini kaçırıyorsun?Gitsin kendi yaşayıp karar versin iyi mi kötü mü?
Bence fırsatınız varken deneyin.İlk zamanlar zorluk yaşayabilirsiniz normaldir.Bazı şeyleri fazla düşünmeden pat diye yapmak lazım.Yoksa insanda hep pişmanlık kalıyor geride.Yolunuz da bahtınız da açık olsun
Çok komiksiniz. Gurbetçilerin çoğu burada doğup büyüdü doğru düzgün türkçemiz yok diplomalarimiz tr de geçerli değil. Siz zanediyorsunuz ki hayat burada çok kolay.
Diplomalarım geçerli olsa burda 2 dakika durmam. Irkçılık diz boyu. Burada oturduğumuz yerde yani geto bir türk genci bıçaklandı. Bicaklayan fransiz. Ve ne hikmetse polis sucluyu bulamadi ... yada hic aramak istemedi. Yabancilarin caninin degeri yok sifir. Gebersek umurunda dediliz kimseninn
Ya Allah aşkına yazdığınıza siz inanıyormusunuz? Kim 180 euro için çocuk yapar ... kimse. Yada dengesiz birisi. 180 euro nedir çocuğun bir paket sütü 17 euro zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?