Sen gurme misin be adam!

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Merhaba hanımlar.
Çalışan bir kadınım, bebeğim var 1 yaşında. Geçen haftadan beri hastayız ikimiz de. Rapor aldım evdeydim birkaç gündür.
Eşim ilgilidir, iyidir ancak her şeyi begenmez dile getirmese de anlarım.
Her neyse. Dun geceki yaşadığımız meseleyi anlatayım.
Dun midem bulanmasına rağmen iyi kötu iki çeşit yemek yaptım, koydum önüne. Yemeği yedi , bitirdi, yağını lavaboya döktü. Sordum beğenmedin mi diye. Yağ beni kötü yapıyor dedi. Sustum. Tüm gün hasta kendimle ve bebekle ugrastigim halde sustum. İyi peki diyip bulaşıkları yıkadım. Ardından meyve çay filan yapayım dedim, koydum onune, bu çayı biraz demli yapmışsın sanki aşkım dedi, kayış koptu ben de. Bağırdım tabi. Hasta olduğum halde beni düşünmüyorsun, ben tüm evi çekip ceviremiyorsam sen de yardım et dedim. Karsilikli tartıştık. Sen abartiyorsun, ben kötü bişey demedim diyor, beni hep dusunurmus. Düşünen adam hasta karısına bulaşık yıkatmaz dedim. Ki sen üstelik eleştiriyorsun diye söylendim. Eleştiriye tahammülüm yokmuş. Beni hizmetçi gibi mi görüyor bu adam? Yoksa ben gerçekten abartiyorum mu? Bu akşam da yine bana iş yerindeki şirketin yemeği iyi yapamadığını söylüyor. Ben de sen kendini gurme sanıyorsun herhalde. Beğenmiyorsan kendin yaparsın dedim. Bu bişey beğenmemezligi üstelik hasta halimle böyle burun kırın yapması çok sinir ediyor beni. Haksız mıyım? Sizce nasıl davranmalıyım? Şimdiden sağolun kızlar.

Canim haklısın öfkelenmekte ama biraz fazla tepki vermissin adam yağı dökmüş demek ki midesine dokunuyor bulandırıyor. Cay konusunda da kalk sen koy o zaman döküp diyip kestirip atabilirdin kavgalık bir durum yok yani. Benim esimde tuhaftır dün kuru dolma yaptım antep usulü bilirsin o kadar cok yediki hatta gece de yedi..
Bugun aşkım bamya yapayim mi?dedim. Bana dedigi şu
"Dolma beni fena etti yaaaa . Bende e acı biber ondandir dedim. Yaa bide pirincc, midem falan, zirvaladi disardan kebap soyletelim dedi. Ok dedim. Benimde isime geldi. Bi tuhaflar yani. Yerler laf ederler inan 1 tencere yedi nerdeyse.

bana abartmıssınız gibi geldi cunku kötü bir sey söylememis, siz sorunca demis yag dokunuyor diye yoksa begenmese ve elestirme amaclı yapacak olsa yerken derdi bu ne böyle cok yaglı diye.
cay konusunda da bence amacı kötü olsa sanki böyle olmus askım falan demezdi, ben bunu icmem cok demli icmiyorum ben bilmiyor musun falan derdi

ama o sizin yaptıgınıza ya da size bir elestiride bulunmamıs ki. dolmanın şahsına yönelik bir elestiri bu kebap yeseniz yine abartsa o da dokunsa midesine bu kebapcı ustasının sucu degil ki kebabın dogası budur ya da neyi cok yerse dokunur yani

Adam sana yemeğin kötü olmuş dememiş ki yağı beni kötü yapıyor demiş ne var bunda yani eşisin diye zehir koysan önüne yicek mi anlamadım adam sadece yağı dökmüş midesini rahatsız ediyor diye.Ayrıca çayı biraz demli yapmışsın demiş fazla demli çay da rahatsız eder insanı uykusunu kaçırır bu kadar tepki gösterecek birşey yok bence

Haklısınız dolmaya yönelik bir eleştiri. Hanimefendi muhtemelen guzel yapmıştır ama yağ dokunmuştur hani kızcagi bir durum yok bence eşine.. buda pirince laf salladı. Sanki pirinci ben yetistiriyorum

Yarin yemekler senden diyin
Ben boyle demliyorum sen demlede bakalim seninki nasil diyin
Cok abartmissiniz topu ona atip cekilin kenara

Haklısınız dolmaya yönelik bir eleştiri. Hanimefendi muhtemelen guzel yapmıştır ama yağ dokunmuştur hani kızcagi bir durum yok bence eşine.. buda pirince laf salladı. Sanki pirinci ben yetistiriyorum
yani bence de. bırakın pirinc, dolma onlar üstüne alınsın. sizlik bir durum yok elciye zeval olmaz

Haklisiniz yemek konusu haric ama.
Hasta hasta yemek yapcam ustune bulasiklari yikayip cay koyup onune cay getircem o da cay demli mi olmus sanki diye kulp bulcak
Cay demli mi olmus demek ne demek bunun biraz acigini koy demek,
İnsan utanir da agzini acip bi sey demez
İcemeyecegin kadar demliyse kiymetlini yerinden kaldirir cayini doker yenisini koyarsin
Gerci bi sey dememeyi birak biraz utanmasi olan insan esi hasta ya da degilken bile her seyi ayagina beklemez

Buradaki yorumlar bile icler acisi
Herkes kadinin gorevi oldugunu alttan alttan kabul etmis bile
Ne var canim adam kotu bi sey dememis ki minvalinde butun yorumlar
Adamin bi sey diyip dememesi problem degil zaten, yattigi yerde hizmet beklemesi problem

Abartıyorsunuz. Adam bir şey dememiş, yemeği de yemiş. Yağını döktü diye sustum demişsiniz bir de iyi misiniz yahu? Ne var döktüyse? Ben de yemeğin suyunu bırakırım. Bence siz dolmuşsunuz patlamak için bahaneniz olmuş.

:)) Safsarisin

çok abartı tepki verip adama boş yere saldırmışsınız.hastalık huysuzluğu var üstünüzde herhalde.gidip gönlünü alın.

Yağını dökmek yemeği beğenmediği anlamına gelmez ki. Yağı fazla bulmuş dökmüş. Çay konusunda da yorum.yapmış sadece.
Hasta olduğunuz için sanırım tahammül edememissiniz.

Bulaşık konusunda da destek isteyebilirdiniz.

Valla sen kendi canının kıymetini bilmezsen kimse bilmez.
Çay yapıyorsun söyleniyorsun meyve koyuyorsun söyleniyorsun bulaşık yıkıyorsun söyleniyorsun. Makinen varsa at makineye yoksa da çalkala koy kenara yarına kalsın bi bulaşıktan ev batmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…