- 25 Haziran 2016
- 7.611
- 13.630
- 248
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Haklısın hiç yapma o olsunMerhaba hanımlar.
Çalışan bir kadınım, bebeğim var 1 yaşında. Geçen haftadan beri hastayız ikimiz de. Rapor aldım evdeydim birkaç gündür.
Eşim ilgilidir, iyidir ancak her şeyi begenmez dile getirmese de anlarım.
Her neyse. Dun geceki yaşadığımız meseleyi anlatayım.
Dun midem bulanmasına rağmen iyi kötu iki çeşit yemek yaptım, koydum önüne. Yemeği yedi , bitirdi, yağını lavaboya döktü. Sordum beğenmedin mi diye. Yağ beni kötü yapıyor dedi. Sustum. Tüm gün hasta kendimle ve bebekle ugrastigim halde sustum. İyi peki diyip bulaşıkları yıkadım. Ardından meyve çay filan yapayım dedim, koydum onune, bu çayı biraz demli yapmışsın sanki aşkım dedi, kayış koptu ben de. Bağırdım tabi. Hasta olduğum halde beni düşünmüyorsun, ben tüm evi çekip ceviremiyorsam sen de yardım et dedim. Karsilikli tartıştık. Sen abartiyorsun, ben kötü bişey demedim diyor, beni hep dusunurmus. Düşünen adam hasta karısına bulaşık yıkatmaz dedim. Ki sen üstelik eleştiriyorsun diye söylendim. Eleştiriye tahammülüm yokmuş. Beni hizmetçi gibi mi görüyor bu adam? Yoksa ben gerçekten abartiyorum mu? Bu akşam da yine bana iş yerindeki şirketin yemeği iyi yapamadığını söylüyor. Ben de sen kendini gurme sanıyorsun herhalde. Beğenmiyorsan kendin yaparsın dedim. Bu bişey beğenmemezligi üstelik hasta halimle böyle burun kırın yapması çok sinir ediyor beni. Haksız mıyım? Sizce nasıl davranmalıyım? Şimdiden sağolun kızlar.
bana gore abatmissiniz zira benim esim daha da ilerde. soruyorum canim nasik olmus yemek begendin mi? guzel olmus ama biraz fazla pişmiş, guzel ama yagi biraz fazla, guzel ama icinde su olmasaydi daha guzel olurdu gibi gibi daha cok sayabilirim sana. cok nadir çok guzel olmus der. bende esime diyorum sen gürme olmalıydın. bence boyle ufak seyler icin kırmayın eşinizi. iyiki varlar:)Merhaba hanımlar.
Çalışan bir kadınım, bebeğim var 1 yaşında. Geçen haftadan beri hastayız ikimiz de. Rapor aldım evdeydim birkaç gündür.
Eşim ilgilidir, iyidir ancak her şeyi begenmez dile getirmese de anlarım.
Her neyse. Dun geceki yaşadığımız meseleyi anlatayım.
Dun midem bulanmasına rağmen iyi kötu iki çeşit yemek yaptım, koydum önüne. Yemeği yedi , bitirdi, yağını lavaboya döktü. Sordum beğenmedin mi diye. Yağ beni kötü yapıyor dedi. Sustum. Tüm gün hasta kendimle ve bebekle ugrastigim halde sustum. İyi peki diyip bulaşıkları yıkadım. Ardından meyve çay filan yapayım dedim, koydum onune, bu çayı biraz demli yapmışsın sanki aşkım dedi, kayış koptu ben de. Bağırdım tabi. Hasta olduğum halde beni düşünmüyorsun, ben tüm evi çekip ceviremiyorsam sen de yardım et dedim. Karsilikli tartıştık. Sen abartiyorsun, ben kötü bişey demedim diyor, beni hep dusunurmus. Düşünen adam hasta karısına bulaşık yıkatmaz dedim. Ki sen üstelik eleştiriyorsun diye söylendim. Eleştiriye tahammülüm yokmuş. Beni hizmetçi gibi mi görüyor bu adam? Yoksa ben gerçekten abartiyorum mu? Bu akşam da yine bana iş yerindeki şirketin yemeği iyi yapamadığını söylüyor. Ben de sen kendini gurme sanıyorsun herhalde. Beğenmiyorsan kendin yaparsın dedim. Bu bişey beğenmemezligi üstelik hasta halimle böyle burun kırın yapması çok sinir ediyor beni. Haksız mıyım? Sizce nasıl davranmalıyım? Şimdiden sağolun kızlar.
Hasta olduğum halde beni düşünmüyorsun, ben tüm evi çekip ceviremiyorsam sen de yardım et dedim
Bu cümleleriniz eşinizin yağı dökmesine veya çaya laf etmesine alınmadığınızı aslında hasta olduğunuz için ilgili olmasını, en azından bulaşığı falan yıkayarak size yardım etmesini doğal olarak beklediğinizi gösteriyor:)) Haklısınız insan hasta haliyle hem bebekle hem evle ilgilenince yoruluyor. Eşiniz de biraz daha düşünceli davranıp yemek bulaşık çay işlerini halledebilirdi. Ama burada sizin de hatanız asıl kırıldığınız konuyu söylemeyip bağırılmayacak bir şey için bağırarak haklıyken haksız duruma düşmek olmuş. Bence neye kırıldıysanız o konuda tepki gösterirseniz eşiniz hatasını daha iyi anlayabilir. Yoksa o da aşırı tepkinize şaşırır ben birşey demedim ki niye kızdın der, boş yere haksız duruma düşersiniz.Düşünen adam hasta karısına bulaşık yıkatmaz dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?