- 18 Nisan 2018
- 513
- 348
- 53
- 33
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Yemeği, çayı, meyveyi hazırlayıp yorulup sonra da kızmak yerine açıkça yardım etmesini isteyin bence. Yardım etmez diyorsanız doğrudan neler yapacağını söyleyin. Sorunun hallolduğunu göreceksinizMerhaba hanımlar.
Çalışan bir kadınım, bebeğim var 1 yaşında. Geçen haftadan beri hastayız ikimiz de. Rapor aldım evdeydim birkaç gündür.
Eşim ilgilidir, iyidir ancak her şeyi begenmez dile getirmese de anlarım.
Her neyse. Dun geceki yaşadığımız meseleyi anlatayım.
Dun midem bulanmasına rağmen iyi kötu iki çeşit yemek yaptım, koydum önüne. Yemeği yedi , bitirdi, yağını lavaboya döktü. Sordum beğenmedin mi diye. Yağ beni kötü yapıyor dedi. Sustum. Tüm gün hasta kendimle ve bebekle ugrastigim halde sustum. İyi peki diyip bulaşıkları yıkadım. Ardından meyve çay filan yapayım dedim, koydum onune, bu çayı biraz demli yapmışsın sanki aşkım dedi, kayış koptu ben de. Bağırdım tabi. Hasta olduğum halde beni düşünmüyorsun, ben tüm evi çekip ceviremiyorsam sen de yardım et dedim. Karsilikli tartıştık. Sen abartiyorsun, ben kötü bişey demedim diyor, beni hep dusunurmus. Düşünen adam hasta karısına bulaşık yıkatmaz dedim. Ki sen üstelik eleştiriyorsun diye söylendim. Eleştiriye tahammülüm yokmuş. Beni hizmetçi gibi mi görüyor bu adam? Yoksa ben gerçekten abartiyorum mu? Bu akşam da yine bana iş yerindeki şirketin yemeği iyi yapamadığını söylüyor. Ben de sen kendini gurme sanıyorsun herhalde. Beğenmiyorsan kendin yaparsın dedim. Bu bişey beğenmemezligi üstelik hasta halimle böyle burun kırın yapması çok sinir ediyor beni. Haksız mıyım? Sizce nasıl davranmalıyım? Şimdiden sağolun kızlar.
Aa, çalışıyormuşsunuz, pardon!Kimse bunlar kadının görevi demiyor ki!
.
.
Kusura bakmayın ama eşinize neden patladığınızı anlamadım.
Haklı yanlarınız yok mu, var.
Eşiniz yemek yapar mısın dedi mi?
Yemek kötü olmuş mu dedi?
Bulaşığı yıkar mısın?
Meyvemi getirir misin?
Çayı mı koyar mısın?
Sizden bunları talep etti mi bu adam?
Bunları yapmasanız o size aynı şekilde bağırıp, çağırır mıydı?
Hasta olduğunuzda illa size bunları yapmamanız gerektiğini söylemeli mi?
Siz adama o rahatlığı en başta vermişseniz, bir anda kalkıp bulaşığı yıkamasını beklemeyin.
Her hasta olduğunuzda kalkıp böyle hizmet ediyorsanız ne bekliyorsunuz ki?
Çay konusunda ne diyeyim bilemedim.
Ben de eşimden bazen su istiyorum, şaşırıp soğuk getiriyor. Aşkım soğuk koymuşsun ya dediğim zaman suratıma karşı bağırsa gelsem buraya yazsam herkes kocama saydırır, çünkü erkek.
Hastaymışsınız geçmiş olsun. Şimdi eşiniz yemeğin kendisini dökmüş veya yemekle ilgili hakaret etmiş gibi alıngan davranmışsınız. Oysa çoğu kişi yemekte fazla yağ varsa yemez.
Eğer hasta halinizle yemek yapmasaydınız ve size hesap sorsaydı kesinlilke sinir olmakta haklı olurdunuz.
Kendi kendinize durup dururken iş çıkarmış meyvesini, çayını önüne koymuşsunuz. Çay demli olmuş dediğinde bağırmışsınız.
Ertesi gündü galiba iş yerinin yemeklerinin kötü olduğundan bahsetmiş. İş yerine yemek getiren firmaların bazıları berbat yemek yapar ve ciddi anlamda yemekler falan yağ içinde yüzer. Ne babamın ne de abimin bugüne dek o yemeklerden yediğini görmedim -ki babam hayatta yemek seçmez.
Eşinizin haksız olduğu tek şey hasta olduğunuz halde size otur hayatım ne yapıyorsun dememiş olması.
Dediğim gibi eşinize de o rahatlığı siz vermişsiniz.
Ben normal bir günde yemek yapmasam eşim ağzını açıp tek laf etmez. Dışarıdan söyleriz.
Önüne bugüne dek çay 20 defa götürmemişimdir.
Meyvesini 10 kez soymamışımdır.
Geçip bir defa olsun da bana bağırmamıştır.
Hasta olduğumda ben istemediğim sürece ne hizmet eder ne de hizmet bekler. Önüne hastayken meyve, çay koysam da napıyorsun hastasın demez.
He sizin yerinizde olsaydım. Yemeğin yağını dökmeyi ve şirket yemeğini bir kenara atarsak, yemek mi yaptım? Hayatım sofrayı kaldırıp bulaşığı yıkar mısın, derdim.
Canım çok hastayım, meyve getirir misin? İstersen kendine biraz çay demle hayatım, derdim.
Kırılmayın lütfen ama ben böyle düşündüm.
Yalnız nasıl kabullenmisiz kadının yemek yapmasını
Yemeği yağlı bulan yağsızini kendi yapar
Çayı az demli istiyorsa kalkıp kendi demler
Hasta kadından ev işi bekleyip bir de öyle olmuş böyle olmuş diyemez kimse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?