- 26 Şubat 2015
- 3.549
- 2.977
- 333
- Konu Sahibi socialscientist
-
evlendiniz mi?Ben yapamadım ama siz yapın. Lütfen lütfen lütfen atın yüzükleri. LÜTFEN! Bunu hem kadınlık gururunuz için hem de insanlık onuru ve şerefi için yapın, lütfen.
Sevgili üyeler bazen boşa kürek çekiyoruz. Çünkü buraya konu açan arkadaşlar aslında bir şeyleri düzeltmek için ya da hayatını daha iyi bir noktaya taşımak için yazmıyor.
Derdimi yazayım ama yine bildiğimi yapayım diye düşünüp acıların kadını ruhuna bürünüyor ve herkese bunu gösterme çabasına giriyor.
Sizsocialscientist sadece ben çok emek verdim çok fedakarım bakın en düşünceli merhametli benim demek için bu saçma sapan lafları görmezden geliyorsunuz. Belki de yaşadıklarınızı hakediyorsunuzdur...
Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki. Nişanlım tip 1 diyabet. Yediği içtiği herşey ile şeker ölçümleri ve sağlık kontrolleriyle sürekli alakadarım. Uzun süredir bu hastalık değil yaşam tarzı ve insanlar buna göre yaşarsa şeker hastası olmayan birinden bile sağlıklı hayatlarına devam edebilirler düşüncesindeyim. Üstelik hasta diye kimseyi terketmek aklımın ucundan dahi geçmez, benim ne olacağım belli mi sonuçta iyi günde kötü günde diyoruz... Fikrim değişmedi.
Lakin geçen gün nişanlım ile şeker üzerine konuşurken özellikle kadın hastaların hamilelikte zorlanabileceğini ifade ettim. Ha o zaman şeker hastası karı almamak lazım dedi. Baştan aşağı iğrenç bir cümle. Şaka sandım, üzerine gittim. Ben mantığımla hareket ederim, sen hasta olsan seninle evlenmezdim dedi. Hissettiklerimi anlatamam. Ben onun başına gelebilecek (ayrılsak da umarım gelmez) komplikasyonların hepsini beraber göğüslemeyi göze almıştım. Bu mantık değil ki bu vicdansızlık, kötü kalpli olmak bence.
İçimi dökmek istedim sadece. Kendi özelimde değil bütün insanlık adına kötü hissettim.
Keşke, erkekler söyleyince ya da birbirlerini pohpohlayıp kadınları eksik etek, eşya gibi görüp diledikleri zaman kapıyı vurup gideceklerini telkin edince, amaaan erkek işte düşünceleri belli diyorum ama hasta yatağında karısını bırakan veya ne bileyim sırf adamın ailesinin istediği gibi bir gelin olmadı diye boşanmaya çalışan adamın sırtını sıvazlayanların, üzülme biz sana daha iyisini buluruz(o ne demekse artık) hasta bu ölecek zaten deyip eş dost ahbaplardan bekar bir kadın var mı diye araştıranların çoğunluğu kadın ya, işte buna kelimelerim yetersiz kalıyor, içimi en çok da kadının kadına yaptığı acıtıyor.bu kadar doğru anlatılırdı... benim yaşadıklarım da var anlattiklarinizda. böyle zihniyetteki insanlar tükense keşke.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?