Sen hasta olsaydın ben seninle evlenmezdim

Siz de benim gibi dusunuyorsunuz ne hasta diye ne parasi yok diye ne de egitimsiz diye bende birinden vazgecmem seviyorsam eger cunku ileride kimin ne olacagi belli degil.. suan nisanliniz hasta ve ilerde siz hasta olsaniz demekki sizin gbi davranmicak bence ciddi olup olmadigini iyice anlamaya calisin sakasida olmaz isin. Hamileyken de hersey yasanabilir bence

Yaptığı bencillik, çok kırıcı. Siz de demişsiniz ileride ne olacağını bilemeyiz. Allah korusun sizin hastalığınız olsa ileride bırakacak mı yani sizi. Nişanlınız sizin gibi iyi günde kötü günde demiyor demek ki.

Pipi kalkma derken çok basite almışsın.. evliliğin temelidir kendisi. sonradan olan birşey için tabikide adam bırakılmaz ama olası risk varken neden bu ısrar ? Adam hasta üstelik bencil geriye ne kalıyor? Hani direk hastalıktan vurmuş kendisi denemeğe falan kalkmana da gerek yok bence daha fazla üzülürsün.

Bence de isin ozeti bu

Iyi, benim de seni almamam lazım o zaman bu mantiga göre deseydiniz siz de. kafaniz da soru isaretleriyle devam etmeyin bence. Oturup konusun. Bu cümlesinin akliniza takildigini, ilerde bir gun bi hastaliginizin nüksettiginde verecegi tepkinin ne olacagini sorusturun, agzini bi yoklayin bence.

Ne yazık ki öyle, elbette bütün erkekleri aynı kefeye koymuyoruz, bizler bu tip örnekleri verince genelleme yapıyoruz sanılıyor ama eşini iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta seven adamları ayrı tutmakla birlikte üzülerek söylüyorum ki eşini her durumda seven erkek sayısı az, çoğu erkek maalesef işin içine hastalık girince kaçmayı tercih ediyor, bir komşu ablam vardı, kadın hastalıkları sorunu yaşıyordu ve beni dahi tedirgin edecek bir takım tetkikler istemiş, eğer tetkiklerin sonucu kötü çıkarsa rahimin alınması gerektiğini söylemiş doktoru.

O komşu ablam rahim kanseri olma ihtimalinden çok, eşinin rahimin alınırsa yarım kadın olacaksın demesine ağlamıştı biliyor musunuz Ne kötü bir cümle, hele eşi kanser olma riski yaşayan bir adam için ne çirkin bir cümle, yarım kadın olmak, çünkü biz sadece rahimden oluşuyoruz ya.

Kadıncağız o kadar etkilenmişti ki kanser olsa ve rahimi alınsaydı eşinden boşanacaktı, eşi yarım bir kadınla yaşamak zorunda kalmasın diye, işte biz böyleyiz aman erkek bizden yana mutlu olsun da, biz erkekler tarafından diledikleri gibi incitilelim, yalnız Allah'ın hikmeti mi desem tokadı mı bilmiyorum da, ablanın tetkikleri temiz çıktı, birkaç sene sonra eşi ciğerlerinden hasta oldu, aylarca yatmak zorunda kaldı, abla eşine yarım adam demedi çiçekler gibi baktı.

Hesap hep kadına kesilir, hasta kadın istenmez, birey olduğunu hissettiren kadın istenmez, hastaysa terk edilir, erkeğin ailesine itaat etmiyorsa adamın sırtı sıvazlanır, boşan bu kadından, biz sana davullu zurnalı düğün yapar yeni bir eş alırız denir, bir de böyle ağız dolusu kız oğlan kız alırız denir ne çirkin, ne fena bir düşüncedir o, ama maalesef yaygın da bir düşüncedir kadınlardan bile böyle düşünenler vardır çünkü biz istenince büfenin en afili yerinde sergilenen, istenmeyince kutuya konup göz önünden kaldırılan bir eşyayız ya.

Arkanıza bakmadan kaçın eğer ilerde acı çekmek istemiyorsanız.

Emin değilim.
Ben hariç onu tanıyan herkes aşırı merhametli olduğunu söyler. Bazen merhametli bazen korkunç şeyler düşünüyor. Çözemiyorum. İkisi aynı insan değil gibi
şu cümleniz forumda gördüğümüz iyiyken çok iyiyiz kötüyken tanıyamıyorum cümlesinin laciverti

Tam olarak bu.. süper özetlemişsin.
Nişanlın kendisine bakacak birini aramış ve o sensin. Neden hasta bi kadınla ugraşsınki. Sen hasta olsan ona kim bakacak.
Birde nişanlılık döneminizde ne diye bu kdr ilgi gösteriyorsun. Ve sizin ilginizin azlıgındanda şikayet ediyor.. bence annesi baksın bırakında. Hatta bıkrsın gitsin..

Sizin o kadar ilginize rağmen bunu söyleyebiliyorsa büyük sıkıntı; insan biraz kadir kıymet bilir. Kadınlar merhametli, kadınlar bakar, bırakmaz; ama erkekler vicdansız, merhametsiz yaratıklar bakmazlar. Bu laftan sonra ilişkinizi tekrar gözden geçirin; zira yaptıklarınıza değmeyen biri var karşınızda.

Valla tüm insanlığı düşünmeyin, siz şimdi nişanlınız olacak şahsın cümlelerinden evliliğinizin geleceğini tahlil edip kendi paçanızı kurtarmaya bakın.

bu kadar doğru anlatılırdı... benim yaşadıklarım da var anlattiklarinizda. böyle zihniyetteki insanlar tükense keşke.

Sevgili üyeler bazen boşa kürek çekiyoruz. Çünkü buraya konu açan arkadaşlar aslında bir şeyleri düzeltmek için ya da hayatını daha iyi bir noktaya taşımak için yazmıyor.

Derdimi yazayım ama yine bildiğimi yapayım diye düşünüp acıların kadını ruhuna bürünüyor ve herkese bunu gösterme çabasına giriyor.

Siz socialscientist sadece ben çok emek verdim çok fedakarım bakın en düşünceli merhametli benim demek için bu saçma sapan lafları görmezden geliyorsunuz. Belki de yaşadıklarınızı hakediyorsunuzdur...

Evli değilsiniz sadece nişanlısıniz siz bu kadar ince düşünürken onun bu kadar hödük olması çok kötü.madem öyle bende seninle evlenmiyorum yarın bana ciddi birşey olsa terkedecek adama ömrümü veremem onun için endişelenemem dünyaya bir kere geliyorum onu da seninle heba etmek istemiyorum diyip ayrılın yol yakınken.

Yarın bir gün hasta olsanız bırakır sizi bu ayrıca kendi dikkat etsin sağlığına o ne çocuk gibi herşeyine bakıyosunuz yaşlı değil gayet ilacını yemesini içmesini bilcek yaşta ve bencil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…