- 28 Kasım 2014
- 2.849
- 4.258
- 168
bazı erkeklerin büyümemek için direnmelerini anlayamıyorumEvet eşim kitap okumayı sevmez ben de dediğiniz gibi yapiyorum önemli yerleri ona da okuyorum. O an bana hak veriyor. Ama sonra başa sariyoruz sürekli. Bu fedakarlıktan kastı ne onu bir anlaşan. Mesela onun hep hayali çiftlik kurmak ya da bitkilerle ugrasmak. Onunla ilgili girişimlerde bulunmak istiyor ve bütün birikimimizi oraya yatiralim diyor. Tecrübe yok zaman yok bize bile zaman ayriamiyorsun deyince de hayallerini gerceklestirmeme izin vermiyorsun diyor. Artık bizim riskli işlere girmek gibi bir luksumuz yok kizimizin geleceğini kurmak zorundayız diyorum ama hala aynı şeyleri tekrarlıyor.
Ara sıra eşim bu muhabbeti açıyor. Ben böyle şeyleri dusunmekten kaciniyorum. Çünkü bir kızım var eşim bunu dile getirdiğinde ben kızımı dusunuyorum. Ben ölürsem ve sen evlenirsen kızımı anneme ver ya da kızımız evlenene kadar bekle diyorum. Kızından da vazgeçmiyor. Biz kadınlar neden bunu dusunmuyoruz.. Bana sorduğunda ise ben seninle olmayan bir evlilikte mutlu olamam diyorum. Gerçekten de öyle dusunuyorum. Eşimin böyle düşünmesi beni hem uzuyor hem de
korkutuyor. Ve ondan uzaklasmama neden
oluyor. O ise sürekli ilgi gormek istiyor.
onunla ilgilenmemi ona özel şeyler
yapmamı. Mesela sinemaya gidelim birlikte diyor. Daha bir yasında bile olmayan kızımı nereye bırakabilirim. Bu şehirde kimsemiz yok. Ve esim sürekli hep böyle mi olacak artık. Çocuğumuz oldu sen beni ikinci plana attin diyor. Ya onu ikinci plana attiysam kendimi kim bilir kaçıncı plana attim. Bunları hiç düşünmüyor. Ama ben bunu sürekli yapamiyorum. Çok yoruluyorum. Sürekli eve is getirmek zorundayim. Eşim ise bir gidiyor bazen dort gün sonra eve geliyor. Ve ben bu kadar sorumluluğun altında yorulduğum için Öyle şeyleri dusunememeye başladım artık. Eşim son olarak dün gece bu evlilikte ben senden daha cok fedakarlik yapiyorum dedi. Soyle rahatsız olduğun konuları deyince de tadimiz kaçmasın boşver dedi. Ve ben bütün gece bunu düşündüm. Ve çok zorda kalmadıkça ondan birşey istememeye karar verdim. Zaten istediğim birşey de yok kendim için. Sorularım şunlar size. Bu erkeklerin sürekli ilgi istemesi burçlarından mi kaynaklanıyor yoksa hepsi mi böyle. Ölünce evlilik düşüncesi sizi de uzmuyor mu en azından inşallah daha uzun seneleri hep birlikte yaşarız demesi teselli etmek için bile olsa söylenmesi gerekmez mi. Ve ben dün gece aldığım bu kararla iyi mi yapmisim acaba.
bazı erkeklerin büyümemek için direnmelerini anlayamıyorum
tek çocuk profili çiziyor eşiniz ya da anne baba kaynaklı dünya çepeçevre etrafında dönüyor sanıyor , çok bencilce tavırlar,düşünceler :S
belki evlilik danışmanı derdinize derman olabilir ne dersiniz?
çok haklı,yerinde ve mantıklısınız oysa Allah yardımcınız olsun bir çocukla uğraşmak zorken siz iki tanesiyle epey zorlanıyorsunuz umarım aklı başına gelir.
aile ortamını çok bilmiyor demek,,ama bazen erkekler baba olduğunu geç farkedebiliyormuş belki eşinizde zamanla düzelir,olması gerekeni idrak eder,aile düzenini (yapısını)yani umarım :)Amin amin. Eşim annesi çalıştığı için hep kreslerde büyümüş bu kadar şımarık çocuk gibi ddavranması belki de ondandir diyorum ya da hep eşimin söylediği gibi fitrati mi böyle anlayamadım.
aile ortamını çok bilmiyor demek,,ama bazen erkekler baba olduğunu geç farkedebiliyormuş belki eşinizde zamanla düzelir,olması gerekeni idrak eder,aile düzenini (yapısını)yani umarım :)
herşey gönlünüzce olsun yeni yıl yeni umutlar,,,dualarla,esenle kalın :)
bizim evlilikte de ben bu soruyu soruyorum. esim kızıyor konuşmak istemiyor bu konuyu .kadınlar daha güçlü hayatlarında biri olmadan da yollarına devam edebiliyor.ama erkeklerin öyle olmadığını düşünüyorum muhtaçlar ..onun için ben evlenmem ama sen evlenebilirsin beni unutma ama diye de ekliyorum:). seni öbür tarafta bekliyor olacağım diyorum.fazla realist im kabulAra sıra eşim bu muhabbeti açıyor. Ben böyle şeyleri dusunmekten kaciniyorum. Çünkü bir kızım var eşim bunu dile getirdiğinde ben kızımı dusunuyorum. Ben ölürsem ve sen evlenirsen kızımı anneme ver ya da kızımız evlenene kadar bekle diyorum. Kızından da vazgeçmiyor. Biz kadınlar neden bunu dusunmuyoruz.. Bana sorduğunda ise ben seninle olmayan bir evlilikte mutlu olamam diyorum. Gerçekten de öyle dusunuyorum. Eşimin böyle düşünmesi beni hem uzuyor hem de
korkutuyor. Ve ondan uzaklasmama neden
oluyor. O ise sürekli ilgi gormek istiyor.
onunla ilgilenmemi ona özel şeyler
yapmamı. Mesela sinemaya gidelim birlikte diyor. Daha bir yasında bile olmayan kızımı nereye bırakabilirim. Bu şehirde kimsemiz yok. Ve esim sürekli hep böyle mi olacak artık. Çocuğumuz oldu sen beni ikinci plana attin diyor. Ya onu ikinci plana attiysam kendimi kim bilir kaçıncı plana attim. Bunları hiç düşünmüyor. Ama ben bunu sürekli yapamiyorum. Çok yoruluyorum. Sürekli eve is getirmek zorundayim. Eşim ise bir gidiyor bazen dort gün sonra eve geliyor. Ve ben bu kadar sorumluluğun altında yorulduğum için Öyle şeyleri dusunememeye başladım artık. Eşim son olarak dün gece bu evlilikte ben senden daha cok fedakarlik yapiyorum dedi. Soyle rahatsız olduğun konuları deyince de tadimiz kaçmasın boşver dedi. Ve ben bütün gece bunu düşündüm. Ve çok zorda kalmadıkça ondan birşey istememeye karar verdim. Zaten istediğim birşey de yok kendim için. Sorularım şunlar size. Bu erkeklerin sürekli ilgi istemesi burçlarından mi kaynaklanıyor yoksa hepsi mi böyle. Ölünce evlilik düşüncesi sizi de uzmuyor mu en azından inşallah daha uzun seneleri hep birlikte yaşarız demesi teselli etmek için bile olsa söylenmesi gerekmez mi. Ve ben dün gece aldığım bu kararla iyi mi yapmisim acaba.
Cabaliyorum ama çabalarını görmüyor. Ve tek bir cümleyle bütün Hevesimi kırıyor. Ben buna uyarmak değil tehdit derim sen ilgilenmez sen ilgilenecek çok ne demek söyler misiniz. Ben bunun ustune dur eşimebiraz daha ilgi gostereyim yoksa kkaçar diye korkmak bana yakışmaz. Sadakat saygı bu kadar kolay kaybedilecek şeyler mi
Ben sizin tamamen haksız olduğunuzu düşünmüyorum ama çocukları da leylekler getirmiyor. Böyle olacağını az çok biliyorduk.
Zaman kadına çok şey yüklüyor, iyi bir ev hanımı, düzgün bir calisan, ilgili anne, mükemmel kadın olmak zorundaymisiz gibi.. biri veya birkaçı her zaman yolunda gitmiyor.
Destek almadan da ayakta kalinmiyor.
Bakıcısına bir aksam fazla para verin kalsın. Eve yardimci alın temizliği yapsın. İşinizde konumunuz musaitse artık eve iş getiremeyeceginizi aile düzenini bozduğunu söyleyip yapabildiginizi yapın. Yada esinizin şehir dışında olduğu günler is getirin. Aksamlariniz çocuk uyuduktan sonra size kalsın. Haftada bir akşamınız sizin olsun.
Belki bunlarla uğraşmak istemeyip esinizin ne olursa olsun yanınızda olmayacaksa hiç olmasın diye düşünüyor olabilirsiniz, saygı duyarım.
Ek olarak, erkekler çabaları görmez malesef. Ben öyle dusunmesemde erkek gözünden bir eleştiri getireyim, bu cocuk doğum gününden zaten anlamaz aman bir seyi eksik oluversin diye düşünür. Sizin o uğraşınızı boş görür. Sizin birlikte yapmak istediğiniz yine çocukla. Bu angaryalar yüzünden çocuktan da uzaklaşır iyice yalnız kalirsiniz. Ama çocuk olduğuna memnun dengeli bir şekilde giden evlilikte baba da çocuğa sevgi katlanır biraz yükünüzü alır.
Ben bu konusmalarinizi gereksiz buldum acikcasi.aranizda konuscak konumu kalmadi acaba.bir tek senin kocan degil cogu erkek evlenir.ben hayatta evlenmem diyen bile.cnku erkekler bizden farkli yaradilis geregi.ama bunlari dusunup hayati zindan etmeyin birbirinize.bence arada kizini annene birakip biraz kocanla ilgilen.belliki bazi seylere ozlem duyuyor.
Ben olsam şöyle düşünürüm: ben öldükten sonra biriyle evlense ne olur, evlenmese ne olur... Ben ölüp toprak olacağım ne de olsa...
Ben öğretmenim o yüzden artıkeve iiş goturmuycem demem imkânsız. Çocuğu en çok eşim istiyordu ve tabi ki ben de hazır olduğum zaman oldu çocuğumuz. Babası kızıma deli oluyor banyosunu bile hep kendisi yaptırır. Doğum günü için ise aksine eşim cok daha guzel olsun diye butun detaylarla kendisi ilgilennek istedi. Kiyafetini bile kendi tasarladi. Sorun su ki ikimiz de Kizimizi cok seviyoruz. Ama ilgi noktasinda ondan kendimize sira gelmiyor. Ben bu durumu surekli sikayet etmiyorum ama esim surekli sikayetci ve genellikle de kendi ilgisizligini girmeden benim ona ilgi gostermedigimi dile getiriyor. Ve ben sürekli kendimi yetersiz hissediyorum ona karşı. mutsuz oluyorum. Kendim mutlu değilken de başkalarını mutlu edemem ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?