- 16 Haziran 2012
- 2.587
- 3.445
- 198
- Konu Sahibi Neslihan90
-
Bir kere birlikte gittik. Ilaç yazıldı ona ve bana. Cunku beni evde internetim yokken görüntülü konusma yapmayla suçlamıştı bende sınır krizi geçirmiştim. Sonuc su oldu. Annem ben çıktıktan sonra doktora beni kötüledi. Doktor bana annemin durumunun kotu oldugunu söylediği halde annem aynı şeyi doktorun ona bdnim icin söylediğini söyledi. Sen gideceksin dedi. Ben gittim. Azıcık olan sorunlarımı da düzelttim. Okulum bitti hayatım tam düzene oturdu. Şimdide eve hapis bir sekilde yasıyorum. Ve evlenme umudum da her seferinde baltalaniyor
Hani ne diyecegini bilemedigin anlar olur ya,ben de o anlardan birindeyim.Duzelen psikolojiniz daha dazla bozulacak.Annenizin arkadasi falan yok mu hic? Ya kendiyle bi sorunu var ya da anneligi kaldiramadi..:18::18:
Bi anne nasil evladini o şekilde asagilayabilir ki gerçekten kotu annenizin bu yaptigi ve basina kotu şeyler gelse bile herkes kotu değil ya yasadigi şeylerin etkisinde ama sizede boyle yapmamali korkak güvensiz çekingen biri olduğunuzu yazmistinz bunlar sizin için çok kotu eksi özellikler hele bayan olmak bence herşeyden çok daha cesaret ve baskinlik gerektiyo bence bi psikoloğu ark. Misali gorusturun hani ona ffarkettirmeden tedavi uygulasin eğer yeterli durumunuz varsa :26:
Çok karamsar bakıyor olaylara anneniz. Memnuniyetsiz bir yapısı var. Dediğim gibi yaşadığı kötü şeyleri içine attıysa şimdi bu şekilde dışarı atıyor olabilir, kim bilir. Biz burada yazıyoruz çiziyoruz ama neler yaşadığını kendisi bilir tabi ki. O yüzden ne yorum yapacağımı şaşırdım açıkçası şu anda ve en çok sana üzüldüm bu durumda. Kendi başarılarına bile sevinememişsin. Ama ne mutlu sana ki için sevgi dolu, annenin kalbini kırmak istemiyorsun. Yerinde başkası olsa o anneye düşman bile olabilirdi belki. Belli ki iyi bir insansın. Çocuk seni gerçekten seviyorsa bu duruma kendini hazırlamalı malesef. Annenle arasını iyi tutmalı. Kardeşlerin, baban falan konuşsa annenle. Bir faydası olur belki? Ya da hep birlikte konuşsanız...
Babam yok ne yazikkiama sanırım bizim ailede herkes annemden kaçıyor. Kimse yardım etmiyor. Cok yalvardım ben. Kardeşlerime de soyledim. Hepsi çekeceksin bize de böyleydi dıyıp çekildi isin icinden.
Sigara iciyorum bayağı günde iki paket. Gecen gün bir doktor arkadaşı soruyor anneme senin kız neden sigara iciyor bir derdi mı var diye. Yok ne derdi rahatlıktan iciyor o dedi. Kadın olur mu ya illa vardır icine Atıyordur dedi. Yok yok bir derdi yok rahatlıktan iciyor dedi.
Maddi acıdan sorunumuz yok cok şükür. Ama kendisini kendinde sorun oldugunu asla kabul etmiyor. Annemle cok konuşuldu. Cok anlatıldı. Ben o eksi özellikleri yenmek icin cok çabaladım. Oyle birsey ki sanki onun yaşadıklarını ben yasamış gibiydim. Küçüklüğümden beri annemin çektiklerini dinliyorum cunku. Her saniye anlatır. Belki Bininci kez anlatır.
Bazen diyorum ki ben mı yanlis düşünüyorum. Acaba bu insanların hepsi gercekten kotu mu annem hissediyor mu
Ne yapacağımı bilemiyorum kızlar. Bes ay once bir çocukla tanıştık. Bes aydır görüşüyoruz. Beni daha once ki konumdan biliyorsunuzdur belki. Muhafazakar bir aile yapım var. Ve aile kurallarım cok katı. Sevgililik gezmek tozmak yasak. Sadece kişiyi ya görücü usulü ya da tanıyip konuşsan bile cok uzatmadan resmiyete dökmem gerekiyor. Ailem bu sekilde. Özellikle de cok cok katı bir annem var.
Her neyse ben çocukla tanıştım. Ama dogal olarak cocuğa direkt gel beni iste diyemedim. Ayıp sonuçta kendini yamar gibi olacaktı. Cocukta yavaş yavaş tanıyip ailesine açıklayacağını söyledi. Ciddi biriydi. Küçük de degil. Ayrıca ailesi ve cevresi geniş biri.
Bir kaç ay anneme çaktırmadan görüştüm. Ama artık zor oluyordu annem cok katı biri ve eve giris çıkış saatlerim bile bellidir. Bu arada yasım 24. Oyle küçük de degilim :)
Anneme de saygısızlık olmasın diye aileme açıkladım bu kişiyi. O da ailesine söyledi. Ama cocugun ailesi tanınan zengin bir aile. Haliyle hic tanımadıkları bir ailenin kızına hemen olur diyemezler. Tanısın iki tarafta birbirini dediler. Hani araştırma tarzında. Ama gel gor ki benim annem tutturdu çocukla tanışacağım diye. Ya annemi biliyorum. Cok sert biri. Cok katı. Beni bu yasa kadar hep yaralayip üzecek seyler soyleyen ve kizinca gözü hic birşeyi göremeyen biri. Annem bana diyor ki çocukla buluşacağım tanışacağım. Ve sen masada olmayacaksın. Ben tek konuşacağım.
O kadar çekindim ki kivirmaya basladim. Iste yok cocuk kaza yapmis yok ısı çıkmış gelemiyor diye.
Haliyle annemde bu sefer hepten çıldırmaya başladı.
Bugun son raddesi oldu. Annem çıldırmış gibi bana sen kendini guzel mı sanıyorsun seni istemiyor gönül eğlendiriyor bu adam seni isteyen adam bu kadar zaman uzatmaz gelir ister diye cok kırıcı seyler söyledi bağırarak.
Bu arada size sunu da söyleyeyim. Hayatımda ki kisi benim cogu seyimi bunca ay ceken biri. Ben alingan Trip atan annem den kaynaklı korkak ve cok zor güvenen biriydim. Bu cocuk bana karsi hep alttan aldı. Bitme noktasına geldik iki kez. Ikisinde de sans verdi.
Annem neden boyle. Canımı neden yakıyor. Ben nasıl bas edeceğim. Annem bundan önceki ilişkilerimde de yani konuştuğum en ufak erkekte de olay çıkarmış biriydi. Hatta erkegi bırak kız arkadaslarımı bile tehdit eder ailelerini arar kızımla kızınız konuşmasın diye rezil ederdi hep.
Bu cocuğu ben seviyorum. En azından onunda beni sevdigini biliyorum. Ama annem onun beni istemediğini beni kimsenin istemeyecegini benimle evlenmeyecegini söylüyor üstelik cocugun dolandırıcı oldugunu falan bile iddia ediyor.
Ne yapacagım kızlar ben cok canım yaniyo
Isaretledigim kisim cok rahatsiz etti, once onunla basliyayim...
Maddi durumlari iyi olunca, hayatta daha fazla haklari olmuyor...
Ikinci kisimda da hissettigim, biraz fazla boynu bukuk davraniyorsunuz aileye ve sevgilinize karsi, sonra cok pisman olursunuz, biraz daha guvenli, dik durun, onlar sizin icn lutuf degil, ikinizde birbirinizi begeniyorsunuz ve bir iliskiniz var...
Neyse gelelim asil konuya...
Annenizin tavri dehset verici, kiz arkadaslarinizin ailelerini bile aramasi, sizi kucuk dusurmesi, size karsi kullandigi asagilayici kelimeler, cocukla yalniz gorusmek istemesi...
Annenize sozu gecen, arkadasi, teyzeniz falan var mi?
Biraz daha kendine gelmesini saglar belki...
Eger varsa guvendiginiz, annenize lafi gecen biri, durumunuzu ustun koru anlatin ve anneniz biraz daha mantikli davransin...
Sizi bu kadar kusura bakmayin hastalikli korumaya calisirken, sizi mutsuz ediyor ve hayatinizi elinizden aliyor belki de...
Umarim her sey yoluna girer...
Eminim en iyilerini hakediyorsunuz, uzmeyin kendinizi...
annenizin bence bi doktora gözükmeye ihtiyacı var. mizacının sertliğinden değil, şalterlerden de kaynaklanıyor olabilir bu davranışları.
bir de merak ediyorum "tanınmış aile" nasıl oluyor? benim bildiğim tanınmış aile ya magazinlerden ya da sosyete sayfalarından bilinen aileler olur.öyle ailelerden mi? eğer onlardan değilse tanınmış olduklarına nasıl karar verdiniz? bunu erkek arkadaşınız mı size ifade etti bir laf arasında biz tanınmış bir aileyiz diye?
bir diğer konu onun sana şans vermiş olması. bana 2 kere şans verdi dedin? neye şans verdi? çekingen davranışlarına ve annenin engelleri yüzünden olan davranışlarına mı? yani anlamadığım nasıl şans verebiliyor? annenin sınırlamalarına karşı gelmeyerek ona hata mı yapmış oldun da sana şans verdi?
diğer bir konu sevgilinin ailesinden onay alma sürecin çok abes olmuş. onayı nasıl alacaklarmış seni mi araştıracaklarmış?
sonuç olarak annenden de sevgilinden de hoş olmayan davranışlar görüyorsun.
çözüm sunamıyorum. bilemedim. :26:
bence o evden kurtulmanın bir yoluna bakmalısın
KPSS senin için iyi bi kurtuluş yolu olabilir..
ailenin değer yargılarına göre yaşamak zorunda değilsin ki,ne demek tanışıp hemen istemeye gelmek
ilk aylar herkes melektir,bütün aşklar tatlıdır
bi bak bakalım zamanla sevmediğin,kaldıramayacağın yanları var mı?
yangından mal mı kaçırıyomuş ailen de apar topar evlendirecekler seni.
Sakın onlar yüzünden geleceğin konusunda yanlış kararlar verme,gerektiği zaman da karşı durmayı bil
24 yaşındasın sonuçta,küçük de değilsin.
Annen kendi hayatında çok mu mutlu,seçimleri çok mu doğruymuş da senin hayatına da bu kadar müdahale etme hakkını bulabiliyo?
bu işte bi yanlışlık var.
Isaretledigim kisim cok rahatsiz etti, once onunla basliyayim...
Maddi durumlari iyi olunca, hayatta daha fazla haklari olmuyor...
Ikinci kisimda da hissettigim, biraz fazla boynu bukuk davraniyorsunuz aileye ve sevgilinize karsi, sonra cok pisman olursunuz, biraz daha guvenli, dik durun, onlar sizin icn lutuf degil, ikinizde birbirinizi begeniyorsunuz ve bir iliskiniz var...
Neyse gelelim asil konuya...
Annenizin tavri dehset verici, kiz arkadaslarinizin ailelerini bile aramasi, sizi kucuk dusurmesi, size karsi kullandigi asagilayici kelimeler, cocukla yalniz gorusmek istemesi...
Annenize sozu gecen, arkadasi, teyzeniz falan var mi?
Biraz daha kendine gelmesini saglar belki...
Eger varsa guvendiginiz, annenize lafi gecen biri, durumunuzu ustun koru anlatin ve anneniz biraz daha mantikli davransin...
Sizi bu kadar kusura bakmayin hastalikli korumaya calisirken, sizi mutsuz ediyor ve hayatinizi elinizden aliyor belki de...
Umarim her sey yoluna girer...
Eminim en iyilerini hakediyorsunuz, uzmeyin kendinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?