Seni kimse almaz diyen annem ve yürütmeye çalıştığım iliskim :( yardım edin nolur

Hani ne diyecegini bilemedigin anlar olur ya,ben de o anlardan birindeyim.Duzelen psikolojiniz daha dazla bozulacak.Annenizin arkadasi falan yok mu hic? Ya kendiyle bi sorunu var ya da anneligi kaldiramadi..:18::18:

Bi anne nasil evladini o şekilde asagilayabilir ki gerçekten kotu annenizin bu yaptigi ve basina kotu şeyler gelse bile herkes kotu değil ya yasadigi şeylerin etkisinde ama sizede boyle yapmamali korkak güvensiz çekingen biri olduğunuzu yazmistinz bunlar sizin için çok kotu eksi özellikler hele bayan olmak bence herşeyden çok daha cesaret ve baskinlik gerektiyo bence bi psikoloğu ark. Misali gorusturun hani ona ffarkettirmeden tedavi uygulasin eğer yeterli durumunuz varsa :26:

Hani ne diyecegini bilemedigin anlar olur ya,ben de o anlardan birindeyim.Duzelen psikolojiniz daha dazla bozulacak.Annenizin arkadasi falan yok mu hic? Ya kendiyle bi sorunu var ya da anneligi kaldiramadi..:18::18:

Annem bes cocuk annesi ve en küçüğü benim hani kaldıramayacak bir durumu yok ki. Ha derseniz onlara nasıl. Onlara benimkinden biraz daha az. Ama en cok bana.
Arkadaşları var ama telefonda konuşur genellikle. Ve hep o haklıdır. Örneğin gecen gün midesi bulanıyor du. Midem kotu diyordu salonda oturuyoruz. Bende anne kalk bir lavaboya git istersen dedim.
Bunu arkadaşlarına ve bana su sekilde söylüyor. "Sen benden rahatsız oldun kalk git dedin. Besle buyut bu yasa getir seni odadan kovsun hasta halinle".

Maddi acıdan sorunumuz yok cok şükür. Ama kendisini kendinde sorun oldugunu asla kabul etmiyor. Annemle cok konuşuldu. Cok anlatıldı. Ben o eksi özellikleri yenmek icin cok çabaladım. Oyle birsey ki sanki onun yaşadıklarını ben yasamış gibiydim. Küçüklüğümden beri annemin çektiklerini dinliyorum cunku. Her saniye anlatır. Belki Bininci kez anlatır.
Bazen diyorum ki ben mı yanlis düşünüyorum. Acaba bu insanların hepsi gercekten kotu mu annem hissediyor mu

Babam yok ne yazikki ama sanırım bizim ailede herkes annemden kaçıyor. Kimse yardım etmiyor. Cok yalvardım ben. Kardeşlerime de soyledim. Hepsi çekeceksin bize de böyleydi dıyıp çekildi isin icinden.
Sigara iciyorum bayağı günde iki paket. Gecen gün bir doktor arkadaşı soruyor anneme senin kız neden sigara iciyor bir derdi mı var diye. Yok ne derdi rahatlıktan iciyor o dedi. Kadın olur mu ya illa vardır icine Atıyordur dedi. Yok yok bir derdi yok rahatlıktan iciyor dedi.

Boyle omur gecmez vallahi.Sinir hastasi olursun.Bir de kucuklugumden beri diyorsun yani yazik.Diger kardeslerin senin bu durumunu gormuyor mu

Annenin sorunlari war besbelli yuksek ihtimal bu sorun yalnizlik ...ya cok yalbiz tum hincini srnden cikariyor yada yalniz kalmaktan korkuyor olmali

Ya az önce yorum yazan arkadaşlarla aynı noktaya geliyorum sanırım bende. Annenizin psikolojik yardım almaya ihtiyacı var. Ama bunu nasıl yapacaksınız inanın yorum yapamıyorum. Kendi kendinide üzüyordur, böyle yaşamak kolay değildir çünkü. Babanız olmadığı için ve siz en küçük evladı olduğunuz için sizi aşırı bir koruma çabasına girmiş ama bunu yanlış yoldan yapıyor. Gerçekten kelimelerin tükendiği bir durum, şöyle yapın veya böyle yapın bile diyemiyorum.

Maşallah en azindan maddi acidan rahatsiniz hani ona hissettirmeden tedavi uygulaması için konuşa bilirsiniz psikologla çok ustunuze gelinmiş durumunuz bu acidan çok zor herkesin kotu olduğunu dusunmeyin herkesin içinde elbet bi şeytan vardır ama melekte vardır inşallah hep melekligi agir basanlarla muhatap olursunuz Rabbim hakkinizda hayirlisini annenize de bu kadar kotu bakmamayi nasip etsin inşallah onunda durumunu düşününce kotu şeyler geliyor akla etkisini unutmamis olmasida cabasi

Son düzenleme:
Hepinize cok cok teşekkür ediyorum. Bende biliyorum bariz bir çözümümün olmadıgını. Ama buraya yazıp bir nebze olsa rahatladım bir kaç saatligine. Bu yuzden hepinizden Allah razı olsun. Cok sagolun kızlar.

Isaretledigim kisim cok rahatsiz etti, once onunla basliyayim...
Maddi durumlari iyi olunca, hayatta daha fazla haklari olmuyor...
Ikinci kisimda da hissettigim, biraz fazla boynu bukuk davraniyorsunuz aileye ve sevgilinize karsi, sonra cok pisman olursunuz, biraz daha guvenli, dik durun, onlar sizin icn lutuf degil, ikinizde birbirinizi begeniyorsunuz ve bir iliskiniz var...
Neyse gelelim asil konuya...
Annenizin tavri dehset verici, kiz arkadaslarinizin ailelerini bile aramasi, sizi kucuk dusurmesi, size karsi kullandigi asagilayici kelimeler, cocukla yalniz gorusmek istemesi...
Annenize sozu gecen, arkadasi, teyzeniz falan var mi?
Biraz daha kendine gelmesini saglar belki...
Eger varsa guvendiginiz, annenize lafi gecen biri, durumunuzu ustun koru anlatin ve anneniz biraz daha mantikli davransin...
Sizi bu kadar kusura bakmayin hastalikli korumaya calisirken, sizi mutsuz ediyor ve hayatinizi elinizden aliyor belki de...
Umarim her sey yoluna girer...
Eminim en iyilerini hakediyorsunuz, uzmeyin kendinizi...

annenizin bence bi doktora gözükmeye ihtiyacı var. mizacının sertliğinden değil, şalterlerden de kaynaklanıyor olabilir bu davranışları.

bir de merak ediyorum "tanınmış aile" nasıl oluyor? benim bildiğim tanınmış aile ya magazinlerden ya da sosyete sayfalarından bilinen aileler olur. öyle ailelerden mi? eğer onlardan değilse tanınmış olduklarına nasıl karar verdiniz? bunu erkek arkadaşınız mı size ifade etti bir laf arasında biz tanınmış bir aileyiz diye?

bir diğer konu onun sana şans vermiş olması. bana 2 kere şans verdi dedin? neye şans verdi? çekingen davranışlarına ve annenin engelleri yüzünden olan davranışlarına mı? yani anlamadığım nasıl şans verebiliyor? annenin sınırlamalarına karşı gelmeyerek ona hata mı yapmış oldun da sana şans verdi?

diğer bir konu sevgilinin ailesinden onay alma sürecin çok abes olmuş. onayı nasıl alacaklarmış seni mi araştıracaklarmış?

sonuç olarak annenden de sevgilinden de hoş olmayan davranışlar görüyorsun.

çözüm sunamıyorum. bilemedim. :26:

Annen arkadaşınla mutlaka konuşmalı arkadaşında ne yaparsan yap sen bizi ayıramazsın mesajı vermeli

Sen kendini ne kadar agirdan satarsan emin ol o kadar kiymetin olur. Madem seviyorsunuz sozlenin, anneniz sert evwt, ama babaniz olsaydi zaten o boyle davranacakti, o yuzden fazla takmayin. Sozlenin oyle devam edin, zaten sevgililkle taniyadiginiz kadar tanirsiniz is ciddiye binince, onemli olan sozlendikten sonraki davranislari.
Erkek tarafinin taninmis olmasi onemli de degil, insan olsunlar, gerisi bos.

Çok teşekkürler öncelikle. Orada bahsettigim sey tanınmışlik artı zenginlik degil babasının siyasi ısı dolayısıyla bulundukları sehirde herkesin tanıdığı bir aile o yuzden onlar araştırma olayına girdi. Bizimkilerinde girmesi gerekiyordu aslında ama ne yazık ki annem bu sekilde davranıyor
Boynu bükük davranıyorsunuz sözünüze katılıyorum. Korkak biriyim cunku. Terk edilme korkum yalnız kalma korkum var.

Teşekkürler yorumunuza. Öncelikle sunu açıklayayım. Üste de açıkladım. Tanınmış derken sosyetik vs diye bahsetmedim. Bulunduğu sehir de babasının siyasi konumundan dolayı tanınan bir aile demek istedim.
Ikinci olarak bana sans verme konusu da soyle oldu. Ben cok güven sorunu olan biriyim. Ve baslarda fazlasıyla kavga cikti bu konudan. Benim sorunum ne yazık ki kavga anında cok ağır konuşmam. Bu yuzden sevgilim belli bir süreden sonra boyle olursa devam ederse mutsuz oluruz ikimiz de diye bir ayrıma vardı. Boyle devam edersen olmaz eger daha dikkatli olursak devam edelim diye. Sans tan kastım buydu.
Ailesinden onay alma süreci evet biraz garip oldu ama ben önceki bayana da yazdığım gibi korkuyorum. Terk edilme yalnız kalma korkularım var

bence o evden kurtulmanın bir yoluna bakmalısın
KPSS senin için iyi bi kurtuluş yolu olabilir..
ailenin değer yargılarına göre yaşamak zorunda değilsin ki,ne demek tanışıp hemen istemeye gelmek
ilk aylar herkes melektir,bütün aşklar tatlıdır
bi bak bakalım zamanla sevmediğin,kaldıramayacağın yanları var mı?
yangından mal mı kaçırıyomuş ailen de apar topar evlendirecekler seni.
Sakın onlar yüzünden geleceğin konusunda yanlış kararlar verme,gerektiği zaman da karşı durmayı bil
24 yaşındasın sonuçta,küçük de değilsin.
Annen kendi hayatında çok mu mutlu,seçimleri çok mu doğruymuş da senin hayatına da bu kadar müdahale etme hakkını bulabiliyo?
bu işte bi yanlışlık var.

Çok teşekkürler. Cok haklısınız KPSS denediğim ama başarılı olamadığım bir sınav oldu o kadar mutsuzum ki tekrar çalışacak gücü bulamıyorum kendimde.
Annem asla dogru kararlar vermis biri degil kendi yaşamında. Zaten sorunda ona sorunca boyle açıklıyor. Ben yasadım sen yasama istiyorum diyor. Herseyin nedeninide buna bağlıyor.
KPSS dışında ozel yerlere başvurdum ama izin alamadım ozel yerlerde çalısmaya. Yok basına is gelir yok oyle yok boyle. KPSS ye çalışacak gücü bulsam keske

Gercekten boynu bukuk davranmayin, annenizi kotulemeyin. Gerci aciklama gerektirecek seyler yaparsa anne siz mecburen durumu izah icin bazi seyleri anlatmak zorunda kalacaksiniz. Anne ile tanisma kismina gelirsek.
Bizim toplumumuzda klise sozler vardir. Her anne baba cocugunun iyiligini dusunur, yasi ileri olanlarin hayat tecrubesi fazladir, gencler bazi seyleri goremez vs. Ben bu cumlelere ozellikle ilkine kesinlikle katilmiyorum. Hayatimin hicbir donum noktasindà ailemin fikrini almadim. Ne banà rehberlik edebildiler ne de benim kadar vizyona sahipler. Meslek seciminden evliligime kadar tum onemli kararlarimi hep onlari karsima alarak verdim ve iyi ki de boyle olmus iyi ki de dinlemermisim onlari. En basitinden evlenmemi istefikleri donemlerde (onlara gore gec yasta evlendim, kismet tabip kriterlerimi aileme anlattigimda benimle dazlga gecip oyle bir evlilik yok diyorlardi. Evlilik kzdinin cekmesidir diyorflardi. Kim olsa zaten aci cekecekmisim. Ve en iyi bekarlik en kotu evlimikten kotuymus. Bu dusuncelere sahip bir akil zaten benden uzak olsun. Sonuc mu. Nisandan bir hafta once ogrendiler esimi. Babam ogrendiginin ertesi gun tanisti esimle ertesi gun de yuzuk almaya gittik. Esimin ailesi de aynrfn. Biz size gore daha buyuktuk gerci. Esim tam benim bekarken aileme soyle olmali dedigim insan. En onermlisi kiymet biliyor. Uzdugu zamanlar da cok ama evliligim aci degil sevgi uzerine kurulu. Simdi ailem esime baktikca sasiriyor. Bana gosterdigi itina, comertlik, guleryuz. boyleleri de varmis diyorflar. Uzun lafin kisasi ben aileye danisilmasin demiyorum asla. Aile var aile var. Daha nisan bile olmadan seni es adayinin onunde yerin fibine sokacaksa annzen ki kiz arkafaslatina bile rezil etmis anneni bgn de evlenince de esinden uzak tutmalisin. Tabu bunlari her iki tarafa da hissettirmeden ve alnin acik basin dik bir sekilde.

Canım benim annemde cok katı otoriter biridir daha onceki ilişkilerime de hep olumsuz yaklaştı istemedi.. nişanlımi annemle tanıştrmadan önce bende senin gibi çok korkuyodum kötü bi laf söyler filan diye ama tanıştırdim ve cok sevdi annem iyi anlaştılar eğer gercekten iyi bir insansa annen bunu anlar o senin iyiliğini istiyodur emin ol hem bırak erkek arkadaşın düşünsün kendini sevdirmeyi sen ortayi bul sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…