Senin hakkında insanlar öyle söylüyor..

Eski bir okul arkadasim da bana "insanlar tarzin hakkinda kötü konusuyor" demisti. Tarz dedigi de benim birtane spor ayakkabim olmasiydi, üstüne de hergün deri ceket giymemdi.

Sonra en yakin arkadasindan ögrendim aslinda tamamen kendi fikri oldugunu.

Bence kesinlikle kendi fikrini söylemis, ama kullandigi cümle baya agir. Kesinlikle sizi yaralamak icin söyledigni düsünüyorum. Insanlar kim? Diye sorsaydiniz kesinlikle cevap veremezdi bence.

Çok konuşuyor ama boş konuşuyor deniyormuş.

Eski bir okul arkadasim da bana "insanlar tarzin hakkinda kötü konusuyor" demisti. Tarz dedigi de benim birtane spor ayakkabim olmasiydi, üstüne de hergün deri ceket giymemdi.

Sonra en yakin arkadasindan ögrendim aslinda tamamen kendi fikri oldugunu.

Bence kesinlikle kendi fikrini söylemis, ama kullandigi cümle baya agir. Kesinlikle sizi yaralamak icin söyledigni düsünüyorum. Insanlar kim? Diye sorsaydiniz kesinlikle cevap veremezdi bence.

Bos konusuyorsun demek istemis konu sahibine

Yerim sizi ya, hemen cevap vermişsiniz. Seviyorum sizi.

Konu sahibi eşinin kuzeni biraz aptal biri. Ciddiyim Zeki olsa böyle şeylerle uğraşmazdı. Siz dediği şeye değil de muhatap olduğunuz kişilere üzülün.

Bana böyle biri dese anında diyeceğim şey “ ya boşver ben onlara göre mi konuşacağım? Bana ne? Bak mesela sen de aslında iyi kızsın aöa senin için de çok garip yorumlar yapıyorlar, aile arasında böyle olur derdim” konuyu da uzatmazdım. Şimdi o oturur düşünürdü

Merhaba arkadaşlar..
Dert sayılır mı bilmiyorum ama bugün kafama takıldı bu konu ve içimi sıkıyor..
Eşimin kuzeni gelmişti bize eşi ile birlikte..
Laf arasında ıssızz bi sus zaten burdaki bütün insanlar senin hakkında çok konuşuyor ve boş konuşuyor diyorlar dedi vıdı vıdı vıdı yaptı sustu..
Hiç bir şey demedim ona.. onlar gidince içten içe çok üzüldüm..
Insanların benim hakkımda düşündüğü söylediği önemli mi bilmiyorum ama içimi acıttı neden bilmiyorum..
Kime ne yaptım ne dedim de bu izlenimi bıraktım insanlarda aslında yerli yerincez konuşurum hatta çoğu zaman sessiz bile otururum toplumda.. başımdan kaynar su inmiş gibi hissediyorum neden neden ??
Son görüşmeniz olacaktır diye tahmin ediyorum. Yerinizde olsam tekrar ne davet ederim ne evlerine giderim. Sorarlarsa da başınızı ağrıtmamak için aramıyoruz derim. Terbiyesize bak.

Laf arasında ıssızz bi sus zaten burdaki bütün insanlar senin hakkında çok konuşuyor ve boş konuşuyor diyorlar dedi vıdı vıdı vıdı yaptı sustu..
Burda bir düzeltme yapayım, burdaki insanlar konuşuyorlar değil, konuşuyoruz demek o. Sizin hakkınızda konuşurlarken o susuyor muymuş? Bir şekilde akrabalığınız var, yanında konuşturtuyorsa kendisi de konuşuyordur. Üzülmekte haklısınız ama bence takmayın kendisi bana iyi niyetli biri gibi gelmedi.

Merhaba arkadaşlar..
Insanların benim hakkımda düşündüğü söylediği önemli mi bilmiyorum ama içimi acıttı neden bilmiyorum..
Kime ne yaptım ne dedim de bu izlenimi bıraktım insanlarda aslında yerli yerincez konuşurum hatta çoğu zaman sessiz bile otururum toplumda.. başımdan kaynar su inmiş gibi hissediyorum neden neden ??
Boş verin. Kendini ifade edemeyen insanlar başkalarına hakaret edince kendini bir şey sanıyor. Akıllı insan zaten öyle konuşmaz.

Merhaba arkadaşlar..
Hah bunu söyleyenler aslında konuşuyor oluyor zaten direk '' biz yüzsüzüz canım arkandan demedik laf bırakmadık ahahahağ alınmıyorsun değil mi? '' diyemedikleri için '' senin hakkında konuşuyorlar '' diye yuvarlamışlar işte :D

-miş’lere -mış‘lara hiiiç takılmayın, bilemezsiniz hakkınızda öyle söylenip söylenmediğini. “Derdi olan gelsin yüzüme söylesin, ben arkamdan söyleneni ciddiye alamıyorum. Bunuda gelip sana söyleyebilecek yüzü ve cesareti nereden bulmuşlar bunu da bir düşün istersen.” diyip konuyu kapatsaydınız keşke. Birisi benim yanımda akrabamı, arkadaşımı çekiştirip kötülese cevabını alır oturur.

Merhaba arkadaşlar..
Ya insanlar ne kadar arsizlasti, empati zaten hak getire. Hadi dogru olsa bile, her dogru her yerde söylenmez. Ki sizi kenara cekipte söyleyebilirdi de herneyse herseyin bi üslubu vardır. Görgü kurallarından uzak arkadasiniza tepkinizi koyamadiniz mi? Ben olsam lafi uygun dille yapistirip arama mesafemi koyardim. Hem hizmet ediyorsunuz cesit cesit yemekler yapıyorsunuz misafir eyliyorsunuz, bunun üzerine de size laf cakiliyor herkesin icinde. Terbiyesizlik, baska birsey değil.

Size söyleyen kişinin fikri olduğu kesin. Belki benzer şeyi birkaç kişi daha belirtmiştir. Etraftaki o dedikoducu veya iftiracılar öyle dedi diye de boş boş veya çok konuşmuş olmuyorsunuz.

Gerçekten de çok konuşuyorsanız konuşmanızın içeriği onlara boş geliyordur. Sizin entel dantel konuşmalarınız onlara boş da gelebilir. Üzülecek bir durum yok.
Siz de, sohbet ettiğinizde karşı taraftan olumlu dönüt aldıklarınızla sohbet edin.

Back
X