- 7 Temmuz 2011
- 6.225
- 129
- 173
- 33
- Konu Sahibi ThirtyFouR
-
bende 90+ lar topiğinde konusurlarken gördüm yazınıbizim topik buraya takılmış bugün
bende yeni basladım sayılır dün itibariyle ama bakalım daimi olabilecekmiyim..
bende kendime değişik denemediğim seyler denemek istiyorum o yüzden sormak istediklerim var eger cevaplarsan sevinirim canm.
1. si suyu alkali ye çevirmekle ilgiliydi ama cevabımı aldım.peki suyun miktarını değiştiriyomusun yani normalde2 lt içmek gerekiyo ya yine 2lt mi içiyosun..
2.si karbonhidratlarla proteinleri karıstırmıyorum dedin ya bunu nasıl yapıyosun canım gün içindemi karıstırmıyosun yoksa öğünler arasındamı..
(10dk sonra mesaim bitiyo cevaplarsan musait olabildiğim en kısa zamanda bakmaya çalışırım canm..))
ii geceler
Nişanlıyım 3 ay sonra evleniyorum canım şuan Ayça Kaya ayda 8 kg diyeti var ona uymaya çalışıyorum birde günlük kalori hesabı yapıyorum 1300'ü geçmemem gerekmiş.
teşekkür ederim canm cevabın için su içmede bi sıkıntım yok ama neleri denemiyoruzki o yüzden bunuda denicem şimdi çıkmam lazım iigeceler geldiğim ilk fırsatta ugramaya calışacağım inş.canim alkali suyu icebildigim kadar iciyorum, alkali su bilhassa fazla su icemeyenler icin ideal. cünkü 1 bardak alkali su 3 bardak normal suyla esdeger temizligi yapiyormus vucutta. gün icinde caylarla birlikte yaklasik 3 litre su tüketiyorum, bunun 2 litresi karbonatli su.
ögün icinde karistirmiyorum, karismasinlar diye ögünler arasinda en az 4 saat ara vermek zorundayim ve ara ögün yiyemiyorum.
sabahlari karbonhidrat, öglen ve aksam protein yiyorum sadece....
teşekkür ederim canm cevabın için su içmede bi sıkıntım yok ama neleri denemiyoruzki o yüzden bunuda denicem şimdi çıkmam lazım iigeceler geldiğim ilk fırsatta ugramaya calışacağım inş.
Eki Görüntüle 653047
az önce paylasti doktor hanim, sanirim abartanlar olmus.
Bi kac tweetinde abartmayin diye yazmis...
Tansiyon sorunu olanlar kullanmasin demis birde.
Merhaba cnm, diyete başlamışsın nihayet tebrik ederim. Yanlış anlamadıysam 6 günde, 4 kilo vermişsin sanırım.Çok değil mi bu kadar kısa süre için? Bir de CLA ve OMG 3 filan kullanıyor musun?
haklisin canim fazla biraz ama diyete baslarken reglim vardi ve baya bi ödem olusmustu vucudumda.
sanirim yesil cayla birlikte ödemleri atti vucudum,4 kilonun yagdan gittigini hic sanmiyorum.
OMG3 kullaniyorum sadece sabahlari.
Tam alkali diyet yapmiyorum, ama bi cok seyde aysegül hanimin tavsiyelerine uymaya calisiyorum.
Eti hayatimdan cikaramiyorum cünkü esimde diyette ve o dukan diyeti yapiyor, ikimize ayri yemek olmasin diye
öglenleri birlikte et yemekleri yiyoruz...
Anladım cnm. Regl söz konusuysa problem yok o dönem de 2-3 kilo bile ödem toplayabiliyormuşuz çünkü. Eti hayatından çıkartman gerekmiyor zaten,yalnızca sebze ve yeşilliklerle destekleyerek yani alkali yiyeceklerle orantılayarak yemek gerekiyor hepsi bu.Hatta hatırlarsan özellikle de akşam yemeklerinde sırf protein (baklagil olmayan) ve sebze öneriliyor Alkali beslenme de. OMG 3 yerine ya da dönüşümlü "KİRİL YAĞI" da kullanabilirsin. Bir araştır derim.
bende onu yapmaya gayret gösteriyorum, baya bi salata tüketiyoruz
karbonhidrati sadece kahvaltida yiyorum, onun disinda protein... ve önerdigi gibi saat 6dan sonra birsey yemiyorum.
zencefil cayi ve yesil cay iciyorum, tatlandirici kullanmiyorum asit dedigi icin
colayi yasakladimesim bikti artik her seyde "askim o cok asit ama ya, almayalim" dememden
ne asitmis arkadas her yerden cikiyor diyor hahahaha....
kiril yagini duymadigim daha önce hic, bi bakayim...
İlahi. Malesef raflarda tüm albenisiyle duran işlenmiş gıdaların çoğunluğu zehir aslında. Diyet için değil sağlık için yemememiz gerekiyor hayatım dersin eşine. :) Zencefil çok faydalı, rendeleyip çorbasına katanlar bile varmış pişerken.Ben kabuklarını iyice yıkayıp çayıma atarken (en faydalı kısımlar kabuğun hemen altıdır ya) içinde kıtır kıtır yiyorum. Küçük bir parça şeklinde tabii. Zencefilli çayıma çok az mate çayı ve çubuk tarçın da ekliyorum. Günde 2-3 fincandan fazla içmemeli bitki çaylarını duymuşsundur herhalde. Tatlandırıcılırda asidik olmalarının dışında sağlık açısından çok büyük riskler taşıyorlar, hiç kullanmamak en güzeli iyi yapıyorsun cnm.
zencefilin tadini hic sevmedim aslinda, cok aci bi tati var insanin bogazini yakiyor, nasil yiyorsun sen onu cig cig
ben cayini zor iciyorum valla... bide tatlandiricisiz olunca, iyice eziyet oluyor. ben zencefili zayiflamaktan ziyade kara cigerim icin iciyorum... kara ciger rahatsizligi gecirdim ve aysegül hanim zencefil karaciger icin cok iyi demisti...
sirf zayiflamak icin olsa cekmem bu eziyeti inanMateyide sevemedim bi türlü... Severek icebildigim tek saglikli cay yesil cay...
ben bi bardak zencefil, 2 bardak yesil, 1 bardak rezene cayi iciyorum gün icinde...
esimde kiziyor bana cok diyor, simdi sen 2-3 bardak diyince iyice cekindim. ama su icmeyi pek sevmiyorum, su yerine cay iceyim diyorum yanlis mi düsünüyorum acaba?
Suyun yeri farklı cnm. Suyunu ihmal etmemeye çalış, bitki çaylarını da abartma sen yine de.Zencefili ben de sevdiğimden değil şifa niyetine yiyorum aslında.Soğuk aldığımda, hasta olacağımı filan anladığımda zencefil yiyerek durdurmuşluğum vardır.
evet onuda okudum soguk alginliginda ve mide bulantisinda cok faydaliymis.
bosuna demiyorlar zencefil baharatlarin kralicesi diye :) her derde deva...
tamam bi zencefil bi yesil cay icerim yarindan itibaren.
acemelimiz yok, yavas yavas veririz kilolari :))
senin nasil gidiyor diyetin?
2-3 Fincanı geçme ama, ok?
Bana hipotiroid teşhisi kondu. Tiroidim yavaş çalışıyor yani, bu durum kilo aldırıyor ve vermeyi çok zorlaştırıyor. Hastane işleriyle filan uğraşırken diyetim sekteye uğradı. Bu arada baharın gelmesiyle astımım nüksetti. Kortizonlu ilaçlarıma dönüş yapmak zorunda kaldım her bahar olduğu gibiama elimden geldiğince dikkat etmeye devam ediyorum.Şöyle bir ilkem var diyet konusunda; sekteye mi uğrağı, bir gün ipin ucumu kaçtı? Hiç farketmez aynen devam diyete asla umutsuzluk ve boş vermek yok.Böyle böyle işte.
Karbonat kullananların ve kullanmak isteyen arkadaşların dikkatine!
Alıntıdır;
Yabancı ülkede yaşayanlar ;Eczaneye Ingiliz Sodium Bikarbonati diye sormayın! O Türkiye'deki markalardan biri sadece önemli olan eczaneden Natron yada Natriumhydrogencarbonat yada NaHCO3 olarak isteyin. Na2CO3 yani E-500 Sodyum karbonat olarak geçiyor bunu kullanmayın bu "Sodyum karbonat. Sodyum türevlerinden birisidir.Formülü Na2CO3'tür. Deterjanların,kireç önleyicilerin,çamaşır ve tül beyazlatıcıların ürün bileşiminde kullanılır." O yüzden temizlik sodası kesinlikle kullanmayın!!!. "Natriumhydrogencarbonat mit dem Trivialnamen Natron, hat die Summenformel NaHCO3" bunu kullanabilirsiniz.
Karbonat ( Sodyum Bikarbonat - İngilizce: Sodium bicarbonate - Kimyasal formülü : NaHCO3 )
Eczanelerde: İngiliz Karbonatı, Solvey Karbonatı, Karbonat, Cep sodası, Garra Karbonat gibi isimlerle satılmaktadır. Eczanelerden almanızı tavsiye ederim. Markette satılanı alsak olmazmı ?Aktardan satın alsak olmazmı ? Bakkal'dan alsak olmaz mı gibilerinden soru sormayınız.TEKRAR SÖYLÜYORUM ECZANEDEN ALACAĞINIZ KARBONAT EN GÜVENİLİR OLAN KARBONATTIR!!!.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?