Serapd'nin Diyet Günlüğü

Anlaşılmıştıratak yok,diyetime devam ediyorumteşekkür ederimdaha önce dediğim gibi, sana danışmadan kafama göre hareket etmiyeceğim
Sıkıntılı bir gün geçirmiştin,geçmiş olsun

Merhaba Gülfurencim. Nasılsın? Neler yapıyorsun, umarım hayatında her şey yolundadır canım.
Sorma, oturduk bi güzel yedik vallahi. Eşim uyandı, direkt bana dönüp ne yiyeceğimizi sordu. Ben de evdeki alternatifleri sıraladım. Aslında neredeyse hiç dışarıdan yemek yemeyiz ama birden canım istedi deyince, bir de ne yalan söyleyeyim o yorgunluğun üzerine yemek hazırlayacak kadar iyi hissetmedim kendimi, baktım ki yutmuşuz
Sağ ol canım benim. Evet oldukça güzel bir gündü. Senin günlerin nasıl geçiyor?[/QUOTE]

Afiyet olsun..Biz iyiyiz şükür..Yediklerimizi dengelemeye çalışıyoruz..Ben kendimi sıkmıyorum ama denge kurmaya çalışıyorum..Eşim kilo vermek istiyor ona destek oluyorum..Verecek 3-4 kilom var ve spor yapıp sıkılaşmam lazım..Ona vaktim kalmıyor..

Alkali suyun tadını beğenmedim..Eski suyuma geri döndüm..Karbonatlı içiyorum..Gece yatarken de sirkeli az da bal koyup içiyorum..Çocuklar hastaydı Furkanımın hiç eziyeti olmadı ama Emirhanım çok fena..Abisine çekmemiş.. Dün gece ağlamaktan helak oldu beni de helak etti..Bugün iyi..

Sana bir şey sormak istiyorum..Ben tiroid ilacı kulanıyorum..Doktorum tuz istediğin kadar kullan yasaklamam gerekmiyor dedi..Araştırmama göre de iyot tiroid için gerekliymiş..Gelelim soruma himalaya,kaya ve deniz tuzunda iyot var mı?Ben kaya ve deniz tuzu kullanıyorum..Himalaya tuzu da almayı düşünüyorum..

Günaydın kızlar... Herkese güzel bir gün diliyorum

Doğru söylüyorsun. Zamanın kıymetinin farkında değiller. Cehalet işte. Menüm az sonra

Anlaşılmıştıratak yok,diyetime devam ediyorumteşekkür ederimdaha önce dediğim gibi, sana danışmadan kafama göre hareket etmiyeceğim
Sıkıntılı bir gün geçirmiştin,geçmiş olsun

Pekala Teşekkür ederim canım.

İyi gecelerönerdiğin sayıfayı okudum,teşekkür ederimİlgimi çeken başka yazılar da buldum

Çok sevindim :) Okumak kendimize yaptığımız en büyük yatırım...

Geçmiş olsun canım. Büyükler genelde daha sakin oluyor, küçükler böyle işte. Allah şifa versin evlatlarına.
Karbonatlı sevdiysen öyle yap şekerim, sirke de güzel olur. Tabii midende sorun yoksa. 3-4 kiloyu verirsin, Emirhan uyuyunca keşke spor yapabilsen. Ama eminim ev işi, yemek gibi şeyleri halletmeye çalışıyorsun.

Eşlerin dışarıda yeme durumları daha fazla ya, o yüzden dışarıyı kontrol altında tutmaya çalışmanı tavsiye ederim. Şahsen öyle yapmaya çalışıyorum. Gerçi senin eşinin çalışma saatleri çok farklı, belki yanına yemek verip öyle işe gönderebilirsin canım.

Himalaya tuzu hakkında hiç bir fikrim yok ama deniz tuzu alırken iyotlu alabilirsin. Tiroid çeşit çeşit, kimisinde iyot lazımken kimisinde iyot kesinlikle yasak. Madem sana serbest şunu önereyim: yemeği pişirirken içine attığın tuzda iyot kalmaz. Isı iyotun yapısını bozar. Sen tabağındaki yemeğe tuz eklemelisin.

Daha sık görüşmeyi umuyorum şekerim... Selam ve sevgilerimle

Ben sayfayı bulamadım..

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/diyet/diyetsiz-kilo-verin-32484.html

Son düzenleme:
Dün akşam da yazdığım gibi diş hekimindeydik. Doktorumuz Anadolu yakasında. Tam da yoğun trafik saatinde işimiz bitince evimize dönmek için trafiğin azalmasını bekleyelim dedik. Bir alış veriş merkezine girdik. Uzun zamandır birlikte alış veriş yapmadığımız eşimle ona da bakalım, buraya da girelim derken tam 3 saat gezinmişiz

Menüme gelince:

Kahvaltı:
2 dilim kepek ekmek
65 gr. yağsız peynir
3 minik domates
maydanoz,dereotu

Ara:
1 avuç dut kurusu (neyseki çantama almışım)
3 ceviz

Öğle:
1/4 yufka ekmek
2 dilim peynir
domates

Ara:
2 ceviz

Akşam:
1 içli köfte
1 lahmacun
1 ayran

Gece:
1 kupa süt

Akşam dışarda olmana rağmen çok yememişsin ne güzel :)

Tekrar merhababugün yediklerim:
kahvaltı:1 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,1/2 dilim arpa ekmeği,1salatalık,1/2 domates
öğlenidesiz adana,salata,ayran..(dışarda eşim'le buluştuk,birlikte yedik)-onu eritmek için sonra 1,5 saat normal tempoda yürüdüm
ara:4 ceviz,3 küçuk kuru kayısı
akşam:1 kepçe çorba,4 yemek kaşık z.yağlı brokoli(saat 7 de yiyeceğim)
ara:1 bardak tarçınlı süt
Sevgiler....

Son düzenleme:

Ne güzel bir menü, maşallah

Serap içli köfte yemeseydin iyiydi.. Eşine de geçmiş olsun..Diş doktoruna gitmeyi hiç sevmiyorum.
r
Eşim akşam yemeğini yedikten sonra evden çıkıyor..İş yerinde de iki meyva yiyiyor..7-8 tane de çerez yiyiyor..Sabah beşte evde oluyor yatmadan önce bir bardak süt içip yatıyor..4 gündür akşam yemeğini ekmeksiz ve az yemeye başladı 4 günde 2 kg vermiş.Haftada üç günde koşu bandı da yürüyor..8 kilo verse ona yeter..

Merhaba Serap
Sevginin topiğinde gördüm üşütmeye iyi gelen bir çayın varmış.Arkadaşlardan rica ettim içindekini söylediler ama asıl sahibinden rica etsem bana bir kişi için miktarlarıyla birlikte nasıl hazırlamam gerektiğini detaylı anlatabilirmi? Yani sana zahmet olmazsa bir de senden dinlemek istiyorum.Bayılırım hastalığımı bitki çaylarıyla düzeltmeye çalışmaya

Menün çok güzel olmuş canım. Ne güzel oturttun sistemini, tebrik ederim

Doğru söylüyorsun canım, neden yediğimi ben de bilmiyorum
Eşini tebrik ederim bizden daha kısa sürede bu işi başaracak gibi görünüyor

Merhaba Uyukumahmuru... İnan miktar vermem mümkün değil, çünkü hep göz kararı yaptım. Ama tarif edeyim:
1 tutam ıhlamur
1 tutam (7-8 ad.) karanfil
1/2 elma
Bu üçünü kaynatacağız. Altını kapattıktan sonra;
1 tutam adaçayı
yarım çubuk tarçın ekleyip bir kaç dk demliyoruz. İçilebilecek sıcaklığa gelince limon sıkıyoruz. [ adaçayı, tarçın kaynatılmamalı. Limon çok sıcakken sıkılırsa c vit. kaybı olur. bal ilave etmek için ılımasını beklemek gerek. 40C nin üzerinde bal hem toksik etki yaratabiliyor hem de yapısı bozulduğu için işe yaramaz hale geliyor.]
Afiyet olsun...

Merhaba Serap..Günün çok güzel geçsin.

Merhaba canım, ben de senin için güzel bir gün diliyorum

Merhaba Dallidacım. Nasılsın?

Merhaba kızlar.. Önce iki gündür neden burayı ihmal ettiğimi açıklayayım, sonra 2 günlük menümü yazacağım.

Dün öğleden sonra kendimi hiç iyi hissetmedim. Boğazıma sanki kedi atmışlar da tırmalayarak aşağıya kadar inmiş gibiydi... Uzandım, yattım akşama kadar. Ne yemek yaptım ne de evle ilgilendim. Ama bu dinlenme bana iyi geldi. Kitap, dergi okudum. Güzel televizyon programları seyrettim ve benim için yeni olan şeyler öğrendim. Öğrendiklerimi sonra size de anlatacağım.

Bugüne gelince.... Bugün temizlik günüydü, zaten temizlik günlerinde ilk hedefim evden kaçmak Geçenlerde yalan dünya (dizi film) da eylem karakteri şöyle diyordu: ev işi çocuğun olsa yine de sevilmez Aynen katılıyorum, sevmiyorum gerçekten yaaaa... Neyse konuyu dağıtmayayım. Kaçma planı yapmama gerek kalmadı. Eltim ve kayın biraderim geleceği için havalimanına onları almaya gitmem gerekiyordu. Gittim onları aldım, İstanbul trafiğinde muhteşem geçen zamandan sonra eşimin yanına ulaştık. Neyse ki damatları da oraya geldi , alıp oradan kendi evine götürdü. Tabii bu yoğun trafikte git gel derken sabah kahvaltıdan sonra yemek yiyemedim. Akşam 17 gibi atıştırma yapabildim. Bu mevzuyu da menümü yazarken işleyeceğim

Sonrasında uzun zamandır euroflora ya gitmek istiyordum. Hazır kağıthanedeyken oraya da uğrayayım dedim. Soğan sarımsak için şık bir sepet, bir de salona 5 i bir arada fotoğraf çerçevesi aldım. Alakasız şeyler di mi? Sonra da eve dönmek için yola çıktım, 20 dk. lık yolu 1 saate geldim. Aç değilim ama mecbur olduğum için önceden hazırladığım balığı fırına attım ve nihayet bilgisayarımı açıp başına oturdum...

2 günlük menüm az sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…