• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Evet 14 mm çıktı sonra 18 24 oldu bugün yine 17 ye düştü 😔canım çok ağrıyor vajinal baktıkları için cam sakuradatım asistan hepsi acaba kalmakla dogrumuyum dedim doktoruma yazdım oda kal diyor şaştım eve gitsem yatarım diyorum haftada 1 giderim kontrole
Kontrol amaclı kalman gereklı demek, sıkma canını yarın olsun bır detaylı konusursun doktorlarla ona gore karar verırsınız .

İşin tuhafı yanımda yatan hastanın 29 haftalıkken 3 cm açıkla eve yollamışlar şimdi 34 haftalık 1 haftadır 5 cm açıkla eğilip kalkıyor doğuramıyor hey Allahım diyorum sen ne büyüksün
Öyle Allahın takdiri işte , bazen dua etmekten baska caremız kalmıyor , elımızden gelenı yaptık cunku…

Evet 14 mm çıktı sonra 18 24 oldu bugün yine 17 ye düştü 😔canım çok ağrıyor vajinal baktıkları için cam sakuradatım asistan hepsi acaba kalmakla dogrumuyum dedim doktoruma yazdım oda kal diyor şaştım eve gitsem yatarım diyorum haftada 1 giderim kontrole
Benim oturduğum şehirde bir perinatolog ileri haftalarda rahim ağzı kısalığı yaşayanlara farklı bir yöntem olarak kıskaç gibi bir şey takıyormuş Rahime onun faydasını gören de çok olmuş. Ama 25.haftada serklaj olan çok kişi var zaman geçmeden ciddi bir sorun yoksa atsalar keşke

Benim oturduğum şehirde bir perinatolog ileri haftalarda rahim ağzı kısalığı yaşayanlara farklı bir yöntem olarak kıskaç gibi bir şey takıyormuş Rahime onun faydasını gören de çok olmuş. Ama 25.haftada serklaj olan çok kişi var zaman geçmeden ciddi bir sorun yoksa atsalar keşke
Tek yaptıkları sabahları vajinal muyane endol diye bi ilaç onuda bugün araştırdım bebeğin suyunu azaltıp baskıyı hafşfletşyormus 🥺

Öncekikle cok gecmis olsun.
Benim 24 Haftada rutin kontrolde 14mm olarak ölçüm yapti doktorum acil yatisim yapildi.
Adalat ve yüksek doz magnezyum baslanildi.
Serklaj bu hafta da cok riskli oldugu icin önerilmedi. 30. Haftama kadar hastane de kaldim. Yemek ve wc disinda kalkmam yasakti.
Sadece hafta da bir kez bebek iyi mi diye ultrason la bakiliyordu. Ve sabah aksam ctg yapılıyor du sancı var mi diye?
Doktorum bas hekim kesinlikle hic bir doktora altan dan muayene ettirmeyeceksin diye uyarmisti beni.
30. Haftada eve geldik 4 haftada evde sadece uzandim. 34. Hafta da suyum geldi. Suyum geldikten iki gün sonra da bebegim normal yolla dünya ya geldi. Simdi 6 yasinda hamd olsun.
Sürekli uzanin. Allahin izni ile vaktinde sağlıkla alirsiniz kucaginiza insallah

Tek yaptıkları sabahları vajinal muyane endol diye bi ilaç onuda bugün araştırdım bebeğin suyunu azaltıp baskıyı hafşfletşyormus 🥺
Evet endolu rahım kasılması ıcın verıyorlar, bırde yakın takıptesın ama yarın doktorunla konus serklaj ıcın yapılması gereklıyse bır an once mudahale etsınler , ıstanbuldasın sanırım degıl mı?

Benim 24 Haftada rutin kontrolde 14mm olarak ölçüm yapti doktorum acil yatisim yapildi.
Serklaj bu hafta da cok riskli oldugu icin önerilmedi. 30. Haftama kadar hastane de kaldim. Yemek ve wc disinda kalkmam yasakti.
Sadece hafta da bir kez bebek iyi mi diye ultrason la bakiliyordu. Ve sabah aksam ctg yapılıyor du sancı var mi diye?
Doktorum bas hekim kesinlikle hic bir doktora altan dan muayene ettirmeyeceksin diye uyarmisti beni.
30. Haftada eve geldik 4 haftada evde sadece uzandim. 34. Hafta da suyum geldi. Suyum geldikten iki gün sonra da bebegim normal yolla dünya ya geldi. Simdi 6 yasinda hamd olsun.
Sürekli uzanin. Allahin izni ile vaktinde sağlıkla alirsiniz kucaginiza insallah
Ya maşallah 🥰 kimi doktor normal hayatına dön diyor ama bence de uzanmak oradaki baskıyı en aza indiriyor zamanı uzatıyor tabi Rabbim nasip etmediyse yapacak şey yok ama iyi bir doktor kontrolü ile güzel sonuçlar alınabilir Allah'ın izniyle 🤲🏻☺️

Evet yan etkileri olan bir ilaç ama hastanedeyken vermeleri daha iyi canım sürekli suyuna bakıyorlardır
Allah’a sığınmak
maşallah berakallah umut oldunuz işte benim istediğimde bu burda kalayım hastanede ama alttan bakmasınlar çok canım acıyor korkuyorum bu yüzden tedbir benden taktir Allah’dan

Evet endolu rahım kasılması ıcın verıyorlar, bırde yakın takıptesın ama yarın doktorunla konus serklaj ıcın yapılması gereklıyse bır an once mudahale etsınler , ıstanbuldasın sanırım degıl mı?
Evet çamsakuradayım çok iyi doktorlar uzmanlar tabi asistan delip geçiyor

Allah’a sığınmak

maşallah berakallah umut oldunuz işte benim istediğimde bu burda kalayım hastanede ama alttan bakmasınlar çok canım acıyor korkuyorum bu yüzden tedbir benden taktir Allah’dan
Peki alttan bakılmasını istemesen bir şey derler mi ki

Peki alttan bakılmasını istemesen bir şey derler mi ki
GöremeyiZ diyor yanlış tespit olur dedi acıtasyon yaptım yine baktılar az önceden çağırdılar gitmedim sonra bi daha çağırdılar gittim korktum geldim 3. Cüye odaya geldiler hey allahım diyorum çocuk gibi kaçıyorum 😂

Kızlar herkese merhabalar💖 bir iki gündür doğru düzgün yazamadım hastane çantası ve kızımın kargolarıyla uğraşıyordum teyzeler🤪🤭 mesajları okudum, kısalmayı bilmiyorum ama benim dikiş ipi dışardan görünür halde şu an ve doktora gittim koştur koştur hiç sıkıntı yok dedi yani bence serklajlı kelebekler dikişi düşünüp kendilerini üzmesinler, serklajı bekletilen arkadaş için de acaba enfeksiyon mu var diye düşündüm çünkü benim de yaklaşık 20 gün enfeksiyonumun düşmesi beklendi sonrasında oldum, Vajinal muayene bence sıkıntılı bir şey değil normalde ama geçen hastanede yatarken asistan doktorların mallıklarını gördüğüm için arkadaşı çok iyi anlıyorum çok deneyimsizler ne yapacakları belli olmuyor inşallah hiç gelmezler odana canım🙏🏻 enfeksiyon için yattığım süreçte Endol en yakın arkadaşım olmuştu günde 4 kere alıyordum🤣 ama doktorlar onu çok iyi ayarlıyorlar sanıyorum 30 ya da 32. Haftadan sonra Endol kritikleşiyor ama öncesinde sıkı takiple faydası daha çok sancıyı ve kasılmaları bitiriyor💖 hepinizi öptüm daha sık girmeye çalışacağım💖

Back
X