• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sessiz ve utangaç kızım

Duygu8001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
16
Puanlar
88
iyi günler ablalarim bacilarim 6 yaşında bir kızım var 1. sınıfa başladı dersleri çok iyi ama insan içine çıkınca çok utaniyor ve çekiniyor, okulda hocası sorduğum zaman okumasını ve yazmasını yapıyor ama çok sessiz duruyor içine kapanık bir çocuk dedi, bunu nasıl aşabiliriz ? ne tavsiye edersiniz ? evde eşimle kavgamız dövüşumuz olmaz, kardeşi var 3 yaşında onu kiskaniyor diye düşünüyorum , çocuk psikologuna götürmek çare olabilir mi ?

Kardeşi doğduktan sonramı böyle oldu hepmi böyleydi. Benim kızımda 3,5 yaşında çok çekingen. Hemen alışamıyor. Alışana kadar hiç konuşmuyor. Hep böyle olcak okulda sorun olacak diye korkuyorum

Kendini ifade edebileceği kelimeli kutu oyunları oynayın.
Evde veya geniş ailede nasıl ?

İlgisinin olduğu kurslara gönderebilirsiniz. Spor, resim, müzik gibi alanlarda kendini gösterdiğinde farklı ortamlarda farklı insanlarla tanışıp takdir aldığında özgüveni gelişir. Ortamlara girmek faydalı olur. Parkta bile iki çocukla tanışıp oynasa kardır.

Mizaç meselesi bu. Arkadaşımın kızı da evde prenses gibi ilgilenilen çok sakin özgüvenli de bir çocuk. Ama yeni biriyle tanışamaz. Konuşurken sesi çıkmaz fısıldar sanki.
Onlar drama kursuna gönderiyorlar özellikle topluluk içinde konuşmasını teşvik etmesi için. Bir de spor kursuna götürüyorlar grup dersleri olunca belki daha çok iletişim kurar diye.
Biraz da yapı, karakter, huy.

Back
X