• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sessiz ve utangaç kızım

Duygu8001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
18
Puanlar
88
iyi günler ablalarim bacilarim 6 yaşında bir kızım var 1. sınıfa başladı dersleri çok iyi ama insan içine çıkınca çok utaniyor ve çekiniyor, okulda hocası sorduğum zaman okumasını ve yazmasını yapıyor ama çok sessiz duruyor içine kapanık bir çocuk dedi, bunu nasıl aşabiliriz ? ne tavsiye edersiniz ? evde eşimle kavgamız dövüşumuz olmaz, kardeşi var 3 yaşında onu kiskaniyor diye düşünüyorum , çocuk psikologuna götürmek çare olabilir mi ?

Kardeşi doğduktan sonramı böyle oldu hepmi böyleydi. Benim kızımda 3,5 yaşında çok çekingen. Hemen alışamıyor. Alışana kadar hiç konuşmuyor. Hep böyle olcak okulda sorun olacak diye korkuyorum

Kendini ifade edebileceği kelimeli kutu oyunları oynayın.
Evde veya geniş ailede nasıl ?

İlgisinin olduğu kurslara gönderebilirsiniz. Spor, resim, müzik gibi alanlarda kendini gösterdiğinde farklı ortamlarda farklı insanlarla tanışıp takdir aldığında özgüveni gelişir. Ortamlara girmek faydalı olur. Parkta bile iki çocukla tanışıp oynasa kardır.

Mizaç meselesi bu. Arkadaşımın kızı da evde prenses gibi ilgilenilen çok sakin özgüvenli de bir çocuk. Ama yeni biriyle tanışamaz. Konuşurken sesi çıkmaz fısıldar sanki.
Onlar drama kursuna gönderiyorlar özellikle topluluk içinde konuşmasını teşvik etmesi için. Bir de spor kursuna götürüyorlar grup dersleri olunca belki daha çok iletişim kurar diye.
Biraz da yapı, karakter, huy.

Kardeşi doğduktan sonramı böyle oldu hepmi böyleydi. Benim kızımda 3,5 yaşında çok çekingen. Hemen alışamıyor. Alışana kadar hiç konuşmuyor. Hep böyle olcak okulda sorun olacak diye korkuyorum
her zaman böyle insan içine çıkınca konuşmuyor birşey yap diyoruz yaa utanıyorum diyor sürekli :(

Kendini ifade edebileceği kelimeli kutu oyunları oynayın.
Evde veya geniş ailede nasıl ?
evde çok aktif dedelerin nesnelerin yanında da aynı şekilde ama tanımadığı bir ortama veya okula gittiği zaman dilini yutuyor

Mizaç meselesi bu. Arkadaşımın kızı da evde prenses gibi ilgilenilen çok sakin özgüvenli de bir çocuk. Ama yeni biriyle tanışamaz. Konuşurken sesi çıkmaz fısıldar sanki.
Onlar drama kursuna gönderiyorlar özellikle topluluk içinde konuşmasını teşvik etmesi için. Bir de spor kursuna götürüyorlar grup dersleri olunca belki daha çok iletişim kurar diye.
Biraz da yapı, karakter, huy.
aikido kursuna yazdırdım bakalım ilk defa böyle bir istek ile geldi inşallah faydasini görürüz

İlgisinin olduğu kurslara gönderebilirsiniz. Spor, resim, müzik gibi alanlarda kendini gösterdiğinde farklı ortamlarda farklı insanlarla tanışıp takdir aldığında özgüveni gelişir. Ortamlara girmek faydalı olur. Parkta bile iki çocukla tanışıp oynasa kardır.
aikido kursuna yazdirdim bakalım ne olacak kendisi istedi onuda

iyi günler ablalarim bacilarim 6 yaşında bir kızım var 1. sınıfa başladı dersleri çok iyi ama insan içine çıkınca çok utaniyor ve çekiniyor, okulda hocası sorduğum zaman okumasını ve yazmasını yapıyor ama çok sessiz duruyor içine kapanık bir çocuk dedi, bunu nasıl aşabiliriz ? ne tavsiye edersiniz ? evde eşimle kavgamız dövüşumuz olmaz, kardeşi var 3 yaşında onu kiskaniyor diye düşünüyorum , çocuk psikologuna götürmek çare olabilir mi ?
mizacı mı bu acaba ? yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyor psikolog yardımcı olur ama korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Yavaş yavaş sevdiği arkadaşları oldukça açılır.

mizacı mı bu acaba ? yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyor psikolog yardımcı olur ama korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Yavaş yavaş sevdiği arkadaşları oldukça açılır.
girdiği ortamda arkadaşlarını tanıdıkça ayrilmakda istemiyor ordan sürekli oynamak istiyor bir yerde okumuştum kendini koruma içgüdüsü ile temkinli yaklaşması normal oluyor çocuklarda yeni ortamda bizlerin hadi şunu yap çocuğum dememiz onu geri çekiyor ve duygu karmaşası içine sokuyor gibi birşey yazmışlardı kendisine seçme hakkı vermedigimiz için bu tür davranışlar normal diyordu ama haliyle yine de korkuyorum sürekli böyle kalacak pasif bir yetişkin olacak diye :(

Huy meselesi bu bence ya birazda genetik.
Bende çok utangaçtım taaa lise yıllarına kadar böyleydim. Derste parmak kaldırmaya bile utanırdım.
Eşimde çok utangaçmış çocukken.
Şimdi kızım 4 yaşında kimseyle konuşmaz alışana kadar belli süre geçmesi lazım 😅

Huy meselesi bu bence ya birazda genetik.
Bende çok utangaçtım taaa lise yıllarına kadar böyleydim. Derste parmak kaldırmaya bile utanırdım.
Eşimde çok utangaçmış çocukken.
Şimdi kızım 4 yaşında kimseyle konuşmaz alışana kadar belli süre geçmesi lazım 😅
bekarken yaşadığım aşırı baskıdan dolayı evet bende çok utangaç ve sessiz biriyim belkide kızımın huyu da bana çekmiştir inşallah çözümü bulurum biran önce :)

bekarken yaşadığım aşırı baskıdan dolayı evet bende çok utangaç ve sessiz biriyim belkide kızımın huyu da bana çekmiştir inşallah çözümü bulurum biran önce :)
Bulursun merak etme büyüdükçe açılır kızın.

girdiği ortamda arkadaşlarını tanıdıkça ayrilmakda istemiyor ordan sürekli oynamak istiyor bir yerde okumuştum kendini koruma içgüdüsü ile temkinli yaklaşması normal oluyor çocuklarda yeni ortamda bizlerin hadi şunu yap çocuğum dememiz onu geri çekiyor ve duygu karmaşası içine sokuyor gibi birşey yazmışlardı kendisine seçme hakkı vermedigimiz için bu tür davranışlar normal diyordu ama haliyle yine de korkuyorum sürekli böyle kalacak pasif bir yetişkin olacak diye :(
bu korkular için bence çok erken tabi uzman daha net karar verir. sınırları olması herkesle hemen samimi olmaması bana göre çok güzel 😃

evde çok aktif dedelerin nesnelerin yanında da aynı şekilde ama tanımadığı bir ortama veya okula gittiği zaman dilini yutuyor
O zaman bilişsel bir sıkıntısı yok ki bu iyi bir şey. O zaman özgüven kazandırıcı şeyler lazım. Kutu oyunlarında kendini ifade etmesi bunu destekler. Daha fazla yaşıt çocuk iletişimi de öyle

Siz de yardımcı olabilirsiniz. Mesela kurabiye yapın gönderin arkadaşlarıma dağıtsın. Bu sayede bir iletişim kanalı açılmış olur

Eğer kardeşi doğmadan önce de böyleyse karakteri bu olabilir. Benim kızım da 3.5 yaşında şu an öyle önceden böyle değildi herkesle konuşur ilgisini çekerdi. Okulda aktif ve arkadaşları var o yüzden çok endişelenmiyorum.

Bu sene veya önümüzdeki sene dans veya drama kursuna göndermeyi düşünüyoruz. Su an her hafta kalabalık aktivitelere gidiyoruz. Bu hafta tiyatroya gittik. Oyundan sonra ben oyuncuların yanina gittim ve oyun hakkinda konustuk. Benim konustugumu görünce kızım da konustu. Siz çocuğunuzla birlikteyken diğer yetişkinlere karşı nasılsınız?

Küçükken böyle bir çocuktum. Yazı yazmayı çok severdim yazdıklarımı öğretmenlerim beğenir 23 Nisan'da bayramlarda okuturlardı. Mizaç meselesi böyle çocuklar daha çok bireysel etkinlikleri seviyorlar kanaatimce. Bilsem genel yetenek kurslarına gönderebilirsiniz

Dramanın çok faydası olduğunu söylüyor gönderenler.
Psikolog, psikiyatrist de drama öneriyor bu tür durumlarda.
Bence önce bununla başlayın.

Back
X