• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim adam ve annem arasında kaldım

Arkadaşlar o kadar üzgünüm ki olay dün gece oldu ve sabaha kadar uyuyamadım ağlamaktan içim dışıma çıktı lütfen bana yardım edin. 6 yıldır bir ilişkim vardı aileler tanışıyor anlaşıyor her şey harikaydı hatta 1-2 haftaya evlenme teklifi alacaktım biliyordum. Neyse sevgilimle uzak şehirlerde yaşıyoruz üniversite de tanıştık ve tatil amaçlı bizim evimize geldi. Annem her zaman oğlum diye severdi hiç ayırmadı hep kendi oğluymuş gibi davranırdı. Son bir kaç gündür çekirdeği doldurmayan sebeplerden huzursuzluk yaşamaya başladık ve annemden özür diledi barıştılar. Tam her şey yolunda derken dün sabah annem benimle tartıştı yine sebepleri söylesem gülersiniz ve bütün gün bize tavır yaptı. En son akşam yemeğine böyle oturmayalım küs kalmayalım diye gittim yanına gönlünü almaya olay yine tartışmaya döndü. Erkek arkadaşım da sabretti ilk hiçbir şey demedi sonra o da patladı. İkisi de çok baskın kişilikteler. Ben hep alttan alan ezilen oluyorum. İkisi de bana gelip dert yanıyor. Kimseye haklısın demiyorum onun yerine hatalarını söylüyorum ama çok yoruldum. Neyse bu tartışmadan sonra gerçekten iki tarafın da sesleri o kadar yükseldi ki artık tahammül edemeyecek noktaya gelmiştim. Erkek arkadaşım da aldı eşyalarını kapıyı çekti ve gitti. Evleneceğim adam 6 yılım her şeyim bir anda ellerimden kayıp gitti. Biri annem diğeri sevdiğim adam. Çok mutsuzum yardım edin ben ne yapacağım?
6 senelik ilişkin bir tartışmada elinden kayacaksa o zaten 6 senelik zaman kaybıdır. Ayrıca annen ne kadar haksız olursa olsun sevgilim dediğin adam ses yukseltemez hele de onun evinde misafirken. Arada kalman için iki tarafın eşit olması gerekir. Anneyle baba, ablayla abi arasında kalınır mesela. Anneyle sevgili arasında kalınmaz. Annenin tarafında olunur.

Daha evlenmeden annenize bu şekilde davranıyorsa çok büyük problem var bence. İlerde evlendiğinizde bu üslup sizi rahatsız etmeyecekse annenizi bir şekilde ikna edersiniz. Ama önce siz bu şekilde biriyle devam etmek istiyor musunuz onu düşünün.

Ben anneme bağıran biriyle olamazdım. Onu geçtim zaten bağıran biriyle olamazdım en hassas noktalarımdan biri.

Zor bir durum barışırsınız. Ortada affedilmeyecek sebep yok. Kimsenin yanında annenizle tartışmayın. Karşı tarafa yüz vermiş olursunuz.

Coook yuz goooz olunmus ve yüz vermişsin. Tatil için evinize gelmek nedemek? Soz yok nisan yok ama evinize rahat giren cikan biri demek ki. Valla sen evlenince annenle görüşmeyi unut, gorusturmezzzz. annen evine gelip kalamaaazz. Benim annemee kimseee bagiramaazzz..
Hic bir erkek askindan olsem dahi annemin kesip attigi tirnak olamaz.
Ha diyorsan bagirmasi hataydi ama annemde suc,annem hep boyle yapiyor huzurumuzu annem kaçırıyor sorun annemde diyorsan o zaman sevgilinle oturur enine boyuna herseyi konuşur, duzeltme yoluna girersin

Ne okudum ben. Elin adami evimde yatacak kalkacak, yemegini fln haxirliycam bide bagiracak. Insanlar sureklj bana keske kizin olsaydi hep oglan var diyorda bu konulari okuyunca rabbim hayirlisini ver diyorum. Kadinin kendi evinde boyle davranan adM evlendiginizde sizin eve sokmaz bile. Silkelen kdndine gel. Degil 6, 16 yil olsa bile ...... neyse

böyle bir adamla asla evlenme. sevgiliyken annene sesini yükselten adam evlenince neler yapar kimbilir. uslup bilmeyen adamla evlenme affetme. tecrübe konuşuyor. ayrıca bir daha resmiyet olmadan erkek arkadaşının sizde kalmasına izin verme bence. çok pişkin buldum sevgilini ve malesef saygısız. terbiyesiz. evlenince çok pişman olursun

6 yılın ellerinden kayıp gitmemiş, 6 yılım dediğin adam geçirdiğiniz o 6 yıla saygısı olmayan bir adam. Hiç mi emek vermedi bu ilişkiye merak ettim açıkçası nasıl bu kadar kolay oluyor kapıları çarpıp gitmek. Heleki annenizin olduğu evde. Anneniz haklı mı hayır değil lakin o sizin anneniz, anneniz tahammül sınırlarını zorluyorsa bunlar yaşanmadan düzgün bir şekildede çıkabilirdi o kapıdan. Ne diye surat asılan evde durur üstüne birde kendi eviymiş gibi polemiklere girer bir insan anlamam. Sizdede hata var madem baskın karakterli ikiside, kalma meselesini uzatmayacaktınız tanıyorsunuz sonuçta ve neler olabileceğini önceden kestirmeniz gerekirdi.

Keske hic gelmeseymis yaniniza tatile belkide annen ondan dolayida rahatsiz olmus size soyleyememis olamaz mi aklima ilk bu geldi

Çok kötü bir durum bence. Evleneceğim adam annemle bu kadar kavga etse çok soğurdum. Bu kadar yüzgöz olmalari hiç normal değil. Ayrıca ne olursa olsun anneme bağıramaz. Benim çok gücüme giderdi. Daha evlenmeden böyleyse sonrasını düşünemiyorum. Çok iyi düşünün.

Arkadaşlar, çoğunuz 6 yıllık birlikteliği görmezden gelip resmi bir işlem olmadan erkek arkadaşın gelip evde kalmasını sorun görmüş. Öncelikle bu ortadoğu zihniyetinin ve toplumumuzun dayattığı konudan bağımsız bir görüştür. Siz bu insanların aile ve düşünce yapısını bilmeden kendi değer yargılarınızla durumu değerlendirmemelisiniz. Bu konuda haklıyı haksızı belirleyebilecek tek kişi konunun sahibidir. Kaldı ki kendisi annesine haksızlık yapıldığına kanaat getirip ilişkisini sonlandırmış. Ama söylemek istediğim ve belki kafasında soru işareti olabilecek insanlara bir yol gösterecek birkaç şey var; ne müstakbel kocanızı/mevcut sevgilinizi aileniz karşısında ezerek ne de ailenizi aşkınız karşısında küçümseyerek mutlu olamazsınız. Mutluluğun tek formülü dengedir. Eğer iki uç arasında dengeyi sağlayamıyorsanız ilişkileriniz dengesiz veya seçimleriniz yanlıştır. Bu benim görüşüm, amacım tartışma yaratmak değil. Zaten konu sonuçlanmış... Arkadaşıma geçmiş olsun diliyorum, bugünler geçecek, umarım kısa zamanda mutlu olursun. Ölümden başka hiçbir şey çözümsüz değil. Zaman her şeyin ilacı.

Arkadaşlar o kadar üzgünüm ki olay dün gece oldu ve sabaha kadar uyuyamadım ağlamaktan içim dışıma çıktı lütfen bana yardım edin. 6 yıldır bir ilişkim vardı aileler tanışıyor anlaşıyor her şey harikaydı hatta 1-2 haftaya evlenme teklifi alacaktım biliyordum. Neyse sevgilimle uzak şehirlerde yaşıyoruz üniversite de tanıştık ve tatil amaçlı bizim evimize geldi. Annem her zaman oğlum diye severdi hiç ayırmadı hep kendi oğluymuş gibi davranırdı. Son bir kaç gündür çekirdeği doldurmayan sebeplerden huzursuzluk yaşamaya başladık ve annemden özür diledi barıştılar. Tam her şey yolunda derken dün sabah annem benimle tartıştı yine sebepleri söylesem gülersiniz ve bütün gün bize tavır yaptı. En son akşam yemeğine böyle oturmayalım küs kalmayalım diye gittim yanına gönlünü almaya olay yine tartışmaya döndü. Erkek arkadaşım da sabretti ilk hiçbir şey demedi sonra o da patladı. İkisi de çok baskın kişilikteler. Ben hep alttan alan ezilen oluyorum. İkisi de bana gelip dert yanıyor. Kimseye haklısın demiyorum onun yerine hatalarını söylüyorum ama çok yoruldum. Neyse bu tartışmadan sonra gerçekten iki tarafın da sesleri o kadar yükseldi ki artık tahammül edemeyecek noktaya gelmiştim. Erkek arkadaşım da aldı eşyalarını kapıyı çekti ve gitti. Evleneceğim adam 6 yılım her şeyim bir anda ellerimden kayıp gitti. Biri annem diğeri sevdiğim adam. Çok mutsuzum yardım edin ben ne yapacağım?
Seviyorsa öylece bitmez. Seni yine arayacaktır. Aramazsa çok geç olmadan anladığın için şükredersin. Annene gelince bana kalırsa seni paylaşmak konusunda gerilmiş olabilir. Anneler kızları evleneceğinde depresyona girebiliyor. Onu anlamaya çalış. Seni bu dünyada annemden daha fazla hiç kimse sevemez

Annene bagirmasiiii cokkk yanlis ne yani senin annen o seni buyutmus etmis o kim de annene bagirabiliyor.yani daha evlilik yoo bisey yok bu sekilde oluyorsa o damat annenizin gözünden dusmusdur bence sende iyi düşün

Edit: Arkadaşlar ben bir türlü anneme yapılanı kendime yediremedim ve ayrıldım... Herkesin hakkına hayırlısı. Yorumlar için teşekkürler.

çok iyi yapmışsın.
benim evimde kalacak, benim kızımla arkadaşlık yapacak, bir de bana ayar verecek. yeminle duvara çivilerim onu.

Back
X