Sevdiğim kişi evleniyor bu acıyla nasıl başa çıkarım?

Bu konuyu açalı 1 ay olmuş hala çok üzülüyorum her şeylerine şahit oluyorum… Kına geceleri yapıldı hafta sonu düğünleri olacak nikah 1 ay önce yapıldı zaten evlerinde ne yenileniyor ona kadar duyuyorum, fotoğraflarını görüyorum 😢 Kız 18 değil 17 yaşındaymış gariban bi annesi dışında da kimseyi yokmuş midem bulanıyor bu adamdan ama yok hala çok üzülüyorum her şeylerine şahit oluyorum istemeden ne olur bana beni artık kendime getirecek bir şeyler yazın 🥺

Bu konuyu açalı 1 ay olmuş hala çok üzülüyorum her şeylerine şahit oluyorum… Kına geceleri yapıldı hafta sonu düğünleri olacak nikah 1 ay önce yapıldı zaten evlerinde ne yenileniyor ona kadar duyuyorum, fotoğraflarını görüyorum 😢 Kız 18 değil 17 yaşındaymış gariban bi annesi dışında da kimseyi yokmuş midem bulanıyor bu adamdan ama yok hala çok üzülüyorum her şeylerine şahit oluyorum istemeden ne olur bana beni artık kendime getirecek bir şeyler yazın 🥺
İlk kez aşık olduysaniz belki ondandır bu denli canınızın acıması. Fakat bu şekilde her seylerine şahit olarak, haberdar olarak süreci daha zor atlatirsiniz. Kendinize mesguliyetler bulsanız, onlardan haber aldığınız kişiler ortak arkadaşlarsa gerekirse hayatınızdan çıkarın, akrabaysa iletişimi kesin bir süreliğine ki toparlamaniz daha da zorlaşmasın.

Kızım sana ne? Neden takip ediyorsun bilmek istemiyorum de geç git. Pedofil herif bir de.

Daha önce de söylemiştik ortak tanıdıklarla bile görüşme diye.

İlk kez aşık olduysaniz belki ondandır bu denli canınızın acıması. Fakat bu şekilde her seylerine şahit olarak, haberdar olarak süreci daha zor atlatirsiniz. Kendinize mesguliyetler bulsanız, onlardan haber aldığınız kişiler ortak arkadaşlarsa gerekirse hayatınızdan çıkarın, akrabaysa iletişimi kesin bir süreliğine ki toparlamaniz daha da zorlaşmasın.
Evet ilk defa biriyle bu denli yakınlaştıştım 😞

Kız 17 yaşındaysa, 1 ay önce nasıl nikah yapılmış ? Olağanüstü bir durum mu varmış ?

17 yaşındaki kızla apar topar evlenen adamı kaybettiğiniz için üzülmüyorsunuzdur inşallah.

Evet ilk defa biriyle bu denli yakınlaştıştım 😞
Belli ki biraz da hassas ve duygusal birisiniz. Bu acı ömür boyu sizinle kalmayacak. Canınız acıyacak ama geçecek. Sonra yeniden sevip sevileceksiniz. Ama kendinize bu süreci atlatmakta yardımcı olmak için de cabalamalisiniz. Yoksa iyileşme süreciniz hem uzar hem de sağlığınıza yazık. Onlar iyi mi kötü mü haberiniz olmasın. Kim size haber getiriyorsa iletişimi devam ettirmeyin. Kendinizi işe/okula verin. Klişe öneriler olacak ama boş vaktiniz kalmamasına gayret edin. Şuan henüz yeni olduğu için bu denli uzuluyorsunuz. Zamana ihtiyacınız var. Ama bu zaman içerisinde de en az hasarla bu durumdan siyrilabilmek için gelen tavsiyeleri dikkate alın..

Arıyorum bir süredir bakalım
Kız 17 yaşındaysa, 1 ay önce nasıl nikah yapılmış ? Olağanüstü bir durum mu varmış ?

17 yaşındaki kızla apar topar evlenen adamı kaybettiğiniz için üzülmüyorsunuzdur inşallah.
Aile izin verdiğinde 17 yaşında nikah kıyılabiliyor. Evet üzülüyorum maalesef evet midem de bulanıyor bu durumdan ama işte….

Arıyorum bir süredir bakalım

Aile izin verdiğinde 17 yaşında nikah kıyılabiliyor. Evet üzülüyorum maalesef evet midem de bulanıyor bu durumdan ama işte….

17 yaşında aile rızasıyla nikah kıyılabildiğini biliyorum. Ancak aile rızasıyla nikah, kişinin 18 yaşını doldurulmasının beklenemeyeceği; özel durumlarda uygulanıyor genelde.

Son düzenleme:
Aslında babası var da ayrılar sanırım o kısmı tam bilmiyorum ama kız da en az oğlan kadar mutlu…
Kız daha çocuk 17 yaşında manipüle edilebilecek yaşta.. siz kendi hayatınızı kurtarın rabbim yüzünüze gülmüş sevilen kuluymussunuz ki bitmiş önünüze bakın , doğru kişiyi çekin hayatınıza bu nasıl olur geçmişi geçmişte bırakarak

17 yaşında aile rızasıyla nikah kıyılabildiğini biliyorum. Ancak aile rızasıyla nikah, kişinin 18 yaşını doldurulmasının beklenemeyeceği; özel durumlarda uygulanıyor genelde.
Özel bir durum olmasına gerek yok diye biliyorum ben sadece aile imzası gerekiyor yaş 17 olunca. Kızın ailesinin maddi durumu çok yok bir anne ile yaşıyormuş zaten lise falan terk işlerine gelmiştir yani

Sevmişsen üzülmen normal ama emin ol o acı aynı kalmıyor. Benim de vardı böyle çok sevdiğimi düşündüğüm biri. Geçenlerde tesadüfen resmini gördüm de cidden neyini beğenmişim dedim. Koca bir kafa, boyun yok, şişirilmiş kaslar, gereksiz bir ego... Şu an ondan çok daha kaliteli ve yakışıklı bir adamla evliyim. Bekar olsaydım da umursamazdım. İnsanlar değişiyor, sen de değişeceksin ve ben neden bu kadar üzmüşüm kendimi deyip bu sefer kendine kızacaksın.

Herkes geçiyor bu yollardan. Hüznün de normal, hissettiklerinde ama kendine odaklanman lazım. İşin var mı bilmiyorum ama yoksa işe gir. Kendini de şımart. Git cilt bakımı yaptır, manikür pedikür yaptır. Kursa başla. Bir sürü alternatif var ama öncelikle sana şu haber getirenlerden bir uzaklaş. O çok önemli.

Hadi sana bir şey daha anlatayım, ilk göreve başladığım yerde hoşlandığım biri vardı. Ne üzülüyordum beni fark etmediği için 😂 ama bak o da şiveli konuşuyordu ve yüzü falan da çirkindi. Bariz çirkindi yani. Kendini de bir halt sanıyordu. Şimdi baya gülüyorum kendime. Sen de er geç böyle hissedeceksin ama zamana ihtiyacın var. ☺️

Sevmişsen üzülmen normal ama emin ol o acı aynı kalmıyor. Benim de vardı böyle çok sevdiğimi düşündüğüm biri. Geçenlerde tesadüfen resmini gördüm de cidden neyini beğenmişim dedim. Koca bir kafa, boyun yok, şişirilmiş kaslar, gereksiz bir ego... Şu an ondan çok daha kaliteli ve yakışıklı bir adamla evliyim. Bekar olsaydım da umursamazdım. İnsanlar değişiyor, sen de değişeceksin ve ben neden bu kadar üzmüşüm kendimi deyip bu sefer kendine kızacaksın.

Herkes geçiyor bu yollardan. Hüznün de normal, hissettiklerinde ama kendine odaklanman lazım. İşin var mı bilmiyorum ama yoksa işe gir. Kendini de şımart. Git cilt bakımı yaptır, manikür pedikür yaptır. Kursa başla. Bir sürü alternatif var ama öncelikle sana şu haber getirenlerden bir uzaklaş. O çok önemli.

Hadi sana bir şey daha anlatayım, ilk göreve başladığım yerde hoşlandığım biri vardı. Ne üzülüyordum beni fark etmediği için 😂 ama bak o da şiveli konuşuyordu ve yüzü falan da çirkindi. Bariz çirkindi yani. Kendini de bir halt sanıyordu. Şimdi baya gülüyorum kendime. Sen de er geç böyle hissedeceksin ama zamana ihtiyacın var. ☺️
Şöyle söyleyeyim ben çok çok zor seven bir insanım bu kişiyle görüşürken 25 olmama rağmen daha önce kimseyle böyle bir şey yaşamamıştım. İlişki mevzularına da hep uzaktım zaten sizin ne güzel karşınıza iyi biri çıkmış ama benim artık böyle şeyler yaşayacağıma dair hiç umudum yok. Daha önce de birini sevmiştim ondan direkt red yemiştim, bu da böyle biri çıktı. Hatta şu an 26 oldum. Bilmiyorum hiç inancım kalmadı karşılıklı sevip sevileceğime dair 🥺

16 yaşında evlenmek için hem zorunlu durum (misal hamile kalınması) hem de aile beyanı bir arada aranıyor.

17 yaşında ise sadece aile rızası yeterli oluyor.

TMK Madde 124- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.

16 yaşında evlenmek için hem zorunlu durum (misal hamile kalınması) hem de aile rızası bir arada aranıyor.

17 yaşında ise sadece aile rızası yeterli oluyor.

TMK Madde 124- Erkek veya kadın onyedi yaşını doldurmadıkça evlenemez.
Ancak, hâkim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple onaltı yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir.

Bunları biliyorum. Sene 2023, kim veli / vasi izniyle evlenmek ister; ona anlam veremiyorum.

Şöyle söyleyeyim ben çok çok zor seven bir insanım bu kişiyle görüşürken 25 olmama rağmen daha önce kimseyle böyle bir şey yaşamamıştım. İlişki mevzularına da hep uzaktım zaten sizin ne güzel karşınıza iyi biri çıkmış ama benim artık böyle şeyler yaşayacağıma dair hiç umudum yok. Daha önce de birini sevmiştim ondan direkt red yemiştim, bu da böyle biri çıktı. Hatta şu an 26 oldum. Bilmiyorum hiç inancım kalmadı karşılıklı sevip sevileceğime dair 🥺
Birini kolay kolay sevemediğin için geleceğe yönelik umutsuzluğunu çok iyi anlıyorum veya da “çivi çiviyi söker” durumu da olmuyor bir başkası hemen hayatına girmediği için. Keşke daha iyisi hemen hayatına girse de olsa… Hassas oluşun, duygusal oluşun, kalp kırıklığı yaşaman, bütün bunların bir arada olmasına çok üzüldüm. Çok duygulandım bu son yazdığın şeye. Tek diyeceğim şey gerçekten ama geçecek. Hatta Yeri gelecek adını bile hatırlamayacaksın. Gerçekten. Olumlu veya olumsuz bir duygun kalmayacak. Ne kadar üzülürsen, o üzüldüğün günlere üzüleceksin. Ne boşuna üzülmüşüm ben diyeceksin. İnşallah karşına çok mutlu çok iyi olacağın biri çıksın en yakın zamanda inşallah

Bence hem ailesi hem de senin ex kişisi özellikle yaşı küçük olsun istemişlerdir. Birlikte yaşamayı kabul etsin, gözü açılmamış olsun, biz ne dersek onu kabul etsin, istekleri olmasın vs. diye düşünmüşlerdir kesin.
Artık inancım kalmadı, ben çok zor severim, bir daha karşıma biri çıkmayacak tarzı yorumlarınızı da anlayamıyorum gerçekten. Daha 26 yaşındasınız tabi ki karşınıza çıkacak birileri. İnşallah hayırlı insanlarla karşılaşırsınız.

Bu konunun devamı hanımlar… Neredeyse 2 ay geçti ancak ben bu adamı kafamdan silip atamadım. Hoşlantı sanıyordum farkında olmadan çok bağlanmışım daha önce açtığım konuda yapılan yorumlar hep doğruydu abisinin vefatı vs gerçekten hep bahaneymiş. Ortak çevremiz çok fazla benden hemen 2 hafta sonra bir kızla görüşmeye başlamış nişan yaptılar bu hafta önümüzdeki ay da evleneceklermiş. Bir anda etrafımda tüm bu haberlerin konuşulması çok canımı acıtıyor. Her şey şu 2 ay içerisinde oluyor üstelik kız lise sonda olması gereken 17-18 yaşında bir kızmış böyle apar topar evlilik haberlerini almak üstelik kızın bu yaşta olması üzüntümün üzerine bir de şok ekledi. Bu arada çocuk 26 yaşında böyle birisi için hala üzülüyor olduğumdan kendime de çok kızıyorum ne yapacağımı bu duygudan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum 🥺
Konu sahibi şimdi siz bu adamla bir kere buluşup,arabanın içinde 10 dakika el ele oturdunuz değil mi?Yani tek görüşme ile bu kadar kolay bağlanmaniz pek normal değil sanki.Üstelik 2 ay geçmiş üstünden.İnsanlara böyle kolay mı bağlanırsınız?(Önceki konularınızı okumadım,bilmiyorum.)

Back
X