• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğimi anneme nasıl söyleyebilirim ki annem çok anlayışsız bu konuda :(

Senin annen olsam, seni bir odaya kapatır, tüm iletişim araçlarınıda elinden alırım.:ssz:
Sevdiceğinde görür anyayı konyayı.
Nedir bu bazı gençlerdeki evlenme merakı?
Hiç mi aklınız yok sizin !!!
Üniversite okumayın ki ilerde bir iş sahibi olmayın...
Üniversite okumayın ki ilerde kendi paranızı kazanmayın...
Üniversite okumayın ki ilerde dayakta yeseniz, aldatılsanızda boşanma cesareti bulamayın....
Bu adam senin üniversite okumanı istemiyorsa sebepleri bunlar.
Bunu anlamak çok mu zor?

bunlarla bi alakaısı yok ki çok sert davranıyosunuz ben nasıl söylerim diyorum hem sevgilimi hem ailemi nasıl üzmem diyorum zaten yrn evlenlm demiyoruz adı konsun istiyoruz

Evlilik olsun, eğitimine engel olmayacak yani
Yanında olmanı istiyor sadece
Unv.ye yerlestigin zaman ailenle paylaşsan daha iyi olur
Öncesinde konusma bence

evet bu işte yanında olmamı istiyo çok şey var ki off offf arada kalıyorum arada kalmak yoruyo artık

yok hayır ailesinin öyle demesi şu sebeple o askere gtmeden öncede beraberdik biz 4 sene oldu e şimdi o askerden geleli bir sene oldu ve ondan önce kız kardeşi evleniyo onun zoruna gidiyo aileside bunu biliyo bi adı olsun istiyo yani herkes öyle olsun ister uzun süren bir ilişki bu noltaya getiriyo kafayı yicem artık

Çocuk daha 22 yaşında.Zoruna giden şey neymiş merak ettim.Hadi 30 yaşında olur zoruna gider Daha çok genç.Sana tavsiyem evlilik konusunda sakın acele etme.Geç olsun güç olmasın canım.

kısacası artık yanında olmamı istiyo konu zaten üniversite değil ki nasıl anlatıcam aileme derdim bu bu işten nasıl sıyrılıcam .s

yanında olman demek okulu bırakman demek, bu açık seçik bence arkadaşım. Eşim şuan bana eğitim konusunda destek değil köstek olsa bakmam gözünün yaşına :20: o kadar net. gelmez aklıma; onca yaşanmışlıklar v.s
aileye açıklama konusuna gelince benimde annem bu konuda çok sert bir insandı fakat anlattığım zaman korktugum tepkiyi almadım. Evliliği ne zaman düşünüyorsun bilmiyorum ama eğitim önceliğin olmalı, yoksa ileride duyacağın pişmanlığın tarifi bile zor.

Ben de 20 yaşındayım 2 senedir o universitelerden birinin pis ortamindayim raydan da cikmisimdir o zaman allah bilir.
Yanlis anlamayin ama nasil bir dusunce tarzidir anlamadim.Sen kendini biliyorsan neden cekineceksin.Allaha sukur hic bir sey gelmedi basima iyi ki yasiyorum.Senin de ilk hedefin evlilik degil okul olsun.Ayaklarin yere saglam bassin.Yarin bir gun bir sey olsa elinde bir diploman olsun.İnsallah sen de iyi bir yer kazanirsin arkadasim.Hayallerini baskalarinin sığ dusuncelerine gore sekilillendirme sakin.

bunlarla bi alakaısı yok ki çok sert davranıyosunuz ben nasıl söylerim diyorum hem sevgilimi hem ailemi nasıl üzmem diyorum zaten yrn evlenlm demiyoruz adı konsun istiyoruz

Bende diyorum ki, üniversite sınavına hazırlanan kızım böyle saçma hayaller kursa onu odasına kapatırım, o adamla bir daha görüştürmem.
Muhtemelen annenizin tepkiside bu olur.
Hayat öyle sevdiceğinin yanında olunca toz pembe olmayacak.
Şuan kurman gereken hayal iyi bir bölüm kazanmak olmalı.

yanında olup onunla devam etmeyi çok isterim aslında çok mesele var annemin çocuk ayrımı var kardeşimle beni bir tutmaması var hal böyle olunca o da kafayı yiyo annem bana kötü davrandığı için bende yanında olmak istiyorum

kendin bilirsin elbette ama fikrim;önceliğinn okulunnn :34:
koca bulunur ama okulun geri gelmiyor canım benim :16:

Çocuk daha 22 yaşında.Zoruna giden şey neymiş merak ettim.Hadi 30 yaşında olur zoruna gider Daha çok genç.Sana tavsiyem evlilik konusunda sakın acele etme.Geç olsun güç olmasın canım.

Ayrica evt yasida hicde buyuk degilmis 22 nedir ya kardesi kuzenleri evleniyormusta falan. Bence sen ailesini biraz daha yakindan tani sonra otur iyice bi dusun, pek normal davranislar degil bunlar. Simdi beni cok istiyolar gibi goruyosun ama sonra kafana dank eder bazi seyler. Hic birseyi aceleye getirme birak beklesinler biraz,

Bende diyorum ki, üniversite sınavına hazırlanan kızım böyle saçma hayaller kursa onu odasına kapatırım, o adamla bir daha görüştürmem.
Muhtemelen annenizin tepkiside bu olur.
Hayat öyle sevdiceğinin yanında olunca toz pembe olmayacak.
Şuan kurman gereken hayal iyi bir bölüm kazanmak olmalı.

4 yıldır toz pembe mi yaşıyoruz yani tabiki evlilik farklı birşey ama çözüm bulamıyorum diyorum annemide onuda kırmak istemiyorum
ortak birşey arıyorum sen odaya kapatmaktan bahsediyosun ben zaten hergün bi odada tek başımayım annemin bana üvey evlat gbi yemek vermesesi ağzımı açtırmmaması ama size göre normldr tabi siz odaya kapatmayı düşünen bi insansıız saygı duyarım

Ayrica evt yasida hicde buyuk degilmis 22 nedir ya kardesi kuzenleri evleniyormusta falan. Bence sen ailesini biraz daha yakindan tani sonra otur iyice bi dusun, pek normal davranislar degil bunlar. Simdi beni cok istiyolar gibi goruyosun ama sonra kafana dank eder bazi seyler. Hic birseyi aceleye getirme birak beklesinler biraz,

işte onun benden başka derdi olmadı için böyle davranıyo

4 yıldır toz pembe mi yaşıyoruz yani tabiki evlilik farklı birşey ama çözüm bulamıyorum diyorum annemide onuda kırmak istemiyorum
ortak birşey arıyorum sen odaya kapatmaktan bahsediyosun ben zaten hergün bi odada tek başımayım annemin bana üvey evlat gbi yemek vermesesi ağzımı açtırmmaması ama size göre normldr tabi siz odaya kapatmayı düşünen bi insansıız saygı duyarım

Sin karari verecek olan sensin cnm ama durumunun gercekten uzun uzun dusunulmesi gerektigi icin bu kadar yaziyoru.
Annenlede sorunlarin varsa ve sen belkide evliligi bir kacis olarak goruyorsan sakin bunu yapma. Once kendini bi garantiye al oku is bul. Ondan sonra evliligidusun bence. Yarin birgun ailende arkanda durmayacaksa isin cok zor olur

Sin karari verecek olan sensin cnm ama durumunun gercekten uzun uzun dusunulmesi gerektigi icin bu kadar yaziyoru.
Annenlede sorunlarin varsa ve sen belkide evliligi bir kacis olarak goruyorsan sakin bunu yapma. Once kendini bi garantiye al oku is bul. Ondan sonra evliligidusun bence. Yarin birgun ailende arkanda durmayacaksa isin cok zor olur

benim derdimin ne olduğunu benmle arkadaş gbi konuşan bir annem yok benim bazı arkadaşlrm çok sanslı 20 yaşına geldim kaısmda o da bitecek ama hala bebe muamalesi görüyoruz koca kız oldum evde konuşacak bir insan yok hepsi ders ders diye diye okudum derslerden bıktırdılar beni evliliği bir kaçış olarak tabiki görmüyorum eğer böyle olsaydı beklemzdim 2 sene önce 4 sene önce onunla evlenrdm ve ya son çare kaçmak yani benim için bu bir kaçış değil istek

üniversitenin pis ortamı mı? erkek arkadaşın nerden biliyormuş bu ortamları yoksa üniv. okumayıpta kir atan şu cahil insalardan mı? pis ortam diye adlandırdığınız yerler sadece üniv. olmayabilir at gözlükleri ile bakmayan şu hayata siz kendinizi bildikten sonra size hiç bir şey olmaz aşkınızada korkmayın
Üniv. okumayan insanları "cahil" olarak adlandırmanız da çok enteresan.
Üniv. okuyup dünyaya "at gözlükleri" ile bakanları da gördük.

benim derdimin ne olduğunu benmle arkadaş gbi konuşan bir annem yok benim bazı arkadaşlrm çok sanslı 20 yaşına geldim kaısmda o da bitecek ama hala bebe muamalesi görüyoruz koca kız oldum evde konuşacak bir insan yok hepsi ders ders diye diye okudum derslerden bıktırdılar beni evliliği bir kaçış olarak tabiki görmüyorum eğer böyle olsaydı beklemzdim 2 sene önce 4 sene önce onunla evlenrdm ve ya son çare kaçmak yani benim için bu bir kaçış değil istek

O zmn annene anlat herseyi ne tepki verirse artik ona gore sekillendirirsin istegini. Belki gelsinler tanisalim der.
Ama suda var anneler helede 20 yasindaki kizlarini pitansiyel evlenme adayi olarak gormezler genelde. Bu sana deger vermedigi anlamina gelmez.

Ablacım sana verebileceğin tek tavsiye oku,oku,oku.

ben kimseye okumicam demedm ki zten ordan iki üç üniversiteli arkadaş konuyu kendilerne saptırdılar benim tek derdim annem ve sevgilimin üzülmeden bu işin içinden nasıl çıkacağım

Sevgilinden ziyade sana da üniversiteden çok evlenip yuva kurma hissi sana sıcak geliyor diye hissettim.
Hepimiz üniversitedeyiz çok şükür başımıza kötü bir şey gelmedi.
Diğer arkadaşlarımın da dediği gibi onu bırakmandan korkuyordur.
Bence önce ne istediğine sen karar vermelisin.
Üniversite mi? Evlilik mi?
Daha sonra ailene açıklarsın durumu.
Umarım birinci şıkkı tercih edersin. Sevgiler

O zmn annene anlat herseyi ne tepki verirse artik ona gore sekillendirirsin istegini. Belki gelsinler tanisalim der.
Ama suda var anneler helede 20 yasindaki kizlarini pitansiyel evlenme adayi olarak gormezler genelde. Bu sana deger vermedigi anlamina gelmez.

nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum

Back
X