- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.884
- 598
Pismansiniz degil mi,ve korkuyorsunuz bunlari yasamaktan,kulaklarinizi tıkayıp sarkı söylüyorsunuz icinizdeki sesi susturmak icinbahsettiğiniz çok farklı bir boyut.
şöyle anlatayım. uçak kazasında ölen birini gördüğünüzde; ibret alıp uçağa binmekten vaz mı geçiyorsunuz?
İyi akşamlar herkese..
Beş yıldır sorunlu giden bir uzak mesafe ilişkim var.
Sevgilim bana karşı aşırı rahat. Bir kere olsun bana çiçek almadı. Çok mu önemli tabiki değil. Ama ona defalarca söyledim kendisinden çicek beklediğimi. Sanki inat olsun diye yapmıyor gibi.
Önemli bir gün olsa mesajla bile kutlamaz, tebril etmez. Hayati bir sınav sonucu açıklanır, gün bitene kadar sonucu sormaz ben diyince hatırlar.
Yaşadığım şehirden başka bir yere gitmem gerekir, vardın mı diye sormaz.
Uzak mesafe ilişkisi, ben bir şekilde buluşma ayarlamaya çalışırım. O hep mantıklı düşünür duygularını kaybetmiş gibi. Bir delilik yapıp gelemez sevdiğini görmeye.
Ve bunun gibi daha bir çok şey. Onun bana değer verdiğini düşünmüyorum kesinlikle. İliklerime kadar hissetiriyor bunu.
Ama ne hikmetse sebebi her neyse ben bunları söyleyince aklı başına geliyor. Ya da gelmiş gibi yapıp beni oyalıyor. Çünkü şimdiye kadar hiç bir şey değişmedi.
Bugün de yine böyle bir sebepten tartıştık. Bana dediği laf şu " bence sen benim gibisini bulmuşsun bulandırıyorsun, bu zamanda benim gibisini buldun da beğenmiyorsun. Beğenmezsen beğenme"
Ben bu dediğini kendime bir hakaret olarak mı anlamalıyım. Beni aşağılıyor gibi hissediyorum. Yanlış mı ?
''bir hastalık, bir kaza, onun işsiz kalması gibi şeyler'' Elbette olabilir. bunlar birer ihtimal.
O zaman şunu sorayım: Ekonomik özgürlük yolunda ilerleyenler; o yolda ilerlerken hiç mi kötü ihtimallerle karşılaşmıyor? o yolda başlarına hiç mi bir şey gelmiyor? çalışırken de başınıza (çalışma hayatında) çok kötü şeyler gelebilir. o zaman da çalışmamayı mı tavsiye edeceksiniz?
sonuç olarak ihtimaller üzerinden sonuca yada karara varmak ne kadar mantıklı...
6 yila uzuldum suan.Bir de bu adam için bırakacaksın. Valla başını vuracak büyüklükte taş bulamazsın. Daha bugünlerde sana değer vermiyor evlenince daha beter olur.
Aile olmak o aileyi sevgi, saygı ve güven üzerine inşa edebilmek çok kıymetli, meşakkatli zor ama güzel lakin sizin de belirttiğiniz gibi bir insanın bir meslek sahibi olabilmesi için en az 16-17 yıl gerekiyor, aileniz yani ömür boyu anne babanız olarak anılacak insanlar siz okuyun meslek sahibi olun diye arkanızda duruyor.Maalesef basit
Zira bir meslek sahibi olmak için 12 yıl temel eğitim 4 yıl üniversite memuriyet için sınav vs gerekiyor yani 16-17 yıl
Zaten 23-24 yaşında olan bir kişinin ömrünün yüzde yetmişbeşi
Lakin evlilik ya da aşk vs saniyelik işler
18 yaşını dolduran iki kişi bugün tanışır ve evlenir bu konuda ne eğitim alır ne bir yetkinlik ölçümü yapılır ne de uyum vs değerlendirilir
Biz evleniyoruz der gider evlenir
Yine biz boşanıyoruz der gider anlaşır ve iki imza ile evlendiği gibi (artı evlendirme memuru) iki imza ile boşanır ( artı hakim)
Özetle evlenmek meslek sahibi olmaktan daha kolay hem de hiçbir özellik gerektirmiyor tek şart kadın ve erkek olarak iki ayrı cinse mensup olup yakın akraba olmamak
Aile olmak farklı derseniz de konu sahibi aile olup değerlendirip işi bırakmayacak daha evlenmeden bırakacak ki müstakbel damat neden bırakmıyor hala öğrenemedik
bahsettiğiniz çok farklı bir boyut.
şöyle anlatayım. uçak kazasında ölen birini gördüğünüzde; ibret alıp uçağa binmekten vaz mı geçiyorsunuz?
Sakın meslegini birakma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?