Sevgi açlığı

Çok şahit oldum o tarz yazılarınıza bu forumda. Hatta aklımda aşırı güçlü bir karakter canlanmıştı. Ama sanırım sizde gayet insani haller olduğunun farkındasınız paylaşılan tüm sorunların, buradaki yazınızdan sonra bunu anladım. Dilerim bundan sonra insanları kırarken iki kez düşünürsünüz.
Olur size sorarım bundan sonra kac kere düşüneceğimi .

Annem konusunda fikirlerimiz aynı .
Ama o erkek ve benim kadar rijit degil . Benim kadar umursamıyor onlarla ilişkisini, bu yüzden Sanırım etkisi benim kadar yıkıcı degil ve annem ona 1 yıla yakın baktı . Sonrasında da 6 yaşına kadar çok sevgi dolu bir akraba baktı .
Ben 2.5 yaşında kreşe başladım .

bana sorunu yanlış yerde arıyorsun gibi geldi.
sen 40 günlükken işe başladığını sorup mu öğrendin?
benim annemde çalışıyordu kaç günlükken kaç aylıkken başladı bilmiyorum.
birde gündüz çalıştı peki akşam?
annenle ilişkin başka sebeplerden iyi olmayabilir. ama işe başlama süresine takılman manasız bence.

bana sorunu yanlış yerde arıyorsun gibi geldi.
sen 40 günlükken işe başladığını sorup mu öğrendin?
benim annemde çalışıyordu kaç günlükken kaç aylıkken başladı bilmiyorum.
birde gündüz çalıştı peki akşam?
annenle ilişkin başka sebeplerden iyi olmayabilir. ama işe başlama süresine takılman manasız bence.
Hayır benim bakicilarimi anlatırken söylemişti . O anlatmasa hic aklıma gelmezdi .
Maalesef psikolojide güvenli bağlanmanın temeli ilk iki yıl anne ilişki ile kuruluyor . Bilimsel temelli dediklerim . Bende bu yüzden sorunu burada arıyorum, belki de siz haklisinizdir yanlış yerde ariyorumdur

Annem oldukça fedakar bir anneydi ama 90lardaki anne çocuk ilişkisi işte. Yapma etmeyle büyütülen çocuklardandım bende. Bazı geceler sevilmediğimi düşünerek ağladığımı hatırlıyorum ya da ağzımdan tükürükler çıkartıp ölü taklidi yapmıştım 🤭🤣 benim için endişelensin sevgisini göstersin dye. Çocukken çok hissedemedim sevgisini. O boşluğu kimse dolduramıyor. Arkadaş kardeş akraba mümkün değil yerini alamaz. Belki kalpten seven bir sevgili eş bir nebze merhem olabilir ama malesef bu tarz kişiler genelde sağlıklı ilişki yürütemiyor. Doğru insanı bulsak bile sevgili ya da eşin vereceği sevgi annenin vereceği koşulsuz sevgi gibi olamaz. Bu konularda uzman değilim ama koşulsuz çıkarsız sevgi gösterebilen, sadece sevgi isteyen varlık köpekler... onları sevmek onlarla ilgilenmek inanılmaz iyi geliyor bana. Henüz ayrı evim olmadığı için sahiplenemedim ama siz durumunuz müsaitse bir evcil hayvan edinebilirsiniz. Çok uzattım ama bir nebze size iyi gelebileceğini düşünüyorum.

Hayır benim bakicilarimi anlatırken söylemişti . O anlatmasa hic aklıma gelmezdi .
Maalesef psikolojide güvenli bağlanmanın temeli ilk iki yıl anne ilişki ile kuruluyor . Bilimsel temelli dediklerim . Bende bu yüzden sorunu burada arıyorum, belki de siz haklisinizdir yanlış yerde ariyorumdur

işte sen bilimsel temelli diye sarılmışsın ama çalışan bir dünya kadın var ilk iki yıldan önce çalışmaya geri dönüyor yarısı.
muhtemelen annen çalışmasaydı da annenle ilişkin bu düzeyde olacaktı. yani tamamen annenin yapısından kaynaklı çalışıp çalışmamasıyla değil bence.. hissettiğin açlık yine olacaktı.

işte sen bilimsel temelli diye sarılmışsın ama çalışan bir dünya kadın var ilk iki yıldan önce çalışmaya geri dönüyor yarısı.
muhtemelen annen çalışmasaydı da annenle ilişkin bu düzeyde olacaktı. yani tamamen annenin yapısından kaynaklı çalışıp çalışmamasıyla değil bence.. hissettiğin açlık yine olacaktı.
Ilk aylar bebeğin güven temeli için çok fazlasıyla onemli .
Ilk 6 ay annesi ile kalan çocukla kalmayan çocuğun güven temelinin aynı olacağını düşünmüyorum ben .
Farklı düşünüyoruz sadece.

Ilk 6 ay annesi ile kalan çocukla kalmayan çocuğun güven temelinin aynı olacağını düşünmüyorum ben .

belki öyle ama akşamları da o sevgiyi verip o güveni hissettirebilirdi.
ben kesinlikle anne yapısından kaynaklı diye düşünüyorum.

Bunu bende yaşadım. Arada nüksediyor. Bence bu durum anne karnında başlıyor. Anne ile iletişim çok önemli. İkinci kız çocuğu olduğum için babannem ve çevre annemin burnundan getirmiş. Annemde maalesef beni suçlamış. Yeni doğmuş bebeği. Halam anlatıyordu. Kırkım çıkmamış daha kimse dönüp yüzüme bakmamış. Kısaca istenmemişim. Hala bu durum beni etkiliyor. Hala insanlar tarafından istenmiyorum sanıyorum.😢. Çok sevildiğim yerden ve kişiden kaçıyorum. Ürküyorum. Güzel şeyler yaşadığımda layık görmeyip kendimi ezikliyorum. Çünkü çok eleştirildim. Millet keşke senin gibi kızım olsaydı derdi bizimkiler bend En memnun olmazdı. Yazacak çok şey varda şimdilik bu kadar.

Kendini aşmış zorlukların üstünden gelmiş kişilerle görüşerek ve öyle insanların hayatlarını okuyarak kendimi motive ediyorum.

Annemle aram nasıl? Fena değil. Hala babannemle yaşıyor. Hala onu memnun etmeye çalışıyor. Bende Onları pohpohlayarak idare etmeye çalışıyorum. Şuanda tek üzüldüğüm kişi kardeşim. Maalesef o arada eziliyor.

Bunu bende yaşadım. Arada nüksediyor. Bence bu durum anne karnında başlıyor. Anne ile iletişim çok önemli. İkinci kız çocuğu olduğum için babannem ve çevre annemin burnundan getirmiş. Annemde maalesef beni suçlamış. Yeni doğmuş bebeği. Halam anlatıyordu. Kırkım çıkmamış daha kimse dönüp yüzüme bakmamış. Kısaca istenmemişim. Hala bu durum beni etkiliyor. Hala insanlar tarafından istenmiyorum sanıyorum.😢. Çok sevildiğim yerden ve kişiden kaçıyorum. Ürküyorum. Güzel şeyler yaşadığımda layık görmeyip kendimi ezikliyorum. Çünkü çok eleştirildim. Millet keşke senin gibi kızım olsaydı derdi bizimkiler bend En memnun olmazdı. Yazacak çok şey varda şimdilik bu kadar.

Kendini aşmış zorlukların üstünden gelmiş kişilerle görüşerek ve öyle insanların hayatlarını okuyarak kendimi motive ediyorum.

Annemle aram nasıl? Fena değil. Hala babannemle yaşıyor. Hala onu memnun etmeye çalışıyor. Bende Onları pohpohlayarak idare etmeye çalışıyorum. Şuanda tek üzüldüğüm kişi kardeşim. Maalesef o arada eziliyor.

genelde senin tezini destekleyen yorumlar var.
belki de benim yapım farklı bilemedim..

E enenisa sen kız evlat diye istenmemişsin ben toptan evlat olarak istenmemişim babam annemi kürtaj masasından kaldırmış.

En acısı da ne biliyor musunuz. Evlilik sürecindeyim. Sıfır destekle kendim yapıyorum hazırlığımi. Bakıyorum milletin ailesine üç beş demeden katkı yapıyorlar. Benimkiler de giderayak bana şunu da yaptıralım, bunu da yaptıralım derdinde. Zaten aldığım maaş asgarinin bir tık üstü. Yani şu süreçte ailemin gerçek yüzünü çok acı bir şekilde gördüm. Annelik babalık sırf dogurmakla olmuyor. Lütfen mesajımı okuyan kk ahalisi, çocuklarına sevgi verin. Sevin sarmalayin. Utanmayın, çekinmeyin. Ben sarmalanmadim. Sürekli sözlümden beni sarmalamasini istiyorum mesela. Sevin. Güvenin. Her daim arkasında olduğunuzu hissettirin. O sevgisizlik insanın bir ömrüne mal oluyor neredeyse...

genelde senin tezini destekleyen yorumlar var.
belki de benim yapım farklı bilemedim..

E enenisa sen kız evlat diye istenmemişsin ben toptan evlat olarak istenmemişim babam annemi kürtaj masasından kaldırmış.
Kıyamam ya. Nasıl yaralar açıyor benliğimizde.
Aslında süpriz hamilelik olmuşum. Ablamla aramda 15 ay var. Hamilelikte itibaren istenmemişim. Ama erkek olurum umuduyla aldırmamışlar. Bunlar hep etki ediyor Maalesef.
Ailemin durumu çoook iyi çok şükür.Keşke derim sıcacık sevgi görseydik. Dışardan bakan mükemmel aile tablosu görür. Eşim bile tam bilmez. O da aileme özenir. İlk defa buraya böyle net yazdım.

Size şu kitapları tavsiye ederim.
Sorunun kökenini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Eklentiler

• IMG_0512.webp
    IMG_0512.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_2125.webp
    IMG_2125.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 41
  • 670c7a6a-19ca-4c45-8e76-65df07d563f0.webp
    670c7a6a-19ca-4c45-8e76-65df07d563f0.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 26
Sanırım buraya actigim benim için en önemli konu ;
Maalesef daha ben 40 günlükken filan annem ise başlamak zorunda kalmis , her şeyin burada başladığını düşünüyorum . Sonraki yıllarda duygusal olarak hayatımda yoktu hic . 4 yaşındayken bile onunla vakit geçirmek istemediğimi anlatır . Üniversiteye kadar annemle de babamla da hic düzgün bir ilişkim olmadı . Çok küçük yaşlarda akran zorbalığına uğradım, hep yalnız kaldım . Sevgi konusunda hep yetersiz geldiler . Bilemiyorum ben mi çok şey bekledim yoksa onların sevgi verme kapasitesi mi azdı .
Bu sevgi açlığı ile hala baş edemiyorum . Önce yıllarca depresyon yasadim birlikte yeme bozukluğu, hep korkunç ilişkiler .
Şimdi neyseki hepsi düzeldi gibi . Ama bu sevgi açlığı geçmiyor. Sürekli bununla ilgili ataklar yasıyorum. Birini seviyorum sanıyorum (erkek ) sonra çok bağlanıyorum, çabalıyorum (prensiplerimi asla asmadan) ama olmuyor ve donup bakınca aslında onu sevmediğimi sadece hayatımda biri olmasını çok isteidigimi fark ediyorum. Böyle böyle ilişkilerimi mahvediyorum , insanların dengesini bozuyorum . Çünkü birden bir şey hissediyorum açıkça söylüyorum, etkileniyorlar, heyecanlanıyorlar, hayatımda olmak istiyorlar o an; sonrası gelmiyor tabi ; çünkü yok aslında iki taraftada yok . Ama o zamana kadar insanlar yapmayacakları şeyler yapıyorlar, suçlu hissediyorlar .
Ya da birini cidden sevince de çok ciddi sinir atakları geçiriyorum acayip derece güvensizlik içinde hissediyorum. Eskiden bana şefkat göstermiyorlar ondan derdim ama son yılda fark ettim ki alakası bile yok. Sorun tamamen bende.

Bunun dışında her zorlandigimda bunu yaşıyorum içime bir acı çöküyor .
Isım var hobilerim var , yalnız yaşadığım çok sevdiğim bir evim var , sağlığım var . Ama bu sorunu nasıl çözebilirim bilmiyorum . Hayatımı çok ciddi ölçüde etkiliyor .
Annemle şuan aramız stabil . Anne duygusalligindan ziyade Hayatımdaki biri gibi onu kabul edince ona dair acılarım geçmişti. Eskiden sürekli ağlardım neden böyle duygusal bir ilişkimiz yok diye . Hiç olmadı çünkü . Tek bir an bile annem var gibi hissedemedim . Çok farkliyiz fikirsel olarak , asla ortaklıkta buluşamayacak kadar .

Bu konuyu nasıl donusturebilirim ? Okuduğunuz için teşekkür ederim .
Beyniniz gercekleri kaldiramamis. Bu durum sizi depresyona sokmus. Annenizin dogum sirasinda vefat ettigini bu kisinin size baktigini bir an dusunun. O zaman bu kisiyle duygusal iliski citaniz daha dusuk olacaktir. Size bakip buyuttugu icin mutesekkir bile olacaksinizdir. Bir hayale tutunma degil bu. Beyninizi alismadigi bir dusunme sekline donusturme cabasi. O psikolojik rahatlama hissi size gercek anlamda toparlanma gucu verecektir. Belki klise olacak ama sahipsiz bir bebege (koruyucu anne olarak), yasliya,hayvana bakmak ilgilenmek icinizdeki sevgi acligina iyi gelecektir.

Beyniniz gercekleri kaldiramamis. Bu durum sizi depresyona sokmus. Annenizin dogum sirasinda vefat ettigini bu kisinin size baktigini bir an dusunun. O zaman bu kisiyle duygusal iliski citaniz daha dusuk olacaktir. Size bakip buyuttugu icin mutesekkir bile olacaksinizdir. Bir hayale tutunma degil bu. Beyninizi alismadigi bir dusunme sekline donusturme cabasi. O psikolojik rahatlama hissi size gercek anlamda toparlanma gucu verecektir. Belki klise olacak ama sahipsiz bir bebege (koruyucu anne olarak), yasliya,hayvana bakmak ilgilenmek icinizdeki sevgi acligina iyi gelecektir.
Anneme ofkem yok artık. Ama içimde büyük bir öfke ve güvensizlik hiss-i var . Özellikle ilişkilerimde ve zor zamanlarımda beni yakalayan ..
Belki salt anneme yoneltseydim daha iyi bile olurdu

Bugün doldum sanırım yazasım var
Müsadenizle @Yesyesshanım.

Çok başarılı bir öğrenciydim...Bütün öğrenim hayatım boyunca derece yaptım. Bir sınava asla 2. Kez girmedim. Ne mı oldu? 95 alsam niye 100 almadın oldu. Üniversite sınavında bile derecem vardı. Ne mı oldu? Kendin için yaptın oldu. Aman diyorum şimdi. Niue öyle parçaladıysam Kendi mı. Her animi doya doya yaşasaydım. Kimse durup da aferin demedi. Şimdi hangi genci görsem diyorum ki sınırlar dahilinde anı en güzel şekilde yaşayın. Her şey olur. Ama o anlar iz bırakır.
Çocuklarıma da aynı şeyi yapmaya çalışıyorum. Aşırı başarı odaklı olmasınlar. Hayattan zevk alsınlar istiyorum.

Keşke içimdeki çılgın kızı öldürmeseydim. Deli doluydum. Maalesef bastırdım. Şimdi ailemden uzaktayım. Özlüyorum evet. Ama yakına gidince aynı şeyleri yaşarım diye korkuyorum.😢

Back
X