Sevgi açlığı

Bazi yorumlarindan bu tarz bir problemin oldugunu anlamistim desem?

Anne sevgisinden mahrum kalani hic bir sicaklik isitmaz derler.. neden bu sekildeydi annen? Annen ve baban ayri miydi? 4 yasindaki cocuga annesi neden onla vakit gecirmek istemedigini soyler?

Kimsenin hayati 4/4 luk degildir. Daha kotu durumlara bakip sevin.. gercekten bu cok ise yariyor.. suan saglikliysan ve kendine yetiyorsan sevin..

Erkekler konusunda ise.. bi cok konuda yazdigim gibi.. ozellikle bu devrin erkegini anlamis degilim.. her donemde kadinlar uzulup ezilirdi ama artik farkli sekillerde kullanilip uzuluyoruz bence. Bu konuda maalesef sana verebilecek super bir fikrin yok.

Birseyleri zorlama bence..cunku bazen ters tepiyor bazense hic bi ise yaramiyor.

Yorumlarimla bunların Hiç bir alakası yok .
Gayet düzgün yorum yaptığıma inanıyorum . Siz insanları yorumlarına göre "problem" atfetmeye devam edin .

benımde annemle pek aram yok ben kucuk yasta annenın calısmaya baslamasıyla alakalı oldugunu pek dusunmuyorum annemde calısırdı ama calısmasa da annemde o anne sıcaklıgı yok mesela , kuzenlerıme daha fazla anneydı :) abımle ben ıkımızde annemın eksık cok yanıyla buyuduk
hatta anne olunca annemın bazı eksıklıklerını farkettım oncesınde normal gelıyordu anne olunca annem ne hatalar yapmıs meger dedım bıraz uzuldum ve aramızdakı kopuklugun sebebını anladım

ama benım babanem cok anactı onun buyuklugunden cok faydalandım bırde babamla aram cok ıyı ondan sanırım etkısı sızdekı etkı kadar olmamıstır yanı o kucaklama sarmalama uste tıtreme sevgısı varya onu buyuklerınızle daha fazla vakıt gecırerek doldurabılırsınız

her ınsanın sevılmeye ıhtıyacı vardır bu bır ıhtıyactır bazı ebeveynler yetersız kalabılıyor maalesef

Yorumlarimla bunların Hiç bir alakası yok .
Gayet düzgün yorum yaptığıma inanıyorum . Siz insanları yorumlarına göre "problem" atfetmeye devam edin .
Bak yine ayni seyi yaptin🙄 ben kotu yorum yapiyorsun demedimki zaten.. bu bir his sadece ve beni hakli cikarmis mi? Cikarmis.. bence burda bizleri tersleyecegine senin iyiligini istedigimiz icin seni elestirdigimizi dusun.. dost aci soyler, uzgunum..

benımde annemle pek aram yok ben kucuk yasta annenın calısmaya baslamasıyla alakalı oldugunu pek dusunmuyorum annemde calısırdı ama calısmasa da annemde o anne sıcaklıgı yok mesela , kuzenlerıme daha fazla anneydı :) abımle ben ıkımızde annemın eksık cok yanıyla buyuduk
hatta anne olunca annemın bazı eksıklıklerını farkettım oncesınde normal gelıyordu anne olunca annem ne hatalar yapmıs meger dedım bıraz uzuldum ve aramızdakı kopuklugun sebebını anladım

ama benım babanem cok anactı onun buyuklugunden cok faydalandım bırde babamla aram cok ıyı ondan sanırım etkısı sızdekı etkı kadar olmamıstır yanı o kucaklama sarmalama uste tıtreme sevgısı varya onu buyuklerınızle daha fazla vakıt gecırerek doldurabılırsınız

her ınsanın sevılmeye ıhtıyacı vardır bu bır ıhtıyactır bazı ebeveynler yetersız kalabılıyor maalesef
Teşekkürler Benim de anneannemle aram çok iyiydi . Onu kaybetmek büyük travma yaratmadı çünkü hastaydı . Ama onu her gün özlüyorum.
Babam küçükken aramızın çok iyi olduğunu iddaa eder annemden çok o bakmış bana zaten , ben pek anımsamıyorum .
Ama ilkokul ergenlik yıllarında çok koptuk .
Üniversitede toparladık şuan çok güçlü bir bağımız var.
Annemle aram iyi değil diye üzülmüyorum aslında . Sadece işte bazı hayat sorunlarımı ona dayandiriyorum .

Bak yine ayni seyi yaptin🙄 ben kotu yorum yapiyorsun demedimki zaten.. bu bir his sadece ve beni hakli cikarmis mi? Cikarmis.. bence burda bizleri tersleyecegine senin iyiligini istedigimiz icin seni elestirdigimizi dusun.. dost aci soyler, uzgunum..
Çok şükür dost değiliz . Iyi günler size.

Teşekkürler Benim de anneannemle aram çok iyiydi . Onu kaybetmek büyük travma yaratmadı çünkü hastaydı . Ama onu her gün özlüyorum.
Babam küçükken aramızın çok iyi olduğunu iddaa eder annemden çok o bakmış bana zaten , ben pek anımsamıyorum .
Ama ilkokul ergenlik yıllarında çok koptuk .
Üniversitede toparladık şuan çok güçlü bir bağımız var.
Annemle aram iyi değil diye üzülmüyorum aslında . Sadece işte bazı hayat sorunlarımı ona dayandiriyorum .
belkı su dusunce bıraz hafıfletır o sorunlarla bagdastırmanızı
sızın dunyaya gelmenız ıcın bır vesıle kendısı sızınle annelık duygusunuda tattı sayenızde anne oldu, hanı hep sadece cocuk olarak dusunuruz genelde halbukı bu emek hak hayat tecrubelerı ve sorunlara dayandırma karsılıklı

eger kendı ıcınde sorunları varsa bazı seyler tam oturmamıssa esle problem yasanmıssa dogum zamanlarında dogumla bırlıkte herseyde kotuye gıtmısse agırda bır lohusalık gecırmısse bunlarla da baglantılı olabılır o kopukluk
sızı sevmedıgı ıcın degıl temel olarak yanı bırbırıyle baglantılı es zamanlı sıkıntılarından hayat mucadelesınden kadına verılen agır yuklerden gozlerınızın ıcıne bakıp sevgısını gosterememıstır ondan eksık hıssetmıssınızdır

yanı ben ustunde durmadım kopuklugun o anneyse bende evladım anne olarak kutsalsa benı dogurarak o kutsallıga erıstıgınden kıymetler karsılıklı onun yapısı o demek kı deyıp gecıstırdım belkı kendı zamanında kendı yasadıkları vardır onun yerınde degıldım bılemeyecegım dıye dusune dusune ıkna oldum :KK70:

yoksa annem neden boyle neden bunu yaptı keske sunu yapsaydı noktasına gelırsınız o noktaya gelırsenız ıcınden cıkılmaz bazı arkadaslar yuzles demıs mesela hıc ıyı fıkır degıl daha cok kabuk tutan yaranızı yolmus kanatmıs olursunuz akısına bırakın zamana bırakın ustunde durmayın

Uçabileceğini öğrenmiş yavru bir kuş misali
Atarken ilk adımlarımı mutlulukla,
Büyük bir gururla sallanarak durdum orada.
Ağzım kulaklarıma varmıştı ama
Seni bulamadım arkama baktığımda.
Anneciğim, neredeydin?

Okulun ilk günü, bindirildim
O gürültülü, tangır tungur otobüse.
Çocukların toplandığı, ebeveynlerin onları izlediği
Yepyeni bir dünyaya,
O yabancı yere gittim.
Anneceğim, neredeydin?

Çocuklar benimle alay ettiğinde,
İçimi sızlatan sözleri yankılarken kulaklarımda,
Bir parça teselli duymak isterdim
Eve ilk ağlayarak geldiğimde.
Ama sessiz kalmıştın sen hep.

Oradasın eski fotoğraflarda,
Ama yoksun ki anılarımda.
Bana sarıldığını ya da rahatlattığını,
Sırf ikimizin bulunduğu özel anları hatırlamıyorum bile.
Kokunu ya da dokunuşunun beni nasıl hissettirdiğini de.

Gözlerinin rengini hatırlıyorum
Ve içindeki o derin acıyı...
Aşamadığım pek çok şey gibi,
O da gizlenmişti bir maskenin arkasına.

Bana baktın ama beni görmedin.
Sıcaklığın asla ulaşmadı bu küçük kızın kalbine.
Neden kaybettik birbirimizi, anneceğim?
Neredeydin?
Yoksa sorun ben miydim?

Uçabileceğini öğrenmiş yavru bir kuş misali
Atarken ilk adımlarımı mutlulukla,
Büyük bir gururla sallanarak durdum orada.
Ağzım kulaklarıma varmıştı ama
Seni bulamadım arkama baktığımda.
Anneciğim, neredeydin?

Okulun ilk günü, bindirildim
O gürültülü, tangır tungur otobüse.
Çocukların toplandığı, ebeveynlerin onları izlediği
Yepyeni bir dünyaya,
O yabancı yere gittim.
Anneceğim, neredeydin?

Çocuklar benimle alay ettiğinde,
İçimi sızlatan sözleri yankılarken kulaklarımda,
Bir parça teselli duymak isterdim
Eve ilk ağlayarak geldiğimde.
Ama sessiz kalmıştın sen hep.

Oradasın eski fotoğraflarda,
Ama yoksun ki anılarımda.
Bana sarıldığını ya da rahatlattığını,
Sırf ikimizin bulunduğu özel anları hatırlamıyorum bile.
Kokunu ya da dokunuşunun beni nasıl hissettirdiğini de.

Gözlerinin rengini hatırlıyorum
Ve içindeki o derin acıyı...
Aşamadığım pek çok şey gibi,
O da gizlenmişti bir maskenin arkasına.

Bana baktın ama beni görmedin.
Sıcaklığın asla ulaşmadı bu küçük kızın kalbine.
Neden kaybettik birbirimizi, anneceğim?
Neredeydin?
Yoksa sorun ben miydim?
Varolan annenin yokluğu kitabında mıydı bu şiir:(

sizde yorumlarımı begene üyeleri dikkate almamıssınız . herkes işine ne gelirse onu dikkate alıyor.
iyi dileklerinizin samimiyetine de inanmıyorum .
insanı böyle bir yerden vurmaya calışan birinin hiç bir konusa samimiyetine inanmam ya neyse .
siz bu güzel kalbinizle mutluluk akıtmaya devam edin ben de höt höt yazmaya .
Belki bana düşmez ama yine de yazmak istedim, belki bana da samimi değilsin dersiniz sıkıntı değil, gerçekten söylüyorum 👍 söz konusu yorumda alttan alttan vurulan bişey görünmüyor aslında, neden ‘böyle bir yerden’ vurulmaya çalışıldığını düşündünüz mesela? Veya nereden vurmaya çalıştılar sizi o kısmı da ciddi söylüyorum anlamadım. Kaldı ki nomunomuchua nomunomuchua ben de öyle mutluluk şelalesi çiçek böcek bir tip değilim içimdeki öfke yazılarıma da o yansıyor diye kendisi söylemiş, aynı şekilde siz de içinizi bir yoklayın ve bulduklarınızı kabullenmeye çalışın diye belirtmiş. Aslında iyi birşey söylemiş sizi yermeye çalışmamış ama minnoş minnoş yazmadığı için belki de kötü birşeymiş gibi anladınız. Ben sizin yorumlarınızı bilmiyorum açıkçası, belki sevgi doludur belki donuk donuktur, sadece (dışarıdan durduk yere gibi görünen) savunmaya geçtiğiniz mesajınız çok dikkatimi çekti diye yazmak istedim, üstüme vazife değil diye düşünüyorsanız affola. Bazen bende şu oluyor, içimde derinlerde duran bir konuda hassas isem hemen savunmaya geçerim, çünkü yaralanmaktan korkarım. Sonra düşündüğümde anlarım ki karşı taraf benim iyiliğime olan bir şeyi anlatmaya çalışıyor, en çok da babamla yaşarım bu olayı.

Sevgi konusunda da aynı bu durum, çoğumuz gibi ben de hayatta bazı travmalar yaşadım. Duygusal olarak hassas olduğum bu dönemlerimde dünyada yapayalnız, sevilmeyen, kendini dünyanın kötülüklerinden (!) koruması gereken bir kedi yavrusu gibi düşünüp acaba çocukluğumda birşeyler mi var diye içime dönerim. Sonra onların da birer insan olduğunu, belki hatalarının olduğunu, onların da zor zamanlar yaşadıklarını ama genel olarak bizi güzel yetiştirdiklerini ve aslında bizi sevdiklerini düşünüp rahatlarım. Gerçekten de kendi dillerinde sevdiler bizi. Örneğin annem kendi annesinden pek sevgi görmeden büyümüş hatta kız-erkek ayrımcılığına uğramış. Şu anda felçli olan anneanneme hep kayırdığı dayım değil ötelediği annem bakıyor ve hiç zor gelmiyor ona, arada dertlenir çocukluğunu ve gençliğini anlatıp ama eninde sonunda o yaralarla hayatına devam eder. Yetişkinlik biraz da böyle bir şey. Mesela genç kızlığımda annemle öyle yakın sıcak bir ilişkimiz yoktu, sonradan -ben boşanınca- içimdekileri annemle paylaşmayı öğrendim. Niye böyle oldu sebebini hala da bilmem, çok düşündüm bulamadım. Belki de annesinden böyle gördüğünden. Doktora moktora da gitmedim bunun için.

Yazdığım 20 kg yazının ana fikri çoğumuzda sizinle benzer yaraların olduğu fakat artık birer yetişkin olarak bunların farkında olup kabullenmemiz gerektiği. Birçok insan bu yaraları taşıyor baş etme becerisi geliştiriyor. Sağlıklı romantik ilişkiler kuruyor, sağlıklı aileler haline geliyorlar. Siz de yaparsınız. Youtube’da tülay kök videolarını tavsiye ederim, ben çok faydalandım.

Kuzum çok şaşırdım konunu okuyunca , sen zaten psikologsun sorunun temelini biliyorsun , çözmek de senin elinde
Zaten bilirsin mutlaka ama ben anne sevgisizligi yada çocukluk sorunlarında dair konularda mutlaka nihal kaya'yi öneririm , iyi aile yoktur sahene bir kitap , okumussundur zaten diye tahmin ediyorum , çözüm senin elinde
Senin gibi bir kadın sorunu bildiğine göre çözümü çok rahat bulur diye düşünüyorum

Kuzum çok şaşırdım konunu okuyunca , sen zaten psikologsun sorunun temelini biliyorsun , çözmek de senin elinde
Zaten bilirsin mutlaka ama ben anne sevgisizligi yada çocukluk sorunlarında dair konularda mutlaka nihal kaya'yi öneririm , iyi aile yoktur sahene bir kitap , okumussundur zaten diye tahmin ediyorum , çözüm senin elinde
Senin gibi bir kadın sorunu bildiğine göre çözümü çok rahat bulur diye düşünüyorum
Teşekkür ederim milana , önemli değil ama düzelteyim psikologlara ayıp olmasın.
Psikolog degil doktorum ben .
Yukarıda derin sularda derin sularda da kitap önerilerinde bulundu , açıkçası bu konuda hic okuma yapmamıştım. Sadece makale bazlı bakıyordum .
Teşekkür ediyorum ikinize de . Mutlaka okuyacağım .

belkı su dusunce bıraz hafıfletır o sorunlarla bagdastırmanızı
sızın dunyaya gelmenız ıcın bır vesıle kendısı sızınle annelık duygusunuda tattı sayenızde anne oldu, hanı hep sadece cocuk olarak dusunuruz genelde halbukı bu emek hak hayat tecrubelerı ve sorunlara dayandırma karsılıklı

eger kendı ıcınde sorunları varsa bazı seyler tam oturmamıssa esle problem yasanmıssa dogum zamanlarında dogumla bırlıkte herseyde kotuye gıtmısse agırda bır lohusalık gecırmısse bunlarla da baglantılı olabılır o kopukluk
sızı sevmedıgı ıcın degıl temel olarak yanı bırbırıyle baglantılı es zamanlı sıkıntılarından hayat mucadelesınden kadına verılen agır yuklerden gozlerınızın ıcıne bakıp sevgısını gosterememıstır ondan eksık hıssetmıssınızdır

yanı ben ustunde durmadım kopuklugun o anneyse bende evladım anne olarak kutsalsa benı dogurarak o kutsallıga erıstıgınden kıymetler karsılıklı onun yapısı o demek kı deyıp gecıstırdım belkı kendı zamanında kendı yasadıkları vardır onun yerınde degıldım bılemeyecegım dıye dusune dusune ıkna oldum :KK70:

yoksa annem neden boyle neden bunu yaptı keske sunu yapsaydı noktasına gelırsınız o noktaya gelırsenız ıcınden cıkılmaz bazı arkadaslar yuzles demıs mesela hıc ıyı fıkır degıl daha cok kabuk tutan yaranızı yolmus kanatmıs olursunuz akısına bırakın zamana bırakın ustunde durmayın
Annemi suçlama evresini yıllarca doya doya yaşadım. Sonra sizin gibi düşündüm hayatımda biri gibi kabullendim onu sadece .
Hiç bir kızgınlığım yok suan aramızda kotu degil .
Ben geçmişin getirdiği sevgi içinde rahat edememe ve güvensizlik hisleri ile baş edemiyorum

Teşekkür ederim milana , önemli değil ama düzelteyim psikologlara ayıp olmasın.
Psikolog degil doktorum ben .
Yukarıda derin sularda derin sularda da kitap önerilerinde bulundu , açıkçası bu konuda hic okuma yapmamıştım. Sadece makale bazlı bakıyordum .
Teşekkür ediyorum ikinize de . Mutlaka okuyacağım .
Aa yanlış kalmış aklımda psikolog sanıyordum ben seni
O zaman madem okumadın lütfen ilk iş "iyi aile yoktur" u al oku , çok sarsilacaksin , ilk birkaç gün perişan olacaksın ama çok faydasını göreceksin eminim

Ayni seyi dusunmusuz daha onceki bir yorumuma anlamlandiramadigim sekilde aldigim agresif tepkiden dolayi aklimda kalmis.

Konu elti, görümce savaşları değil. Anne ile ilişki konusunda derin yaraları olan birine "verdiğin acımasız cevaplar bu yüzdenmiş" diye yazarsanız o insanı oradan vurmaya çalışıyorsunuz diye algılanır.

Konu elti, görümce savaşları değil. Anne ile ilişki konusunda derin yaraları olan birine "verdiğin acımasız cevaplar bu yüzdenmiş" diye yazarsanız o insanı oradan vurmaya çalışıyorsunuz diye algılanır.

Yorumunuza katiliyorum. Elti, gorumce kismi haric.
Evet gerçekten insanlarin hassas oldugu, cani yandigi mevzularda boyle dan dun yorumlar yapmak hos degil.

Arkadas yumusak dilde soyleyenlerede ayni tepkiyi verdi🙄 bak bakalim benim msjimin hangisi kirici? Hepsi gayet yapici olumlu ve destek niteliginde.. yani bir kac kisi hissettik diyorsa vardir bunda bunda birsey. Zaten boyle bi durumun olmasi vahim birseyken, birilerinin dile getirmesi neden sorun olsunki?!

Neyse..

Bazi yorumlarindan bu tarz bir problemin oldugunu anlamistim desem?

Anne sevgisinden mahrum kalani hic bir sicaklik isitmaz derler..

Yumuşak diye adlandırdığınız yorumun alt metni ; acımasızsın çünkü annen seni sevmemiş. Farketmiyor olamazsınız. Bunun adı empati değil.

Arkadas yumusak dilde soyleyenlerede ayni tepkiyi verdi🙄 bak bakalim benim msjimin hangisi kirici? Hepsi gayet yapici olumlu ve destek niteliginde.. yani bir kac kisi hissettik diyorsa vardir bunda bunda birsey. Zaten boyle bi durumun olmasi vahim birseyken, birilerinin dile getirmesi neden sorun olsunki?!

Neyse..

Back
X