- 7 Ocak 2019
- 443
- 953
- 18
- 35
- Konu Sahibi youlooklikemoon
-
Ben onu sen nasıl entellektüelsin dediği için yazdım.Değil.
Evrimsel psikoloji de farklı bir görüştür.
Bir sürü ekol var.Bir ekole göre fikrini beyan etmiş.
Kimseye derken erkeklere güvenmiyorum.Deneyimlerimiz aslinda hep bize birsey ogretmek icin var
İki kere aldatilmaniz , kimseye guvenmemrniz vs vs aslinda belki de guveni ogrenebilmek icin yasiyorsunuz bunlari
Bence bunu bir sorgulayin , almaniz gereken ders ne ki hayat size bunlari yasatiyor?
Ay o koku olayini bende seviyorumbunu sizin için değil, bu meseleyi koşula bağlayan psikolojinin babaları için söylüyorum
hepimiz ayrı bir dünyayız.
ben sizin hislerinizi hayır koşulsuz olacak diye zorlayamam.
kimse de benim hislerimi bir sonuca bağlamak zorunda değil.
başkasını bilemem. mutlaka bir tatmin olmalı diyen yapamamış olabilir. ben koşulsuz sevebiliyorum.
sonucunda tatmin olan duygum bazen var, bazen yok. ille de olmalı diye düşünmüyorum.
psikoloji bilimi insanların davranışlarını ve sebeplerini inceleyebilir ama duygularını inceleyemez. benim ne hissettiğimi bazen ben bile söyleyemiyorken, birinin böyle bir sınırlama yapması kabulüm degil :)
bir şeyi sevmek, davranış degil, duygudur.
mesela sevdiğim insanın kokusunu da seviyorum. sevmesem yanımdan geçse fark etmeyeceğim.
her şeyiyle seviyorum.
kokusunu, gülümsemesini, uykuda izlemesini, evladına şefkatini, hayvanlara merhametini. sevmediklerimi de onunla o sevdiği için seviyorum :)
şimdi bunlrın hepsinin bir çıkara hizmet ettiğine, bir koşula bağlı olduğuna kimse beni inandıramazçünkü hissettiğim böyle.
he benim hissettiğim salt doğru değildir o ayrı
o yüzden ilk cümleye dönüyorum, bunu koşula bağlayanların hissettiği yada mantığının da salt doğru olduğunu hepimiz kabul edemeyiz.
Dizilere, filmlere bu mantık çerçevesinden bakarsak bütün romantizm, büyü bozulur, ben İlyas'cıydım ama şimdi böyle okuyunca kahrolsun İlyas diyesim geldi.ya konuyu böleceğim ama
bu filmle alakalı geçen sosyal medyada çok güzel bir değerlendirme okudum.
samet bebek olmasaydı, asya kimi seçsin isterdiniz? sorusu üzerine.
özetle, cemşit’in asya’ya sadece çocuğu için emek vermediği, kadın ve birey olarak ayakta kalabilmesi için desteklediği, sığıntı gibi hissetmesin diye iş bulduğu, kendine ve çocuğuna yetebileceği özgüvenini de verdi.
ilyas hödüğü ise kamyonunu versin diye patronla konuşmaya gittiğinde bile kadını dövüp, sindirip, aldatıp, terkedip insan yerine koymadığı gibi bir şeydi.
filmi ilk izlediğimde o son sahnede ilyas a yüreğim burulmuştu biraz ama aklım başı da izlediğimde öyle olmadı.
hödük cidden de. hatta şeref yoksunu hödük.
Rica ederimKimseye derken erkeklere güvenmiyorum.
Bana çok çıkarcı geliyorlar.
Almam gereken ders ne bilmiyorum.
Bunu bir düşüneyim.
Teşekkürler..
Dizilere, filmlere bu mantık çerçevesinden bakarsak bütün romantizm, büyü bozulur, ben İlyas'cıydım ama şimdi böyle okuyunca kahrolsun İlyas diyesim geldi.
Elbette farklı şeyler o savunabiliriz , hepimize ne iyi geliyorsa onu düşünelim .bunu sizin için değil, bu meseleyi koşula bağlayan psikolojinin babaları için söylüyorum
hepimiz ayrı bir dünyayız.
ben sizin hislerinizi hayır koşulsuz olacak diye zorlayamam.
kimse de benim hislerimi bir sonuca bağlamak zorunda değil.
başkasını bilemem. mutlaka bir tatmin olmalı diyen yapamamış olabilir. ben koşulsuz sevebiliyorum.
sonucunda tatmin olan duygum bazen var, bazen yok. ille de olmalı diye düşünmüyorum.
psikoloji bilimi insanların davranışlarını ve sebeplerini inceleyebilir ama duygularını inceleyemez. benim ne hissettiğimi bazen ben bile söyleyemiyorken, birinin böyle bir sınırlama yapması kabulüm degil :)
bir şeyi sevmek, davranış degil, duygudur.
mesela sevdiğim insanın kokusunu da seviyorum. sevmesem yanımdan geçse fark etmeyeceğim.
her şeyiyle seviyorum.
kokusunu, gülümsemesini, uykuda izlemesini, evladına şefkatini, hayvanlara merhametini. sevmediklerimi de onunla o sevdiği için seviyorum :)
şimdi bunlrın hepsinin bir çıkara hizmet ettiğine, bir koşula bağlı olduğuna kimse beni inandıramazçünkü hissettiğim böyle.
he benim hissettiğim salt doğru değildir o ayrı
o yüzden ilk cümleye dönüyorum, bunu koşula bağlayanların hissettiği yada mantığının da salt doğru olduğunu hepimiz kabul edemeyiz.
Aslinda kaşık da yokBuraları hep what is the matrix yapmışsınız vallahi
Bu arada yapici tavriniz ve tartismadaki olgunlugunuz icin kendi adima tesekkur ederimElbette farklı şeyler o savunabiliriz , hepimize ne iyi geliyorsa onu düşünelim .
Dünyanın kendini iyi hisseden mutlu kadınlara ihtiyacı var
Elbette farklı şeyler o savunabiliriz , hepimize ne iyi geliyorsa onu düşünelim .
Dünyanın kendini iyi hisseden mutlu kadınlara ihtiyacı var
Aslinda kaşık da yok
Psikoloji de tezler ve antitezler vardır. Kimi okuduğunuza göre değişir insan psikolojisine bakış açısı. Nasıl bu çoklu kuramları görmeyip direk 'hayir bu böyledir zaten psikoloji kitapları böyle demiş' diyebildiniz bu kadar psikoloji kitapları okumuş bir insan olarak. İyi ve kötü diye bir şey yok bakış açısıda okuduğunuz kisiye göre değişiyor. Psikoloji bölümü bu budur demez hiçbir zaman, böyle bir tez vardır ama karsisinda yada yanında birçok farklı tezler vardır. Evrimsel psikolojiyi mantıklı bulanda vardır diğer psikoloji cesitlerini doğru bulanda. Psikoloji kitaplari okusada sizin gibi dusunmeyebilirdi.Evrimsel psikolojide her şey bencildir .
Yanı bir anne çocuğunu seviyorsa bu kendi annelik içgüdüsü tatmini içindir .
Ya da bizim sevdiğimiz herşey içimizdeki bize hizmet içindir . Derine inersek her konuda bu "ben " anlayışını görürüz.
Zihniniz sizi dış dünyadan ayırmaya tasarlanmış . Bu kötü bir şey degil .
Gerçi zaten iyi ve kötü diye bir şey de yokta neyse .
Daha entelektuel olup biraz evrim ya da psikoloji kitapları okusaydiniz bunu bilirdiniz .
Dün çok entelektüelim kendime göre birini bulamıyorum demiştiniz, bence bunu da bi sorgulayın .
Tamam.Psikoloji de tezler ve antitezler vardır. Kimi okuduğunuza göre değişir insan psikolojisine bakış açısı. Nasıl bu çoklu kuramları görmeyip direk 'hayir bu böyledir zaten psikoloji kitapları böyle demiş' diyebildiniz bu kadar psikoloji kitapları okumuş bir insan olarak. İyi ve kötü diye bir şey yok bakış açısıda okuduğunuz kisiye göre değişiyor. Psikoloji bölümü bu budur demez hiçbir zaman, böyle bir tez vardır ama karsisinda yada yanında birçok farklı tezler vardır. Evrimsel psikolojiyi mantıklı bulanda vardır diğer psikoloji cesitlerini doğru bulanda. Psikoloji kitaplari okusada sizin gibi dusunmeyebilirdi.
Evet insan canlısı.Ama çoğu bozmuş.Rica ederim
Fark etmez erkekler de insan canlisi
Bu kadar yogun ise bu his , nacizane tavsiye uzerine yogunlasin , elbet bulursunuz sebebini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?