Sevgi diye bir şey yok mudur?

Çocukluğumuzda ki o saf temiz olan sevgi duygusu gün geçtikçe kirlendi yıprandı ve tanınmaz hale geldi. Şimdide onun varlığını sorguluyoruz.

Kimseye derken erkeklere güvenmiyorum.
Bana çok çıkarcı geliyorlar.
Almam gereken ders ne bilmiyorum.
Bunu bir düşüneyim.

Teşekkürler..

Ay o koku olayini bende seviyorum
Kac kere kocamin yastigina sarilmisken yakaladi adam beni
Napiyorsun diyo , ee sen kokuyo napiyim diyorum
Cocuklarimin da kokusuna bayilirim , surekli enselerinden operim koklaya koklaya
Bak canim cekti gidip yapisiyim milaya

Dizilere, filmlere bu mantık çerçevesinden bakarsak bütün romantizm, büyü bozulur, ben İlyas'cıydım ama şimdi böyle okuyunca kahrolsun İlyas diyesim geldi.

Elbette farklı şeyler o savunabiliriz , hepimize ne iyi geliyorsa onu düşünelim .
Dünyanın kendini iyi hisseden mutlu kadınlara ihtiyacı var

Elbette farklı şeyler o savunabiliriz , hepimize ne iyi geliyorsa onu düşünelim .
Dünyanın kendini iyi hisseden mutlu kadınlara ihtiyacı var
Bu arada yapici tavriniz ve tartismadaki olgunlugunuz icin kendi adima tesekkur ederim
Kkda bu kadar guzel bir tartisma yasanmamisti bugune kadar , keske hep boyle olsa

Bir konuya açıklık getirmek istiyorum.
Konu sahibine 'psikoloğunuzu sorgulayın'
deme sebebim;psikoloğun sevgiyle ilgili görüşleri değil terapi sürecini yönetmesine
olan itirazımdı.
Elbette konu sahibinin aralarındaki diyaloğu tam ve doğru olarak aktardığını varsayıyorum.

Psikolojik danışmada,psikolog/psikolojik danışman kendi görüşlerini danışana aktarmak,benimsetmek için değil danışanın duygu ve düşüncelerini anlamak,yorumlamak için uğraşır.
Mecbur olmadıkça da 'kendini açma' tekniğine başvurmaz.

Psikoloji de tezler ve antitezler vardır. Kimi okuduğunuza göre değişir insan psikolojisine bakış açısı. Nasıl bu çoklu kuramları görmeyip direk 'hayir bu böyledir zaten psikoloji kitapları böyle demiş' diyebildiniz bu kadar psikoloji kitapları okumuş bir insan olarak. İyi ve kötü diye bir şey yok bakış açısıda okuduğunuz kisiye göre değişiyor. Psikoloji bölümü bu budur demez hiçbir zaman, böyle bir tez vardır ama karsisinda yada yanında birçok farklı tezler vardır. Evrimsel psikolojiyi mantıklı bulanda vardır diğer psikoloji cesitlerini doğru bulanda. Psikoloji kitaplari okusada sizin gibi dusunmeyebilirdi.

Tamam.

Rica ederim
Fark etmez erkekler de insan canlisi
Bu kadar yogun ise bu his , nacizane tavsiye uzerine yogunlasin , elbet bulursunuz sebebini
Evet insan canlısı.Ama çoğu bozmuş.
Özellikle 35 yaş ve üstü erkekler ciddi anlamda sadakatsiz.En azından benim karşıma gelenler öyleydi.
Tabi genelleme olmasın.Iyi sadakatli kişiler de vardır.
Ben bir araştırayım..

Hz Mevlana ne demiş:"Kendini Bil."

Başta saçmalamış diye düşündüm.
Sonra hakverdim sanki.
İnsanlar evlatlarını bile severler ama karşılığında saygı görmeyi beklerler.
Sevme ilişkisi de beklenti ile ilintili.

Eşlerimizi sevsek de gönlümüze göre olmadıkları her an harcamaya hazırız.
Bir kaç yanlışta sevgimiz azalarak yok olmaya gider.
Bu durumda karşılıksız sevemediğimiz doğru.

Tabi sevgi diye bir şey yok yanlış bir cümle.
Karşılıksız sevgi yok, olsa da geçicidir diyebiliriz.

Reactions: 000
İnsanlara karşı kısmen haklı. Ama ben anne babam çocuk ilişkisinde ve hayvanlara karşı olan sevgide karşılık beklendiğini düşünmüyorum. Bazı kadın erkek ilişkilerinde elbette çıkar ilişkisi de vardır. Ama o çıkar ilişkisinin de bir sonu elbette vardır. Oysa gerçek sevgide şartlar ne olursa olsun sevmeye devam edersin bunda bir karşılık çıkar ilişkisi de olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…