Sevgi diye bir şey yok mudur?

Çocukluğumuzda ki o saf temiz olan sevgi duygusu gün geçtikçe kirlendi yıprandı ve tanınmaz hale geldi. Şimdide onun varlığını sorguluyoruz.

Deneyimlerimiz aslinda hep bize birsey ogretmek icin var
İki kere aldatilmaniz , kimseye guvenmemrniz vs vs aslinda belki de guveni ogrenebilmek icin yasiyorsunuz bunlari
Bence bunu bir sorgulayin , almaniz gereken ders ne ki hayat size bunlari yasatiyor?
Kimseye derken erkeklere güvenmiyorum.
Bana çok çıkarcı geliyorlar.
Almam gereken ders ne bilmiyorum.
Bunu bir düşüneyim.

Teşekkürler.. :KK66:

bunu sizin için değil, bu meseleyi koşula bağlayan psikolojinin babaları için söylüyorum 😂
hepimiz ayrı bir dünyayız.
ben sizin hislerinizi hayır koşulsuz olacak diye zorlayamam.
kimse de benim hislerimi bir sonuca bağlamak zorunda değil.
başkasını bilemem. mutlaka bir tatmin olmalı diyen yapamamış olabilir. ben koşulsuz sevebiliyorum.
sonucunda tatmin olan duygum bazen var, bazen yok. ille de olmalı diye düşünmüyorum.
psikoloji bilimi insanların davranışlarını ve sebeplerini inceleyebilir ama duygularını inceleyemez. benim ne hissettiğimi bazen ben bile söyleyemiyorken, birinin böyle bir sınırlama yapması kabulüm degil :)
bir şeyi sevmek, davranış degil, duygudur.

mesela sevdiğim insanın kokusunu da seviyorum. sevmesem yanımdan geçse fark etmeyeceğim.
her şeyiyle seviyorum.
kokusunu, gülümsemesini, uykuda izlemesini, evladına şefkatini, hayvanlara merhametini. sevmediklerimi de onunla o sevdiği için seviyorum :)
şimdi bunlrın hepsinin bir çıkara hizmet ettiğine, bir koşula bağlı olduğuna kimse beni inandıramaz 🤣 çünkü hissettiğim böyle.

he benim hissettiğim salt doğru değildir o ayrı
😅 o yüzden ilk cümleye dönüyorum, bunu koşula bağlayanların hissettiği yada mantığının da salt doğru olduğunu hepimiz kabul edemeyiz.
Ay o koku olayini bende seviyorum
Kac kere kocamin yastigina sarilmisken yakaladi adam beni
Napiyorsun diyo , ee sen kokuyo napiyim diyorum 😂😂
Cocuklarimin da kokusuna bayilirim , surekli enselerinden operim koklaya koklaya
Bak canim cekti gidip yapisiyim milaya

ya konuyu böleceğim ama 😅

bu filmle alakalı geçen sosyal medyada çok güzel bir değerlendirme okudum.

samet bebek olmasaydı, asya kimi seçsin isterdiniz? sorusu üzerine.

özetle, cemşit’in asya’ya sadece çocuğu için emek vermediği, kadın ve birey olarak ayakta kalabilmesi için desteklediği, sığıntı gibi hissetmesin diye iş bulduğu, kendine ve çocuğuna yetebileceği özgüvenini de verdi.

ilyas hödüğü ise kamyonunu versin diye patronla konuşmaya gittiğinde bile kadını dövüp, sindirip, aldatıp, terkedip insan yerine koymadığı gibi bir şeydi.

filmi ilk izlediğimde o son sahnede ilyas a yüreğim burulmuştu biraz ama aklım başı da izlediğimde öyle olmadı.
hödük cidden de. hatta şeref yoksunu hödük.
Dizilere, filmlere bu mantık çerçevesinden bakarsak bütün romantizm, büyü bozulur, ben İlyas'cıydım ama şimdi böyle okuyunca kahrolsun İlyas diyesim geldi. :KK70:

bunu sizin için değil, bu meseleyi koşula bağlayan psikolojinin babaları için söylüyorum 😂
hepimiz ayrı bir dünyayız.
ben sizin hislerinizi hayır koşulsuz olacak diye zorlayamam.
kimse de benim hislerimi bir sonuca bağlamak zorunda değil.
başkasını bilemem. mutlaka bir tatmin olmalı diyen yapamamış olabilir. ben koşulsuz sevebiliyorum.
sonucunda tatmin olan duygum bazen var, bazen yok. ille de olmalı diye düşünmüyorum.
psikoloji bilimi insanların davranışlarını ve sebeplerini inceleyebilir ama duygularını inceleyemez. benim ne hissettiğimi bazen ben bile söyleyemiyorken, birinin böyle bir sınırlama yapması kabulüm degil :)
bir şeyi sevmek, davranış degil, duygudur.

mesela sevdiğim insanın kokusunu da seviyorum. sevmesem yanımdan geçse fark etmeyeceğim.
her şeyiyle seviyorum.
kokusunu, gülümsemesini, uykuda izlemesini, evladına şefkatini, hayvanlara merhametini. sevmediklerimi de onunla o sevdiği için seviyorum :)
şimdi bunlrın hepsinin bir çıkara hizmet ettiğine, bir koşula bağlı olduğuna kimse beni inandıramaz 🤣 çünkü hissettiğim böyle.

he benim hissettiğim salt doğru değildir o ayrı
😅 o yüzden ilk cümleye dönüyorum, bunu koşula bağlayanların hissettiği yada mantığının da salt doğru olduğunu hepimiz kabul edemeyiz.
Elbette farklı şeyler o savunabiliriz , hepimize ne iyi geliyorsa onu düşünelim .
Dünyanın kendini iyi hisseden mutlu kadınlara ihtiyacı var 🖤

Elbette farklı şeyler o savunabiliriz , hepimize ne iyi geliyorsa onu düşünelim .
Dünyanın kendini iyi hisseden mutlu kadınlara ihtiyacı var 🖤
Bu arada yapici tavriniz ve tartismadaki olgunlugunuz icin kendi adima tesekkur ederim
Kkda bu kadar guzel bir tartisma yasanmamisti bugune kadar , keske hep boyle olsa ❤️

Bir konuya açıklık getirmek istiyorum.
Konu sahibine 'psikoloğunuzu sorgulayın'
deme sebebim;psikoloğun sevgiyle ilgili görüşleri değil terapi sürecini yönetmesine
olan itirazımdı.
Elbette konu sahibinin aralarındaki diyaloğu tam ve doğru olarak aktardığını varsayıyorum.

Psikolojik danışmada,psikolog/psikolojik danışman kendi görüşlerini danışana aktarmak,benimsetmek için değil danışanın duygu ve düşüncelerini anlamak,yorumlamak için uğraşır.
Mecbur olmadıkça da 'kendini açma' tekniğine başvurmaz.

Evrimsel psikolojide her şey bencildir .
Yanı bir anne çocuğunu seviyorsa bu kendi annelik içgüdüsü tatmini içindir .
Ya da bizim sevdiğimiz herşey içimizdeki bize hizmet içindir . Derine inersek her konuda bu "ben " anlayışını görürüz.
Zihniniz sizi dış dünyadan ayırmaya tasarlanmış . Bu kötü bir şey degil .
Gerçi zaten iyi ve kötü diye bir şey de yokta neyse .
Daha entelektuel olup biraz evrim ya da psikoloji kitapları okusaydiniz bunu bilirdiniz .
Dün çok entelektüelim kendime göre birini bulamıyorum demiştiniz, bence bunu da bi sorgulayın .
Psikoloji de tezler ve antitezler vardır. Kimi okuduğunuza göre değişir insan psikolojisine bakış açısı. Nasıl bu çoklu kuramları görmeyip direk 'hayir bu böyledir zaten psikoloji kitapları böyle demiş' diyebildiniz bu kadar psikoloji kitapları okumuş bir insan olarak. İyi ve kötü diye bir şey yok bakış açısıda okuduğunuz kisiye göre değişiyor. Psikoloji bölümü bu budur demez hiçbir zaman, böyle bir tez vardır ama karsisinda yada yanında birçok farklı tezler vardır. Evrimsel psikolojiyi mantıklı bulanda vardır diğer psikoloji cesitlerini doğru bulanda. Psikoloji kitaplari okusada sizin gibi dusunmeyebilirdi.

Psikoloji de tezler ve antitezler vardır. Kimi okuduğunuza göre değişir insan psikolojisine bakış açısı. Nasıl bu çoklu kuramları görmeyip direk 'hayir bu böyledir zaten psikoloji kitapları böyle demiş' diyebildiniz bu kadar psikoloji kitapları okumuş bir insan olarak. İyi ve kötü diye bir şey yok bakış açısıda okuduğunuz kisiye göre değişiyor. Psikoloji bölümü bu budur demez hiçbir zaman, böyle bir tez vardır ama karsisinda yada yanında birçok farklı tezler vardır. Evrimsel psikolojiyi mantıklı bulanda vardır diğer psikoloji cesitlerini doğru bulanda. Psikoloji kitaplari okusada sizin gibi dusunmeyebilirdi.
Tamam.

Rica ederim
Fark etmez erkekler de insan canlisi
Bu kadar yogun ise bu his , nacizane tavsiye uzerine yogunlasin , elbet bulursunuz sebebini
Evet insan canlısı.Ama çoğu bozmuş.
Özellikle 35 yaş ve üstü erkekler ciddi anlamda sadakatsiz.En azından benim karşıma gelenler öyleydi.
Tabi genelleme olmasın.Iyi sadakatli kişiler de vardır.
Ben bir araştırayım..

Hz Mevlana ne demiş:"Kendini Bil."

Başta saçmalamış diye düşündüm.
Sonra hakverdim sanki.
İnsanlar evlatlarını bile severler ama karşılığında saygı görmeyi beklerler.
Sevme ilişkisi de beklenti ile ilintili.

Eşlerimizi sevsek de gönlümüze göre olmadıkları her an harcamaya hazırız.
Bir kaç yanlışta sevgimiz azalarak yok olmaya gider.
Bu durumda karşılıksız sevemediğimiz doğru.

Tabi sevgi diye bir şey yok yanlış bir cümle.
Karşılıksız sevgi yok, olsa da geçicidir diyebiliriz.

• Muhteşem
Reactions: 000
İnsanlara karşı kısmen haklı. Ama ben anne babam çocuk ilişkisinde ve hayvanlara karşı olan sevgide karşılık beklendiğini düşünmüyorum. Bazı kadın erkek ilişkilerinde elbette çıkar ilişkisi de vardır. Ama o çıkar ilişkisinin de bir sonu elbette vardır. Oysa gerçek sevgide şartlar ne olursa olsun sevmeye devam edersin bunda bir karşılık çıkar ilişkisi de olmaz

Back
X