Sevgi diye bir şey yok mudur?

youlooklikemoon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
26
12
3
43
Kızlar bugün psikologa gittim. Biraz sevgi ile ilgili konuştuk. Bana dediği şey çok kafamı karıştırdı. “Sevgi diye bir şey olmadığı.” Anne baba sevgisi olsun, eş veya sevgili sevgisi olsun, ne bileyim her türlü sevginin aslında bir beklentiden kaynaklandığını söyledi. Yapılan fedakarlıkların hep karşılık umularak yapıldığını söyledi. Kafam öyle bir karışık ki şu an. Tüm değer yargılarım alt üst olmuş durumda. Çünkü yıllardır hayalini kurduğum gerçek sevgiye ulaşmak. Şimdi ise böyle bir şey olmadığı söyleniyor bana.

Sevgi dediğin şey vardır ama öyle sonsuz değildir. Çabuk ortaya da çıkar çabucak kayıp da olur. O yüzden gözünüzde o dizi ve filmlerdeki gibi fazla büyütmeyin. Sizi dünyalara değişmeyeceğini söyleyen birisi en fazla 3 negatif olayda bakarsınız bırakır gider.

Ben kısmen hak verdim ... Mesela sizi sevmeyen birisini ne kadar sevebilirsin? Annen, baban bile olsa sana karşı bir sevgi duymadıklarını hissetsen onları bile ne kadar sevebilirsin ki?

Her psikolog doğru psikolog demek değildir, düşüncesini ifade etme şekli yanlış olabilir
ya da siz onun asıl ifade etmeye çalıştığı şeyi farklı şekilde anlamış olabilirsiniz.
ama gerçek sevgiye ulaşmak gibi bir hayali olan insana da psikolog ne desin bilemedim

Bence anlatmak istediği farklı bir şeymiş psikologun , gerçekten de sevgi genelde bir tür çıkar ilişkisi. Her şeyden çok sevdiğim bir oğlum var henüz 5,5 yaşında o da beni her şeyden çok seviyor ama istediği olmayınca seni artık sevmeyeceğim diyebiliyor :) Ben de eğer seni sevdiğim için ya da sadece istediklerini yaptığım için seviyorsan sevme beni zaten diyorum :))) Sevginin karşılığında sevgi görmek ve beklemekte bir çıkar değil mi sizce de ? Bizim toplumsal olarak "sevgi" konusunda ciddi bir algı hatamız var. Biz sahip olmayı sevmek zan ediyoruz işte her sorunun başı da tam olarak bu bence , eğer bir insanı ona rağmen sevebiliyorsanız işte bu sevgidir. En güzel örneği ise sadece evlat sevgisi sanırım.

Ama benim evlatlarıma duyduğum o benzersiz duygunun adı kesinlikle SEVGİ. Sevgi kesinlikle var.

Bir bebek büyütünce beklentisiz, muhtaca nasıl bakılır, merhamet nedir daha iyi idrak edersin.
Ya da ben niye sokaktan kedi buldum eve getirdim, ne beklentim vardı hayvancağızdan acaba? Psikologunun gözüyle bakarsam safi masraf eşek sıpası, ne çıkarım var da aldım geldim? :)

Sevgi diye bir şeyin olmadığını söyleyen insanı dikkate almam ben.
Ne yaptığı iş doğru olur, ne de yaşadığı hayat.

Sevgi anne karnında başlar, fıtratımız böyle.
Kimisi reddedip sert ve acımasız biri olmaya çalışır bunu güçlü olmak zannettiği için, kimisi de gücünü sevgiden alır.

Evrimsel psikolojide her şey bencildir .
Yanı bir anne çocuğunu seviyorsa bu kendi annelik içgüdüsü tatmini içindir .
Ya da bizim sevdiğimiz herşey içimizdeki bize hizmet içindir . Derine inersek her konuda bu "ben " anlayışını görürüz.
Zihniniz sizi dış dünyadan ayırmaya tasarlanmış . Bu kötü bir şey degil .
Gerçi zaten iyi ve kötü diye bir şey de yokta neyse .
Daha entelektuel olup biraz evrim ya da psikoloji kitapları okusaydiniz bunu bilirdiniz .
Dün çok entelektüelim kendime göre birini bulamıyorum demiştiniz, bence bunu da bi sorgulayın .

Emin misiniz psikolog olduğuna? Evet koşullu sevgi vardır ama koşulsuz sevgi de vardır. Evlat sevgisi koşulsuz sevgiye örnektir bence.

Bir bebek büyütünce beklentisiz, muhtaca nasıl bakılır, merhamet nedir daha iyi idrak edersin.
Ya da ben niye sokaktan kedi buldum eve getirdim, ne beklentim vardı hayvancağızdan acaba? Psikologunun gözüyle bakarsam safi masraf eşek sıpası, ne çıkarım var da aldım geldim? :)
Psikologunun bence iyi bir psikologa ihtiyaci var :KK70:

Mesela kedimi cok seviyorum o hayvan bana karsiliginda ne verebilir ki?

Cok afedersin Yiyiyor iciyor uyuyor miciyor :KK48: Ama ben ona olup bitiyorum..
Ama o kedinin varlığı bile içinizi huzurla doldurmuyor mu?🥰🥰🥰 Alın size çıkar 😂

Back
X