Sevgi herşeyi çözer mi?

Çok kötü takışmış iki tarafta nişanlılıkta böyleyse evlilikte kim bilir nasıl olur,hergün böyle laf sokmalara dayanırım diyebiliyor musun?

cnm ya sen öğretmen nişanlın kurum tabibi ama yaşananlar hani 17 18 yaşında gençler çılgınlık yapıp evlenir aileler herşeye hakim olurya tam onun gibi. Bu nasıl bir saçmalık hadi anneleri geç birde abla girmiş olaya. Ne karışıyorlarki sizin ilişkinize. Doktor olduğu müdeetçe tayinleriniz hep kaçınılmaz olacak.İnan yaşadığın yerin hiçbir önemi yok. Evin neresi ise sevdiğinle birlikteysen doğu batı detay.Ama sizin ilişkiniz gurbet meselesini aşmış, maddiyat menfaate gelmiş. Tatlım hadi evlendiniz diyelim, 2 aile kırgın kırgın düğün yapacak, siz zaten gerginsiniz dahada gerileceksiniz. Düğünden sonra siz onun ailesine gitseniz mutlu olmayacaksınız o sizin ailenizle mutlu olmayacak. Evliliklerde aileler o kadar önemliki. Ama birde şunu hatırlatayım hayır olan işlerde çokta şer oluyor. Bu düğün arifsinde şeytan önden önden gidiyor heraldeki hiç tahmin etmediğin konulardan sorun yaşanıyor. Bu kararı kendin vermelisin bence, Aileler kin tutmaz evlenmeye karar verirsen bu şartı koş 2 aile hiç bir şey olmamış gibi bir yemeğe falan çıksınlar.Aklı başında insanlar evlatları için yapsınlar bu fedakarlığı. Sizde nişanlınızla bir güzel konuşun kararı birlikte verin. Olmuyosada ondada vardır bir hayır. Dilerim herşey çok güzel olur.

Ah be arkadasim bile bile lades bu. Seni simdiden takmiyorlar ve sevmiyorlar ilerisini gormek zor degil.

Ayrica su kadar gun bu kadar gun deme. Gelin ata binmis ya nasip demis. Son ana kadar ne olacagi bilinmez.

Senin benzer sorunlarini yasadi arkadasimin biri. Ailesi bitirelim dedi israrla. Artik cok gec ayrilmak icin davetiye dagitildi dedi.

Nikah salonunda babasi kulagina tut elimden cikip gidelim bitti bu is diyelim dedi. Olmaz cok gec dedi.

Bebegi dogmadan geri geldi baba ocagina. Adam ailesi izin vermiyor diye bebegini gormeye dahi gelmedi. Cocuk sekiz yasinda dusun.

Hep der babam hadi gidelim dediginde kalkip gitmeliydim diye.

İyi dusun uzdurme kendini. İnan evliyken daha zor bu anlasmazliklar

genelde ailemin sözlerine hiç kulak asmam ama bu tür konularda anne babanın fikri çok önemli gerçekten.. özellikle babaların..
anlattığın olay bunun en iyi örneği..
bizim yaşımız kadar onların evlilik tecrübesi var..
bence aile istemiyorsa kesinlikle 2 kere düşünmeli insan..

benim arkadaşımda kuzeniyle evlenmişti.. nikah kıyıldı düğün başladı oynamaya çıkınca bile ağlayarak oynuyordu.gece babama sarılıp kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum dedi. babam ve babası çok uğraştılar hiç bişi için geç değil bozulsun bu düğün diye. el ne der düşüncesiyle caymadı..... sonra mı? tam 40. gün döndü baba ocağına. sonunu bile bile kendini ateşe atma dünya tek bir erkek üzerine kurulu değil. bir ömür cefa çekeceksin. yarın evlendiğin zaman ne yapıp edip yuvana sebep olacaklar belkide görümce ve kaynanan

sevgi herşeyi çözseydi nice sene çıkanlar evlendikten sonra boşanmazlardı.. sevgiden çok saygı önemli ama oda aileler arasında kalmamış sizede fazlasıyla yansıyacaktır

sana bunları diyen bir erkekle asla ve asla evlenme ve pişman olma. çünkü sevgiliyken, nişanlıyken bi sözünü iki etmeyen erkekler bile evlenince değişiyor. nişanlın daha çok değişir. hem ailesinin sözüne çok bakan erkekten uzak derim. koskoca yetişkin adam ailesinin kararıylla nişan atarmı ya.

hikaye çok tanıdık benimkine benziyor anlatim belki sana örnek teşkil eder.
ben mühendisim kendi memleketimde 10 yıl boyunca iyi bir fabrikada mühendislik yaptım aldığım ücret karıyer felan hepsi iyiydi. neyse ailemin tanıştırmasıyla yine biizm aileden 2, derece kuzenimle tanıştım oda doktor ve erzurumda bana dediki en fazla 6 ay kalırız sonra sen nereye dersen oraya tayin aldırım. velhasıl ben bütün karıyerimi yiyerek erzuruma geldim
sonuç 6 ay sonra eşim tayin istemedi. aramızda büyük tartışmalar çıktı boşanmaya karar veridim annemin yanına geldim felan araya insanlar girdi ve ben yine erzurumdayım
şimdi hamileyim ve gidebilecek bir kadım doğumcum bile yok burda. sonuç şu ya katlanırsın ya katlanmazsın.

sonuc olarak ortaya cikiyorki o kendini cok düsünüyor, kendi rahatini ve huzurunu, parasini. Peki sen niye düsünmüyeceksinki? Hic yüz verme. Iltibatini kes, bak bakalim nasil dönecek sana geri. Saniyorki sen simdi mahalle baskisiyla (dügün belliydi, herkesin haberi vardi, herkes sorar sen simdi evlenmessen laf söz olur mutlaka) o ne derse boyun egeceksin. Hic galiye almamak en iyisi. Soranlarada dedigim gibi isinden dolayi buraya gelemedi, bende oraya gitmem zaten, dügünü erteledim diyeceksin. Seni kinayanlarada "Seviyorum ama buralarida cok seviyorum, ben bastan demistim oraya hic gitmem" diye dersin. Onun hakkinda kötü bile konusma, yok söyle oldu böyle oldu vs. Bakarsin adam seni alti ay aramaz sonra geri arar sorar yine evlenirsin. Hic birsey olmaz, buda bir imtihan olabilir, senin ve onun icinde. Bir kadin ilk önce kendi ayaklarinin üstünde durmasi lazim, kendi geliri olmasi gerek. Bence o seni ona muhtac, ailenden uzak istiyor, korumasiz olacaksin ozaman cünki, o nereye cekse oraya gideceksin ozaman, tam erkeklerin genelde istedigi gibi. Hic öyle rest cekmenede falan gerek yok, yani öyle sert konusmana falan. Insan olan insan gibi lafdan anlar. Seviyorum ama ben bu sehirden gitmem, burdaki isimi birakmam, ayni basta konustugumuz gibi.

Cocuk yetistirirken bile öyle degilmi? Cocuk birsey ister, karsi gelirsin. Sonra bagirir, aglar, sizlar, yalvarir, acindirir, küser, kirar vs vs vs ve en sonunda pes eder insan ve istedigini alir. Sonrasinda bu olay hep böyle olur. Cünki bastan cocugun huyunu bozmus olursun. Nisanlinda birak istedigi kadar tepinsin dursun, senin istedigini yapmadigi sürece bu evlilik olmuyacak. Hic yapmassa hic olmuyacak. Bunu böyle bilsin. Bosversene güzelim, biri gider biri gelir, Allah belkide seni böyle daha beter durumlardan koruyordur simdiden.

Olan olmus aileler birbirine dusmus. Senin beyfendinin akli basina simdimi gelmiss...
Kusura bakma ama hersy nisanlinda bitiyo...
Bence huzur bulamazsin Allah bilir de,aile gecimsizligi cok kotu,y'a oglan tarafi oglundan vazgececek y'a da kiz tarafi kizindan...

Konu sahibini tenzih ediyorum ama insanların böyle dönemler de akıllarının kıtlaştığına çok şahit oldum.
Bir hareket ya insanı sadece tek bir hareketinden tanırsınız.
Konu sahibi ne kadar kaale alır bilemem .
Ancak hayatın da en ama en büyük hata kendisini yarı yolda bırakan birisiyle evlenmek olur adım gibi eminim.

Son düzenleme:

hayır haklısınız..bence de ben salaklıgımdan görmuyorum hiçbirseyı..burda yazılaları okuyunca evet dıyorum haklılar bak dogru söyluyorlar birkez daha düşünüyorum..çünkü suanda nişanlım cok arıyor cok ilgilenıyor bak bu sehirde yasayalım,ilerde neolur bılemem diyor..ama ben ya senın ailen ne olacak benım ailem neolacak die sorunca onlardan banane onlar nasılolsa düzelir ben kendı evliliğime bakarım diyor..aslında o da mantıklı konusmuyorr...eyy adam sen benı neden ozaman ilk basta bıraktın ilgilenmedın sözünde durmadın die sorunca her insan hata yapabılır,ben hata oldugunu kabul ediyorum diyor..
bunlar nikah için mi söylenıyor acaba bana..nikahı aradan cıkarmka için mi ugrasıyor.artık kime güvenecegımı sasırdım.

aileler birbirine düşmeden önce cok söyledım..düğün iptal edilmeden önce ,gel annemle konus dedim..onu birlikte ikna edelım dedim..ben gelmem kimsenın ayagıa kimseyı inandırmak zorunda deilim demişti..
şimdi ise istersen geleyım annenle konusayım diyor...hatta bizimkileride getıreyım onlarda konussun diyor..ya bir insan bukadar değişemez..ya o andaki kişi nişanlım değildi,ya da suanda ki kişi nişanlım değil...

evvet evet aynen bunu yapıor belkıde..zamanı bahane edip duygu sömürüsü..bende buna saf saf kanıyorum..sankı benı suclu gibi hissettiriyor..bak işte sen istesen evlenırdık..sen iste yarın nikah kıyalım..zamanımız az ben neyapayım..zaman olsa ailelerı ikna ederım..ama olmuyor falan diyor..

Soyle dusun...

Cok dedim tutmadi diyosun ve simdi dedigine geldi Gibi bisey(Bence rol yapio y'a neyse )
Evlendikten sonra aynen Boyle olur,o zmn daha cok zoruna gider, isin icinden cikamazsin.. Arkadasim iyi dusun, tek erkek o degil y'a....
Cokmu seviyosunuZ birbirinizi??

her tarafta evim için aldıgım eşyalar,bi tarafta odamda asılı gelinliğim..baktıkca aglıyorum..seviyorum o da sevdiğini söyluyor..ama sevgi hiçbirşeyı nedense suan çözmüyor..burda yazılanlarda çözmeyecegını söyluyor zaten..ben evlendıkten sonra sevgıde biterse neyaparım die düşünüyorum..oyuzden sevgime güvenemıyorum..

Canım sakın bu kötülüğü yapma kendine.Düşün bak uzun vadeli düşün.İlk tanıştığınız zamanlarda ki hallerinizi düşün ilk heyecanlar,birbirinizi kırmamak için özenli seçilmiş kelimeler.Bunlar zamanla değişmedi mi bak şimdi rahatça seni bir hafta aramadan durabiliyor. Şu an ilk zamanlarda ki gibi mi ?
Olmaz evlendikten sonra aynı evin içine o evlilik cüzdanı ile girdiğinde inan ama inan çok farklı oluyor değişen ne oluyor bilmiyorum ama bir kaç zaman sonra takmadığın şeyleri kafana takacaksın.Aile çok çok fazla önemli.Her çift kendini romeo juliet olarak görüyor.Böyle değil canım lütfen iyi düşün...

Son düzenleme:

Lütfen kendini sıkıntıya sokmadan karar vermeye çalış. Öncelikle şu 13 güne takılarak bi karar verme asla. Eğer seni gerçekten seviyorsa o zaman bekler. Ailenin dediklerini de kesinlikle yabana atma. Çünkü onlar bazen bizim duymak istemediklerimizi söylerler ama kesinlikle haklıdırlar. Boşanıp geri dönsen o eşyalar şimdikinin 10 katı olarak sana acı verecek. Zamanla ilgili sıkıntıyı çıkartan nişanlın maalesef. O zaman daha anlayışlı olması gerekir. her şeyi bi anda değiştirip sonra da "seversen kabul edersin, demek ki sevmiyosun" demeye hakkı yok. Dediğin gibi sevgi çözemiyor maalesef ki bazı şeyleri. Bunda da bi hayır vardır elbet. İnşallah senin için en hayırlı kararı verirsin. Bol bol dua et.

cnm aklını başına al sevgi herşeyi çözer mi? die sormuşsun cvp veriyorum çözmez. aileler düzelir mi demişsin hayır düzelmez sedece kötüleşir yada hep soğuk mesefeli senin hatrına idare ediyor olurlar. bundan mutlu olur musun tabiki olmazsın. nişanlın sırf para için tayinin aldırmıyorsa ve evlenmenin şu son safasında fikir değiştirdiyse - bana sorarsan seni bu yolla ikna etmeye çalışıyor. o kadar masraf ettiniz birlikte herşey hazır gelinliğin hazır bir şekilde kabul edeceğin fikrinde- bunu planladığını düşünüyorum. ayrıca öyle hemen tayinini alamazsın ve alsan bile orada mutlu olamadığında aranızda bu hep sorun olur. hem ailesi seni istemiyorsa o kadar yılı nasıl geçireceksin. " ben evliliğime bakarım sadece sen ve ben dien erkeklere boşuna aldanma evli olanlar çok iyi bilirler bunun koca bir yalan olduğunu bende evliyim. yok öyle sadece sen ben. millete nasıl söylerim o kadar masraf ne olur die düşünüyorsan bir de şunu düşün bu acaleyle evet diyip bütün geleceğini mutsuz geçirebilirsin. birkaç yıla boşansan napıcaksın bedduadan öte ne gelir elinden. elalem hep konuşur ama onlar sadece konuşur en fazla dilleri yorulur seninse ortada geleceğin var. yine sen bilirsin ama zararın neresinden döncen kardır. sana bu adamdan koca olur ama safi sıkıntı üzüntü karmaşık kararsız biraz pişman vs bir evlik olur. gerçekte istediğin bu mu? annenle konuş o senin iyiliğini isteyecek yegane insan onun tavsiyelerine kulak ver. eğer onaylamazsa o etrafı ve maddi masrafı göğüslüyorsa senin düşünmen için bir sebep yok yol ver gitsin. daha iyileri çıkacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…