- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
- Konu Sahibi ikiaradabiderede
-
1 yıl nişanlı kaldıgım eski nişanlımla düğünüme 40 gün kala ayrıldık.bu olay haziranda oluyor..ayrılma nedenımız ise su :
nişanlımın ,benım yasayacagım sehre gelecegım diye söz vermisti. ama tayin işi zorlaşması sebebiyle sonradan gelemeyecegını aileme söyledi.annem beni ona ilk basta bu sartla vermişti halbuki..herneyse bir sabah beni aradı..ben sizinkilere bir söz vermiştim ama bu sözü tutamıyorum bu evlilik olmasın dedi..bunları söylerken arkadan annesinin de bagırma seslerı gelıyordu..neymiş de oglunu bizim yasadıgımız sehre göndermezmiş..halbukı o ana kadar onun aileseyle aramızda hiçbir olumsuz olay gecmemişti..bunu söyleyip telefonu kapattı..ben yalvardım yapma etme gelinliğim alındı ben kime ne söylerım diye..sonra beni 6 gün boyunca aramadı...6.günün sonunda arayıp tayin diye diretmezsen bu iş olur dedi..yasadıgı sehir benım yasadıgım sehirden daha kötü biyerdi..ve orda onun ailesi bile yoktu...ben ona bu gibi seler telefonda konusulmaz gel yanıma yüzyüze konusalım dedim..o bunu kabul etmedı ve düğüne 20 gün kala ancak geldi...yanında ablasıyla birlikte..ablası beni aradı.bu iş olacakmı dedi..15 gün boyunca ailesınden kimse bu iş neden bolzuldu diye bırakın gelmyı bir telefon bile acmamıstı.. bende bütün bu olanlardan sonra istemıyorum dedim..ama kalbımde olsun gene bi konusalım der die bir ümit vardı..ama onun ablasının ilk sözü tamam ozaman sizdeki emanetlerı alalım ( nişanda takılan takılar) oldu...cok zoruma gitti..bende annemı verdım telefona..ve orda ipler koptu...birbirlerıyle tartıstılar...söylenmemesı gereken seler söylendı..hatta ablası tehdıt etti ,ben o takıları almasını bılırım die...annemde biz yemekli nişan yaptık bizimde masrafımız var dedi..nese orda biz nişanlımla her ikisinin elinden teefonları aldık bunlar ayıp seler yeter konusulmasın dedik ve kapattık..
10 gün önce nişanlım aradı.nişanlım sen benım yasayacagım sehre razımısın dedi..bende tmm dedim tüm olanlara ragmen..ama bukez onun ailesi istemıyor.bana güvenmıyorlarmıs düğün benım yüzümden iptal olmus güya..benım ailem zaten istemıyor..hem gidecegım yer kötü biyer olacak diye hemde onun ailesının tavırlarından dolayı..yani özetle çok zor durumdayım.çünkü eger onu yasadıgı sehre gideceksem nikah yapıp tayın istemeliyim..çükü ögretmenım 13 gün sonra tayınler baslıyor...ben neyapacagım lütfen yardım edin..bana dogruyu gösterın bir çıkış yol bulamadım..
onun ailesi ilgisiz ve benım ailemi istemıyor
benım annem hem nişanlımı hem ailesini istemıyor
nişanlım sırf daha cok para kazanıyorum die doguda biyerde yasamayı göze alıyor.(cunku tayın isteyebılır ama kazanacagı para düşer.bundan vazgecemıyor)
ama ben o sehirde yasamak istemıyorum ve ailesını sevmıyorum.
bu şartlar altında 13 gün içinde nikaha ve tayıne karar vermelıyım..sevgi herseyı çözermı..aile problemleri bitermı..en önemlisi istemedıgım bi şehirde yasamam benım evliliğimi nasıl etkiler..lütfen yardım edin.
sen bi kere geliyorsun dünyaya.senin hayatın bu kadar değersiz mi ?neden onca olanlara rağmen yine bi fırsat verdin?
senin yerinde olsam bu seferde ben vururdum tekmeyi hemde düğüne bi hafta kala.yapsınlar masraflarını bakalım yüzüstü bırakmak nasıl oluyor?
senin evleneceğin eş resmen anacı gözünü açsan iyi olur.birde madiyatçı ise evi geçindiren de sen olursun.
bu iş yürümez.olursa ömür boyu olmazsa 3 gün ağlarsın ama onun gibi düğüne yakın bozarsan intikamın dayanılmaz hafifliği ile hayatına devam edersin.
BİR DE SU KONUDA AKLIM KARISIK !
bu olayların cıkıs noktasını yazmamıstım..biz nişanlımın oldugu sehre ev bakmaya gitmiştik..babam ve annem beni yalnız göndermek istemedıklerı için onlarda gelmıstı...nişanlım o zamanda ailen neden gelıyor gibisinden şikayette bulunmustu...o anda zoruma gitti ama düğüne yansımasın die kimseye birşey demedım
nişanlım ben kaynanam ve ailem birlikte ev bakıyoruz tutucaz falan...babam dedi ki ya kızım cok inceleme nasılolsa geri döüceksin yasayacagın sehre birkac yıl sonra,yorma kimseyı karar ver ev için dedi....babam ne bilsin öle biliyor çünkü nişanlım herkese öle söz vermişti...
vay efendim senmisin bunu diyen..kaynanam bir azarlar gibi konustu babamı..' nerden cıktı o,onlar burda kalıcak,kızın yeri kocasının yanıdır ' dedi..arkasını döndü gitti..sonra bize bir yüz astı..ordayken konusmadı küstü bizle..aileme karsı cok mahcup oldum..sanki bir hata yapmısız gibi sonucta misafir geldık biz onlara kadın bize yüzünü astı konusmadı..
ve nişanlımın yanıma gelmediği benı aramadıgı 15 gün boyunca kaynanam ve görumcem ne beni ne de ailemi aradı..kimse ilgilenmedi..ne oluyor gencler neoldu size falan diyen olmadı..biz kız ailes olarak muhattap bulamadık karsımızda..
sormak istedıgım suanda kaynanam 180 derece değişmiş durumda..sen bize bakma..biz zaten sizden uzagız..biz karsımayız..yaslıyız bize susmak düşer falan diyor...bir insan bukadar değişirmiii..ben anlamadım..oglundan korktugu için mi böyle yapıyor yada nikahı yaptırana kadar rol mu yapıyor..yoksa gercektenn hata yaptıgını mı anladı..ben çözemedim..sizce nedir ben göremedım siz söleyın ?
allah razı olsun bana zamanını ayırıp yazan herkesden..
nişalım dün aradı..sen üzülme ben ailemı karsıma aldım,siz ne derseniz deyin ben bu kızla evlenicem dedim diyor..güzel sözler,güzel hayalleri sayıp duruyor..belgelerını yolla nikah işlemlerıne baslayalım..gec kalmayalım diyor..ben de sizinkiler bu sekildeyken istenmeyen bir kız durumuna düşmüşken ben böyle bir evlilik istemıyorum dedim..
o da sen gene beni yarı yolda bıraktın deyip telefonu kapatıı..ona göre ben düğünü iptal ederek onu yarıyolda bırakmıstım..bu kez kabul etmeyerek bırakmıs oldum..halbukı düğüne 40 gün kala bitsin deyıp 6 gün boyunca aramayan son 20 gün kala aileler birbirine girmişken tamam hata yaptım hadı düğün olsun diyen bir adam..o anda yok demiştim suclu ben oldum..bu sartlarda da dün yok dedim gene suclu ben oldum..
şimdi bana eminmisin die msj atıyor..biyandan görümcem arıyor acmıyorum..gene sıkıstırıyorlar..bana kendımı suclu hissettirmek için herseyı yapıyor..bende salak gibi suclu hissediyorm..halbukı siz arkadaslarımın yazdıgı gercekler..ama neden böyle hissediyorum.
Elbetteki duyguların var, bu yüzden bu şekilde hissediyorsun. Duyguların olmasa zaten evlenmeyi düşünmezdin. Fakat evlilik sadece senin sevginle özverinle yürümez. Karşıdan da en az senin kadar fedakarlık ve saygı görmen lazım ki çektiğin sıkıntılara değsin. Elbette üzüleceksin ama emin ol evlensen daha da üzülürsün aşk sevgi biter zamanla olumsuzluklarla. Şimdi üzülsen bir süre sonra geçer... Yine de sen bilirsin. Biz senin anlattıklarından yola çıkarak yorum yapıyoruz. Allah hayırlıysa nasip etsin, değilse, üzüleceksen nasip etmesin. Senin için bunu söyleyebiliyorum...
onun ailesiden ne bana ne de aileme saygı var..nişanlım desem siinirli bir insan..sakin konusursam bana saygılı ama ben birşeye sikayet edeyım olumsuz konusayım hemen bana sinirlenır..bana sinirlendıgı zamanda agzından cıkan sözlerı bılmez..mesela ben babam düzelticek bazı seleri demiştim..sonra ama annemle de konusman gerek demiştim..o da olumsuza gidince işler senin baban eşşek basımı ben baska kimseyle konusmam demişti..sonrada sen bana bakma ben sinirle söyledım dedi..yani saygısızlık var..oyuzden sizide dediğiniz gibi bekledıgım saygıyı görmedıgımı düşünüyorum,oyuzde gözüm kapalı onun içi fedakarlık yapamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?