Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

Tüylerim diken diken olduu

Başınız saolsun

Offffff ne bu koca vahşeti ya kadına şiddet durmucak mı

Sevgili arkadaşlar, Başsağlığı dilekleriniz için teşekkür ederim. Şu anda yetim-öksüz kalan 2 yeğenimle uğraşıyoruz.Bir müddet diyete devam edemeyeceğim.Aslında dikkat ediyorum.Fakat sizden bir isteğim var..Lütfen paylaşımlara devam edin..Bende ileriki zamanda size katılacağım... Siz devam ederseniz belki ben ileride aranıza katılarak tekrar motive olurum..Sevgiler, iyi geceler..

Merhaba sevgi hanım,tabi ki diyetten ve her şeyden çok daha önemli sizin ve yeğenlerinizin psikolojisi,durumu.Umarım hepiniz toparlanır,iyi olursunuz.İnşallah yeğenlerinizin bundan sonra mutlu,huzurlu,rahat,başarılı,sağlıklı,istedikleri gibi bir hayatları olur.Bahtları açık olsun,yüzleri gülsün dilerim.Desteklerimiz sizinle,sizi bekliyoruz...

Konuyu kaybetmek istemiyorumm çünki sevgi-liebe de gelince bulur bizi kolaylıklaa..

Canım zaten devam etmemizi istemiş arada bi bakar belki unutur üzüntüsünü az da olsa kafası dağılır..

54den 53(baskül öyle diyodu bence daha fazlaydı kilom) sonra bir sürü kaçamakk derken 52.400 üm(dijital tartımın piline kavuştum)
50 ye az kaldı
Orucumuda tutuyorum Rabbim kabul eylesin ama dikkat ediyorum az yiyorum
Ramazan bitene kadar 50 olcam:82:

Merhabalar.
Sizler için kolaylık olması açısından yeni bir bölüm açılmıştır.
Diyet günlükleri bölümü

Ve konunuz bu bölüme taşınmıştır.
Keyifli paylaşımlar:)

Aslında Sevgi-liebenin haberinden sonra buraya hiç yazasım gelmiyor ama onun ricasını da kırmamak lazım.Ne de olsa ölenle ölünmüyor hayat bir şekilde devam ediyor malesef.
Benim diyet işleri Ramazanla biraz aksama gösterdi.bütün gün aç olunca eğer evde değilsem nöbetteysem yemekte ne verirlerse onu yiyorum malesef ve ne yazıkki yemekte diyette olanları hiç düşünmüyorlar.Henüz tartılmadım ama bir yandan kendime bakıyorum sanki kilo vermeye devam ediyormuş gibi bir halim de var.anlamadım ben bu işi.ama özellikle bu hafta ipin ucunu kaçırdım bence.Hayatımda aksi giden beni üzen şeyler arttı bu hafta.Yoğun bir duygusal baskı altındayım.Sanırım biraz da o yüzden böyle oldu.Ama asla çok abartmadım.İnşallah en kısa zamanda kendimi toparlarım ve biraz moral takviyesiyle hızla devam ederim.Bir yıldır görüşmediğim bir arkadaşım beni gördü ve baya zayıflamışsın dedi.Bende henüz çok zayıflamadım en son tartıldığımda beş kilo vermiştim dedim ki beş kilo fazla kilolularda kendini pek belli etmez.Belki de zayıflamaya devam ediyorumdur.Belki de ipin ucunu kaçırdım sandığım şeylerle bile ancak günlük almam gereken kaloriyi alıyorumdur.Hiç kalori hesabı yapmıyorum çünkü.Yakında Ramazan sonunda tartılacağım bakalım.O zaman netleşecek her şey.Ramazanda diyet yapamasam da Ramazan sonunda tam gaz devam edeceğim çünkü hayatımda kötü giden şeylere dur demenin sembolü oldu benim için ideal kiloya inmek

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,
buraya yaklaşık 13 ay önce birşeyler yazmıştım.Aradan geçen zaman yeni acıları ve zamanın her şeye ilaç olacağını gösterdi. Bu günden itibaren buradan zayıflama serüvenime devam edeceğim.Biraz tecrübelerim, biraz öğrenecekleri, karatay ve alkali diyeti sentezi bir karışım olacak.Bazende kendi bildiğim doğrultuda bir şeyler yapacağım.Benimle beraber bu yola girerseniz sevinirim.Desteklerinizi bekliyorum...sevgiler...

ben geldiiiiiiiiiiiiiim
Sevgi,sıkma canını,yola devam.

gelmişken, birşey sormak istiyorum:sanırım karbonatlı suyu migrenimi tetikliyor.onun yerini elma sirkeli su içsem olur mu?veya limonlu su?ben kitabını bulamadım,yarın yine bakacağım..

öteki günlükte yanlış anlaşılmışız....ben de artık burdayım,seninle birlikte..sıkılmadan,bıkmadan bana cevap verdiğin için tekrar TEŞEKKÜRLER

ben geldiiiiiiiiiiiiiim
Sevgi,sıkma canını,yola devam.

gelmişken, birşey sormak istiyorum:sanırım karbonatlı suyu migrenimi tetikliyor.onun yerini elma sirkeli su içsem olur mu?veya limonlu su?ben kitabını bulamadım,yarın yine bakacağım..

Hoş geldin canım,evet yola devam, böylesi daha iyi oldu.Hak etmediğime inanıyorum,neyse......
Canım ben bugün liste yapmıştım,hepsinin alkali düzeyi aynı,istediğini içebilirsin zannedersem.Ben aynı listeyi buraya kopyalayacağım.

,
Canım ben bugün liste yapmıştım,hepsinin alkali düzeyi aynı,istediğini içebilirsin zannedersem.Ben aynı listeyi buraya kopyalayacağım.

çok teşekkür ederim
kitap elimde olmayınca yeni bir diyet yapmak zor oluyor....karatay diyeti kitabı kolay bulunur,alkali diyeti bulunmaz...ama yarın aramaya devam edeceğim

Ayşegül hocanın verdiği listeyi yazıyorum:
ÇOK ALKALİ BESİNLER VE İÇECEKLER:
Alkali su, hindistan cev. suyu,misket limonu ve suyu,limon ve suyu,elma sirkeli su himalaya tuzu,deniz tuzu, hindistan cev. yağı,zeytinyağı(soğuk sıkım),keten tohumu yağıokyanus balıkları yağı,soya lesitin,soya unu, karabuğday,badem,sebze suyu,buğday çimi,deniz yosunu,soya filizi,ıspanak,salatalık,bambu filizi kırmızı turp,kırmızı lahana,enginar,roka,kuşkonmaz,maydanoz,zencefil,av akado,brokoli,kara hindiba,semizotu, hindistan cevizisütü, badem sütü, hindistan cevizi, avakado greyfurt
ORTA ALKALİLER:
yeşil çay,beyaz çay,bitki çayları,zerdeçal,tarçın,kırmızı pulbiber,balıkyağı,çörekotuyağı,üzüm çekirdeği yağı,çim,glutensiz un,susam,keten tohumu,kenevir tohumu,çörekotu,,kabak kereviz,marul,yeşilbiber,pancar,beyaz lahana,beyaz turp,karnabahar,brüksel lahanası,bamya,yeşil fasulye,pırasa,suteresi,soğan,sarımsak,lor peyniri,kefir, koyunsütü,koyun peyniri,keçi sütü,keçi peyniri,koyun yoğurdu keçi yoğurdu,yumurta beyazı,somon, taze hurma,kavun, taze incir, olmamış yeşilmuz,siyah erik, üzüm pekmezi
AZ ALKALİLER:
SODA ,MADEN SODASI, DİĞER TÜM BAHARATLAR, DİĞER TÜM TOHUM YAĞLARI, ESMER PİRİNÇ,MERCİMEK,TATLI PATATES,DARI ,BEZELYE,AYÇEKİRDEĞİ KABAK ÇEKİRDEĞİ,ŞALGAM,HAVUÇ,PATATES,DOMATES,PATLICAN,TÜ M SEBZELERİN PİŞMİŞ HALİ,SOYA SÜTÜ,PİRİNÇ SÜTÜ,MANDA SÜTÜ,MANDA YOĞURDU,ÇİFTLİK SOMONU, TATLI SU BALIKLARI, HAMSİ ,SARDALYA,USKUMRU ,TON,KARPUZ,KAYISI,ÇİLEK,BÖĞÜRTLEN,NEKTARİN, KURU HURMA,KURU İNCİR,KURU SİYAH ERİK,SİYAH ÜZÜM,ARMUT
AZ ASİTLİLER:
KÖRİ,FINDIK YAĞI,CEVİZ YAĞI,TEREYAĞI,KABUKLU PİRİNÇ,TAM TAHILLIEKMEK,BUĞDAY RUŞEYMİ,KESTANE,CEVİZ,FINDIK,MISIR,DOĞAL EV YOĞURDU,KÖY PEYNİRİ,KAYMAK, TAZE TEREYAĞ,YUMURTA SARISI,KUZU ETİ,HİNDİ ETİ, KELLE,PAÇA,KARACİĞER,PASTIRMA,TAVUK,PORTAKAL ,ANANAS,ELMA,DUT,PAPAYA,BEYAZ ÜZÜM, NAR,OLGUN MUZ, MANDALİNA
ORTA ASİTLİ:
DOĞAL MEYVE SUYU,KAFEİNSİZ KAHVE,SİYAH ÇAY,TÜRK KAHVASİ,KETÇAP,MAYONEZ,SOFRA TUZU, HARDAL,AYÇİÇEKYAĞI, MISIRÖZÜYAĞI,PAMUK YAĞI,HİNTYAĞI,BEYAZ PİRİNÇ MISIR UNU,ARPA YULAF ÇAVDAR, FISTIK, HAZIR YOĞURT, DANA ETİ, DİĞER ORGANİK ETLER, KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ,KURUTULMUŞ MEYVELER
ÇOK ASİTLİ:
HAZIR MEYVE SUYU, KOLALI VE ASİTLİ İÇECEKLER,KAHVE,ALKOL,ENERJİ İÇECEKLERİ,SOYA SOSU,HAZIR SALATA SOSU, BALZAMİK SİRKE,MARGARİNLER,HİDROJEN YAĞLAR, YANMIŞ YAĞLAR,KIZARMIŞ YAĞLAR,TRANS YAĞLAR, HAYVANİ YAĞLAR, KAHVALTILIK GEVREK,GALETA, BEYAZ BUĞDAY UNU, DONDURMA,PASTORİZE İNEK SÜTÜ, HAZIR İNEK PEYNİRİ,SIĞIR ETİ, KÖMÜRDE ET,KIZARTMA ET,İŞLENMİŞ ETLER,TÜTSÜLENMİŞ ETLER, SALAM,SOSİS,SUCUK,HAZIR MEYVE MARMELATLAR VE REÇELLERİ,SALAMURA MEYVE, DİĞER KURUTULMUŞ MEYVELER,MEYVELİ ŞEKERLEMELER
Arkadaşlar bir yere kaydedin,umarım işinize yarar.Günlük yiyeceklerimizin %80 i alkali yiyecekler,%20 asitli yiyeceklerden oluşmalı, ne kadar çok alkalik beslenirsek hem kilo veririz hem desağlıklı oluruz inşallah.

Son düzenleme:
Sevgi,az önce günlüğüne göz attım....çok büyük bir acı yaşamışsın,tekrar başın sağ olsun...Allah rahmet eylesin...yazmak la yazmamak arasında çok teredüt ettim,acını tazelemek istemem....

karbonatlı su şart olmaması beni mutlu etti,artık limonlu ,sirkeli su ile diyetime devam ederim...
bu arada tartılma günü ne zaman olsun?2-3 gün sonra regl olacağım,bu hafta tartılmaya düşünmüyorum...

Son düzenleme:
Ben kaçtım....oğlum dersin başında oturdu,gidip kontrol edeyim 9 yaşında bir oğlum var,4.sınıfa gidiyor
sevgiler....

Ben kaçtım....oğlum dersin başında oturdu,gidip kontrol edeyim 9 yaşında bir oğlum var,4.sınıfa gidiyor
sevgiler....

Allah bağışlasın, ne zaman isterseniz o zaman tartılırız canım.Bu olaydan 7 ay sonrada anneciğimi kaybettim,kardeşimin acısına dayanamadı.Sağol canım,Allah kimseye bu tür acılar yaşatmasın.amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…