- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
- #1.401
Alıştık Serap'cığım,alıştık.Allah kolaylık veriyor.10 gündür havalarda zaten serin gidiyor.Zaten 11 ayda bir kez uğrayan nazlı gelin yavaş yavaş valizini de toplamaya başladı.Son 10 günde daha da gönlünü hoş tutmak lazım biliyorsun,Allah hepimize 1000 aydan hayırlı geceyi yakalamayı nasip etsin.....Amin.Çok şükür. Susuzluk hepimizin sorunu, alıştık bol bol su içmeye tabii. İçemeyince de ... Gerçi alıştık artık di mi?
Ramazandan sonra daha sık gİRERİM inşallah.Canım benim sonunda sende pes ettin,çağrı yaptın,yaptın dönmeyince....Ramazan çok yoğun geçiyor,çocuklar evde,bana pek sıra gelmiyor.Akşamları da kayınvalidemgil geliyor...İyi akşamlar Sevgi abla
Bugün de yoksun....gel artık
Malesef dünyanın eğimi ve kutuplar bu tür zaman farkı yaratıyor.Senin adına istediğin fit haline çok yaklaşmana çok sevindim.Yazılarını çok özlemişim.Aidin Salihin bu tür açlık oruçlarıyla ilgili bir kitabı var galiba ama ben de okumadım.Makaleyi okudum ve çok etkilendim.,teşekkür ederim. Sen kaç günlük veya saatlik yapıyorsun.Benimde çok ilgimi çekiyor fakat cesaret edemiyorum.En çok baş ağrısından korkuyorum ve almam gereken ilaçlar var.Okuduğum bir makaleden 3-4 gün sonra vucuttan hasar görmüş ve hastalıklı 3,5 kg kadar hücrenin atıldığını öğrenmiştim.Zaten Peygamberimiz zamanında çok hasta olan kişilere bu yöntem onun tavsiyesiyle uygulanıyormuş.Yeni başlamış kanser hücrelerini de yok ettiğini okumuştum.İlgi çeken nokta bir insanın 1 sene boyunca yapıp kan değerlerinin iyi çıkması.Aidin Salihin'de vucudunuz tedavi olduğunda açlık hissi tekrar gelir diyor.Gunlugune geldim, ama bir suredir girmemissin. Saniyorum Ramazan nedeniyle pek zaman bulamiyorsun. Bu yil oruc tutmuyorum. Gecen yil benim icin buyuk bir basariydi. Yasadigim yerde tokluk suresi 4 saat kadar oluyor. Bu durum ac karnina almam gereken ilacim icin uygun olmuyor. Ayrica ilacin 4 saat boyunca sut ve sut urunleri ile negatif etkilesimi oluyor.
Haftanin alti gunu sabahlari spora gidiyorum. Aldigim grup dersleri cok yararli oluyor. Bu arada yediklerime de dikkat ediyorum. Tiroid Bezinin tamami alindigi icin, seker, tahillar, kahve ve siyah cay bana hic iyi gelmiyor. O nedenle cok bol cig ve pismis sebze ve hayvansal kaynakli proteinler tarzi beslenme ile kendimi cok iyi hissediyorum. Arada kucuk kacamaklar oluyor tabii. Bu arada Dr. Ahmet Aydin'in bir yazisini okudum. Oglum bu tarz programi zaman zaman uygular, ben de ona katildim ve cok iyi geldi. Sabah ac karnina spor salonuna gidiyor, sporumu yapiyorum. 11.30 gibi evde oluyor ve kahvalti yapiyorum. Aksam yemegini 16:30-17:30 arasinda yiyorum. Ogle yemegini atlamis oluyorum. Bu arada bol su iciyorum ve acikinca cig sebzelerden yiyorum. Tekrar zayiflama surecine girdim. Zaten 2-3 kg. kadar verdigimde, 38 beden olacagim.
Beslenmebulteni.com Günde kaç öğün yemeliyiz?
Yolculugumun tarihi yaklasti. Buraya girmeye pek zamanim olamayacak. Arada bakar, ancak pek birseyler yazamayabilirim. Umarim, donecegim Kasim ayina kadar istedigin olcude kilo verirsin. Sagliginin iyi olduguna sevindim. Bu cok guzel bir haberdi. Kilo vermede sebat cok onemli. Aksi takdirde verilenler hemen geri geliyor. Kilo vermek icin vucudun dengede olmasi onemli. Bozulan hormon dengelerinin yeniden optimum duzeyde calismaya baslamasi zaman aliyor. O nedenle dogru ve olculu beslenerek, vucut dengemiz kurulana kadar sebat etmeliyiz. Vucut dengede olunca, simdiki gibi kilolari kolaylikla almayiz. Spor da hic aksatilmamali. En azindan bol bol yurumeliyiz.
Tekrar yazismak umidiyle, sevgiyle kal Sevgi.
Alıştık Serap'cığım,alıştık.Allah kolaylık veriyor.10 gündür havalarda zaten serin gidiyor.Zaten 11 ayda bir kez uğrayan nazlı gelin yavaş yavaş valizini de toplamaya başladı.Son 10 günde daha da gönlünü hoş tutmak lazım biliyorsun,Allah hepimize 1000 aydan hayırlı geceyi yakalamayı nasip etsin.....Amin.
Ramazandan sonra daha sık gİRERİM inşallah.Canım benim sonunda sende pes ettin,çağrı yaptın,yaptın dönmeyince....Ramazan çok yoğun geçiyor,çocuklar evde,bana pek sıra gelmiyor.Akşamları da kayınvalidemgil geliyor...
:
Amin canım,dualarımızda birbirimize yer verelim,temiz ağızla yapılan dua kabul olur diyor,peygamberimiz.Burada temiz ağızdan kasıt biliyorsun hç bir menfaat beklemeden başkasına dua etmek.Kayınvalidem alt katımda oturuyor ,yaşlı.Başka zaman yemek saatlerimiz uymuyor ama ayrı oturduğumuzdan beri ramazanda iftarı bizimle yapmalarını istiyorum(.Biz 7 sene aynı evde oturduk.). Gönlüm oruç ,oruç yemek yapmasını istemiyor,hemde çocuklarım çok mutlu oluyor.Allah hepimizin duasını kabul etsin canım benim.Özelden cevap alamadım,eşin teraviye gidiyorsa akşam arayacaktım.Merhaba Sevgi abla,seni gördüğüme çok sevindim
Amin!
Yoook,pes etmedim,sadece sıkmak istemiyorumdemek ki ramazanınızı doya doya geçiriyorsunuz:)sizin adınıza çok sevindim:)yorucu olsa da keyifli oluyor:) galiba kayın valideniz yakınınıza oturuyor,o kadar sık geldiğine göre :)
Rabbim dualarınızı kabul etsin,görüşmek üzere!
Amin canım,dualarımızda birbirimize yer verelim,temiz ağızla yapılan dua kabul olur diyor,peygamberimiz.Burada temiz ağızdan kasıt biliyorsun hç bir menfaat beklemeden başkasına dua etmek.Kayınvalidem alt katımda oturuyor ,yaşlı.Başka zaman yemek saatlerimiz uymuyor ama ayrı oturduğumuzdan beri ramazanda iftarı bizimle yapmalarını istiyorum(.Biz 7 sene aynı evde oturduk.). Gönlüm oruç ,oruç yemek yapmasını istemiyor,hemde çocuklarım çok mutlu oluyor.Allah hepimizin duasını kabul etsin canım benim.Özelden cevap alamadım,eşin teraviye gidiyorsa akşam arayacaktım.
Merhaba Irmak,malesef güneş alerji yapıyor ve her tarafım kabarıyor,müthiş kaşıntı yapıyor.Anında kıpkırmızı oluyorum.Sabahın erken saatlerinde balkonda oturayım bari,o saatlerde daha az yakar.Sabaha kadar kemik ağrısından yatamıyorum.Ne yazik ki yapilan bir calismada kadinlar arasinda D-Vitamini eksikligi orani hayli yuksek cikmis. kadinlarin kapali giyimi bas neden. o nedenle, ozellikle kapali giyinen kadinlarin kendilerinin yaratacagi uygun ortamlarda, ciplak derileri gunes isigi almalidir. Gunes banyosu duzenli olarak yapilmali. gunluk 15-20 dakikalik gunes banyolari vucut icin yeterli D Vitaminini olusturur.
Günaydın Sevgi abla
Çok geçmiş olsun :)güneş alerjisi ne kadar da yaygınmış...bende de varçok şükür yüzüme bir şey olmuyor ama vücudum hep kabarıyor...eskiden böyle bir derdim yoktu,6 sene önce başladı...
Sevgiler
Günaydın Sevgi ablacığım
Hayırlı cumalar!!
Sana da hayırlı cumalar canım,bayram temizliğine başladım çok giremiyorum, bir de gözümde büyüyor anlatamam.:18::26:Bıraksalar akşama kadar otursam.....
Merhaba Irmak,malesef güneş alerji yapıyor ve her tarafım kabarıyor,müthiş kaşıntı yapıyor.Anında kıpkırmızı oluyorum.Sabahın erken saatlerinde balkonda oturayım bari,o saatlerde daha az yakar.Sabaha kadar kemik ağrısından yatamıyorum.
Günaydın Sevgi abla
Çok geçmiş olsun :)güneş alerjisi ne kadar da yaygınmış...bende de varçok şükür yüzüme bir şey olmuyor ama vücudum hep kabarıyor...eskiden böyle bir derdim yoktu,6 sene önce başladı...
Sevgiler
Sağol canım inşaALLAH dikkat ederim,uyarın için teşekkürler.Bayramdan sonra yürüyüşe başlamak istiyorum,burada 2 komşum yürüyor ama onlar sabah 5,30 gibi gidiyor,onlara katılsam iyi olur galiba.güneşin ilk ışınlarını alırım.Merhaba Sevgicim, nasılsın?
Kolay gelsin, dikkat et kendine.
Sana katılıyorum, erken saatte güneşe çıkarsan zarar vermez muhtemelen. saat 10 gibi en ideal saat diyordu Osman Müftüoğlu.. Bu arada D vit. ve kalsiyumun kemiklerdeki yerini almasını sağlamak için hareket etmek lazım. Bayramdan sonra yürüyüşlerine başlarsan ağrılarının geçmesine yardımcı olabilir
Dallidacım, ozon tabakası deliniyor. Küresel ısınmadan kaynaklanan sera gazları da atmosferde bir tabaka oluşturup güneş ışınlarının daha zararlı hale gelmesine sebep olmuş olabilir. UVA ve UVB denen 2 farklı ultraviyole ışını bize ulaşıyor. Şimdilik alerji yapıyor. Daha da önlem almazsak (bireysel değil tabii, Kiyoto' ya uyum filan) DNA bozulmalarına yol açar bu ışınlar. Mutasyonlar bile başlayabilir.
Yine içinizi kararttım di mi?... Ama ne yapayım, söylemesem olmuyor. Hepimiz sorumluyuz. En azından kullandığımız ürünlerin doğa dostu olmasına dikkat edebiliriz. Tüketimden gelen gücümüzle denetimin artırarak doğa dostu ürünlerin artmasını sağlayabiliriz. Evimizde geri dönüşüm için ayrıştırma işlemini yapabiliriz.
Öptüm sizi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?