- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
Günaydın Sevgi,kendine iyi bakGünaydın, çocukları okula gönderdim. Bugün çok yorgun uyandım ve dizim ağrıyor.Gidip 1-2 saat daha uyuyayım, iki gündür çok yoruldum.Sonra görüşmek üzere.......
Günaydın GurbetcicegiGunaydin sevgi abla, gunaydin dallida suan burda hava halen karanlik. bilirsiniz almanyada saatler turkiyeden bir saat geride. ustune birde yagmur ve bulanik hava eklenince insanin gozu yataga kayiyor. ama malesef yatamam. birazdan kahvaltimi yapip doktora gidecegim. kadin doktorunda randevum var. 2ay onceki kontrolde kist var demisti. simdide bakacak byumusmu yada kaybolmusmu diye. insallah kendiliginden patlamistir. oglene ancak evde olurum. cocuklar gelmeden yemegimi yaparim. evi biraz toparlarimderken ogleden sonra ancak girebilirim. yalniz kitap hakkindaki paylasimlarinizi sabirsizlikla bekliyorum.
Yaa bakiyorum cevap yazdigim sayfada en altta gulumsemeler acik yaziyo ama bu smillelerin listesi yok. sizde mesajin altindami cikiyoda ordan seciyorsunuz.
Afiyet olsun canım, seçimin çok güzel.birazdan yiyeceklerim:
2 tereyağlı yumurta,peynir,7 zeytin,salatalık,badem sütü
hepimize afiyet olsun
canım benlm de teknoloji ile aram pek iyi değil. Gülümsemelerin altında üç madde var, en alttaki 3. yı işaretleme, oradan kapalıdır belki. Çocukların büyükse onlara sor , onlarbu konuları çok iyi biliyorlar.İlk ikiye işaret koy 3, ye işaret koyma.Yaa bakiyorum cevap yazdigim sayfada en altta gulumsemeler acik yaziyo ama bu smillelerin listesi yok. sizde mesajin altindami cikiyoda ordan seciyorsunuz.
Kahvaltı da ne yediğini bildir lütfen. Geçmiş olsun,netten alternatif tıpta neler yapılabilir bir bak.Kitaba daha başlayamadım, akşam misafirim vardi, bugün inş. başlarım.Gunaydin sevgi abla, gunaydin dallida suan burda hava halen karanlik. bilirsiniz almanyada saatler turkiyeden bir saat geride. ustune birde yagmur ve bulanik hava eklenince insanin gozu yataga kayiyor. ama malesef yatamam. birazdan kahvaltimi yapip doktora gidecegim. kadin doktorunda randevum var. 2ay onceki kontrolde kist var demisti. simdide bakacak byumusmu yada kaybolmusmu diye. insallah kendiliginden patlamistir. oglene ancak evde olurum. cocuklar gelmeden yemegimi yaparim. evi biraz toparlarimderken ogleden sonra ancak girebilirim. yalniz kitap hakkindaki paylasimlarinizi sabirsizlikla bekliyorum.
Tekrar geçmiş olsun canım , bence bitkisel şeylerde dene.Doğum kontrol hapının bir kısmı kilo aldırır, eğer kilo veremez veya alırsan değiştittir.Doktordan sonra alisveris felan derken az once gelebildim eve kahvaltiyi erken yaptigim icin cokacikmistim. hemen yemegimi yedim ve geldim. ama kimse yok galiba. malesefki kist biraz kuculmus ama kaybolmamis. bazi kistler kendiliginden kayboluyomus. doktor d. kontrol hapi verdi 10 gun ictikten sonra adet olacakmisim. sonra tekrar kontrol. d.kontrol hapi normalde gunde bir defa icilir. fakat bana gunde 2tane ic dedi. insallah bu sefer hallolur arkadaslar iste boyle.
*Sabah kabakli omlet ve bitkicayi, ara: yesilcay oglen: bir tabak tarhana corbasi, ton balikli salata , bir dilim k.bugday ekmegi aksamda bir tane cipura baligi firinda yapacagim yaninda bol yesil salata yerim. bu arada hanimlar kara bugdayi buldum ekmeginide aldim. ekmegi cok pahaliydi.6dilimlik paket halinde satiliyo. dilimler oyle inceki normal bir dilimin yarisi incelikte 6 dilim 3,89 euro ama denemek icin iki paket aldim. oyle heryerdede yok zor buldum. sevgi abla sen bilirsin almanyada bioladen'lar varya orda buldum. karabugdayimida yarin kullanicam. nasil kullanicaktik aksam islayip sabah haslamak gerekiyomu? ayrica birde k.bugday cornflakesinide aldim. cornflakes turkcedede aynimiydi? yani kahvaltilik gevrekmi diyosunuz adina? sutle yeniyo onuda deneyim diye aldiim. sevgi abla k.bugday urunlerinin icinde cok az karbonhidrat var proteini cok demistin yanilmiyorsam. ozaman sabahlari k.bugday ekmegi yada cornflakes yesem karbonhidrat almis olmam degilmi?
Bende çok inanıyorum söylediklerine.Zaten beslenme şeklimiz karataya aykırı değil,bazı ilavelerimiz var,Bu sabah tv de canan karatay hoca vardi ama malesef izleyemedim. kadinin anlattiklari cok mantikli geliyo bana.
Sana da merhaba,güzel bayanDoktordan sonra alisveris felan derken az once gelebildim eve kahvaltiyi erken yaptigim icin cokacikmistim. hemen yemegimi yedim ve geldim. ama kimse yok galiba. malesefki kist biraz kuculmus ama kaybolmamis. bazi kistler kendiliginden kayboluyomus. doktor d. kontrol hapi verdi 10 gun ictikten sonra adet olacakmisim. sonra tekrar kontrol. d.kontrol hapi normalde gunde bir defa icilir. fakat bana gunde 2tane ic dedi. insallah bu sefer hallolur arkadaslar iste boyle.
Arkadaşlar bizim patlıcanın ağırlıkta olduğu yöresel bir saç böreğimiz var, akşama onu yapacağım.tam buğday unundan 1 tanede kendime yapsam diyeti ihlal etmiş olur muyum ne dersiniz.İçinde soğan ,biber patlıcan , domates ve yağ var. yani sebzeli. Fikirlerinizi bekliyorum.
bence birşey olmaz..arada kendimize böyle kaçamaklara izin vermemiz gerek,yoksa diyet çekilmez oluyor....
ben maalasef berbat bir gün geçirdim....öğlenden sonra migrenim tuttu,evden dışarya adım atamadım...hala ağrım var,ama sizleri merak ettim...
öğlen:maalesef 1 lahmacun,yeşilik,ayran
akşam:2 tavuk çiğeri,1dilim ekmek....
bugünkü menüm olmadı,ama migrenim yüzünden canım başka birşey istemedi...[/QUOTE
Canım aslında aşırı yememişsin sadece biraz asidik beslenmişsin,içeceklerinle dengele.Çok geçmiş olsun çok üzüldüm.Eskiden benimde başım çok ağrırdı sana reyhan çayını öneririm ,migrene iyi geliyor. GÜnlük 1-2 bardak içersen atakların arasının önce uzadığını sonrada geçtiğini göreceksin inş.Atagın geleceğini hissettiğin gün peynir ve çikolata yeme.
???????
Yeni tariflerimizi paylaşalım.Dün benim bahsettiğim gibi alkali bir yiyeceği yanlış pişirmeyle asidik yapıyoruz.Çiğ beslenince bu olmuyordün brokoli almıştım,yarın onu pişiririm...
ben daha çok çiğ beslenmeyi düşünüyorum....kitapta diyor ki hızlı zayıflamak isteyen çiğ beslensin....bu şekilde denemek istiyorum...internete farklı tarifler var,deneyeceğim...
güzel bayanlar,ben kaçtım....yarın görüşmek üzere,kendinize iyi bakın
Merhaba Hanımlar. Bir kaç gündür topiğinizi uzaktan izliyorum. Uygulamayı düşündüğünüz sistemle ilgili araştırma ve öğrenme safhasında olduğunuzu gördüm. Aynı konuya ilgi duyan biri olarak paylaşımlarınıza katılmak isterim.
Bedenimizin alkali olması gerektiği bilgisini teorik olarak öğrencilik yıllarımdan beri biliyordum. Bazı alışkanlıklarımızın bizi zehirlediğini de... Fakat bedeni alkali hale geçirmek gerektiğini ilk kez bundan 3-4 yıl önce Maranki' nin kitabında okumuştum. Yine de bu konuda çok büyük bir endişe taşımıyordum. Ta ki bundan bir süre önce 2 haftalık dukan diyeti yapıncaya kadar. Bu arada fazlaca protein aldığım için ürik asit birikmesi kafama takıldı ve Alkali Diyet kitabını aldım. Yaklaşık 4 aydır alkali su tüketiyoruz, yıllardır evimizde sade tereyağı ve zeytinyağı dışında yağ tüketmiyoruz. Ama tabi ki evlendikten sonra aldığım kilolarla başım hala dertte. Şimdilik alkali diyete tam olarak geçtiğimi söyleyemem.
Menülerinizi ve aldığınız sonuçları birlikte gözlemlemek isterim.
Görüşmek üzere, selamlar
Canım benimde karataydan sonra kolestrolüm arttı, fakat kötü kolestrolün yanında iyi kolestrolde arttı.Topuk dikenininde bundan dolayı olabileceğini düşünüyorum, tıbbi açıklamasını yapamasamda.Bir biyolog olarak bu konulara daha hakim olduğunuzu düşünüyorum, lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın
Geçmiş olsun, umarım kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Estağfirullah, hep birlikte öğrenme aşamasındayız. Karatay' dan sonra bu beklenen bir durum öyle değil mi? Çünkü biraz da işimize geldiği gibi anlıyoruz bu işiTereyağı kullanın dediğinde 1 çay kaşığı yerine 1 çorba kaşığı kullanıyoruz ya da ihtiyacımızdan fazlasını tüketebiliyoruz. HDL nin (iyi kolesterol) artmasının sebebi muhtemelen yediğiniz cevizler ve yaptıysanız yürüyüşlerle ilgilidir.
Topuk dikeni aslında zaman içinde oluşmuştur, aniden yaptığınız aşırı aktiviteyle kendini göstermiş olabilir.. Benim de aynı problemim var, ancak tedavisi yok ne yazık ki. Kortizon enjekte etmek isterlerse yaptırmamanızı tavsiye ederim, çünkü, ilk etapta ağrılar geçmiş olsa bile, az da olsa mevcut yağdan oluşan doğal yastıkçıklar kortizon yüzünden zamanla tamamen eriyebilir :26:
Malesef dizlerimde kıkırdak ezilmesi ve menüsküs olduğu için yürüyüş yapamıyorum. Sizede geçmiş olsun. Kortizon iğnesini hiç düşünmedim iğne fobim var.Hastanede tanıştığım bir Hanım lazeri tacsiye etti,doktoruma sorduğumda kesinlikle hayır dedi .Oradaki dokuyu zedeler ileride daha çok problem yaratır dedi.Topuk yastığı tavsiye etti. Ben PROF. SARAÇOĞLUNUN bu konuda kırmızı pul biber veçekirdekli siyah üzümle bir formülü vardı onu deniyorum.Üç sene önce kullandım faydasını görmüştüm. ayrıca viks te sürüyorum, biraz rahatlattı.Bunları dr. söylediğimde içindeki etken maddeleri söyledi ve kullanmamı tavsiye etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?