Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

Gülfuren biz takip ediyorsun senide aramızda görmek isterdik.Belli bir günlüğün veya grubun varmı_? Bize katılmazmısın?

Yakalandım Evet bu konuyla ilgili bende takipteyim..Karbonatlı suyu ara ara bende içiyordum ama şimdi daha düzenli içmeye başladım..Doğumdan sonra 13 kg verdim ama kalan 4 kilomu hala veremedim..Hem kilo vermek adına hemde sağlıklı olmak adına bu şekilde beslenmek istiorum..Ben bir de çiğ beslenmeyi araştırdım..Aslında bu tariflerden de yararlanabilinir..Kendi adıma % 100 yapamasam da % 50 bile yaradır diye düşünüyorum..Sizi takip etmeye devam ediyorum..

Geçmiş olsun. Pul biber işe yaradı bende.Bundan üç sene önce ağrılarımdan evin içinde mutfağa dahi gidemiyordum.O korkunç ağrıları bilirsiniz, her adımda bıçak saplanır gibi bir acı . Sonra 3 gün sadece topuk altıma gelecek şekilde(topuğun dışına vazelin sürdüm çünkü otarafa geldiği zaman yakıyor)dövülmüş bu şekilde etken maddeler açığa çıkıyor acı pul biberi sardım, daha doğrusu streçledim.Daha sonraki üç gün çekirdekli kara üzümü(kuru) dövdüm onu sardım. Sonra da 3 gün her ikisini beraber dövüp sardım. 1 hafta ara verdim ,bu arada viks kullandım. aynı kürü 9 gün daha tekrarladım.O bölgede kanlanmayı artırdığı için işe yarıyor galiba. Takip eden 3 senede çok yürüyüp ayakta kalmadıkça ağrı hissetmedim , o da sadece şişlikten dolayı ağrıydı o korkunç ağrılar değildi.Aslında Saraçoğlu tamamen geçene kadar 1 hafta ara verilerek küre devam edilebileceğini söylüyor.Aslında sebebi ortadan kaldırmak lazım.İnşallah şifa bulursunuz,işe yarıyor.Tekrarlamış olsa da 3 sene uzun bir süre diye düşünüyorum.

Maşallah güzel kilo vermişsiniz, eminim 4 kg da verirsiniz.Allah güle güle büyütmek nasip etsin.Arada katılımlarınızı ve önerilerinizi de bekliyorum.

Günaydın güzellerrrrrrrrrrrrrr;
Çocukları okula gönderdim , bir taraftan haberleri izliyorum diğer taraftan size yazıyorum.Başta geçirdiğim hastalıklar,tümör,tiroid fonk. bozulma, gizli şeker, depresyon,diz eklemlerimdeki problemler, kilo,kalp kapakçığındaki problem,kolestrol,,ödem,uyku düzensizlikleri,hafıza da zayıflamanın sebebini anladım.Oysa ben çok sağlıklı beslendiğimi düşünür ve övünürdüm.Asit -baz dengesini iyi kuramamışım ve vucudum gerektiği kadar alkalik olmamış. Bu kitabı daha önce okumak isterdim.Neyse şimdi okumuş olmam da bir kazanç. Burada Sezarın hakkını Sezara vermek lazım ,bizi bu bilgilerle tanıştıran arkadaşa teşekkürler....
Bugünden sonra bu yaşam tarzını hayatımıza yerleştirmeye çalışacağım.Hayatta en önemli şey sağlık.

Herkese iyi bir gun ddiliyorum. topigimiz kalabaliklasiyor neguzel yeni gelen arkadaslar hosgelmisler. paylasimlari icinde tsk. ederim. birbirimizden herkonuda bilgi alisverisi yapmamiz cok hosuma gidiyor. sevgi abla oncelikle kacamagini oglen yedigin icin aksamindada debgelersen hic birsey olmaz. bunun icin uzulme. insaniz bizimde nefsimiz var. ben kendimizi diyet konusunda kasarak cok fazla stress yapmamizin bize ters tepecegini dusunuyorum. hem bu hafta biz daha cok diyete adapte olmak ve hazirlanma asamasinda oldugumuzu dusunuyorum. zaten alisinca hersey dahada kolay olacak. benimde kucuk kacamaklarim oluyor mesela dun bende bir bardak gazli icecek ictim. onemli olan bihim geriye degil ileriye bakkmamiz.

Ablacim kara bugday ununuda buldum. ama ekmegini alinca ona gerek duymadim. hatta paketin ustundede krep resmi ve tarifi vardi. ilerleyen zamanlarda onuda denerim. bu arada karabugdayi gunde bir ogunmu tavsiye etmis hoca yada bir su bardagini ogunleremi bolun demis? aksamdan islamayi unutmusum. birazdan islayip aksama yemegi dusunuyorum. cig beslenmeliysek ozaman kendimize degisik salatalar hazirlayalim. mesela dallida arkadasim brokoli almis onun salatasi harika olur. karnabahari gene ayni sekilde. ispanaginda korpe yapraklarindanda cok guzel salata oluyor salatalarimiza bazen peynir,bazen yumurta, bazen tavuk,bazende karabugdayla cesitlendirebiliriz. aslinda secenekler dahada cesitlendirilebilir hayal gucumuzu ve yaraticiligimizi kullanmaliyiz. bende kereviz var mesela bunu rendeleyerek bir salata tarifi vardi ok. ustanin kitabinda onu yapabilirim. yalniz benim cocuklar sebze hic yemiyorlar

Günaydın gurbetçiçeği, hoca karabuğdayın alkali olduğunu söylemiş, ben ekmekten zaz geçemiyorsan kullanabilirsin dedim. Kitabında glutensiz ekmeğe de izin veriyor sabah kahvaltılarında, o belki daha ucuzdur.Rus dükkanlarında daha ucuzmuş ,Almanya 'da vardır belki.Çok yararlı olduğunu söylüyor, tok tutuyor.İnsan hayal gücünü kullanınca değişik tarifler buluyor. Çocukları zorlamadan sofraya dahil ederek sebzelere alıştırabilirsin.1 bardağı ben 3 öğünde kullandım.B enim bugün yaramazlığım üzerimde, sen Allmanya da fırında çalışmışsın orada şekli 8 ebenzer milföy hamuru ortasında puding vardır bir pasta vardır onu ve tepside yapılan üstünde kırıntıların olduğu erikli pasta vardır onlaerı canım çekti. Arada bize alman pastalarından tarifler ver. hedefler koyalım ona ulaştığımızda of günü yapalım.Akşam okudum diyette 15 gün diyet yapıp 3 gün kilo almayacak şekilde yemek metebolizmaya iyi geliyormuş

Gurbetçiçeği hemen kaçmışsın.Dalida canım nerelerdesin, başının ağrısı nasıl oldu.Gerçi geç vakit karatay gurubunda gördüm, her halde baş ağrısı biraz geçmiş dedim. Ben de günlük bakıyorum arkadaşlar neler yazmış diye.

olur...şu anda bende interneten araştırıyorum...
Arkadaşlar GÜNCEL DİYET HABERLERİ bölümünde bir arkadaşımız bu konuyla ilgili paylaşımda bulunmuş isterseniz okuyun lütfen.
hemen okurum
Sana da iyi bir gün dilerim,,,doğru diyorsun

günaydın Sevgi,bugün biraz geç uyandım.başım biraz geçti,doğru.karatay topiğinde propycil e baktım...ama onunla ilgili bir haber görmedim:18:tedavisi devam ediyor herhalde

Yine karşılaşmadık Sevgi...önce sizleri okudum,cevap vermek istedim....birazdan iyiyeceklerim:
2 tereyağlı yumurta,peynir,7 zeytin..
domates,salata,kalmadı,bugün alışverişe çıkmam lazım...
hepimize afiyet olsun

ben geldim,ama kimse yok....
bugün alışverişe çıkmam lazım,evde bana göre birşey kalmamış....dediğim gibi çiğ beslenmeyi düşünüyorum.bir ay deneyeceğim,bakalım vücudumda ne gibi değişiklikler olacak.
internete buldum örnek menüler...mesela:
sabah:donmuş kırmızı meyveler,1 elma,1 muz,1/2 bardak hindistan cevizi rendesi,1 bardak badem sütü,1 tatlı kaşık tarçin.blender den geçirilir,içilir.
öğlen:1 bardak filizlenmiş yeşil mercimek,1 bardak bulgur,biber,domates,mısır,turşu.z.yağı,limon suyu,tuz,karabiber.hepsini karıştır,ye....
akşam:bildiğimiz çoban salata olabilir....
veya:1 demet roka,3 çorba kaşığı bulgur,1/2 su bardağı yaban mersini,3 dal taze soğan,3 çorba kaşığı limon suyu,pul biber...herşey karıştırılır....

Son düzenleme:

Geçmiş olsun.. Bu saydığın hastalıkların hepsi hala var mı? Bende size bir kaç link vereyim,isterseniz incelersiniz..Bu arada Gül Kaynak adlı bayanın sitesinde de güzel bilgiler ve tarifler var..

Çiğ Beslenme | Hafif Tarif

Bu tür beslenme şeklinde hayvansal gıdalar önerilmiyor ama yediğiniz zaman de alkali yiyeceklerle denge sağlanıyor değil mi? Yoksa ben mi yanlış anladım...

Canım ben klasik sabah kahvaltımdan vazgeçemem.Yumurta tok tutuyor.Öglen tarifi çok güzel biran önce filiz yetiştiriciligine başlamamız lazım. Akşam yanlış hatırlamıyorsam karbonhidrat tavsiye etmiyor, ama ögle için güzel bir seçenek.Akşam insülini harekete geçirmemek için protein ve onun dört katı fazla salata veya sebze öneriyor.Kırmızı ve sarı renkli olanlarıda önermiyor.Çoban salata olmaması gerekir diye düşünüyorum, mor renge agırlık verin diyor, patlıcan, kırmızı lahana olabilir.
arkadaşlar,bu arada dr.Ayşegül Çoruhlu,1969 doğumlu....ne kadar gençi görünüyör....yaşını hiç göstermiyor

Evet canım onu ben de farkettim.

dr.Ayşegül diyor ki:Sadece aç kalarak,kalorileri sayarak,iyi yağları kısarak kilo verirsek,aynaya bakınca kalın belli,soluk mat ciltli,kilo veren yerleri sarkmış,depresyona eğilimli birini göreceğiz...sayfa 114...

GÜLFUREN ve DALİDA hoş geldiniz canım. Evet bahsettiğim rahatsızlıklar tümör dışında var o da tedavi aşamasında, şimdilik iyi gidiyor inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…