- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
hoşbuldumben 92 kiloya başladım,şuan 76 kiloyum.yılbaşında başlamıştım karataya.ama son zamanlarda durdu kilo vermem.kilo veremeyince de motivasyonum düşüyo malesef.o yüzden sizlerin arasında diyete daha sıkı sarılacağımı düşünüyorum...
bişey sormak istiyorum,karbonatlı su mu içiyorsunuz siz?ben de bununla ilgili yazıları okudum,özellikle gül kaynak karbonatlı su içmeyi tavsiye ediyordu.sizler faydasını gördünüz mü acaba?
Bende aldım!çok şükür...afiyet olsunKızlar müjde kitabı buldum,artık akşam okumaya başlarım.daha sonra görüşürüz çok yorgunum ve açım.Kan şekerim çok düşmüştü 2 tane kuru incir yedim.Biraz sonra ikinci ve İnşallah ikinci öğünüm olarak kara buğdayla, nane, tere, roka ,aysberg,domates, maydonoz, sogan, az zeytinyağı ve limonla salata yapacağım.çok alkalik bir salata olacak gibi ne dersiniz?Sonra görüşmek üzere....
Salatamı yedim ,çok lezzetli tavsiye ederim.Çok doydum bundan sonra sık sık soframızda olacak.Biraz önce benim cushing hastalığımı tedavi eden doktorumla konuştum.Potasyumum yüksek çıktı,öna bahsettiğimde potasyumun uzun olarak aslı potasyumbikarbonattır dedi.Karbonatı bırakmamı tavsiye etti.Alkali beslenmeyi sorduğumda doğru bir beslenme şekli olduğunu, fakat önemli olanın asitli yiyip onu alkaliye çevirmek değil alkali beslenmek dedi.Bunu da şöyle açıkladı ,msl yeşil fasulyeyi kavurmadan çiğden pişirirseniz ya da haşlarsanız alkali bir yiyecek olur fakat kavurarak pişirirseniz asidik olur dedi. En masum yiyecek dahi pişirme şekliyle asidik olur dedi. Bu kıymetli bilgileri sizinle paylaşmak istedim.Bana potasyumu mu düşürmek için madem alkalik besleneceksiniz limon ya da elma sirkesi tercih edin dedi.
Kolesterolüm yüksek ,yürüyüş yapmamı tavsiye etti.Belimde fıtık topuğumda da topuk dikeni çıktı.Trigiliseritim düşük, doktorum kolestrolün yediklerinden çıkmamış dedi,aksi halde trigıliserit yüksek olur dedi.
Kızlar müjde kitabı buldum,artık akşam okumaya başlarım.daha sonra görüşürüz çok yorgunum ve açım.Kan şekerim çok düşmüştü 2 tane kuru incir yedim.Biraz sonra ikinci ve İnşallah ikinci öğünüm olarak kara buğdayla, nane, tere, roka ,aysberg,domates, maydonoz, sogan, az zeytinyağı ve limonla salata yapacağım.çok alkalik bir salata olacak gibi ne dersiniz?Sonra görüşmek üzere....
Salatamı yedim ,çok lezzetli tavsiye ederim.Çok doydum bundan sonra sık sık soframızda olacak.Biraz önce benim cushing hastalığımı tedavi eden doktorumla konuştum.Potasyumum yüksek çıktı,öna bahsettiğimde potasyumun uzun olarak aslı potasyumbikarbonattır dedi.Karbonatı bırakmamı tavsiye etti.Alkali beslenmeyi sorduğumda doğru bir beslenme şekli olduğunu, fakat önemli olanın asitli yiyip onu alkaliye çevirmek değil alkali beslenmek dedi.Bunu da şöyle açıkladı ,msl yeşil fasulyeyi kavurmadan çiğden pişirirseniz ya da haşlarsanız alkali bir yiyecek olur fakat kavurarak pişirirseniz asidik olur dedi. En masum yiyecek dahi pişirme şekliyle asidik olur dedi. Bu kıymetli bilgileri sizinle paylaşmak istedim.Bana potasyumu mu düşürmek için madem alkalik besleneceksiniz limon ya da elma sirkesi tercih edin dedi.
Kolesterolüm yüksek ,yürüyüş yapmamı tavsiye etti.Belimde fıtık topuğumda da topuk dikeni çıktı.Trigiliseritim düşük, doktorum kolestrolün yediklerinden çıkmamış dedi,aksi halde trigıliserit yüksek olur dedi.
Ablacim kafam karisti. doktorun senin rahatsizligin oldugu icinmi karbonati birakin dedi. yoksa genel olarak kimsyemi tavsiye etmedi. sirke yada limonu icin derken gunde bir ddefami yada hrt su ictigimizdemi. keske karatay diyeti hakkinda ne dusunuyo sorsaydin.yazini okuduktan sonra dusundum. bizim yemek pisirme tarzimiz genelde kavurarak iyice pisiririz. evdekiler zaten sebzee yemiyo haslayarak hic yemezler. bu demek oluyoki biz alkali diyetini biraz zor uygulariz.
Merhaba Gurbetcicegi,menülerin çok güzel.Bende Karatay diyeti uyguladım,ama ben kilo vermedim...bünye meselesi işte...ama karatay diyeti ile çok güzel kilo veren arkadaşlar var...
Merhaba Sevgi,özelden gönderdiğin mesajı aldın,teşekkür ederim...kitabı aldım,yarın tamamı okurum inşAllah.sende almışsın,iyi oldu.gerçekten de bulunmuyor...interneten bulabildiğim videoları da seyretmeye çalışıyorum...ya zayıflayacağız,ya zayıflayacağız...başka çare yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?