sevgili alt komşum......

apartman girişine yazı asabilirsiniz haber vermeyin yüz göz olursunuz tartışma çıkar büyük ihtimal

Benim de üst komşum ayarsiz. Mutfak camindan silkeleme yapılır mı yapıyor. Hatta çiğ yumurta bile düşüyor camın önüne ev alma komşu al derler ya Allah tan lojman hakkım seneye bitiyor. Zor bu insalarla geçim etmek

kadın belli ki mesafeli biri
ben de bu sekıldeyımdır

silkeleme gunu de olsa ben bakardım camasırı varsa silkelemezdım sanırım

Bizim sitede silkelemek yasak. Hatta genelde yasak diye biliyorum,zabıtaya haber verilirse ve tespit edilirse cezası olduğunu söylemişti site yönetimi toplantıda.
Ben silkelemiyorum bu sebeple,zaten oldum olasi hoşlanmam şu silkeleme işinden,üzerimde silkeleyen olursada acımam,zabıtaya bildiririm.
Sizde dikkat edin konu sahibi alt komşunuz şikayet etmesin.

Bi kere iki kere uyarırsın bak silkeliycem sana zahmet topla diye. Ve eklersin artık cumartesi ve pazartesi biseyler silkeliycem diye. Ondan sonra da uyarmazsın.

Ama böyle 1 kere seslenmeden de yapmazdım ben. Bence ayıp. Silkelemek de zaten sacmaspaan bir olay. Kendi balkonuna silkele neyin varsa sonra da balkonu yıka ille de meraklıysan.

Doğduğumdan beri hem ailemin evinde hem kendi evimde hep apartmanda yasadım. Bi kere bile silkeleme olayı gormedim. Ne ben yaptım ne komsu. Boyle bir olay oldugunu da burda öğrendim haftada bir konusu açılıyor Cunku.

Benim mantığıma oturmuyor pisliği dısarı atmayı. Süpürülür, ortuyse lavaboya silkelenir belki ama balkondan çırpmak bana tuhaf geliyor. Halıyı asanlar oluyomus, e apartman duvarına değiyor halı. İyice kirlenmez mi.

kadın belli ki mesafeli biri
ben de bu sekıldeyımdır

silkeleme gunu de olsa ben bakardım camasırı varsa silkelemezdım sanırım

mesafeli veya değil bu konuyla ilgilenmiyorum..ki varlığı yokluğu bizde artı sağlamıyor..ama genel olarak apartman kurallarına uyması lazım..bir yıldır uymuyorsa ki uyarılara rağmen bundan sonrada yapacak bir şey yok..ki ben tekrar uyardım bundan sonra cumartesi ve pazartesi günleri çamaşır asma diye..malum kendisinin haftanın yedi günü çamaşırı var zaten..

herşeyin bir adabı var..ben balkondan boş yağ tenekesi atanı bile duydum..çok şükür apartmanımız birbirini tanır ve bu tarz insan yok..bizimde silkeme sadece arka balkondan yapılıyor ama şuana kadar hiç çöple karşılaşmadım..

Ben olsam silkeleme işini cumartesi ve pazartesi gününden başka yapmazdım sırf diyaloğa girmemek için. O günlerde de söylemezdim çünkü hem daha önce söylemişsiniz hem de zaten apartman kuralı böyle...

edemez çünkü kendisi hergün silkeliyor çamaşır asıyor..ki günü bile var..yasaksa herkese yasak serbestse herkese serbest olmalı..apartmanda kural kişisel olmaz..

apartman girişine yazı asabilirsiniz haber vermeyin yüz göz olursunuz tartışma çıkar büyük ihtimal

inanmazsınız ama zil olan dış kapı varya orda var içerde panoda var ve herkesin evindede var..yönetim herkese dağıttı..

Ben olsam silkeleme işini cumartesi ve pazartesi gününden başka yapmazdım sırf diyaloğa girmemek için. O günlerde de söylemezdim zaten apartman kuralı böyle...

ben çok silkemem ama zaten cumartesi günü silkeledim..o günler dışında silkemem tabiki..ama saolsun silkeleme günündede farklı gündede birşeyler astığı için farkı olmuyor..

edemez çünkü kendisi hergün silkeliyor çamaşır asıyor..ki günü bile var..yasaksa herkese yasak serbestse herkese serbest olmalı..apartmanda kural kişisel olmaz..
Yasak yani yasak,sizin apartman kurallarınız zabıta gördüğünde yada şikayet edildiğinde "aman apartman kuralı koymuş,gün belirlemişler,biz ceza yazamayız"demeyeceğine göre aslında hepinize yasak. Bunu anlatmaya çalışıyorum,komşuyu geçtim çevreyi kirletiyorsunuz. Alt kat komşunuzda gayet ispatlar tepesinden aşağı birşeyler silkelediğinizi,apartman kuralına uyan siz olursunuz ama haklı durumda görünen o olur zira onu şikayet edecek kimse yok.
Bence siz apartman olarak değiştirin bu sistemi.

yaklaşık bir yıldır uyarılıyor..özellikle üst komşum uyarıyor..bu kural yeni değil..ama kendisi dışında başkasına silkeleyecek zaman bırakmıyor..çünkü hergün birşeyler asıyor..asmasa bile kuru yorgan yastık silkeleyip asıyor..
bu arada kural kuraldır..alttaki yapabiliyorsa bizimde hakkımız olduğunu düşünüyorum..bunun merakla ilgisi yok yani..apartman kuralı kişisel değil maalesef..

biz iki apartmanız toplam 20 daireyiz..yönetimin toplanması ve herkesin hem fikir olması gerekiyor..ki bu konuda kendisi bile kabul etmez..çünkü malum en temiz o aramızda

niye gülüyosunuz komik bişey söylemedim. kadın selam almadı diye iki kere siz söylemisşiniz suratına suratına.

çünkü o tarz insanların selamına ihtiyacım yok..yarın öbürgün siz benim suratıma bakmadınız demesin diye kendimi savundum sadece..ki düşüncemdede haklı çıktım...değişik bir insan..

biz iki apartmanız toplam 20 daireyiz..yönetimin toplanması ve herkesin hem fikir olması gerekiyor..ki bu konuda kendisi bile kabul etmez..çünkü malum en temiz o aramızda
Onun tek oyu 20 hanede birşey değiştirmez yanlız. 20 haneden 11i onay verse oy çoğunluğu ile gayet kabul edilir.
Camdan birşeyler silkelemek temizlk göstergesi olamaz ya. İnsanın üstüne başına yapışır bütün pislik,o halde eve geri getirmis oluyor zaten tüm çırptığını.

Hastalıkların mikropların çoğu solunum yoluyla bulaşır, bütün tozu mikrobu havaya saçıyorsunuz. Bence siz apartmanca karar alıp temizlik anlayışınızı değiştirin, çünkü silkeleyerek temizlik olmaz. Evinizdeki kiri döküntüyü (Allah bilir neler ) alt katlara konfeti gibi serpmek temizlik değil, başkasının evini kirleterek temizlik olmaz. , sadece balkondan bahsetmişsiniz ama insanların camı açık olur, sokaktan geçene dökülür,ayrıca insanların balkonda eşyası mobilyası olur siz kirinizi pasınız dökeceksiniz diye her defasında kaldıracaklar mı?
En basitinden aklınıza şu gelsin; elektrik süpürgesinin içinde olması gerekenleri bi insanın başından aşağı döküyorsunuz savunulacak hiçbir yanı yok. Bence bu yanlış kuralı değiştirin .

zaten silkeleme günü o tarz insanlar yüzünden konuluyor..herkes silkeme gününde silkelemli..bu kuralı bozan malesefki alt komşum..ben zaten çalışıyorum kırk yılın başında silkeledim..ama o diğer komşularla sürekli sorun halde olduğu için yine arıza çıkarmaya çalıştı..çünkü sadece kendisi temiz..kural varsa herkese vardır..
uyarma gereği duymadım çünkü konuşmaktan yana değil ve bir yıldır uyarılıyor kendisi..

Hiç sıkıntı yapma. Gıcık biriymiş belli ki. Uyarmaman doğru olan sonuçta günü gelince yapman lazım. Ama eğer uyarmazsan da en ufak gürültüde kapına geleceğini unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…