günaydın bayanlar...güzel bir hafta diliyorum hepinize...
oturduğum apartmanı çok seviyorum..çokta güzel komşularım var..özellikle 4 tanesiyle ayda bir mutlaka toplanırız..zaten 10 dairelik bir apartman..alt katıma bir aile taşındı..Allahın selamı sonuçta günaydın iyi günler demeden geçmem ki tanımasam bile..kadından hiç cevap yok..başkalarına karşıda böyleymiş...sonra bir sabah ona artık selam bile vermeyeceğimi söyledim..cevapsız kaldığı için..oda işte çocukla ilgileniyorumdur duymamışımdır falan dedi..ama sonuç olarak konuşmadık tabiki..
neyse asıl konuya geleyim..bu komşumuz saolsun haftanın her günü çamaşır asar..ıslak olmasa bile kuru yorgan çıkarır sen silkenme diye..benim üst katımdaki defalarca aşağıya indi bak silkeme günü pazartesi cumartesi o günlerde bizede müsaade et diye..ama dinlemedi..
bende çok birşeyler silkeyen biri değilim cumartesi baktim çamaşır var..ama yinede banyo paspaslarımı silkeledim..hemen kafasını çıkardı insan uyarır toplardım falan diye..bende dedimki selamımı bile almayan insanın kapısına gidip çamaşırlarını topla diyemem..ki bugün silkeme günü uyarmayada gerek yok dedim..pazartesi ve cumartesi çamaşır asma herkesin temizlik yapmaya hakkı var dedim..biraz bu şekilde konuştuk..sonra içeriye girdik..
siz benim yerimde olsanız bir şey silkileceğiniz zaman haber verir misiniz bundan sonra....
kadın belli ki mesafeli biri
ben de bu sekıldeyımdır
silkeleme gunu de olsa ben bakardım camasırı varsa silkelemezdım sanırım
Benim de üst komşum ayarsiz. Mutfak camindan silkeleme yapılır mı yapıyor. Hatta çiğ yumurta bile düşüyor camın önüne ev alma komşu al derler ya Allah tan lojman hakkım seneye bitiyor. Zor bu insalarla geçim etmek
Bizim sitede silkelemek yasak. Hatta genelde yasak diye biliyorum,zabıtaya haber verilirse ve tespit edilirse cezası olduğunu söylemişti site yönetimi toplantıda.
Ben silkelemiyorum bu sebeple,zaten oldum olasi hoşlanmam şu silkeleme işinden,üzerimde silkeleyen olursada acımam,zabıtaya bildiririm.
Sizde dikkat edin konu sahibi alt komşunuz şikayet etmesin.
apartman girişine yazı asabilirsiniz haber vermeyin yüz göz olursunuz tartışma çıkar büyük ihtimal
Ben olsam silkeleme işini cumartesi ve pazartesi gününden başka yapmazdım sırf diyaloğa girmemek için. O günlerde de söylemezdim zaten apartman kuralı böyle...
Yasak yani yasak,sizin apartman kurallarınız zabıta gördüğünde yada şikayet edildiğinde "aman apartman kuralı koymuş,gün belirlemişler,biz ceza yazamayız"demeyeceğine göre aslında hepinize yasak. Bunu anlatmaya çalışıyorum,komşuyu geçtim çevreyi kirletiyorsunuz. Alt kat komşunuzda gayet ispatlar tepesinden aşağı birşeyler silkelediğinizi,apartman kuralına uyan siz olursunuz ama haklı durumda görünen o olur zira onu şikayet edecek kimse yok.edemez çünkü kendisi hergün silkeliyor çamaşır asıyor..ki günü bile var..yasaksa herkese yasak serbestse herkese serbest olmalı..apartmanda kural kişisel olmaz..
Bi kere iki kere uyarırsın bak silkeliycem sana zahmet topla diye. Ve eklersin artık cumartesi ve pazartesi biseyler silkeliycem diye. Ondan sonra da uyarmazsın.
Ama böyle 1 kere seslenmeden de yapmazdım ben. Bence ayıp. Silkelemek de zaten sacmaspaan bir olay. Kendi balkonuna silkele neyin varsa sonra da balkonu yıka ille de meraklıysan.
Yasak yani yasak,sizin apartman kurallarınız zabıta gördüğünde yada şikayet edildiğinde "aman apartman kuralı koymuş,gün belirlemişler,biz ceza yazamayız"demeyeceğine göre aslında hepinize yasak. Bunu anlatmaya çalışıyorum,komşuyu geçtim çevreyi kirletiyorsunuz. Alt kat komşunuzda gayet ispatlar tepesinden aşağı birşeyler silkelediğinizi,apartman kuralına uyan siz olursunuz ama haklı durumda görünen o olur zira onu şikayet edecek kimse yok.
Bence siz apartman olarak değiştirin bu sistemi.
niye gülüyosunuz komik bişey söylemedim. kadın selam almadı diye iki kere siz söylemisşiniz suratına suratına.
Onun tek oyu 20 hanede birşey değiştirmez yanlız. 20 haneden 11i onay verse oy çoğunluğu ile gayet kabul edilir.biz iki apartmanız toplam 20 daireyiz..yönetimin toplanması ve herkesin hem fikir olması gerekiyor..ki bu konuda kendisi bile kabul etmez..çünkü malum en temiz o aramızda
Yani şu silkeleme günleri ne zaman kalkacak
Silkelemek nedir anlayamıyorum, bizim orada da var, mendile kadar silkeleniyor her yer batıyor, çok kötü bir şey ya
Komşu size kabalık etmiş selamınızı almayarak ama siz üzerinden bir şeyler silkeleyerek onun hakkına giriyorsunuz yapmayın bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?