çok iyi niyetli gelmedi bana,herşey usulüne uygun yapılıyorsa dediğim gibi yıllık izin ve maaş ödemeleri böyle bir yazının gereği yok.O bahsettiğiniz yazı çıkarken alınması gereken ibranamedir,işçi çalışırken imzalatmak etik değil.
diğer konularda haklısınız içten pazarlıklı bir elemanı çalıştırmak istemezdim bende.
Eline bir kağıt kalem ver, aynen o sana dediklerini yazdır, sonrada imzalat, anca böyle seni işten çıkarabilirim de.
Emin ol yapmayacaktır
ben seni işten çıkarttım adı altında yapacagınız her yalan işlemde o para aldıgı zmn gırecegınız kul hakkından haberınız yok sanırım ..Üstelik hamilesinz..sizin bebegınız gıbı bı suru tüyü bitmemiş yetim hakkını unutmayın..Kul hakkı öle bişeydir ki girer ama asla çıkmaz!
Etinden sutunden yararlanmak bile degildir bu ya.
Bu toptan, etinden sutunden sacindan basindan elinden ayagindan yararlanmaktir.
Pes.
Ama hata sende.
Bi insan kendini ne kadar ezdire bilir? diye sorarlarsa seni ornek vericem artik.
21 yasındasınız, gençsiniz, daha seviyeli olabilirsiniz.
Allah yardımcın olsun canım kötü niyetli insan ile baş etmek çok zor.Onun bu kadar kötü niyetli olmasına üzülüyorum, merhamet yok, hissiyat yok, acıma yok, o kadar düz mantık ki...
Kendi Ailesi dışında kimseyi sevmez, eşinin ailesinden nefret eder ki... Görseniz tonton ve cok cok yaslı kv, kp. Sık sık beddua eder ki, ben susturmaya çalışırım, duymak istemiyorum cok yanlış diye.
Namaza başladım deri, kalp spazmı geçireceğim sandım bi an.
Yani kısaca tüm bunların yanında, şeytana pabucunu ters giydirir.
Ben onu işten cıkarmıycam, kararımı verdim. Memnunum, sana ihtiyacım var diycem.
canım o uyanıklık yapıyorsa sende yap sözlü kimse duymadan izin ver 4857 sayılı iş kanuna göre 3 gün gerekcesiz işe gelmezse ki geçmişe dönük rapor alamaz işten at tazminatsız naparsa yapsın ...işçilerden tanıklarında olsun...bu seni hep kullanmış tazminatı da aldığı paralara saysın ..bu nasıl bir insanMerhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler
Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.
Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.
tüm parasını vermek yerine kalanını tamamlamak gerekiyor bu durumda.
Ben ona maaşını vermeye devam ettim 5 ay. 4ay yasal izin +1 ay izin daha kullandı
Sahtekar insan keyfiyetten devleti kandıracak sizi de alet edip bakın idarecilik zordur her insan hakkıyla kalkamaz altından aman diyim bi kepaze uğruna hata yapmayın devleti kandırmak insan kandırmaya benzemez bisürü vatandaşın fakirin hakkı var vebali ağır olur
Kusura bakmayın ama işten çıkıp arkanızdan dava açıp kafadan 10bin tazminat alacak sizden yüzünüze bakan size ablam diyen insan bunca yıllık samimiyeti hiçe sayıp size bunu yapacak ve halen iyi niyetle bakıyosunuz bi sebebi mi var bukadar tölerans neden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?