Sevgili Çalışanım

Peki. Sizin düşünceniz. Saygı duyarım.

Sizin de başınıza gelirse şayet birgün, inşallah gelmez, siz gerekeni yaparsınız.

Eline bir kağıt kalem ver, aynen o sana dediklerini yazdır, sonrada imzalat, anca böyle seni işten çıkarabilirim de.
Emin ol yapmayacaktır

Eline bir kağıt kalem ver, aynen o sana dediklerini yazdır, sonrada imzalat, anca böyle seni işten çıkarabilirim de.
Emin ol yapmayacaktır

Onun bu kadar kötü niyetli olmasına üzülüyorum, merhamet yok, hissiyat yok, acıma yok, o kadar düz mantık ki...
Kendi Ailesi dışında kimseyi sevmez, eşinin ailesinden nefret eder ki... Görseniz tonton ve cok cok yaslı kv, kp. Sık sık beddua eder ki, ben susturmaya çalışırım, duymak istemiyorum cok yanlış diye.
Namaza başladım deri, kalp spazmı geçireceğim sandım bi an.
Yani kısaca tüm bunların yanında, şeytana pabucunu ters giydirir.
Ben onu işten cıkarmıycam, kararımı verdim. Memnunum, sana ihtiyacım var diycem.

ben seni işten çıkarttım adı altında yapacagınız her yalan işlemde o para aldıgı zmn gırecegınız kul hakkından haberınız yok sanırım ..Üstelik hamilesinz..sizin bebegınız gıbı bı suru tüyü bitmemiş yetim hakkını unutmayın..Kul hakkı öle bişeydir ki girer ama asla çıkmaz!

Etinden sutunden yararlanmak bile degildir bu ya.
Bu toptan, etinden sutunden sacindan basindan elinden ayagindan yararlanmaktir.
Pes.
Ama hata sende.
Bi insan kendini ne kadar ezdire bilir? diye sorarlarsa seni ornek vericem artik.

Zaten öyle birşey yapmayacağım, bunu defalarca yazdım. Onun kendisinin işi bırakmasını bekleyeceğim.

Etinden sutunden yararlanmak bile degildir bu ya.
Bu toptan, etinden sutunden sacindan basindan elinden ayagindan yararlanmaktir.
Pes.
Ama hata sende.
Bi insan kendini ne kadar ezdire bilir? diye sorarlarsa seni ornek vericem artik.

21 yasındasınız, gençsiniz, daha seviyeli olabilirsiniz.

21 yasındasınız, gençsiniz, daha seviyeli olabilirsiniz.

Tamam biraz sert olmus olabilirim, ama guzel kardesim.
Neden boyle kendini kullandiriyosun?
Yazik degilmi?
Sana su durumuna acidigimdan hiddetlendim birden.

Allah yardımcın olsun canım kötü niyetli insan ile baş etmek çok zor.
Vicdanın için nasıl rahat ediyorsa öyle yap, çoğu zaman en doğru kararları böyle veriyoruz bencede.
Senin düşüncen en doğrusu canım.
İnşallah bundan böyle seni bukadar üzen insanlarla karşılaşmazsın.
Bebeğin hayırlı olsun canım , sağlıklı kucağına almanı dilerim.

Sana ihtiyacim var deme sakin.bu sefer cikmaz zam ister baska sartlar kosar aklinca.ben sende memnunum gitmek isteyen sensin.bu durumda bisey yapamam kusura bakma dersin olur biter.kendini kullandirmayi birak artik.arkamdan konusur diye dusunuyosun.ama oyle de boyle de konuscak zaten

Kendi çıkmak istiyor bide üstüne devleti kazıklıyor yetim hakkı yemesine ortak olmayın derim

Yaptıklarını sayıp işten çıkarmayacağım, kendin istiyorsan çık de. Bir de avukatla görüşüp iten çıkarma haklarını tam belirle. Mesela iş saatine geç geldiğinde form doldurt, iZin günleri belli olsun. 3 den fazla geç gelme kovulma sebebidir. Geç geldiğinde. ya da ekstra bir durumda avukatla görüş de. Fazla iş ver, mesafeli dur. emek parası fazla olmasın mesela, ne kadarsa o kadar. odalarınız ayrıysa, çok yüzgöz olma. odanda çok kalmasın, gönder. baktın pineklemeye başlıyor, iş ver hemen. dışarı çıkma işleri varsa, onlardan ver bol bol, yorulsun. Bunlardan daha çok var böyle Yani hoş şeyler değil ama sizin çalışan haketmiş artık. Sen atma ama sık onu. Kendisi çıkmak istesin. Patronla arkadaş olunmaz zaten, dışarıda hadi görüşürsün ama iş yerinde sakat bir durum.

Memnunum, ihtiyacım var demeyin.
Tam tersi, sana ihtiyacım kalmadı, senin için verdiğim tavizlerin sonuna geldim, artık taviz yok deyip işi sıkı tutun.
Kafasına göre git-gel yapmasına müsade etmeyin.
Resmi saatlerle çalışma süresini belirleyip dışına çıkmasına müsade etmeyin.
Fazladan para, erken maaş vs gibi herhangi bir maddi beklentisini karşılamayın.
İhlal ettiği durumlarda rapor tutun ki yarın öbür gün çıkarmak isterseniz kullanabilesiniz.
Bunlar iki şekilde sonuçlanır,
1 kaybetme korkusundan işini ciddiye alır
2 çeker gider.
2. Seçenekten korkmayın zaten olacağı bu.

Tabiki bunların hepsini sizin anlattıklarınıza binaen söylüyorum. Eğer herhangi bir şekilde, işçi maaşını düşük gösterme, sigorta ödememe/yapmama, günde çalışacagi max saatin üzerinde çalıştırma durumları varsa, zor durumdasiniz. Her şekilde yasalar iscinin haklarını daha sıkı korumakta.
formidea

canım o uyanıklık yapıyorsa sende yap sözlü kimse duymadan izin ver 4857 sayılı iş kanuna göre 3 gün gerekcesiz işe gelmezse ki geçmişe dönük rapor alamaz işten at tazminatsız naparsa yapsın ...işçilerden tanıklarında olsun...bu seni hep kullanmış tazminatı da aldığı paralara saysın ..bu nasıl bir insan
acımasız diyeceksin bizim bir şirketimiz vardı 2000 yılında 300 kişi vardiya sistemiyle çalıltırıyorduk hiltonda ble fuarlara katılıyorduk
babamın acıyım işe aldığı adamlar hatta annem hasta diye ağlayanlar babam ve ortakları yokken akşam yapılan işleri satmışlar ..babam iflas etti bunlar yüzünden bir sürü borç kaldı bize ...şimdi onların bir yeri var adıda satın aldılar ondan acıma sakın bunlar kalleş allahım fırsat vermesin

Benzer durumu bir arkadaşım yaşıyor onun iyilik yapma sebebi sigortasız çalıştırma ve yaptığı usulsüzlük leri çalışanının bilmesi ve devlete şikâyet edilmekte korkmasi
Böyle çalışandan kurtulmak kolay artık sert yapma vaktin gelmiş sen cikacaksan çık de bitsin

tüm parasını vermek yerine kalanını tamamlamak gerekiyor bu durumda.

Ben ona maaşını vermeye devam ettim 5 ay. 4ay yasal izin +1 ay izin daha kullandı

işverenin iyi niyetine bağlı bu durum ama yasal olarak bu şekilde doğum raporun bittikten sonra ziraat bankasından o ayın 8-14 ü arası alabiliyorsun. Toplu olarak alıyorsun.

siz çok iyi niyetli davranmışsınız 4 ay ücret vermeyip devletten aldığı parayla idare edecekti yada siz aylık devletin verdiği para kadar para verecektiniz. o 1 aylık izni de sgk da ücretsiz izin alarak gösterecektiniz.

Sahtekar insan keyfiyetten devleti kandıracak sizi de alet edip bakın idarecilik zordur her insan hakkıyla kalkamaz altından aman diyim bi kepaze uğruna hata yapmayın devleti kandırmak insan kandırmaya benzemez bisürü vatandaşın fakirin hakkı var vebali ağır olur
Kusura bakmayın ama işten çıkıp arkanızdan dava açıp kafadan 10bin tazminat alacak sizden yüzünüze bakan size ablam diyen insan bunca yıllık samimiyeti hiçe sayıp size bunu yapacak ve halen iyi niyetle bakıyosunuz bi sebebi mi var bukadar tölerans neden?

Yok aslinda su anda tolerans. Benim yanima ilk geldiginde, yuksek okul bitirmis olmasina ragmen, o kadar naif, bircok seyi gormemis, kotu dusunceleri olmayan biriydi ki. Ben oyle dusunmustum yani. Su an ise hicbiri yok.

Sadece ben, zamaninda, benim yok zamanimda, isyerimi yeni acmistim, kira, vergi, sigortalar, maaslar cok zor yetisiyordum. Annemin emekli maasini alirdim bazen. Simdi milyon kez sukur olsun, herseyimi aldim. Kiralardan kurtuldum, maddi olarak iyi bir duruma geldim. Bu kisi vakti zamaninda, elimde avucumda yokken, ben zor yetisirken, variyla yoguyla calismalarini, bana her daim destek olmasini unutamam. Ben, bana yapilan en ufak bir iyiligi bile unutmam. Elimden ne geliyorsa onun icin yaparim. Tabii hersey gecmiste kaldi.

Su anda mesafeliyim, sormuyor bana, ne zaman cikisini yapacagimi. Bu ara isler yogun. Bu yogunlukta cikartmiyorum seni diye soyleyecegim.

Haklisiniz benim neden bu kadar toleransli oldugumu dusunmenizde. Cok haklisiniz hem de, koca bir safim ben tum bunlar icin. Ama pisman degilim, bana cok iyi ders oldu, insallah baska bir olayi bu sekilde yasayarak ogrenmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…