Sevgili Çalışanım

Benim de bu amir olarak çalıştığım 5. yer olmasına rağmen yeni dank etti. Ben insaniyet gösterip anlayışla yaklaştıkça eşşek yerine koyulduğumu yeni idrak ediyorum. İnsanlar iyi niyetle salaklığı karıştırıyor galiba. 12 personel çalışan bir bölümüme girdiğimde 1 kişi vardı (hastanede acil işiniz olduğunda direk gidebilirsiniz izin almanıza gerek yok) demiştim. Odaya bir girdim şok oldum nerde millet diye sorunca o çocuğunu almaya gitti bunun misafiri varmış eve gitti öbürü tahlil sonuçlarını alacakmış şunun arabası bozulmuş onun bankada işi varmış vs ... İyi niyetim yüzünden ancak bu kadar eşşek yerine konurdum herhalde. Şimdi burda da ipler elimden kaçıyor farkettim ve yavaş yavaş mesafe koymaya başladım. Ama bir sonraki yerde artık anlayışlı biri olamayacağım maalesef
Sakın işten kovma... Ve lütfen bir sonra ki sefere bu kadar iyi niyetli olma

Ben üniversiteyi bitirdiğimde bir şirkette çalıştım ve orada yaşadıklarımdan sonra ben iş sahibi olduğumda asla çalışanlara böyle davranmayacagım diye kendi kendime söz vermiştim.
Öyle davranmadım fakat yedim kazıgı oturdum.
Neymiş, patron, patronluğunu yapacakmış.

Bu arada diğer çalışanlar aşırı kibar ve çalışkan. Fakat bahsettigim kadın ilk yıldan beri yanımda ve artık ondan cok fazla sıkıldım. Görmeye bile tahammülüm yok, Nasıl dayanıcam hergun yüzyüze olmaya!!!

Konuyu okurken benim tepemden dumanlar yükselmeye başladı, ne rahatsın ya.
Sendeki rahatlıktan istiyorum ben

Siz t

Konuyu okurken benim tepemden dumanlar yükselmeye başladı, ne rahatsın ya.
Sendeki rahatlıktan istiyorum ben

Düşünsene her sabah onu görüyorum, akşama kadar...
Yan odamda...
Sinir, bir Zaman sonra rahatlığa veriyor kendini

YARINDAN TEZİ YOK MOBİNG UYGULAMAYA BAŞLA. Gerçi sen normal çalışma beklesen ona mobing gibi gelir okadar yüz göz olduktan sonra

Yani aslında biraz da hata bizde. İyi niyetle samimiyeti karıştırıyoruz. Çalışana güler yüzle kanuna uygun olan ne ise yapmak lazım. Geç kaldığında mahçup etmeden uyarmak tekrarlarsa da uygun işlemi başlatmak, bir iş aksadığında utanmadan çekinmeden söylemek düzeltmesini istemek. Mesela işi varsa önceden muhakkak bildirmesini istemek sürekli ise yıllık izninden düşeceğini söylemek gerekiyor. Hiçbirini yapamadım ben ne kadar idare etti isem o kadar kullanıldım.
Sen bu kadına açıkça kovmayacağını kendinin istifa edebileceğini söyle, devam ederse de artık kurallara uyması gerektiğini söylersin. Geciktiğinde vs tutanak tut tazminat davası açarsa ola ki kullanırsın belki. Mevzuata da bakmak lazım işten kovmada çalışan işini yapmıyorsa tazminat ödenmemesi lazım sanki.

Bu malesefki insan psikolojisi istisnaları çok az.Yüz verdin mi astarını isterler.Asla kıymet bilmezler.

Çıkarken elinden ibrasname alın mutlaka muhasebeciniz hazırlar tüm haklarımı aldım diye.İster kendi çıksın ister ister siz çıkartın ibranamesiz adam göndermeyin.Yanınızda imzalatın mutlaka gidip başkasına imzalatmasın şark kurnazı olurlar.
O zaman hiçbir şey yapamaz

Düşünsene her sabah onu görüyorum, akşama kadar...
Yan odamda...
Sinir, bir Zaman sonra rahatlığa veriyor kendini

Bence yüzüne karşı her şeyi say aynı burda bize analttığın gibi, sonra ben seni kovmayacağım napıyorsan yap de. Allaha havale et gitsin, böyle tiplerle uğraşılmazda zeytinyağ gibi üste çıkar bir de.

İşe gelmedigi gunleri, senden aldigi paraları belgelersen arkani saglama alırsan başına bir sey geleceğini düşünmüyorum. Avukattan yardim al ve bu kadinla olan gobek bağını kes bence )

Evlilik döneminde, benden gizli yaptığı işleri ögrendim. Sonrasında birgün odama geldi, sinirlenmiş birine anlatıyor, bana da laf sokuyor arada.
En sonunda dayanamadım, sen Nasıl bir insansın, benım arkamdan onca iş yaptın, benım işyerimde mesai saatleri içinde başkasının işini yaptın, simdi Nasıl birlikte çalıştıgın Adamı eleştirirsin? Sen artık benım gözümde o eski kişi değilsin dedim.

Ne mi yaptı, hiç birşey. Ertesi gün hiç birşey olmamış gibi kahvaltı yaptın mı? Simit alıyım, güzel bi çayla yersin dedi.

İşe gelmedigi gunleri, senden aldigi paraları belgelersen arkani saglama alırsan başına bir sey geleceğini düşünmüyorum. Avukattan yardim al ve bu kadinla olan gobek bağını kes bence )

Belgeli degil ki, paraların büyük kısmını aldım.

Kalanı ise kaşımın gözümün sadakası olsun.

YARINDAN TEZİ YOK MOBİNG UYGULAMAYA BAŞLA. Gerçi sen normal çalışma beklesen ona mobing gibi gelir okadar yüz göz olduktan sonra

İş oldu mu sinirleniyor, rahatlığı seviyor diyebilirim.
Ama ilk Zamanlar pire gibi çalışırdı.

Yaşamasın böyle insanlar ya. Sorsan dünyanın en zeki insanı. Hilebaza bak ya.

Belgeli degil ki, paraların büyük kısmını aldım.

Kalanı ise kaşımın gözümün sadakası olsun.
Koca yurekli insan, sen gene karşına cikan insanlara yardim etmekten geri kalmaki Allah seni mukafatlandirsin.. her is veren bu kadar iyi niyetli olsa keske..

İşyerinde her ay bordro imzalanıyor. birkaç ayda bir yazı alıyorum. Herhangi bir alacagım yoktur diye.
konuyu en başından beri okuduğumda ne kadar merhametli dedimde, bu birkaç ayda bir bir alacağım yoktur diye imza almanız doğru mu? bordroya zaten imza attırıyorsanız,maaş alacağı yok demektir.Yıllık izinlerinde izin kağıdı ve izin cetveli tutuyorsanız o konudada bir alacağı yok demektir.Ne mantıkla böyle bir yazı imzalatıyor sunuz ?

Yani demek istiyorsunuz ki, kötü niyetimden mi bunu yapıyorum.
Ne demek istediğinizi anlamadım da.
Doğru mu filan yazmışsınız, haksızlığa uğrayan kişi varsa, hem manevi hem maddi, benim!

Koca yurekli insan, sen gene karşına cikan insanlara yardim etmekten geri kalmaki Allah seni mukafatlandirsin.. her is veren bu kadar iyi niyetli olsa keske..

İhtiyaç sahibine yardım etmek, beni öyle rahatlatıyor ki... O mutluysa mutluyum ben de. Hep dua alıyorum, Allah hepsinden bin kere razı olsun. Ailemden böyle gördüm.

Yani demek istiyorsunuz ki, kötü niyetimden mi bunu yapıyorum.
Ne demek istediğinizi anlamadım da.
Doğru mu filan yazmışsınız, haksızlığa uğrayan kişi varsa, hem manevi hem maddi, benim!
çok iyi niyetli gelmedi bana,herşey usulüne uygun yapılıyorsa dediğim gibi yıllık izin ve maaş ödemeleri böyle bir yazının gereği yok.O bahsettiğiniz yazı çıkarken alınması gereken ibranamedir,işçi çalışırken imzalatmak etik değil.
diğer konularda haklısınız içten pazarlıklı bir elemanı çalıştırmak istemezdim bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…