Benim de bu amir olarak çalıştığım 5. yer olmasına rağmen yeni dank etti. Ben insaniyet gösterip anlayışla yaklaştıkça eşşek yerine koyulduğumu yeni idrak ediyorum. İnsanlar iyi niyetle salaklığı karıştırıyor galiba. 12 personel çalışan bir bölümüme girdiğimde 1 kişi vardı (hastanede acil işiniz olduğunda direk gidebilirsiniz izin almanıza gerek yok) demiştim. Odaya bir girdim şok oldum nerde millet diye sorunca o çocuğunu almaya gitti bunun misafiri varmış eve gitti öbürü tahlil sonuçlarını alacakmış şunun arabası bozulmuş onun bankada işi varmış vs ...İyi niyetim yüzünden ancak bu kadar eşşek yerine konurdum herhalde. Şimdi burda da ipler elimden kaçıyor farkettim ve yavaş yavaş mesafe koymaya başladım. Ama bir sonraki yerde artık anlayışlı biri olamayacağım maalesef
Sakın işten kovma... Ve lütfen bir sonra ki sefere bu kadar iyi niyetli olma
Merhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler
Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.
Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.[/QUOTE
Siz tazminatı fazla fazla vermişsiniz çıkacaksa kendi çıksın bu nedir
Konuyu okurken benim tepemden dumanlar yükselmeye başladı, ne rahatsın ya.
Sendeki rahatlıktan istiyorum ben
Yani aslında biraz da hata bizde. İyi niyetle samimiyeti karıştırıyoruz. Çalışana güler yüzle kanuna uygun olan ne ise yapmak lazım. Geç kaldığında mahçup etmeden uyarmak tekrarlarsa da uygun işlemi başlatmak, bir iş aksadığında utanmadan çekinmeden söylemek düzeltmesini istemek. Mesela işi varsa önceden muhakkak bildirmesini istemek sürekli ise yıllık izninden düşeceğini söylemek gerekiyor. Hiçbirini yapamadım ben ne kadar idare etti isem o kadar kullanıldım.Ben üniversiteyi bitirdiğimde bir şirkette çalıştım ve orada yaşadıklarımdan sonra ben iş sahibi olduğumda asla çalışanlara böyle davranmayacagım diye kendi kendime söz vermiştim.
Öyle davranmadım fakat yedim kazıgı oturdum.
Neymiş, patron, patronluğunu yapacakmış.
Bu arada diğer çalışanlar aşırı kibar ve çalışkan. Fakat bahsettigim kadın ilk yıldan beri yanımda ve artık ondan cok fazla sıkıldım. Görmeye bile tahammülüm yok, Nasıl dayanıcam hergun yüzyüze olmaya!!!
Düşünsene her sabah onu görüyorum, akşama kadar...
Yan odamda...
Sinir, bir Zaman sonra rahatlığa veriyor kendini
İşe gelmedigi gunleri, senden aldigi paraları belgelersen arkani saglama alırsan başına bir sey geleceğini düşünmüyorum. Avukattan yardim al ve bu kadinla olan gobek bağını kes benceMerhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler
Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.
Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.
Bence yüzüne karşı her şeyi say aynı burda bize analttığın gibi, sonra ben seni kovmayacağım napıyorsan yap de. Allaha havale et gitsin, böyle tiplerle uğraşılmazda zeytinyağ gibi üste çıkar bir de.
İşe gelmedigi gunleri, senden aldigi paraları belgelersen arkani saglama alırsan başına bir sey geleceğini düşünmüyorum. Avukattan yardim al ve bu kadinla olan gobek bağını kes bence)
YARINDAN TEZİ YOK MOBİNG UYGULAMAYA BAŞLA. Gerçi sen normal çalışma beklesen ona mobing gibi gelir okadar yüz göz olduktan sonra
Koca yurekli insan, sen gene karşına cikan insanlara yardim etmekten geri kalmaki Allah seni mukafatlandirsin.. her is veren bu kadar iyi niyetli olsa keske..Belgeli degil ki, paraların büyük kısmını aldım.
Kalanı ise kaşımın gözümün sadakası olsun.
konuyu en başından beri okuduğumda ne kadar merhametli dedimde, bu birkaç ayda bir bir alacağım yoktur diye imza almanız doğru mu? bordroya zaten imza attırıyorsanız,maaş alacağı yok demektir.Yıllık izinlerinde izin kağıdı ve izin cetveli tutuyorsanız o konudada bir alacağı yok demektir.Ne mantıkla böyle bir yazı imzalatıyor sunuz ?İşyerinde her ay bordro imzalanıyor. birkaç ayda bir yazı alıyorum. Herhangi bir alacagım yoktur diye.
konuyu en başından beri okuduğumda ne kadar merhametli dedimde, bu birkaç ayda bir bir alacağım yoktur diye imza almanız doğru mu? bordroya zaten imza attırıyorsanız,maaş alacağı yok demektir.Yıllık izinlerinde izin kağıdı ve izin cetveli tutuyorsanız o konudada bir alacağı yok demektir.Ne mantıkla böyle bir yazı imzalatıyor sunuz ?
Koca yurekli insan, sen gene karşına cikan insanlara yardim etmekten geri kalmaki Allah seni mukafatlandirsin.. her is veren bu kadar iyi niyetli olsa keske..
Yaşamasın böyle insanlar ya. Sorsan dünyanın en zeki insanı. Hilebaza bak ya.
çok iyi niyetli gelmedi bana,herşey usulüne uygun yapılıyorsa dediğim gibi yıllık izin ve maaş ödemeleri böyle bir yazının gereği yok.O bahsettiğiniz yazı çıkarken alınması gereken ibranamedir,işçi çalışırken imzalatmak etik değil.Yani demek istiyorsunuz ki, kötü niyetimden mi bunu yapıyorum.
Ne demek istediğinizi anlamadım da.
Doğru mu filan yazmışsınız, haksızlığa uğrayan kişi varsa, hem manevi hem maddi, benim!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?