ben de erkek mi diye dusundum.kadına karşı bir zaafı mı var felan
yani yaptıklarınız cok garip fazla duygusalca aklımıza bu turden soruların gelmesi sizce de normal değil miBen arkadasa özelden yazdım, çalışanım kadın, ben kadın
İkimiz de evli barklı kadınlarız, aramızda da cok bi yaş yok, 3 yaş kadar büyüğüm ondan.
Yeni doğum yaptığım için biliyorum 3/2 si ödeniyor devlet vergi kesiyor bu asgariden de yatsa o şekilde yüksek maaştan da yatsa o şekilde.Tüm haklarını aldığına dair ibraname ile işten çıkışı yapılabilir.2 nüsha şeklinde düzenlerseiniz birtanesi kendinde bir tanesi sizde kalır.Böylece işsizlik maaşı alabilir.
Eğer kendi çıkacak ise ibraname + istifa dilekçesi ile çıkışı olur.İşsizlik maaşı alamaz.
Benim takıldığım nokta doğum iznindeyken aldığı para nasıl az olur?
Şayet aldığı maaştan sigortasını yatırıyorsanız maaşı kadar parasını alır.
Ama asgariden yatırıyorsanız (ki bu bir suç) üzerini tamamlamanız gerekir zaten.
yani yaptıklarınız cok garip fazla duygusalca aklımıza bu turden soruların gelmesi sizce de normal değil mi
tüm parasını vermek yerine kalanını tamamlamak gerekiyor bu durumda.Yeni doğum yaptığım için biliyorum 3/2 si ödeniyor devlet vergi kesiyor bu asgariden de yatsa o şekilde yüksek maaştan da yatsa o şekilde.
Yeni doğum yaptığım için biliyorum 3/2 si ödeniyor devlet vergi kesiyor bu asgariden de yatsa o şekilde yüksek maaştan da yatsa o şekilde.
Ondan kurtulunca bi daha hayatıma bayan eleman almayacağım
işte bu paraları hangi yolla verdiniz önemli olan o. Tabi resmi yolla verdiyseniz açıklamalara ne yazdınız.Ben ona maaşını vermeye devam ettim 5 ay. 4ay yasal izin +1 ay izin daha kullandı
İliklerine kadar istismar edilmişsin arkadaşım sen ya.. Senin bir iş yeri sahibi olarak bir çalışanınla bu kadar samimi olman başta etiğe aykırı. Sonucu elbet suistimal olur. Bunu nasıl hesaplayamadın.. Birbirinizi çok sevmiş olsanız dahi iş başkadır, arkadaşlık başka... Ayrıca tavizlerini bu kadar kötü kullanan bir kadına taviz üzerine taviz vermeye devam ederek de sonunu biraz kendin hazırlamışsın.. Sakın işten atmaya falan kalkma. Hem kendisine bu kadar iyilikleri dokunmuş birini işi bırakıp nasıl yarı yolda bırakabiliyor ne tıynetsiz kadınmış. Bırak çok defolup gitmek istiyorsa kendi istifa etsin. Konu sahibi bundan sonra daha gözü açık olmanı tavsiye ediyorum; fazla iyi niyet bol kazık olarak geri döner unutma.Merhaba, sitedeki ilk konum. Üye olduğum günden beri aralıksız takip ediyorum ve yazıyorum.
Bir sorunum var. Kendi işyerim var ve yanımda 5 senedir çalışan, zamanında kardeşim gibi gördüğüm bir çalışanım var. Benım yanımda çalışırken nişanlandı, evlendi, doğum yaptı. Tüm iyi ve kötü gününde yanındaydım. Kendi bile der, Ablam olsan bu kadar olmazdı diye. Şimdi bu kişiden bahsediyim, biz samimiyeti o kadar ilerlettik ki, o yüzden benden asla izin almaz. Ben çarşıya gidiyorum der, bankada işim var der ve çıkar. Veya o kadar uzaktan bi akrabasının işi için koşturur. İzin alır dıdısının dıdısının hastane işi için. Gelmez tüm gün. Evlendiğim Zamanlar işi boşladım, o da benden habersiz, benım işyerimde başkalarının işini yapmaya başlamış. Sonradan öğrendim. Ofisteki diğer çalışanlara siz de bırakın başka iş bulalım demiş, sağlam kaynaktan ögrendim. Ev alacaktı, parası eksik geldi, Ailesi vermedi ben verdim 10.000tl. kredi kartından kırmızı çizgi yedi, tüm borcunu ben kapadım. Bana 100, 200 ödüyor, 4000tl vermiştim, verdiğim parayı hiç etti. Hamilelik iznine ayrıldı, devletin verdiğiyle Nasıl gecinicem dedi, hem o ayı ayına alınmıyomus. Sen bana maaşımı ver dedi, devletten gelen parayı sen al dedi. Sırf o geçinsin diye yaptım, kaç bin lira cebimden gitti. Devletten gelen azcık bi paraymış, üstünü de almadım, hediyem olsun dedim. Özel hastanede dogum yaptı, anında aradı, hastane parası yok abla dedi. Ya daha neler var neler
Asıl konu simdi işten ayrılmak istiyor fakat beni işten sen at ki işsizlik maaşı alıyım diyor, ögrendim ki anında tazminat için dava açacakmış. Bu insan benim kardeşim gibiydi, ben anlamıyorum ne olduğunu.
Bu arada ben sakin yapıdayımdır, o ise aşırı dedikoducu ama bu kadar olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?