Sevgili Çalışanım

- İş yerinize imzalı izin kağıdı uygulaması getirdiğinizi duyurun, alınan izinlerin saatini bu şekilde takip edeceğinizi, aylık 8 saati doldurursa yıllık izinden bir gün gideceğini söyleyin. (Böyle bir şeyin olduğundan tam emin değilim, araştırırsınız.)

- İzinsiz geç gelen/ erken çıkan çalışanınız olursa geliş/gidiş saatleriyle ilgili diğer çalışanların da imzasının olduğu tutanak tutun. Sadece onun için değil genel bir düzenleme gibi olsun.

- Herkese verdiğiniz görevleri zimmetleyin ve bitiş tarihi koyun, haftalık periyodlarla hangi işte ne kadar ilerleme olduğunu rapor halinde görmek istediğinizi söyleyin. Bitmeyen işlerin hangi gerekçeyle uzadığının belirtilmesini isteyin.

- Siz sıkıştırmayın, mobbing yapmayın, sadece onun hareketlerini günü gününe belgelendirin.

Böylelikle kendini attırmak için işi kaytarmaya başlarsa elinizde çıkarma nedeni olarak belge olur.

O gittikten sonra eski düzeninize dönersiniz.

ben de erkek mi diye dusundum.kadına karşı bir zaafı mı var felan

Ben arkadasa özelden yazdım, çalışanım kadın, ben kadın

İkimiz de evli barklı kadınlarız, aramızda da cok bi yaş yok, 3 yaş kadar büyüğüm ondan.

Ben arkadasa özelden yazdım, çalışanım kadın, ben kadın

İkimiz de evli barklı kadınlarız, aramızda da cok bi yaş yok, 3 yaş kadar büyüğüm ondan.
yani yaptıklarınız cok garip fazla duygusalca aklımıza bu turden soruların gelmesi sizce de normal değil mi

bu arada başlık bile sevgili çalışanım şeklinde.ben bu konuyu açsam çirkef çalışanım şeklinde başlık koyardım

habersiz gelmemesi 3 kez ihtar alması direk çıkartılma sebebi zaten tazminatsız,siz biraz sıkın izin vermeyin bu rahatlıktan sonra onu sıkmak çıkmasına sebep olacaktır kendiliğinden

Tüm haklarını aldığına dair ibraname ile işten çıkışı yapılabilir.2 nüsha şeklinde düzenlerseiniz birtanesi kendinde bir tanesi sizde kalır.Böylece işsizlik maaşı alabilir.
Eğer kendi çıkacak ise ibraname + istifa dilekçesi ile çıkışı olur.İşsizlik maaşı alamaz.
Benim takıldığım nokta doğum iznindeyken aldığı para nasıl az olur?
Şayet aldığı maaştan sigortasını yatırıyorsanız maaşı kadar parasını alır.
Ama asgariden yatırıyorsanız (ki bu bir suç) üzerini tamamlamanız gerekir zaten.

Yeni doğum yaptığım için biliyorum 3/2 si ödeniyor devlet vergi kesiyor bu asgariden de yatsa o şekilde yüksek maaştan da yatsa o şekilde.

İşsizlik maaşını sizin tazminat sorumluluğunuz olmadan alma ihtimali var ama dava açacağım diyene bu yapılmaz

Ayrılırsa tüm evraklarını düzgünce hazırlayın kendi ayrılsın gelmezse vs tutanak tutun hukuki yardım alın gözünü karartmış gibi çünkü

Çalıştığım bir iş yerinde hamileyîm çalışamıyorum nasıl geçineceğim diye ağlayıp acındırıp kıdem tazminatını alan birisi rakip Firma açmıştı

Kîmseye fazladan iyi olmayın

Yeni doğum yaptığım için biliyorum 3/2 si ödeniyor devlet vergi kesiyor bu asgariden de yatsa o şekilde yüksek maaştan da yatsa o şekilde.

Ben ona maaşını vermeye devam ettim 5 ay. 4ay yasal izin +1 ay izin daha kullandı

ben niye işten atayım önce borcunu öde
de
ve nasıl işyeri sahibisiniz anlamadım saf mısnız nesiniz? sizene bir sürü para vermişsiniz birde evet işçiye yardımı anlarım ama o zaten senin işini yaptığı için maaş alıyor
senin yerinde olsam acımam gider dava açarım
hemen git bir avukata ve böyle böyle ben bunda param kalsın istemiyorum ne yapabilirim de onun yönlendirmesine göre hareket edin

Beni alin hamileyimde parayada ihtiyacim var canimda sikiliyor:) şaka bir yana fazla taviz vermissiniz cikarmayin kendi cikip gitsin

İliklerine kadar istismar edilmişsin arkadaşım sen ya.. Senin bir iş yeri sahibi olarak bir çalışanınla bu kadar samimi olman başta etiğe aykırı. Sonucu elbet suistimal olur. Bunu nasıl hesaplayamadın.. Birbirinizi çok sevmiş olsanız dahi iş başkadır, arkadaşlık başka... Ayrıca tavizlerini bu kadar kötü kullanan bir kadına taviz üzerine taviz vermeye devam ederek de sonunu biraz kendin hazırlamışsın.. Sakın işten atmaya falan kalkma. Hem kendisine bu kadar iyilikleri dokunmuş birini işi bırakıp nasıl yarı yolda bırakabiliyor ne tıynetsiz kadınmış. Bırak çok defolup gitmek istiyorsa kendi istifa etsin. Konu sahibi bundan sonra daha gözü açık olmanı tavsiye ediyorum; fazla iyi niyet bol kazık olarak geri döner unutma.

istifasını yazsın 10 senelik elemanın değilse tazminatı hak etmiyor (kendi istifa etse dahi)
normal çıkış yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…