Sevgili/eş ile seviye farkı?

Senin her isteğini baltalayacak biri gibi geldi bana okurken niyeyse ,erasmus a giden kızlar şeymiş yollamaz dedin ya işte orada seni kısıtlamaya çalışıyor ve eziklik hissediyor , ezik erkekde hiç iyi olmaz herşeyi burnundan getirir seni de mutsuz eder madem çok istiyorsun önce kendi isteklerini gerçekleştir yanında kalırsa ne ala kalmazsa kendi bilir . fedakarlık yapacam diye hayatının fırsatlarını elinin tersiyle itme , birgün seni en olmadık kişiyle aldatır insan bu ... o zaman anlarsın pişmanlığı keşke dememek için önce kendi isteklerini uygula . Seviyorsa zaten yanında kalır..

Kimse hakaret etmedi bence. Burada cogu kadin degmeyen adamlara ömrünü verdigi icin, hayatini israrla eslerini yontmaya calismakla gecirdikleri icin baskasinin da bunu yapmasini istemiyorlar.

Erasmusa gidip ulke ulke gezip neden 2 bin liraya okey diyesin ki? Daha iyi sartlarda yasamak varken statunu neden dusuresin?

Ben de 22 yasindayim, burada cogu kadin dogruyu yanlisi bizden daha cok biliyorlar. Cunku yasanmisliklar ve tecrube var. Seni herkes bir yakini, kardesi olarak gorup cevap yazdi o yuzden yazilan hic birseyi hakaret olarak algilama.

Diyecegim o ki buradaki her yorum evet sevgi, ask guzel seyler, ama aranizdaki zihniyet farki var, vizyonlariniz farkli, adam seni yukari kaldirmak yerine dibe cekiyor, meslegine engel olmaya calisiyor, senin icin pekte guzel bir gelecek gozukmuyor demek istiyor. Bence haklilar da.

Hadi diyelim ki evlendiniz. Bugun erasmusa giden kizlar şey diyen adam kalkar evlendiginizde sen cok calisiyorsun bana kadinlik yapmadin der. Senin maasin su kadar benim maasim bu kadar diye basina kakar.

Dememiz o ki sen zaman erkenden dön gel.

Erasmusla ilgili bu kadar kötü fikirlerin olmasınım sebepleri anlatılanlar. İnsan güveniyor evet ama erasmus gerçekten insanı rahatsız eden bir fikir oluşturuyor öncelikle. O konuda bir şey diyemeyeceğim.
İkincisi, bence konu seviye değil tutum. Kadın olarak arkanızda "canım ben senin her türlü başarının arkandayım" diyen biri olsaydı üzülmezdiniz. Ama hem kendi yapmıyor hem de set kouyuyo gibi geldi bana.

Seni dibe çeken, hayallerinden ödün vermene sebep olacak herkesi, her şeyi sil at.
Sakın ha sakın bir erkek için hayallerinden vazgeçme.
Karşına seni sen olduğun için seven, kararlarında arkanda duracak nice insanlar çıkacak bundan emin ol.
Sığ insanların sığ fikirleri, sığ hayatları, sığ çevreleri olur.
Kendini bir an önce kurtar bu insandan. Yoksa çok ağlarsın geri dönüşün olmaz.

seviye farkı deyince o iibf ben bilmemne okuyorum sorun olur mu diyeceksin sanmıştım ama adam en iyi üninin en iyi bölümünü dahi okuyor olsa kaç denecek cinsten. bence çok da hırpalama kendini adam edicem diye. yolu gösterebilirsin arkadaşına ufaktan

Seviye falan birakta sen üniversitede baskalarinin tekliflerini reddetigin icin üzülür bi halin var sadakat anlayisin number one ben ne olursa olsun boyle bi şeyi aklimdan bile gecirmem bence sen ayril o kismi okuduktan sonra dedim ki çocuk ne yapsa boş zaten sen ayrilmak istiyorsun bizden de onay bekliyorsun bu kadar yoksa ortalamadir erasmusdur hikaye ayril kimle ne yapicaksan yap ama once ayril baskalarinin teklifini reddetigin için uzulmen hele ilişki içerisindeyken çok çirkin.

Onun için ne Erasmusundan vazgeç ne başka bi kariyer planından bence. İibf den de iş bulma imkanı zor olacak,belki sen alıp işini yürüyeceksin ama o geride kalacak bunun ezikliğini senden çıkaracak. Gerçekçi olmak gerekirse durum bu. Onun da iş telaşına düşmesi lazım ama o ortalama ile okulu zor bitirir gözüküyor. Bi de iş hayatına girmeden ya da üniversiteyi bitirmeden "her konuda anlaşıyoruz " dan emin olma derim.Üniyi bitirince okul hayatı okul zor olmasına vs rağmen pespembe geliyor. Erasmusa gidersen de ki bence kesinlikle git büyük fırsat burnundan getirir. Bunu da şimdiden düşün.

Böyle bir adamla birlikte olan bı kıza mantıklı birşey yazmam mümkün değil... Eğer erkek arkadaşınızdan daha mantıklı olsaydınız böyle bı adamla vakit kaybetmez seviyorum demezsiniz...

Okadar okumussunuz hedefleriniz varmış ne için var ? Böyle bir adamla ömür birleştirmek için mi ... Herşey boşa gitmiş olacak.

zaten iibf bölümlerini orta halli bir üniversitede okuyunca insan geleceğe oturduğu yerden umutla bakamıyor. çünkü bunlara kendin birşeyler katmazsan bunların önü tıkalı. nasıl desem, öyle meslek kazandıran bölümler değil bunlar. güzel şeyler yok değil var ama tamamen hedef belirleyip plan yapmaya dayalı.

mesela smmm olabilir ama çok zorlaştırdılar.
firmaların İK gibi bölümleri iibf'den alım yapar, bunları değerlendirebilir.
dış ticaret firmalarına yabancı dil(ler)ini iyi bir seviyeye çekerse girebilir hatta böyle yurtdışı seyahatli falan bayağı hoş işler var.
bankalara girebilir, bankalarda da kariyer yapılır zaman içinde bilmem ne müdürü falan olunabilir.
bunların dışında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren her firmanın mutlaka iibf bitirmiş insana ihtiyacı oluyor ama genelde iktisat ve işletme bölümlerine yönelik işler bunlar. kamu yönetimi falan okuduysa bilemem.

türkiye'de belli başlı meslekler dışında insanların işi zor yani, mesela hukuk, eskiden manyak parlaktı ama şimdi özel bir büro açamayacaksan onda da işin zor. psikoloji örneğin, bu da sanırım hala parlak bir bölüm ancak yüksek lisans falan da yapmak lazım ve bunda da zengin muhitte klinik açıp güzel paralar kazanmak mümkün. onun dışında yine bayağı çaba gerektiriyor. hiçbir şey yapamayan insan aklını kullanıp okulda kalmayı ve akademik kariyer yapmayı düşünebilir ama bunda da hırs lazım, o işlerde de dönen torpiller var ne yazık ki, kadro sıkıntısı var.

ben iktisat yani ekonomi mezunuyum, belki bu işi yapmam bilmiyorum yani. ekonomiyi seviyorum ama... aklıma yeni yeni meslekler uydurmak geliyor, mesela para koçu, harcama koçu gibi şeyler böyle cebinin deliğini bilmeyen tiplere parasal danışmanlık yapıp paralarını nasıl kullanabileceklerine yönelik tavsiyeler, öğretiler falan verdiğim ve karşılığında para aldığım meslekler. yalnız kulağa da ironik geliyor, adam çok para harcadığından şikayetçi, gel beni düzelt diyor ama bana da para ödeyecek falan. sanırım bu işi psikologlar falan da yapar. işte bizim iibf'de pek yaratıcılığa dayalı şeyler yapamıyorsun kendin.

onun dışında zaten bu adamdan sana koca falan olmaz, zihniyeti kötü. hangi iibf bölümünde?

Neden senin düşüncelerine saygı duyan biri ile değil de, seni zorlayan seninle zıt olan biri ile birliktesin?

Bu sebeplerden ayrılan boşanan çok insan var, ufak gibi görünsede büyük problemlerden biri bu mezuniyet, meslek meseleleri...

Şimdi idare edersin belki ama ya bir ömür? Elbet bir yerde sende "eeehh yeter be " diyeceksin. O zaman çok geç olmadan, şimdiden iyice düşün.

Neymiş Erasmus'a giden kızlar şeymiş yollamazmış!

Neymiş fahişe mi? Kendi kapasitesi yetmiyor diye elin kızlarına çamur atmayı bıraksın önce terbiyesiz. Dar kafalının teki, anlaşabiliyorum diyorsun ama ilerleyen zamanlarda anlaşamayacaksın buna emin olabilirsin. Benzer durum başıma geldi, İngiltere'de yüksek lisans yapma hakkı kazandığım halde gitmemem için ağlayan ve yalvaran erkek arkadaşımı dinlediğim için çok pişmanım. Adam meğer kendisi bu imkanı hiçbir zaman elde edemeyeceği için (onun da ortalaması düşüktü) bencillik yaparak beni engellemiş. Şimdi ayrıyız. Daha pek çok konuda seni engelleyecektir, işine gelmeyen her konuda önüne taş koyacaktır. Seni desteklemeyen, bencil insanları yanında tutma. İleride bazı fırsatları elinden kaçırırsan sırf bir başkası için, çok pişman olursun. Önüne daha kimler kimler çıkar, ilk sevgilin falan diye düşünüyorum yoksa böyle bir adama katlanılması mümkün değil. Yol ver gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…