- 24 Eylül 2009
- 1.894
- 1.092
- 248
- 40
lamekan hoşgeldin nerelerdesin neler yaptın bakalım bugün sende yapmamışsındır kaçamak di mi
su elmalı limonlu çayın tarifini bende istiyorumm
_alıntı_
son 2,5 ayda yaklaşık 12 kiloyu bu çayın yardımıyla verdim. Çayın tarifi ıtalya'da yaşayan ve dört ihtisaslı bir dahiliye uzmanı olan Dr. Mehtap Pasin Gualano'ya ait.
Malzemeler:
- 1 elma (kabuklu)
- 1 limon
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 5-6 tane karanfil
- 3 lt su
Elma ve limon yıkanır, kabuklarıyla dörde bölünür. Diğer malzemelerle birlikte bir tencereye alınır. Su 1.5 lt oluncaya yani yarıya ininceye kadar kaynatılır.(yarıya indiğini anlamak için önce 1,5 lt suyu malzemelere ekleyin tenceredeki seviyeye bakın -kaynatma işlemini göz kararı bu seviyede su kalıncaya kadar yapacaksınız- sonra kalan 1,5 lt.yi ekleyin) Tel süzgeçten geçirilerek süzülür. Elma ve limonlar süzme işlemi sırasında- hatta ben kaynama sırasında eziyorum- iyice ezilmeli ancak tane karabiberleri ezmeyin yoksa çayın çok yakıcı bir tadı olur.
Bu çay buzdolabında iki gün saklanabiliyor. Yemeklerden bir saat önce bir bardak olmak üzere günde üç bardak soğuk olarak içiliyor. Ben yeni hazırladığımda bir bardak da sıcak olarak içiyorum :)
Yaklaşık üç aydır kullanıyorum. Küçük su şişesine koyup iş yerime bile getiriyorum. ılk bir iki hafta çok bir etkisini görmemiştim ama daha sonra akşam işten geldiğimde oluşan açlık krizlerimin , tatlı krizlerimin geçtiğini gördüm. Şu anda asla yemek krizine girmiyorum Tabi bunda ara öğünlerimi ve ana öğünlerimi düzene sokmuş olmamın faydası da var. ıçindeki tarçın kan şekerini düzenlemede çok etkili. Elma da bağırsakları çalıştırıyor.
Çok hafif ve kolay bir içimi var. Tavsiye ederim arkadaşlar...
1 yeşil elma
1 limon kabuklarıyla 4 e böl
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5 6 tane karanfil
1 tane çubuk tarçın
3litre suya at kaynat 1.5lt su kalana kadar
ben ıhlamurda attım biraz içine
pişince süzgeçten geçir afiyetle iç
güler senin yerine yazıvereyim dedim enerji patlaması işte
1 yeşil elma
1 limon kabuklarıyla 4 e böl
1 tatlı kaşığı tane karabiber
5 6 tane karanfil
1 tane çubuk tarçın
3litre suya at kaynat 1.5lt su kalana kadar
ben ıhlamurda attım biraz içine
pişince süzgeçten geçir afiyetle iç
güler senin yerine yazıvereyim dedim enerji patlaması işte
yok cnm kaçamak yaptım tabiiki benim moral yerlerde 1 hafta kilo verememişimm
bugün ayran çorbası içtim gün boyu ..kaçamaklarda yaptımm
20 dk da 1100 ip atladımm 100 mekik çektimm tek sporum buu
göreydim yazmazdım canım fark etmemişim 2kere yazmış olduk olsun fazla yazı göz çıkarmaz
3kilo mu ne verdin bu ne neşe allah bozmasın canımmm
son bi kaç gündürde epey kilo verdim ama yazmadım bildirim gününe saklıyorum o yüzden çok mutluyum.
çizelgemi daha bugun yaptım ben yeni keşfedebildim:26:
kilo verdikçe nasıl değiştiriyoruz onu tarif eder mısın
kızlar diyorum ki hedef kilomuza gelince bi de platese başlayalım.netten biraz baktım ben ebru.nun 21 günlük karın savar dvd.si var taş gibi oluruz valla ne dersiniz.sabah erken kalkabilsem saat 10da beyaz tv.de çıkıo ama ben yetişemiyorum o yüzden dvd almayı düşünüyorum
yarışmacı arkadaşlara başarılar dilemeyi unutmussun
zaten o dünden kalmalar hadi oda bitsin buda çöpe gitmesin diye diye neler attık midemize offf off
benim de şuan acayip bir yeme isteğim var nedense bi yeşil çay yapıp nefsimi körelteyim en iyisi
ay canım ya ne güldüm bu eşler var ya zaten bişey istedikmi hemen tamam deseler şaşırırım.hep alternatif fikirler onlarda
zaten koşu bandı yerine bisiklet tavsiye ederim canım çok yer kaplıyor ve heryere kolay tasşınmıyor.zaten basen sorunum var diyorsun sana on numara olur.zaten benim koşu bandım bozulmuş olsa hedefte bisiklet vartabi şu ara bozulmasa iyi olur
iyileşmene ve kaçamak yapmamana çoook sevindim.şimdi pişti benim çayım süzdüm ve hemen içiyorum sıcak sıcak tadı biraz ekşi ama onun haricinde içilmeyecek gibi değil sanki yani ben içiyorum
valla enerji konusunda da var bende bugünlerde bişeyler.hatta bu sabah şöyle bişey oldu.sabah 8gibi uyandım ki gece 2 gibi uyumuştum.kahvaltıyı hazırladım.ve normalde eşim uyanınca beklerdim ekmek almaya o gitsin çok üşenirim yani sabah sabah dışarı çıkmaya.neyse gittim bi koşuda ekmek aldım.eşim uyanınca şoka girdi inanmıyorum ne oldu sana ne enerjisi bu böyle dedi
sanırım kilo veriyo olmak beni çoook mutlu ediyo.bide burda sizinle konuşarak daha mutlu oluyorum.ben normalde hiç dışarı çıkamam genelde hep evdeyiz oğlumla hiç arkadaşım yok gibi yaani siz bana çok iyi geldiniz..paylaşmak çoook güzell
yok cnm kaçamak yaptım tabiiki benim moral yerlerde 1 hafta kilo verememişimm
bugün ayran çorbası içtim gün boyu ..kaçamaklarda yaptımm
20 dk da 1100 ip atladımm 100 mekik çektimm tek sporum buu
kızlar diyorum ki hedef kilomuza gelince bi de platese başlayalım.netten biraz baktım ben ebru.nun 21 günlük karın savar dvd.si var taş gibi oluruz valla ne dersiniz.sabah erken kalkabilsem saat 10da beyaz tv.de çıkıo ama ben yetişemiyorum o yüzden dvd almayı düşünüyorum
Aysun beni öyle hırslandırdın ki pazartesiden beri tartılamadım ama inşallah ben 1.olacağım inanmak başarmağın yarısıdırinanıyorum olacakkk!!!
yarın uyanır uyanmaz metabolizma çayını yapıcam bir daha içebileceğimi sanmıyordum ama insan gaza gelince her şeyii yapabiliyor demek kiii
kızlar bu topik çok iyi oldu yaa başta emineye teşekkür ediyorumm emine kurdu topiğimizi biz de burda buluştuk onun sayesindee
harbiden ya, yazdım zannettim ama unutmuşum.
herkes istediği kg yu görür ve o kg sunu da korur inş. herkese başarılar diliyorum.
evet malesef onlarla kg aldık. eşim 1 kaşık bile kalsa karnı doyduktan sonra yemez, ben de kalan tencere diplerini bile yediğim için....
aysun; bisiklet basen yapıyor diye duymuştum.... ne kadar doğru bilemiceem ama bana da mantıklı geliyor. yürümek gibisi yok, özellikle açık havada. koşu bandı benim de var ama dışarıda yürümek farklı...
ya arkadaşlar benim bildiğim bitki çayları bekletilmeden içilmeli ???
maşallah, spor süper olmuş..
canım benim ben size teşekkür ederim. Hepiniz de o kadar samimi ve içtensiniz kibu yolda hedefimize ulaşana kadar hiç ayrılmayalım olur mu ?
canım benim ben size teşekkür ederim. Hepiniz de o kadar samimi ve içtensiniz kibu yolda hedefimize ulaşana kadar hiç ayrılmayalım olur mu ?
canım hırslanmazsak biz kilo falan veremeyiz bence..
Aysun beni öyle hırslandırdın ki pazartesiden beri tartılamadım ama inşallah ben 1.olacağım inanmak başarmağın yarısıdırinanıyorum olacakkk!!!
yarın uyanır uyanmaz metabolizma çayını yapıcam bir daha içebileceğimi sanmıyordum ama insan gaza gelince her şeyii yapabiliyor demek kiii
kızlar bu topik çok iyi oldu yaa başta emineye teşekkür ediyorumm emine kurdu topiğimizi biz de burda buluştuk onun sayesindee
evet pilates ben başladım sarkmaları önlüyo vücudu toparlıyo inanın akşamları bel ağrılarım olurdu onu hissetmiyorum ama 1 haftdaır yapamadım.
ben umay villa diye bi bayan var pilates uzmanı o daha mantıklı geldi feceden netten araştırdım takip etttim dvd aldım ve çok ii ettim tavsşye ederim ebru şallıya ısınamadım onada netten baktım
buarada muhabbet bayağı koyulaşmış akşam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?