Sevgili günlük ... 70 kg.ile başlayalım

valla kızlar hepsini akşam yazınca öğünler karıştı biraz ama sabah yaptığım yürüyüş kurtarmış beni. şimdi tekrar yürürürm diyordum ama kaloriyi görünce vazgeçtim :)
küçük birde kaçamağım var onuda eklediğim halde 937kcal :)

ara öğün
[1] Erik 5 ADET 40
[2] Mavi Yeşil Limon Lifli Kepekli 0.3 1 Paket(50g) 50

akşam
[3] Domates 0.5 ADET 7
[5] Bulgur Pilavı 0.5 PORSİYON 146
[6] Sütaş Ayran 1 200 ml 76
[7] Yesil Biber 1 ADET 12
[8] Lavaş 1 ADET 100
[9] Dana Bonfile 200 GRAM 190

ara öğün
[4] Kornet (çikolatalı) 1 ADET(90GR) 229

kahvaltı
[10] Sucuklu Yumurta 0.5 PORSİYON 170
[11] karmez kepekli ekmek 2 dilim 96
[12] Zeytin (yeşil) 17 GRAM 24
[13] dereotu 3 gr 7
[14] Maydanoz 7 gr 3
[15] Nane 10 GRAM 7
[16] Domates 54 GRAM 10
[17] Salatalık (hıyar) 180 GRAM 22

kurtarıcım :)
[18] Yürümek (Asfalt) 45 dak 252

Toplam : 937 kal.

hiç sorma aysun ya.... kg verince mutlu oluyorum. ama nedense sonra kendimi yine yemeğe veriyorum. spor yapamadığım zamanlar huzursuz oluyorum ve ha bire yiyorum. her gün yarın başlıyorum bugün son deyip yemeyi abartıyırum. evde koşu bandım da var. üstelik benim bmı değerim 56 kg olduğum zaman tam 25 olacak. boy 150 cm olunca........ çok mutsuzum, her şey yolunda çok şükür ama şu pis boğazımı tutamıyorum malesef.........................................

bmı güzelmiş maşallah. ben ancak 56 olunca görebilicem o değeri

gülerrrr tabiki olacak. benim hedefim 65 di ama acaba daha düşük kiloyla kalabilirmiyim hamile:) haydi güler sloganızım olsun "GİTSİN KİLOLAR, GELSİN BEBİŞLER"

ben de ben de istiyorum. ama bazen de istemiyorum.............55 olunca diyordum ama düşmüyor malesef. nasıl tutucam bu boğazımı ben

ben de ben de istiyorum. ama bazen de istemiyorum.............55 olunca diyordum ama düşmüyor malesef. nasıl tutucam bu boğazımı ben

aslında çokta kalmamış babasininkelebeeee. belki bu sebepte biraz daha sıkı tutmana sebep olabilir. bak önümüzde 2 ay var çok rahat verirsin 6 kiloyu. ben 1 ay sonra baslayacağım ve vermem gereken 4 kilo var benimde. olduğu kadar artık verebildiğimi veririm ama veremediğim kalır kararlıyım çünkü ertelemiycem. haydi senide davet ediyoruz bu sloganı paylaşmaya. karar ver ve sıkı tut işi. sonraaaaaa :):) GİTSİN KİLOLAR, GELSİN BEBİŞLER :):)

ben istesem bile eşim yok diyor. kızım 2 yaş 3 aylık. bazen bizi çok zorluyor. (çok şükür akıllı). çok kıskanç. hiç arkadaşı yok, 1 sene olmadı taşınalı benim de gidip geldiğim bir yer yok. bu konuda çok zorlanıyoruz. bi yandan da 2. olursa düzelir diyorum ama ne bileyim. sizinkiler büyük sonuçta......... hakkımda hayırlısı olsun artık, hepimizin

evet küçükmüş daha senin kız. benim kız haziranda 4 yaş olacak. doğuduğunda 4 yaş 10 aylık felan olur herhalde. ikinci çocuk her yaşta problem aslında ama birazdaha aklı erip anlatılanları anlar diye düşünüyorum. hayırlısı dediğin gibi...

ben geldim menümü yazıp kaçıyorum annemlere gitcem yürüyerek inş orda yemem bişeyler
kahvaltı
1 bardak çay
2 dilim ekmek
1kk beyaz peynir
2 yk omlet
3 siyah 2 yeşil zeytin
1 domates
ara 1 kuru incir 1 yeşil çay
ikindi
6 kaşık etli taze fasülye
1 kaşık pilav
1dilim ekmek salata 3 kaşık yoğurt
ara orta şekerli türk kahvesi
buraya kadar 811 kalorideyim en az 60 dk sürer annemlere gitmek yürüyüşümde güzel
bundan sonra sadece meyve yemeyi planlıyorum belki bikaç badem fındık falan. yanıma 7 otlu çayımıda alayım adet zamanım yaklaşıyor

Son düzenleme:
topluydun mu dedi iyi moral veriyor kaynanan valla. yok yeter dedikçe insana gaz geliyor değil mi
devam aysun..
kilo vermekte başarılı olduğun gibi sınavındada başarılar

evet o kelime var ya beni bitirdi zaten topluydun deyince şöyle bi baktım güldüm sinirdenama haklıydı:26 bana öyle dedikçe bana bi moral geldi ama anlatamam dedim aysun bas gaza tamamdır artık bu iş sonuna kadar devam
bide bugün çay bahçesinde otururken bi bayan geçti önümüzden eşiyle.eşim döndü bana dedi sende aynı böyleydin.kadının göbek çook fena idi taşmıştı baya bide ddar giymiştieşim öyle deyincede çokk kötü oldum aynada görürdüm kendimi ama dışardan neye benzediğimi eşim ilk defa göstermiş oldu ve atık kilo almak yok dedim kendi kendime
atrıca bide eşim yanında yürürken aşkım sen genç kız gibi oldun yanımda ben yaşlı duruyorum artık çok zayıfladın deyip durdu büütün günhiç bu kadar söylemezdi bana kilo vermiş olduğumu artık yaz olunca kıyafetlerdende belli olmaya başladı çokk mutlu oldum yanii
hatta bugün baya az yemişim yazayım hemen :
UYANINCA
1bardak sirkeli sıcak su
1bardak sıcak su(kaynanam hep karnını suyla dolduruyosun sabah sabah ondan yemek yemiyosun dedi hatta9
KAHVALTI 10:30
0.75 yumurta
2kaşık menemen
100gr biber kavurma(kaynanam yaptı yağı fazla koyar hep kızartma diyelim biz ona :26:)
10gr lor
15gr beyaz peynir
100gr domates
70gr salatalık
2yeşil zeytin
ARA 15:00(sınavda olduğum için geç kaldı aram ders çalışmaktan arayı sınav öncesi yemeğide unuttum:44:)
140gr yeşil elma
AKŞAM ÖĞLE BERABER 18:00
6y.k barbunya
1kase knorr tavuk çorbası
1 bardak ayran
50gr domates
ARA19:00
3ü1 arada (arkadaşa geçtik içmek zorunda kaldım )
şimdi maraş kesme donddurma aldık birazdan yiycem süt niyetine 100gr
toplamda 1150 oluyorum yatmadanda 400 yada 500 ip atlarım akşamda atlamıştım 400tane acayip ter attırıyor valla 1saat yürümüş gibi oluyorum.1000tane gündüz 1000tane gece atlasak varya tığ gibi oluruz kızlar

bugün kahvaltı sonrası kayınvalidemdeydik bütün gün ve ilk defa ciddi bir kaçamağım olmadı
adanadan getirdiği cezeryeler, lokumlar dururken evet evet bu haftanın 1.si benim rakibim olamaz kimse
bugün başka bir markette yine müsli aradım vee yine bulamadım onun yerine special k klasik aldım 2li paketti fiyatı uygundu
meyvelisini alıcaktım tam bi baktım onun kalorisi 180 falandı. klasiğin 30grmı 113 kalori, birde light süt aldım 100ml 35kalori
yani bir öğün 150kalori oluyor genelde akşam yemeği olarak yemeyi düşünüyorum çok abarttığım zamanlar telafisi olarak
bugün kısır yedim, tam anlamıyla doydum kısıra. kendime sınır koymadan istediğim kadar yedim ama fazla gelmiş olmalıki midem rahatsız şu saatte bile

Sabah 2bardak ılık su
kahvaltı 9:40
Doygun Tam Buğday Ekmek 35 GRAM 68
Salatalık (hıyar) 85 GRAM 10
Sütaş Tam Yağlı Beyaz Peynir 10 GRAM 26
Omlet 25 GRAM 48
Bal 1 YEMEK KAŞIĞI 70

ara 12:30
1kupa yeşilçay
kuru incir 2 adet 102

14:00
Erik 3 ADET 24

Öğlen ve Akşam 16:00
Dövme Çorbası 1 PORSİYON 170
Kısır 9 YEMEK KAŞIĞI 563
kuru incir 1 adet 51

ara 21:15
1kupa yeşilçay
Elma 1 ADET 60

Toplam : 1192 kal.

3litre su

Son düzenleme:
kızlar emzirirken bitki çayları zararlı mıdır biliyo musunuz bende içiym diyorum zararı yoksa 60 a kararlıyım

evet canım boy uzunluğu çok önemliymiş kilolu olunca anlıyor insan. zayıfken farketmezdi boy meselesi
boyum 162cm araboy sayılır ama 168cm olmasını isterdim kilo belli olmazdı bu kadar
vereceğin kiloya az var canım bak geçen haftamı hep aburcuburla geçirdim ama bu hafta tekrar gaz geldi yine
kaçamaklarında elbet olacak hatta ölçüsü kaçtığıda olacak ama önemli olan sonradan hemen toparlanman

tam kardeş zamanı canım benim kızım 2ay sonra 4yaşını dolduracak ve ben hamile kalıp doğurana kadar 5yaşında olacak
tam okul zamanı gelecek okula gidene kadar küçüğü 4-6aylık falan olacak ve küçük bebekle okullu kızımı nasıl denge saylayacağım bilemiyorum
okula getir götür olacak, haliyle ilk sınıfı olacak ilk zamanlar çok takip olacak
2-3yıl önce maddi ve manevi yönümden iyi olsaydım şu anki aklımla hemen yapardım bi tane daha
yakın yakın büyürlerdi. benim kızım çok kıskanç hala daha devam ediyor koca kız oldu kardeşle düzelirdi daha önceden
aklı erince daha bi kıskanç oluyolar
amannn çok konuştum dimi

canım ya bende 6kg verdim ama o kadar belli olmuyor sadece karnımın şişliği inmiş gibi ama aldığım ölçülerde zayıflamış görünüyorum
ayy ne güzel moral olmuştur hele de eşinden duyman. aşkınız tazelenir erkekler hep zayıf istiyor

kızlar emzirirken bitki çayları zararlı mıdır biliyo musunuz bende içiym diyorum zararı yoksa 60 a kararlıyım

canım şimdi nette araştırdım

bir diyetisyenin cevabı şu
kullanmanızda herhangi bir sakınca yok, yeşil çay dolaşımı düzenler ve yağ yakımına yardımcı olur, rezene hem hazmınızı kolaylaştırır hemde bebeğinizde de gaz oluşumunu azaltır.

AMA bir başka sitede de şunlar yazıyor

Emzirme Döneminde Bitki Çayları
Emzirme döneminde annenin tükettiği tüm besinlerin içinde bulunan iyi veya kötü bileşenler süt yoluyla bebeğe geçer. Tek besin kaynağı sizin verdiğiniz süt olan bebeğiniz için bu hassas dönemde tükettiğiniz tüm yiyecek ve içeceklere önem göstermelisiniz. Anneniz, akrabalarınız, tanıdıklarınız bu dönemde size onların kullandığı yöntemle sütü arttırmanız için bazı tavsiyeler verebilir ancak her uygulama her insan için aynı olumlu sonucu yaratmayabilir. Örneğin çemen otu anne sütünü arttırmak için yüzyıllardır kullanılır ancak fazla çemen otu çayı içmek bebeğinizde ishale ve mide sorunlarına yol açabilir. Burada önemli nokta bitki çayı veya herhangi bir bitki takviyesi almaya başlamadan önce aynı hamilelik döneminde olduğu gibi doktora danışmalı ve kullandığınız bitkisel ürünlerin dozajını iyi ayarlamalısınız.

Bazı bitkilerse kafein içerir ve fazla miktarda kafein tüketimi emziren annelere önerilmez. Türk çayının da üretildiği “Camellia sinensis” bitkisinin yapraklarından elde edilen yeşil çay da kahvenin yarısı kadar kafein bulunmaktadır. Ayrıca mate çayı, kakao bitkisinden üretilen çaylar, guarana çayında da kafein bulunur. Satın aldığınız bitkisel çayın kafein içerip içermediğini öğrenmek için ürün etiketinde bulunan “içindekiler” bölümünü dikkatlice okuyun.

Güvenli Bitki Çayları
Bu listede bulunan çaylar genel olarak emziren anneler için güvenli olarak kabul edilmektedir. Ancak bu çayların fazla tüketiminin mide bulantısı, kusma, uykusuzluk gibi yan etkileri olabileceğini unutmadan az miktarda tüketmelisiniz. Doktorunuzdan günlük olarak içebileceğiniz miktar hakkında sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

Zencefil: Kurutulmuş değil taze zencefili dilimleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz. Kan akışını arttırır ve mide ağrısını, bulantısını yatıştırır.

Kırmızı Ahududu: Anne sütünü arttırdığı söylenir. Hem anne hem de bebek için faydalı çok sayıda mineral içerir.

Isırgan Otu Çayı: Geleneksel olarak süt miktarını ve yoğunluğunu arttırmak için kullanılır.

Kuşburnu: Yüksek oranda C vitamini içerir ve enerji verir.

Devedikeni: Anne sütünü arttırır.

Ekinezya Çayı: Meme ağrılarını hafifletir, enfeksiyonların daha çabuk geçmesine yardımcı olur, anneyi soğuk algınlığına karşı korur.

Çemenotu Çayı: Sütü arttırır. Fazla tüketimi sindirim sorunlarına ve bebekte ishale neden olabilir.

Süt Üretimini Azaltan Çaylar
Nane, adaçayı, karahindiba çayı ve keklikotu çayları süt üretimini azaltabilir. Karahindiba çayı şişliği almasına karşın fazla su kaybetmenize neden olabilir. Bu çayların emzirme döneminde içilmesinin ne gibi yan etkileri bulunduğu konusunda bilimsel bir çalışma olmamasına karşın geleneksel olarak tüketilmeleri önerilmemektedir. Bu çaylardan uzak durmak en azından bebeğiniz 6 aylık olana kadar daha doğru bir seçim olacaktır.

Uzak Durulması Gereken Çaylar
Bazı bitkiler emzirme döneminde tüketilmesi önerilmeyen “alkaloidler” içerir. Bu bitkiler C vitamini bakımından çok zengin olsa bile anne sütü kalitesini yakından etkileyen “folik asit” üretiminin azalmasına neden olabilir. Bu çaylar bebekte sindirim sorunlarına, ishale yol açabilir ve süt kalitesini düşürebilir.

Yeşil Çay
Ravent
Ginseng
Papatya
Boyotu
Gingko
Maydanoz
Hodan
Akdiken
Kekik
Sarı Kantaron
Anason Çayı
Bu liste tam liste değildir ve liste dışında kalan bazı çaylarında emzirme döneminde tüketilmesinin yan etkileri bulunabilir. Sonuç olarak hamilelik, emzirme gibi vücutta değişimlerin yaşandığı hassas dönemlerde tüketilecek gıdalar hakkında en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

teşekkürler gülercim araştırman için... napıyım içmeyim bari ya risk almayım...bol su içym çay da geri kalsın azcık... ben tereddütlü şeylerden çok korkarım zaten...geç olsun da güç olmasın demişler napalım içmem bi süre bende..

arkadaşlar günaydınnn naptınız haftasonu cozuttunuz mu ben gibi....kızlar şu tam 69um haziran 6 da en kötü 65 olmalıyım herkes bu ay 4 kilo veriyo okeyy..uymayana ceza var ona göre..ben bu haftalık ta kendi diyetime devam etcem haftaya pazartesi güzel bi diyet listesi ile diyet yapcam diyet uzmanından alınmış yazarım sizede...aslında bugünden başlıcaktım ama bi aksilik oldu fakat yine de ben klasik dyetimi yapcam..akraba günüm vardı cumartesi herkes diyo naptın böle süper olmuşun dediler daha çok gaza geldim sizi de getircem gaza tembellik yok tamam mı...koyu renklerde genelde belli olmyodu kilolu olduğum günümde açık renkli giydiğim halde zayıflamışsın dediler ya bayıldımmmm...arkadaşlar spor şart ya sıkılaşarak vermk çok ii bşy yürüyüş özellikle...çalışanlar evden biraz uzak inin mümknse ve yürüyün..ev hanımları akşam 6-7 gbi yemek yedikten sonra 45 dk veya 1 saat yürüyün çok ii geliyo..yalnız kafanız rahat olcak evde iş güç kalmıcak ailede yemeğini yicek bulaşıkları da yerleştirip çıkın bi de müzik açtın mı gitsin kilolar gelsin sağlık güzellik....çenem düştü ha ne yazdımm ben böle dmi yaaa

günaydın kızlar iyiki yürüdüm annemlere orda yedim az yedim ama aferin bana.
şu yediklerim normalde evde olsam da yiyeceklerimdi bunlar masum
5 fındık
5 badem
1 kuru incir ve 1 kuru kayısı
1 kupa çay (1 kesme şeker)

bunlarda yememem gerekenler gittiğimizde annemler sofraya yeni oturmuştu
1 kepçe tarhana
1dilim ekmek
1 yk barbunya
1yk pilav
50 gr kadar tavuk
1kepçe cacık

1312 yediklerim 450 de sporum yinede iyi kapatmışım. 45 dk geliş 45dk dönüşte yürüdük (ben bu kadar yiyince dönerkende yürüdük eşim daha ölse yürümez benimle mızmızlandı arabayla gelseydik ya diye)

Son düzenleme:
gelelim bugüne
kahvaltı
1kase yaklaşık 40gr nesfit çikolatalı (reglim yaklaşıyor canım hep tatlıda böyle kandırdım kendimi)
1 çay bardağı süt
ara elma
gerisi meçhul annemlere gitcem birazdan eşimde nöbette orda kalırım annemin yorgan dolabını temizleyeceğim boyu yetmiyor kilodan dolayı sandalyeden de korkuyor düştü bi kaç kere çünkü. sağolsun tam 100kg bi yaz uğraşıp 30 kg verir kışın geri alır hepsini. çok korkar ben kilo aldıkça benim gibi olma der. annemlere kadar yürürüm yarın eve dönerkende yürürüm öptüm şekerler ben kaçtımmmmmmmmmmmmm aklım burda ama çok kaynatmayın.

Aysun nasıldı sınavlar canım.

elifeyza canım benim arkadaşlarım rezene içerlerdi günde 1-2 fincan bebeğede iyi geliyor sindirimine derlerdi ama ek besine geçmişlerdi içtiklerinde yani 6-7 aylıktı bebekleri. sen ek besinde değilsen biraz daha uzak dur derim bebişe zarar geleceğine sen biraz yavaş zayıfla

benmki 1 yaşında ama korkuyorum yne de rezene zayıflamya yardmcı mı acep:)sende var mı bebiş canım...

Aysun ohhhhhhhhhhhhhh sefan olsun canım kaynanaların yapma dediğini yapcaksın havada aşk kokusu var ne güzel yaaa eşinden böyle iltifatlar almak

gülercim kardeşimle benim aramdada 6 yaş var ben 1. sınıfa başlarken o 5 aylıkmış. ben hem çok istemişim kardeş hatta ağlarmışım bi kardeşim yok diye ama doğunca da çok kıskanmışım. (ben 5 yaşındayken de doğum yaptı annem ama kardeşim 3 ay yaşadı allah anneme ömür versin o dönem dahada tutturmuşum kardeş diye bi sene sonra aynı tarihte bi kardeşim daha oldu) kardeşim 1 yaşındayken ben su çiçeği 2 yaşındayken kabakulak olmuşum gelir gider çocuğa sürünürmüşüm oda hasta olsun diye kardeşim bi 3 yaşına girene kadar zorlanmış annem sonra oda konuşup oyun oynayınca durulmuşuz. bende çok kıskançmışım kimseye sevdirmezmişim kardeşimi benim o diyomuşum ben uyurken severlermiş sesimizden uyanırdın uyanınca vayyy halimize derdi annem. hatta 6-7 aylıkken beşikten indirip evcilik oynarmışım çocukla ben yedircem ben uyutcam diye annemi çıldırtmışım.

benmki 1 yaşında ama korkuyorum yne de rezene zayıflamya yardmcı mı acep:)sende var mı bebiş canım...

yok canım bebeğim. rezene zayıflatmaz aksine iştah açar ama gazları giderir kolay tuvalete çıkmaya yardım eder komşum kızına da içirirdi bebekken kabız olduğunda. için rahat etmiyorsa içme canım bi 3 ay daha bence.

Son düzenleme:
benm büyük 5 yaşında kçük 1 yalnzken pek kısknmyo ama misafr gelince ilgi çekmk istyo bebk gbi davrvyo faln üzlyo millet kçüğü sevnce kıyamm kuzuma yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…