Sevgili günlük ... 70 kg.ile başlayalım

sağolun kızlar tek tek yazamıyorum hepinize annem bende yürüyüş yapıp geldik öğle hazırlayacağım. ekstra bişey yapmadım spor bile yapmadım düzgün. menümü yazıyorum her gün kaçamak yapmadım
(2 kase sütlaç 2 madlen bu hafta) bide kaç haftadır az veriyordum bi atak bekliyordum bırakmadan devam edin birike birike birden iniyor. inş Aysun 11 gün var doğum günüme 1 kg daha versem şahane. annem de zayıflamışsın dedi çok zordur annemden övgü duymak

durmak yok cezmut ye magnumu aklında kalmasın sonra rahat rahat devam et rejime.
biyerde adetten önce ödem nedeniyle kilo alınır adet döneminde metabolizma hızlı çalışır diye okumuştum belki ondandır. bide bu hafta öğlen hep protein yedim ve çok doymuş olarak kalktım akşamda çay demlemedim eşime oda benle kahve bitki çayı içti kaçamaklarım ağır yemeklerim hep öğlendi.
çok mutlu oldum ya inş devam ederim böyle

bende sen gibi yaptım aynen ve benm regl de 3 gün olyo biteli sana katılıyorum cidden çok şiş olysun o dönem ama sonrasında balon gbi iniyo tabi çok yeyip kaçırmazsan bu dönemde 2 gündür de gezmeye gttim iltifatlar harikydı....bu hafta sonu galiba köye gtcez kaynanaya belki zayıf elti de gelir sinir....ama artık bende zayıfa yakınım şıkır şıkır giyineyimde görsün gıcık...arkamdan diyomş kilolarını saklamk için hep koyu renk giynyo diye yarıun beyazlı eteğim onu gycem 42 beden görsün gıcıkkk...

uzun süredir böyle yemek yediğimi hatırlamıyorum allah ne verdiyse gözümü kapadım kaç grammış kaç kaloriymiş demeden yedim tıka basa şu an mide fesadı geçirebilirim bu gidişle akşama bişey yiyemem herhalde midem dışarı fırlayacak gibi
bide çok uykusuz kaldım akşam sanırım bu gerginliğim birazda ondan.oğlum akşam 10dk.da bir uyandı daha doğrusu hiç uyumadık ta diyebilirim.iki haftadır hep böyle dengesiz uyku düzeniyle geçti belkide kilo verememem ondandır..
çokk başım ağrıyo bugün çook uykum var ancak evin işi bitti yemek falan.eşim uyanınca direk yatağa ben gircem o baksın tosunumuza dayanamıyorum artık gözlerim kayıyo

Zayıflamada uykunun önemi var mı?

Uykusuzluk gıda alımını ve atıştırmaları artırır. Uykusuz kişiler daha fazla atıştırmalar yapar. Bu nedenle iyi uyumaya çalışın. Uykudan önce, hatta öğleden sonra kahve ve kola gibi kafeinli içecekler içmeyin. Uykusuzluk insanı sinirli, alıngan, ani reaksiyon veren bir hale sokar ve işine konsantre olmasını zorlaştırır. Uykusuz kişilerde gün içinde kan şekerinde düşme ve bu nedenle tatlı gıdalara saldırma olur.

Doğru miktarda uyku kilo verdiriyor!
23 Eylül 2012
Yazı Boyutu:

Öğleden sonra içinizin geçmesi dışında, gece uykularınızın yeterli olup olmadığını gösteren bir başka önemli belirti daha var: Kilo. Araştırmalar, alınan uyku ile kilo vermenin yakından alakalı olduğunu gösteriyor. Düzensiz ve az uyunduğu takdirde vücut, metabolizmanın işleyişine engel oluyor ve kilo tutumuna yol açıyor. Diyelim ki her gece 7.5 saat uyuyorsunuz. Eğer bir yarım saat daha uyuyup, toplam süreyi 8’e tamamlarsanız 5 kilo vermeyeceğiniz kesin. Fakat geceleri sadece 5 saat uyuyan biriyseniz, gece uykusu sürenizi 8 saate çıkardığınızda kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz. Nasıl oluyor da uykusuzluk kiloyu etkiliyor derseniz, cevap vücudumuzdaki iki hormona odaklanıyor: Ghrelin ve leptin.

Ne zaman yemek yememiz gerektiğine karar veren gherlin hormonu, az uyku uyduğumuzda daha fazla salgılanıyor. Ne zaman yemeyi kesmemiz gerektiğini belirten leptin hormonu ise, uykusuz kalındığında daha az salgılanıyor. Uykusuzluk daha çok gherlin ve daha az leptin salgılanışına neden olurken, bu durum vücutta kilo artışına neden oluyor.

Washington, Texas ve Pennsylvania Üniversiteleri araştırmacıları tarafından yapılan ve Sleep (Uyku) dergisinde yayımlanan araştırma, uykuyu 7 saatten az ise kısa uyku olarak, 7 ila 8.5 saat arasında normal ve 9 saat üzerinde ise uzun uyku olarak tanımlıyor. Araştırma aynı zamanda geçtiğimiz yüzyılla kıyaslayndığında, insanların gece uykusunda 1.5 saatlik bir azalma tespit etmiş.

Edinilmesi gereken 6 önemli uyku davranışı:

Yatağa girmeden hazırlık yapın: Her gece yatağa girmeden 30 dakika kadar önce vücudunuzu uykuya hazırlayın. Bu sıcak bir banyo yaparak veya bitkisel bir çay içerek yapılabilir.

Yorganınızı ayırın: Yatağınızı partnerinizle paylaşıyorsanız, kendinize ayrı battaniye veya yorgan alın ki; gece boyunca arzu ettiğiniz ve ihtiyacınız doğrultusunda vücut sıcaklığınızı ayarlayabilin.

Karanlıkta yatın: Eğer ne pahasına olursa olsun yattığınız veya çocuklarınızın yattığı odada ışık bulundurmak istiyorsanız, zayıf mavi gece ışığını tercih edin. Çünkü bu mavi gece ışıkları, vücudumuzda sadece karanlıkta salgılanan önemli melatonin hormonunun salgılanışını olumsuz etkilemiyor. Televizyondan ve cep telefonlarından gelen ışıklar da melatonin salgılanışına engel oluyor.

Oda sıcaklığını düşürün: Oda sıcaklığını 20’den fazla yapmayın. Düşük oda sıcaklığı vücut ısınızı da düşürdüğünden insan vücudu için daha ideal bir uyuma ortamı yaratıyor.

Günlük kafein girişini kısıtlayın: Çay, kahve, çikolata, gazozlu içecekler olmak üzere gün boyu tükettiğiniz içeceklerden kafein topluyorsunuz. Kafein gece uykunuzun kalitesini bozuyor ve dolayısıyla ertesi sabah kafein peşinde koşmaya başlıyorsunuz ve bu döngü devam ediyor.

Yatak odanızda cep telefonu bulundurmayın: Yattığınız odada cep telefonu bulundurmayın. Yapılan araştırmalar cep telefonlarından yayılan radyasyonun uykusuzluğa ve uyku kalitesi bozukluğuna ve hatta baş ağrısına yol açtığını gösteriyor.

çokkk fena bi ruh halindeyim kızlar
bi elimde koca bi dilim çikolatalı kesme dondurma
diğer elimde yeşil çayım önce dondurmamı yeyip ardından yeşil çayımı içcem ne mantığı var bilmiyorumm
ağlancak bi durumdayım bugün kendime engel olup durduramıyorum

boyum 1.68 canım

boyun iyiymiş canım 65te fena değil senin için ama gel sen 62 ol

vayy kız gectin gitti beni tebrikler bende dikkat etseydim sana yaklaşabilirdim artık yakalayamam seni

canım hiç belli olmaz. bende şaşıyorum bünyeme daha önce bileydim keşke böyle hızlı kilo verebildiği

canım bugün istediğin gibi sınırsız ye dondurma üstüne dondurma ye
hem metabolizman şaşırmış olur yarında pişmanlık duyup tekrar bir düzene sokarsın
sıkma canını regl zamanı hepimizde böyle değişiklikler oluyor 100gr vermiş gözüküyor olabilirsin ama emin ol etlerin taş gibidir benim gibi vıcık vıcık değildir. sıkılaşmak daha çok zayıf gösterir emin ol, kafanı kiloya takıp dert etme
nasıl olsa gidecek uyku konusunda çok haklısın ama bu da senin sınavın demekki sabret geçer hepsi
kuzucuğunun uykusu yoluna girer inşallah

sal gitsin bugün yarın toparlarsın ben dün öyle mide ağrısından gidecektim o kadar yedim
bu hafta 3gün o şekilde beslendim

Son düzenleme:
Aysun uykusuzluk konusunda haklısın benim migrenimde tutar bide uykusuz olunca halini anlayabiliyorum. regl dönemi canım seninki tatlı istemen normal bi çok diyetisyen dondurmaya masum tatlı derler çoğu süt zaten. hava kötü bugün yoksa 1 kornete benimde niyetim vardı eşim 10 gün izne çıkıyor kızlar bende pazartesi tekrar dra yumurtalarım büyüdüyse aşılama yapar salı yada çarşamba inş. huysuz aşkımdan vakit bulursam girerim spor yapamayacağım hafta sonu son yürüyüşlerim diyetimide sporsuz 1200 yapıyordum 1400e çıkartırım herhalde öpüyorum dua edin bana

Son düzenleme:
bugün evde değildim o yüzden böyle dengesiz oldu geldim eve yemek yok çoook açtım hemen yoğurt yedim keten tohumu attım
eşime ve kızıma tavuk pişirdim sayıyla koydum tavaya yemiyeyim diyee
kendime de ocakta kırmızı biber ve patlıcan közledim 2şer adet yağsız tuzsuz limonlu bir şekilde salata yedim
dünkülerin acısı çıksın dimi

inşallah birazdan mutfağa saldırmam:18: çünkü çok dengesiz beslendim

kahvaltı 11:15
[1] Doygun Tam Buğday Ekmek 30 GRAM 58
[2] Salatalık (hıyar) 75 GRAM 9
[3] Sütaş Tam Yağlı Beyaz Peynir 13 GRAM 34
[4] Zeytin (Siyah) 9 GRAM 19

ara 17:00
[5] Yoğurt (tam yağlı) 200 GRAM 136
[6] Keten Tohumu 8 GRAM 33

akşam 18:00
[7] Taze Kırmızı Biber 85 gr 79
[8] közlenmiş patlıcan 2 adet 56

ara 21:00
[9] Taze Kayısı 100 GRAM 48
[10] Taze Erik 72 GRAM 48

Toplam : 520 kal.

valla saldım gitti gittim yattım uyumaya yatakta dön dön gene kalktım. nasıl uykum varsa:44:baş ağrısı geçmek bilmiyoyedikten sonra tartıya bindim herzamankinden 1buçuk kg fazla çıktım normalde 700 800gr oynardı tok halim yani düşünün o kadar abartım yemişim :26:kalkınca mutfaka bi uğradım tencereden 5 6 sarma daha yedim üstünede elma içimden iki buçuktane aysun çıkıyo resmen bugün. oyüzden bugün yediklerimi yazmıyorum kızlar
yarın sabah umarım ruhum kendine gelirde şöyle bi toparlarım kendimi jillianı yapmadım daha yapcam kısmetse:44:en geç eşim işe gidince yaparım herhalde 12buçuk gibi ...

ohh afiyet olsun aynı bendeki dünü anlatmışsın aysun
bak ben dün yediklerimden hatırladıklarımı yazayım sana moral olsun dün normalden bende 1kilo 200gr falan fazla çıkmıştım ama sabah çok iyiydi çok şükür

2dilim kek, 1torpil pasta, 1tabak mercimek bulgur salatası, 2dilim pazılı börek, 1dilim patatesli börek
1büyük magnum, 1cocostar dondurma tavsiye ederim git bi koşu al çoook güzelmiş tadı
o da yetmedi kızımın dolaptaki bütün abur cuburlarını yedim ama bugün gayet iyiyim
arasıra lazım öyle

şimdi 2si 1arada hazırlıcaktım kendime bi baktım 60kaloriymiş
yeşil çayımı aldım içiyorum

şimdi 2si 1arada hazırlıcaktım kendime bi baktım 60kaloriymiş
yeşil çayımı aldım içiyorum

afiyet olsun canım
gene yeşil çaya kaldın desene
bizde eşimle şöyle bi tur attık teyzesi baktı kuzuma şükür45dk yürüdük yavaş yavaş elimizde bi paket çekirdek gönlümce yedim bide küçük wantedhatta eşim dedi çok hızlı yürüyorsun ne bu tempo yavaşlattı benibide belime sarıldı ay incecik kalmışşın dedi sevindim akşam akşam

güler bizim favorilerimiz arasındadır. evin yakınındaki marketlerde al..da yok. akşam geç saatte canımız dondurma ister ise cocostara saldırıyoruz. şimdi yazının cocostar lı kısmını okudum eşime ve koşarak cocostar dondurma almaya gitti :) ne güzel kaçamaksız tamamlayacaktım ben günü ama günahıma girdin bak şimdi :))))

sevinmekte lafmı aysuncum dünyalar senin olmuştur ama yetmez devam dimi :)

cezmut .!.:
aaaahhhhhhhhhhhhh aaahhhhhhhhhhhh olsa keşke canım ben istemezmiyimmmmmmmm :)))))))))))

olursun olursun ne kalmış şunun şurasında. var ya araya hamilelik girmese 2-3 içinde çook rahat bi şekilde o kilolara gelinir ama... kısmet

bende geçen gün aldım yedim dünde 2.yiyişimdi çook güzelmiş :131:
ayyy bak sende böyle dedin kanıma girdin napacaz neyseki saat 00:00 açık market bakkal çakkal kalmadı derin bir nefes alayım
ben bugünümü sporsuz 500-600 kalori arası kapadım tövbee ettim bugün için abur cuburu kendime

Son düzenleme:
hanımlar günaydın
haftasonu diyee uğrayan olmamış, boool diyetli günler size
ben yarın kafaya koydum 1tabak dolu dolu tavuklu pirinç pilavı yicem
canım nasıl çekiyor bilemezsiniz bugün tartıda çook iyi şeyler gördüm dün çok dikkat ettim

Son düzenleme:
kızlar günaydın mutlu bi gün olması dileğiyle hepimize inş
bu sabah tartıda çok yüksek görmedim kendimi çok şükür ki yine 67.küsürlerdeydim çok sevindim bu durumaama dünü aklımdan çıkarıp atmam lazım öyle bi gün bidaha yaşanmaması dileğiyle
oğluşum gece gene uyumadı haliyle bende yeni uyandım şimdi sirkeli suyumu içiyorum içerkende yazayım dedim
KAHVALTI 12:30
24gr peynir
160gr salatalık
90gr domates
3 yeşil 3 siyeh zeytin
toplam=140kalori
bugün baya az yeyip hafif geçirmek istiyorum kısmetse eşime patates kızartması yapcam :26:
kendim yoğurt elma yiycem gün boyu acıktıkça.azıcık toparlamam lazım kendimi ve bugün dün yapamadığım jillianımı yapcam arkasından 45dk yürüyüş inş
ve akşam üstüde yine bugünün jillianını yapcam çok irade doluyum bugün hadi hayırlısı bakalım
bugün pek uğrayan olmaz bende girmem belki spor yapmaktan vakit bulamam
cezmut sorma havalara uçtum resmen ince belli ne demek ya
gülercim dondurma tavsiyelerin için teşekkürler.ama ben bi süre yemesem muhteşem olacak zira dün herşeye gına geldim
ama aklımda bulunsun haftasonu ödülü olarak cumadan sonra düşünürüm malum bu hafta sizi geçmem lazım regl olacağım ama genede umutluyum 66.ları görmek bana ilaç gibi gelecek ve ben bunun için biraz çabalamam gerek yatarak yiyerek olmuyo olmuyo

Son düzenleme:
ben geldim menümü yazayım giyinip süsleneyim kaynanaya gitcez bakalım ne pişirdi bize (umarım hamur işi yapmamıştır)
kahvaltı
2 yk sucuklu omlet (eşimin tabağından çaldım)
2dilim ekmek
2 siyah 2 yeşil zeytin
1kk peynir
1/2 kk light kaşar
1/2 domates salatalık
1 tutam maydanoz 1 bardak çay
ara yeşil çay 1 kuru incir 1 kuru kayısı
simdiye kadar 425 kalori.
biz çıkana kadar saat 14:30 olur 16:00 gibi kaynana ne pişirdiyse peşinden çay ve yanında ne varsa azcık ve meyve

Son düzenleme:
kızlar uğramamışsınız gene
ben akşam yemeğimide yedim şimdi bugün toplamda 707 kalori aldım şimdiye kadar
akşaam 8 gibide meyve falan yerim artık 1000kalorinin altında kalmamaya çalışırım inş.çok sağlıksız olmasın diye:26:
jillian 2level/2 bitti 45 dk yürüyüş yapıldı 300kalori birazdan eşimnle amcamlara gitcez 15dk sürer yürüyerek.amcaoğlu amerikaya gidecekte bi görelim gitmeden dedik ordada sadece çay içerim
sporlarıda düşünce 250 kaloride kalıyorum
akşam eve gelincede jillian 2 level /3 yaparım 160kaloride öyle gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…