Sevgili için ülke değiştirmek?

Aileniz ve kendi yaşantınız nasıl bilmem ama aynı ülkede bile tanımadığın biriyle nikah altında dört duvar içine girmek riskliyken başka ülke başka kafalar yasalar. Evlenirsiniz psikopat çıkar tamamen ona bağlısınız oturma iznidir cart curt
Çocuk olur da boşanırsanız çocuğa yurtdışı yasağı koyar kalırsınız öyle. Ayy yok önce tanıyın emin olunca seve seve güle oynaya basarsınız zaten imzayı
Ben de aslında böyle düşünüyorum demek yanlış düşünmüyorum. Direkt evlilik beni de korkutuyor hele yabancısı olduğun bir ülkede

Birikimin varsa git ya, hayattan bir sene calarsin ne olacak:) ne güzel kendi şirketin vs varmış bence bir sene kendini geçindirecek kadar birikimin vardır. Dene bakalım, ne kaybedersin ki?
Senle yasitiz, ben de hem 25'te hem 30'da çalışmaya bir yıllık ara verdim, birikimimle de elimden geldiğince şehir/ülke gezdim.
Hala issizim ama mutluyum:))
Hayatı çok da ciddiye almamak lazım. En kötü gittin anlaşamadın, ağlaya ağlaya dönersin, olan birikimine olur. Onu da yine kazanırsın. Hem ne kadar da olsa bir deneyim kazanmış olursun dil ile, orada yaşadığın süreç ile...

Yok ya ne onda ne bende boşanma evlilik falan yok. Daha özel bi durum açıklayamam burda. Seni hatırladım bu arada falcıları konuştuğumuz dönemden selamlar sana :)
Evliliğe engel hukuki durum zaten birkaç tane var. Yani öyle çok özel bir sebep olamaz ki. Taraflardan biri evlidir, akıl sağlığı yerinde değildir, mahkeme kararıyla kısıtlanmıştır falan filan. Ya da aslında evliliğe engel bir durum yoktur ama evlenirseniz sıkıntı çıkacağından evlenmiyosunuzdur. Mesela adam herkese borç takmıştır siz ben de mağdur olurum diye evlenmiyosunuzdur vs

Çok haklısınız.Onu da denedim,yaptım diyebilmek,hayat tecrübesi kazanabilmek önemli.İnsan genelde yapmadıklarından pişmanlık duyuyor.

Bir kaç kere gidince bir yıllık vize çıkıyor, sonrasında da çalışma izni ile
Hayaller hayaller öyle birsey yok sana ev sunacak kefil olucak geliri yeticek adam orda baskasıyla evli formaliteden sanırım kendi oturum alıp sanadamı alıcak bu iş olmaz unut bence

Konu sahibesi, adamla ne zaman nerde tanıştın ne kadardır berabersiniz? Davet etti mi, gel dedi mi, evlenmek istedi mi? Bunlar önemli ayrıntılar bence bunları bilmeden yorum yapmak zor.
Şöyle adam benim arkadaşımın arkadaşı burda bi işini yapmıştım önceden, 1,5 yıldır beraberiz. Evet davet etti gel dedi evlenmek de istiyor. Ben sadece diyelimki gittim ayrıldım orada sizce yeniden bir hayat kuracak mental gücüm olur mu sizce diye merak ediyorum. Evlendiğimizde ki zaten asıl amaç o zaten sorun olmaz. Yani sen olsan napardın. Ben sadece bi kaç yılı daha ayrı geçirmek istemiyorum

Yani şöyle kanka burdaki işlerim bozuldu diyorsun. Adamla olmaya da heveslisin, senin yerinde olsam giderdim diye düşünüyorum. Ben genel olarak yeniliğe açık bir insanım. Burdaki işlerin çok süper olsaydı o zaman yorumum bambaşka olurdu.Kalıp ne yapıcaksın yani, hem adamı özliceksin hem işlerin kötü, gidersen mutlu olma olasılığın daha fazla.

Ayrıldıktan sonra zaten kimsede mental güç kalmıyor:) Ayrılsan da ziyanı yok sankim, ayrı eve çıkar yaşarsın başka erkek bakarsın ölmedin ya

Evet vizem yok henüz ben ilk defa önümüzdeki ay gideceğim turistik vizeyle. Evlenmeden çalışma vizesi bir dil okuluna kaydolucam önce 9 aylık bi vizesi var okulların
işte benim de dediğim şu
turistik vizeyi 1 yıllık alsanız bile
1 yıl sürekli kalamazsınız, ülkeden ülkeye değişir de herhalde en fazla 3 ay kalabilirsiniz

geri gelip dil okuluna yazıldığınıza dair evrakları filan verip tekrar başvuracaksınız vizeye, bu sefer dil eğitim vizesi olacak

yani 3 ay aslında sizin deneme süreniz
şirketi kapatmadan çok büyük kararlar almadan 3 ay bi deneyebilirsiniz

ülkeyi bilmeden sağlıklı yorum olmadı ama

Dil öğrenince ben zaten hayatımı kurarım aksi bi durum olursa. Sadece bu yaştan sonra yeni bi ülke yeni bi düzen ve o giderse bunu yalnız göğüslemeyi sen göze alır mıydın?
Hangi ülke bilmiyorum ama bence başka bir ülkeye alışmak kolay değil. Ben hemen uyum sağlarım sanıyordum ama özlediğim şeyler çok. Hiç ummazdım bunu kendimden Tabi herkes farklıdır ama şöyle ki eğer iş güç sebebiyle gitseydiniz yada sevgilinizle yeterince bir arada kalmış birlikte yaşamış olsaydınız daha iyi olurdu. inşallah yalnız hissetmezsiniz. Çünkü çalışmadan yabancı bir ülkede hiç birlikte yaşam tecrübesi edinmediğiniz biriyse üstelik, gerçekten yalnız hissedebilirsiniz. İş bularak gitme şansınız yok mu?

Bi bit yeniği var zaten özel sebep falan diye geçiştiriyor eleştiriden korktuğu için. Linç yemekten korkuyor.

Adam evli mi?

Ülke hangisi? Makedonya, Bosna Hersek filan değilse Almanya, Fransa ise arkana bakma.
Konfor alanını bırakmazsan hayatında değişiklik olmaz. Bir dene bakalım. En kötü ihtimal başladığın yere geri dönersin.
Türkiye yaşanılacak bir yer olmaktan çıktı. Benimde ilerde çocuklarım için yurtdışı planım var. Ben Amerika’yı düşünüyorum.

Evlenememenize sebep olan özel sebebiniz nedir? Bunu anlatırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz keza konunun can alıcı noktası bu atlayarak anlattığınız nokta.

Çünkü eğer bu ulke Hollanda değil ise siz evlenmeden dahi nasıl yanına gidip kalıcı olarak kalabiliyorsunuz ki? Her ülkede hukuki olarak sevgililigi tanımıyor çünkü. Sırf bu nedenle bile resmi olarak evli olmanız gerekiyor.

Bu nedenle bu atladığınız nokta en önemli nokta. Anlatırsanız diğer takıldığınız noktalara da deginebiliriz sonra.

Ben sizin yerinizde olsam fırsatım varsa giderdim. Sırf sevdiğim kişi için değil, daha güzel bir hayat için…Dil öğrenilebilir sonuçta. Bir sürü kurs var. Düzenli çalışmayla halledersiniz. Ama ülkeyi iyice araştırmanızda, beklentilerinizle karşılaştırmanızda fayda var. Sizi o ülkeye bağlayan tek şey sevgiliniz olmamalı bence. Her ihtimali göze alın.
Zaten bence şu sıra karar verseniz ve gidecek şartları prosedürleri araştırıp vize başvurusu yapacaksanız başvurmanız iyi olur çünkü son birkaç aydır ciddi bir vize krizi var, hele de bu ülke Almanya ise…Özellikle ulusal vize de aşırı bir yavaşlık var. Randevu atamaları bile en az 3-4 ay veya daha fazla sürebiliyor…

Hangi dil öğrenmen gereken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…