- Konu Sahibi cikolatakahveli
-
Yorumları tekrar tekrar okudum müsaitken. Anladım ki evlilik bizim kültürümüzde çoğu kadınca erkeğe ceza olarak görülüyor :)
Ne güzel ilişkiler yaşıyorsunuz siz ya imrendim :))
Yanı evlenın bencede .Aynı evde 8 aydır tanımışsınızdır bırbırınızı.Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
1 senedir sevgiliyiz ve yaklaşık 8 aydır beraber yaşıyoruz.
İkimizin de ailesi de bunu biliyor. Yaşlarımız ben 28 o 30
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..
Bizim aramızda tek eksik olan resmi imza.
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Geçen gün biraz içimde tutamayıp patladım.
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Yapı olarak tezcanlı biriyim.
Ama sanki önümü göremiyorum
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Bugün birimiz kaza geçirsek hastaneye bile aile olmadığımız için alınmayacağız.
Zoruma biraz da bu gidiyor.
Erkek arkadaşı ile yaşıyor izleniminden hoşnut değilim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..
merak ediyorum yorumlarınızı iyiye de kötüye de açığım
Evliliğin sağladığı yasal ve toplumsal bi statü var, bizim de elimizde bu statüden faydalanmaya uygun bi ilişki var, e faydalanalım o zaman der gibisiniz. Mantıksız da değil, neden olmasın.Arkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Ev icinde uyumluyuz, iyi anlaşıyoruz, birbirimizi seviyoruz. Ailelerimiz evlilik konusunda baskı yapmıyor ya da çok önem vermiyor evlensekte evlenmesekte artı ya da eksi olmaz onlar için..
Şuan iş konusunda pandemi sebebi ile evet gelirler bir miktar düştü fakat zaten bir evimiz var düzenimiz var evlilik yapsakta yeni bir seyler almayacağız imza atıp eve döneceğiz muhtemelen :)
Nasılsa aynı evde yasıyoruz diye rahat mısın dedim garanti mi görüyorsun beni dedim. Hayır tabi ki dedi zamanı gelince herşey olur dedi.
Evlilik meraklısı değilim fakat sorumluluğunu aldığım beraberliğin adını koymak isterim.
Açıkçası mutlu değilim.
Bilmiyorum arkadaşlar kafam çok karışık gemileri yakmak için sebep yok elimde ama böyle böyle de kendi kendimi dolduruyorum..
Evlilik meraklısı değilim diyip 8 ayda adama patlamissiniz. Valla ben anlamadım, biz 4 yıl yaşadık hiç bi gün düşünmedim çevre ne der diye kime ne ya pardonda ? Ben istedim yasamak , herşey bi imza değil diyorsanız bunun hakkını verin keyfini çıkarın yaşayın gitsin yok evlenmek istiyorum diyorsanız bunu net söyleyin, kendinizi niye dolduruyorsunuz ki evlilik zor bisey mi yani? Isterseniz evlenirsiniz ne var bunda ? Evlilik bi başarı gibi düsünmeyin, önemli olan tam emin olduktan sonra evlenmek. 8 Ay kısa bi süre. Ben 2.yıl bittikten sonra kararımı vermiştim. Nekadar aynı evde olsanız da farklı huyları çıkabiliyor ya da tahammül sınırları değişebiliyor. Sansniz var kullanın bu durumu lehinizde boşverin kasmayın kendinizi hicArkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Açıkçası mutlu değilim.
Hicbirseyi anlamıyorsunuz degil mi? Kadinin çocuklarini birakacak yeri yoksa neden isini birakan illaki kadin olmak zorunda? Bunu hic dusundunuz mu? Cocugunu birakacak yeri olmayacak kadin, isini ve birakacak yeri garantiye almadan o cocugu dogurmayacak öyleyse..Bikac aylik bebegini krese verip calisacak o kadin! Calismayip erkegin merhanetini beklerse sürpriz yumurtadan cikani bekler ancak..Kanun kadini korumak icin dediniz ya ona da bi güldüm..Evli ve kendini sizin deyiminizle garantiye almis bir kadinin ve cocugunun uzerine kaynar suyu döküp haşladı kocası.Okumussunuzdur haberde.Ve o koca serbest kaldi hatta su an belkide ikinci bir kazan suyla hasliyordur karisini ve cocugunu..Kanun once onu korusun da benim hakkimi korumasi kusur kalsin!!Nafakaya karşıyım diyen kadın da başına gelmediği için boyle diyor...40 yaşın altında nafakaya karsıymış...40 üstüne cıkınca maaş mı bağlanıyor birden acaba? Farkeden ne?
cocukları bırakacak yeri olmayan ve hiç çalışmamış bi kadın nasıl çalışacak?
Ya amaaan...kadın olarak erkekleri neden korumaya çalışırlar, kanunlar bile kadını korumaya çalışırken anlamıyorum..
"kadının kendini garantiye alması" Eğer kadın ekonomik olarak erkeğe bağımlıysa, çocuğu varsa mantıklı ancak kadının ekonomik özgürlüğü olup da garanti istemesi saçma. Erkek ceketini alıp gidecekmiş ayrılırken, ee bu kadın için de geçerli. Eğer birlikte olduğum adamı o imza tutacaksa, yanımda olmasını istemem. Sevgi, saygı olmadıktan sonra imzanın önemi ne ki? Boşanmaya çalışan kadınların konuları da var, ceketi alıp gitme özgürlüğü bir gün hepimize gerekli olabilir.
ben de evlenmeden önce 1.5 yıl birlikte yaşadım. Evliliğimizin 6. yılında boşandık, tekrar evlenmedik. 10 yıldır birlikteyiz. Hiç kendimi garantilenmiş görmedim, istemediğimde ilişkiden çekildim. neden zorluyorsunuz ki evlenmek için? etrafınızda evlilikle ilgili konuşanlar evlenince çocuk için konuşur, çocuk olunca ikincisi için... bitmez yani onlar. Sizinle evlenmeyecek diye bırakacağınız kişi ile neden hala birliktesiniz diye düşünün.. sizin için ilişki mi evlilik mi önemli?
Ay sorma böyle tipler çok2019 yılında eşinizle boşanma aşamasında adliyede dayanamayıp barıştığınızı yazmışsınız. Nasıl oluyor da 10 yıldır evli olmadan birlikte yaşadığınızı aöyleyebiliyorsunuz anlamadım..
.Açtığınız konu başka yazdığınız yorum başka... Kendi konusunda boşanamayan zayıf bir kadın, bu konuda aslan yürekli pençe dişli bir kadın
Hangisi doğru ?
Valla artık kk da okuduğum yorumlara da verdikleri gaza da inanasım gelmiyor.
2019 yılında eşinizle boşanma aşamasında adliyede dayanamayıp barıştığınızı yazmışsınız. Nasıl oluyor da 10 yıldır evli olmadan birlikte yaşadığınızı aöyleyebiliyorsunuz anlamadım..
.Açtığınız konu başka yazdığınız yorum başka... Kendi konusunda boşanamayan zayıf bir kadın, bu konuda aslan yürekli pençe dişli bir kadın
Hangisi doğru ?
Valla artık kk da okuduğum yorumlara da verdikleri gaza da inanasım gelmiyor.
Yani yaşınız yerindeArkadaşlar erkek arkadaşımın üyelik adımı bilmesi sebebi ile yönetime haber vererek bu üyeliğimi açtım. Sitede yaklaşık 10 yıldır aktif kullanıcıyım.
Gelelim konumuza;
Açıkçası mutlu değilim.
Evlenince eşin ailesi le bağ ister istemez kuvvetleniyor, beklenti artıyor. Ki ailesiyle kötü şeyler yaşadık.
Ama barıştığımızdan beri eskisi gibi yaşıyoruz. Nikah yol ancak dıygularımızda ve davranışlarımızda bir değişiklik yok. Bence evliliğin nikahla ilişkisi çok zayıf. Evliliği oluşturan şey karşılıklı duygular. Ancak kadın kendi geleceğine maddi açıdan sahip çıkmak adına bunu yapmak durumunda kalıyor haklı olarak. Verdiği emek ve maddi-manevi çaba ayrıldığında ancak nikahlıysa karşılık buluyor.
Ancak bizde para da yok çocuk da. O yüzden bir sorun yaşayacağımız sanmıyorum. Dediğim gibi duygu ve yaşantımda bir değişiklik olmadı boşanmadan kaynaklı. Hatta iyiye gitti bile denilebilir
Bunları emin olun herkes biliyor. Ancak bütün kadınlar çalışmak için sahip olması gereken donanıma sahip olabiliyor mu... herkes kadıköyde büyümüyor. Onların bu dediklerinizi uygulamasına imkan yok diye kaderlerine terk edilemezler. Kanun koyucular da bunları biliyor. Memleketin kadın erkek profillerine haizler. Ona göre yapılmış düzenlemeler mevcut. Ben de şimdi ideal düzen için bir sürü fikir sayarım ama pratikte bunlar elbette birer hiç olarak kalır. Çünkü gerçekler...Hicbirseyi anlamıyorsunuz degil mi? Kadinin çocuklarini birakacak yeri yoksa neden isini birakan illaki kadin olmak zorunda? Bunu hic dusundunuz mu? Cocugunu birakacak yeri olmayacak kadin, isini ve birakacak yeri garantiye almadan o cocugu dogurmayacak öyleyse..Bikac aylik bebegini krese verip calisacak o kadin! Calismayip erkegin merhanetini beklerse sürpriz yumurtadan cikani bekler ancak..Kanun kadini korumak icin dediniz ya ona da bi güldüm..Evli ve kendini sizin deyiminizle garantiye almis bir kadinin ve cocugunun uzerine kaynar suyu döküp haşladı kocası.Okumussunuzdur haberde.Ve o koca serbest kaldi hatta su an belkide ikinci bir kazan suyla hasliyordur karisini ve cocugunu..Kanun once onu korusun da benim hakkimi korumasi kusur kalsin!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?