Sevgilim ailesinden etkileniyor :(

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
83
Erkek arkadaşımın ailesi ile tamamen zıttız, ama erkek arkadaşım benim gibidir. Yaşam tarzı ve inanış açısından. Ben de inançlıyım, ama dindar değilim sevgilim de benim gibi. Ailesi ise çok muhafazakar bir aile, ailede yalnızca 1 gelin açıkmış herkes kapalı. 7 aydır birlikteydik ama hibçir problem çıkmadı bu konuda çok iyi anlaşıyorduk. 2 hafta önce falan anne babasıyla konuşmuş sevgilim annesi beni biliyor, babası bilmiyor. İşte genel olarak evlilikten bahsetmişler, babası demiş gelenek göreneklerimize bağlı biri olsun vs yani aslında kapalı birini istiyorlar ben biliyorum ama sevgilim öyle bi şey demiyordu bana. Neyse o gün bana dedi ki annemlerle konuşunca kafam karıştı düşünmeye başladım. Ben bunu duyunca çok çok üzüldüm. İşte ilerde ben sana ruj sürme desem, oje sürmeni istemesem biz anlaşır mıyız gibisinden şeyler söylüyordu... Ben nettim bu konuda ilerde asla kapanmamı falan bekleme isteme olmaz öyle bir şey demiştim o da zaten ben kendim dinimin gerektirdiklerini yapmıyorum senden böyle bir şey nasıl isterim diyordu.. Neyse böyle konuştuktan sonra beni yanlış anlama seni seviyorum mutluyum dedi.

Bugün konuşuyorduk gayet güzel, seni seviyorum mutluyum falan dedi hatta. O şekilde ilerliyordu muhabbet... Sonra dedi ki bu ara sürekli bunu düşünüyorum biz ilerde bu konuda anlaşabilicez mi falan dedi, hangi konu dedim, işte sana çok dar giyinmesen falan desem giyim konusunda dedi.. Ben de insan sevdiği insanı olduğu gibi kabul eder dedim. Sonra bana zaman ver dedi ben de iyi ara verelim o zaman dedim tamam dedi kapattı. Sonra mesaj atmış özür dilerim sakinleş konuşucaz yine diye.

Aradı tekrar konuştuk biraz düşün dediklerimi ben çok ilerisini düşünüyorum dedi. Zaman vermekten kastım ayrı kalmak değil beni yanlış anlama diyor.Orta yolu bulalım ben seni seviyorum dedi. Bir de mesleği gereği sürekli tayini olacak falan, eğer ilerde senin kariyerini etkilemiş olucam mı pişman olur musun bunları düşünüyorum falan dedi.. İlerde üzüleceğimize şimdi üzülelim iyice düşün bu dediklerimi dedi napcağımı şaşırdım gerçekten mantıklı düşünemiyorum

Bende tabirinizle çok muhafazakar bir aile geliniyim açığım eşim senin sevgilinden daha muhafazakar diyebilirim ama aramızda hiç sorun olmadı çünkü bilir kimsenin isteğiyle birşey yapmam.
Seninki şimdiden böyle düşüncelere dalıyorsa işin zor iyi düşün istemediğin şeylere kesin tabrını göster

Dar giyme desem olur mu.... Ruj sürme desem olur mu.... Oje sürme desem olur mu... Tayin olacağım her yere benimle gel... Eşarp tak desem olur mu... (Evlenince mutlaka diyecek emin ol) Çocuklarımıza böyle isimler verelim ailemin isimlerini verelim desem olur mu...

Bu ne ya? Kendi istediği şekle sokacaksa niye seninle beraber? Ne orta yol bulması bu? Adam kendinden zerre ödün vermiyor fedakarlık yapmıyor sen yapıyorsun bu mu orta yol bulma? Sevgiliniz kendi ailesine hizmet hürmet tam itaat bekleyecek, siz de artık hapishanede gibi hissedeceksiniz benden söylemesi.
Ben yerinizde olsam bu adamla evlenmem, sizi olduğunuz halinizle sevmiyor çok belli.

Evet ben de öyle dedim ilerde ailen kapanmamı falan da ister dedim saçmalama kapanma meselesi değil ki bu diyor. En azından daha mütevazı bir hayatımız olsun istiyorum falan filan diyor.. Sen beni değiştirmek istiyorsun diyorum ben de. Ama seviyorum da işte mantıklı düşünemiyorum şuan. Aslında benim olduğum halimle seviyor ama ailesinin etkisi altında kalıyor aslında o da rahat bi insandır geçmş yaşantısı falan hatta benden rahat. Bilmiyorum işte onun ailesi yüzünden de vazgeçmek istemiyorum.

İşte şimdiden böyle dediği için ben de korkuyorum açıkçası ilerde etkilenip farklı şeyler söyler mi diye.

Aslında beni böyle seviyor, aslında öyle biri değil, aslında şöyle diye konu açan kızların hepsine bak evlenince nasıl hayatları olmuş, hayır güzelim aslında hepsi gayet öyle. Bir insan ailesinden ne öğrendiyse ne gördüyse özünde odur.
Dışarı, sana kendini nasıl gösterdiği önemli değil evlenince ailesi neyse sevgilin de o olacak, onlar konuşuyor sanacaksın.
Evlenince ailesiyle de evleniyorsun bunu unutma, tersini diyenlere de inanma, ailesinin etkisi altında kalan bir adamı değiştiremezsin. Sen hayatına sonradan gelen bir kızsın, o ailesi, her zaman bunu böyle görecek.
KK'da açılan konuları oku da nasıl pişmanlar ibret al biraz, daha gençsin önünde ne aşklar vardır, evlenince o aşk bitiyor kafa dengin olmazsa çok saçlarını yolarsın.

Bu iş yürümez, tecrübe konuşuyor... Ben de çok muhafazakar ailenin en modern(hatta dövmeleri bile vardı sen düşün artık) evladıyla evlendim, ite kaka kavga dövüş 4 sene sürdürdüm ve birgün ceketimi alıp kaçtım... Her yönüyle uyum sağlayacağın biriyle evlen yoksa mutsuz olursun

Sevgiliniz "Ortada buluşalım" diyor ama aslında "Gel sen bana uy" demeye getiriyor. Evlilikte kafaların uyuşması çok önemli; bu ille aynı şeyi düşünmek demek değil, birbirine saygı gösterme noktasında buluşmak gerek. Sizin şu an yaşadığınız hayatı iddialı buluyor ki sizi mütevazı yaşamaya davet ediyor; sizce siz iddialı mı yaşıyorsunuz? Bugün belki bir arada kalabilmek için istediklerini kabul edeceksiniz; peki bunu ömür boyu yapabilecek misiniz? Şahsen ben nerede ne giyeceğimi bilirim; bunu bana dikte edecek biriyle de birlikte olamam.

Benim babamın babası çok hayta bir adammış, babaannemi dövermiş, başka kadınlarla birlikte olup parasını çarçur edermiş daima. Babam annemle evlenirken her ne kadar örnek bir adam olsa da geçen yıllar babamı babasına daha çok benzetti. Annemi hiç dövmedi ama varımızı-yoğumuzu başka kadınlarla yedi ve en sonunda her şeyi bizim üzerimize yıkıp kaçtı, gitti.

Çok nadir örnekleri vardır belki ailesine çekmeyen insanların, ama ekseri bir noktadan sonra gördüğü modele benziyor, size katılıyorum.

Sevgilinizin kafasi muhafazakar olsaydi en basta ona gore biriyle beraber olurdu. Suan sizinle beraber olduguna gore onun icin sikinti degil. Fakat sonradan oyle giyin boyle yap vs. diyorsa ve bunun arkasinda ailesi varsa problem cidden cok buyuk demektir. O aileden etkilenme daha sevgiliyken varsa birakin sevgililikle kalsin, daha ileri seviye gitmeyin.

Bence de olmaz bu iş.Hem bir şey diyeyim mi 2 lafa ailesinin etkisinde kalıyorsa baştan bitsin zaten.
İleride bir zorluk,güçlük olursa dik ve kararlı bir şekilde duracak yapıya sahip biri değil bence.
Hem önce ruj der,sonra oje der,sonra bakkala gitme der,kapan der,bu böyle gider...
İnsan sevdiğini olduğu gibi kabul etmeli

muhafazarlık ayrıdır tutuculuk gösteriş(gelini de kapalı yok pardesülü denmesi vardır erkek tarafında)ayrıdır..
eger tutucu bu işi dış görünüş itibarıyle yapan bi aileyse işin zor döner senin ki sonradan ..
ama gercekten islamiyeti yaşayan bi aile ise asla bunu sorun etmez..Dile bile gelmez ama erkek arkadaşının davranış değişikliğinden bence tamamen tutucu ve gösteriş kısmı agır olandan ...Hani başını ört altına dar kot giycilerden yeter ki o saç açılmasın kalbi iyi mi oglumla mutlu olurlar mı düşünmezler ....

Ben de aynısını söyledim kendisine. Sen öyle biri değilsin aslında başkalarının düşüncelerini söylüyorsun bana dedim. Ne kadar sevsem de mantıklı olan bitirmek galiba

Aynen zaten ablasının fotoğraflarını gördüm dediğiniz gibi başı örtülü ama altında dar kot..

Aynen zaten ablasının fotoğraflarını gördüm dediğiniz gibi başı örtülü ama altında dar kot..
tamm işte tam tahmin ettiğim gibi..Sana bu konuyla ilgili bişey dendıgınde namaz kılıyormusunuz islamın sartlarından biri kapalılık değil namazdır de ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…