- 17 Kasım 2014
- 1.805
- 1.684
- 83
- Konu Sahibi castleinthesnow
-
Bilmiyorum ben gerçekten şu an bitirmeyi düşünüyorum burdaki yorumlar da öyle zaten çok üzgünümtamm işte tam tahmin ettiğim gibi..Sana bu konuyla ilgili bişey dendıgınde namaz kılıyormusunuz islamın sartlarından biri kapalılık değil namazdır de ..
Üzülmeyin tam tersine mantığınızı kullanın.Bilmiyorum ben gerçekten şu an bitirmeyi düşünüyorum burdaki yorumlar da öyle zaten çok üzgünüm
Aynen!!!Adam ayrılalım demiş zaten.
Açık açık diyememiş.
cnm bak sorun ne biliyomusun anlayışsızlık benim istediğim gibi olacak gayesi...Sizin asıl konunuz kapalılık açıklık darlık genişlik değil..Ortada şekil uzerıne islami yasayan bi aile varsa işin zor ..gitmez..gitse de sonun olmaz..surekli bi hır gür olur evin içinde..ben 11 yıldır kapalıyım kendi isteğimle kapandım ..eşimle tanıştık evlenme kararı aldık annesi baglı oldugu bi yer var nie ordan degılım die problem cıkardı..biz evlendık cokta mutluyuz..(görüşmüyorum kendisiyle artık) ..Çünkü islamiyeti bi kendinin yasadıgı gıbı yasandıgını zannediyor..İşte bu zıhnıyetteki insan zor cok zor..Bilmiyorum ben gerçekten şu an bitirmeyi düşünüyorum burdaki yorumlar da öyle zaten çok üzgünüm
Kesinlikle, sonradan üzüleceğine şimdi üzülsün derim, ailesini yok sayıp bir umut sevgilisine tutunmaya çabalıyor şimdi ama aileyi asla yok sayamazsın ki.Benim babamın babası çok hayta bir adammış, babaannemi dövermiş, başka kadınlarla birlikte olup parasını çarçur edermiş daima. Babam annemle evlenirken her ne kadar örnek bir adam olsa da geçen yıllar babamı babasına daha çok benzetti. Annemi hiç dövmedi ama varımızı-yoğumuzu başka kadınlarla yedi ve en sonunda her şeyi bizim üzerimize yıkıp kaçtı, gitti.
Çok nadir örnekleri vardır belki ailesine çekmeyen insanların, ama ekseri bir noktadan sonra gördüğü modele benziyor, size katılıyorum.
Öyle değildi. Yani ilişkide hemen evlilikten bahsedilmiyor sonuçta zaman ilerledikçe evliliğe doğru gidildiği netleşiyor. Bunları bana son zamanlarda söylemeye başladı...İnsanlar ne garip...
Birisiyle flört etmeden önce ya da ilişkinin ilk günlerinde insan karşısındakini hiç incelemez mi acep?
Benim kocam mesela ben kapalı olsaydım benimle çıkmazdı, biliyorum. Ben de etek boyuma laf etseydi ayrılırdım ki çok mini giyerim ben.
Sizin de ilişkiniz az değil 7 ay olmuş, daha ilk 1 hafta, 10 gün içinde belli olur bu işler. Niye bu kadar uzatılır ki?
Öyle değildi. Yani ilişkide hemen evlilikten bahsedilmiyor sonuçta zaman ilerledikçe evliliğe doğru gidildiği netleşiyor. Bunları bana son zamanlarda söylemeye başladı...
İsteme hakkına sahip, diretme ve kabul ettirme hakkına değil. Bana göre istemeye de hakkı yok ama neyse.Kapanmak ayrı bir konu ama, bir erkek eşinden dar giyinmemesini pekala isteme hakkına sahip. Kıskanıyodur istemiyordur diyebilir. Bunun neresini yadırgadınız anlamadım. Seven kıskanır.
Arkadaşlar illa kötü bişeyle sonuçlanıcak diye birşey yok. Bizde zamanında hiç anlaşamayız diye düşünürdük ama öyle olmadı şükür nerdeyse hiç kavga etmeyen bir çiftiz.
Ayrıca 7 aylık bir ilişki acele etme hiç birşey için biz 7 sene sevgililikten sonra evlendik.
Mesela Eşimin ailesi genelde haremlik selamlık şekilde oturan insanlar olduğu halde ailesiylede çok iyi anlaşıyorum birbirinize saygı olduktan sonra hiç birşey olmaz
Eşiniz sizden dar giyinmemenizi isteyemeyecekse, ne isteyebilir sizce? Ev arkadaşları gibi ne o öyleİsteme hakkına sahip, diretme ve kabul ettirme hakkına değil. Bana göre istemeye de hakkı yok ama neyse.
İyi ve sadık bir eş ve anne olmayı, onu sevmemi.Eşiniz sizden dar giyinmemenizi isteyemeyecekse, ne isteyebilir sizce? Ev arkadaşları gibi ne o öyle
Şekil deyip küçümsediğiniz şey de gayet önemli. Önemli olmasaydı tesettür farz olmazdı. Küçümsemeyin derim.İyi ve sadık bir eş ve anne olmayı, onu sevmemi.
Siz şekillere takılabilirsiniz ama şükür bizim evliliğimizde böyle kısıtlamalar yok çünkü biz niye giyeceğimizi biliyoruz
Siz mutluysanız sıkıntı yok, sizin doğrunuz da tek doğru değil
Şekil deyip küçümsediğiniz şey de gayet önemli. Önemli olmasaydı tesettür farz olmazdı. Küçümsemeyin derim.
Ben genel konuşuyorum. Açık kapalı fark etmez. Bi erkek karısına dar giyinme diyebilir, adı üstünde eş.O zaman ilk basta farzina dikkat eden biri gibi davransin, basortulu biriyle evlensin.
Iste bunlarda saygi yok. Saygi olsa her farklilik asilir. Bizde de tam tersi bir durum var, esimin ailesi kac kusaktir bir tane muhafazakar, basortulu vs. yok ama ben tek kapali gelinimBeni ilk gorduklerinde kucuk capli bir sok yasadilar ama ne onlar basortume laf ettiler ne ben bir gun olsun kaynanama artik kapan vs. demedim. Cunku kimsenin boyle bir hakki yok. Konu sahibinin ailesi oyle bir tepki koymus ki sevgilisindeki yansimasi bile bu kadar yani gerisini sen dusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?