- 29 Ağustos 2014
- 5.644
- 17.999
- 448
- 33
- Konu Sahibi birzerdali
-
Hastayim yorumlarina ♥♥
Aynı durumu bir arkadaşım da yaşıyor, karı koca doktorlar kendi yaşam düzenlerinde istedikleri gibiler, eşi hiç kısıtlamaz. Ama adamın ailesi geleneksel bir aile yılda bir kez bayramlarda eş ailesini ziyaret ediyorlar o zaman ailenin istediği tarzda giyiniyor çünkü onlara kabul ettirebilme durumu yok, hatta orda bir gardrop yapmış kıyafet taşıma derdi bile yaşamıyor. Bana garip gelmişti ama baktım çok rahat ediyorum diyor, senede bir hafta gönülleri hoş olsun tartışsam olmaz desem herkes mutsuz olacak diyor. O bu şekilde düzen kurmuş belki siz de kurarsınızMerhaba arkadaşlar,
Nişanlanmak üzere olduğum bir ilişkim var. Corono sebebi ile bir süre ertelendi. Erkek arkadaşım , anlayışlı bana ilgi ve sevgisini esirgemeyen biridir. Çok şükür güzel bir ilişkimiz var.
Erkek arkadaşımin ailesi kapalı, muhafazakâr bir aile. Yaşadıkları bölge ise geleneksel, bu nedenle aile de geleneksel yapıda.
Ben Ankara'da yaşıyorum. Açık biriyim. Açık giyinirim. Sevgilim giyimimi sorun yapmadı bunca zaman. Fakat ailesinin yanında iken kot, açık bluz gibi şeyler giymesen memnun olurum dedi. Onların kafa yapısını bu yaştan sonra değiştiremem, senden bu konuda anlayış bekliyorum dedi ( sanırım ailesi Ankara'ya misafir olarak geldiğimde de dikkat etmemi bekliyor, yalnızca onların yaşadığı yere gittiğimizde değil)
Benim ailem de kıyafet konusunda zamanında bana baskı yapmış insanlar. Bu sebeple yeterince zor dönemlerim oldu. Bu konuda hassasım ve sanırım toleransim kalmamış. Bir yere kadar dikkat edeceğimi ama kot tişört giyme konusunda bir sey yapamayacagimi söyledim. Tartıştık. Sen benim arkamda duramayacaksin bir çok konuda demek ki dedim. Sizce tepkim yanlış mı ?
Düzenleme : Arkadaşlar konu yanliş bir yere akıyor. "Tesettüre gir der, kapan der" gibi bir algı oluşmasin. Öyle biri değil zaten, tesettüre kendi çok karşı aksine. Öyle beklentileri yok. Elbette nerde duracağını biliyor. Söylediği, onları gördüğümüzde biraz dikkat et de sorun çıkmasın uğraşmayalim bu sığ zihniyetleri ile.
Kendi aklımla karar verebiliyorum nerede ne giyeceğimi. Fark buradaGirdiğiniz ortamda Ha kiyafetinizin süper minisinden taviz veriyorsunuz Ha kot yerine midi etek giyiyorsunuz ne farkı var , ikisi de taviz değil mi ?
Bazı yerlerin örf ve adetlerine göre ufak dokunuşlar yapmak kimseden bir şey götürmez.
Bir kaç günlük bir şeyi bir ömür gibi zorlastirmanin manası yok.
Midi boy etek, uygun bir bluz veya gomlek tarzı şeyler sanırım. O kadar sinirleniyorum ki ne giymekten bahsediyorsun demeyi bile kendime yakıştıramıyorum. Bahsettigi şeyler bu tarz sanırım. Ailesinin sığ olduğunu biliyor ve onlarla uğraşmak huzursuzluk çıkarmalarını istemiyor
O kadar haklisin ki , nefret ediyorum kadinlara dayatilan ikilemden , bir turlu insanlari kiyafetleriyle yargilamayi birakamadi ulkedeki buyuk cogunluk , bi ellerini cekseler kadinlar uzerinden ulke bambaska bir hal alacakMilana22 biz seninle aynı yaslardayiz ..ikimiz de kız çocuğu büyütüyoruz ..boyle genç ,eğitimli arkadaşlarımızın Türkiye'nin baskentinde bile erkek arkadaşlarının ailesi öyle istiyor diye "kendileri gibi olabilme haklarından" vaz geçmeleri karşısında yüreğim tukeniyor
Konuyu bir okusanız keşke. Vazgeçtiğimi ya da kabullendigimi mi söyledim ? Kabullensem niye konu açayımMilana22 biz seninle aynı yaslardayiz ..ikimiz de kız çocuğu büyütüyoruz ..boyle genç ,eğitimli arkadaşlarımızın Türkiye'nin baskentinde bile erkek arkadaşlarının ailesi öyle istiyor diye "kendileri gibi olabilme haklarından" vaz geçmeleri karşısında yüreğim tukeniyor
neden bu baskılar hep kadın üzerinden oluyor senin ailen erkek tarafı açık saçık gelsin dese hoş olurmuBen de bu fikirdeyim. Dürüst olup olduğum gibi oldukça saygı duyarlar. Degisemem yani
Şu anki erkek arkadasinla ilerde bir aile kurarsan ilerde onun aile üyeleri ile sadece düğünde bir araya geleceğinizi mi dusunuyorsun ? Hiç mi birlikte tatil yapmayacaksınız ...hiç mi gelip sizinle kalmayacaklar ?Onunla olan zamanlarda boyle sorunlarımiz yok. O nedenle denizde ne giydigime karışmaz ama ailesini değiştiremedigini söylüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?