Sevgilim Ailesinin Yanındaki Giyim Tarzım İle İlgili Uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi ailenle mücadele ettin istediğini giydin. Alakasız bir aile için yıllarca farklı giyineceksin. Hayır bunun daha doğumu var gelip kalması var onlara gitmesi var. Ailemi değiştiremem seni değiştireyim diyen erkeği ben gider başka bir erkekle değiştiririm görür gününü.

Tam da anlattığınız aile yapısına eş değer ailede gelinim.Aynı şekilde kot pantolon bile onlar için olmaaaazzzz giyilmezzz sanki mini etekle aynı gibi görülür. Çok ayıp yasakLı bişey gibi (kapalı kızlarının bile bol pantolon İkili takım tarzı giyilmesine zor ikna olmuşlar düşünün ) Biz de ayrı şehirlerdeyiz 1 kere görüştük sadece ,onda da huzursuzluk çıkmasın diye uzun yazlık elbise giydim.(Eşimin başının etini yerlerdi ,onun kafası rahat etsin diye ) (Eminim onda bile belki nefes almamdan rahatsız olmuşlardır djslsşçsdnsş ) yani bu insanları memnun etmek çok zor. Açık insanı kendi minvalindeki gibi değerlendiriyor ,tamam sen pantolon giymiyorsun ama ben giyebilirim beni açık biri olarak değerlendir! İşte bu yüzden elbette sorun çıkacak ,eğer ben taviz veririm yeri geldiğinde derseniz buyrun evlenin ,yoksa da kendi kriterlerinizde biriyle Görüşmenizi tavsiye ederim. Çünkü çok büyük sorun bu ; gelinlik ,nişan elbisesi vs kendinizden çok taviz vermeniz gerekiyor (ben vermedim bu konularda) vermezseniz de ayrılığa kadar uzar bu tartışmalar . umarım gönlünüzce olur

Hastayim yorumlarina ♥♥
Milana22 biz seninle aynı yaslardayiz ..ikimiz de kız çocuğu büyütüyoruz ..boyle genç ,eğitimli arkadaşlarımızın Türkiye'nin baskentinde bile erkek arkadaşlarının ailesi öyle istiyor diye "kendileri gibi olabilme haklarından" vaz geçmeleri karşısında yüreğim tukeniyor

Aynı durumu bir arkadaşım da yaşıyor, karı koca doktorlar kendi yaşam düzenlerinde istedikleri gibiler, eşi hiç kısıtlamaz. Ama adamın ailesi geleneksel bir aile yılda bir kez bayramlarda eş ailesini ziyaret ediyorlar o zaman ailenin istediği tarzda giyiniyor çünkü onlara kabul ettirebilme durumu yok, hatta orda bir gardrop yapmış kıyafet taşıma derdi bile yaşamıyor. Bana garip gelmişti ama baktım çok rahat ediyorum diyor, senede bir hafta gönülleri hoş olsun tartışsam olmaz desem herkes mutsuz olacak diyor. O bu şekilde düzen kurmuş belki siz de kurarsınız

Kendi aklımla karar verebiliyorum nerede ne giyeceğimi. Fark burada

Eşimin ailesi muhafazakar ve bayramlarda memlekete gittiğimizde uzun kol/öksüz kol popoyu hafif kapatan şık bir gömlek/bluz ve skinny fit olmayan kumaş pantolon giyiyorum. Eşim ve kayinvalidem uygun bir dille büyük amcaya, halaya giderken biraz daha dikkat etmemi rica ettiler, bende elimden geldiğince dikkat ediyorum. Kendimi de açıkçası taviz vermiş gibi görmüyorum. Kapan baskı da hiç yaşamadım
Hayatta belli konularda keskin olmanın en çok insanın kendisine zarar vereceğini düşünenlerdenim. Bazen ailemiz için istemediğiniz şeylere eyvallah der geçeriz. Aynı şekilde yeri gelir ailemiz bizim için benzer fedakarlıklar yapar. En azından benim hayatımda durumlar bu.

ya çok dekolte giyilmemesini anlarım. sizinde buna ısrar edecek yapıda olmadığınızı düşünüyorum.
ama kot pantolona bile karşı olmak, normalde bile işe gider gibi giyinmesini beklemek bana hoş gelmedi.
bizim komşumuzun kızı da öyle bir ailenin çocuğu ile evlendi. çocuk önemsemiyor ama kv pantolon asla giyemezsin demiş. bi de kv sürekli gidip geliyor, yakın oturuyorlar.
anne babasının evine gelince ilk iş eteği fırlatıp kendi kotlarını giyiyor. rahat edemiyorum etekle diyor falan.
siz başka yerlerde yaşayacaksınız sanırım ama bir ömür bunlara dikkat etmek zorunda kalacaksınız bu kesin.

Ben şurda takıldım bir insanin giyimi kıyafeti açık olmasi vs tamamen kendisini ilgilendirir ama evlenince maalesef erkeklerde özellikle ailesine eşini kabul ettirme gibi bir dertleri var arkadaş ben beğendim sevdim evlendim benim düşüncem bu yönde diyemiyorlar sadece bu kıyafette de değil gelini illa kendilerine benzetecekler ne gerek varsa ayrıca tesettürlu insanlar sığ zihniyete sahip insanlar değil allahın emrini uygulayanlardır

Valla benden kimse bir şey rica etmedi ama baktım adamın bütün sülalesi kapalı, ben de onlarla bir araya gelirken popomu örten tişörtler giyiyorum, kolsuz bluz diz üstü etek giymiyorum. Çünkü en başta ben rahat edemiyorum. Kendi ailemin yanında bir tık daha açığım. Kendi yaşadığımız yerde de ailemin yanındaki gibiyim. Göbek açık falan giyinmeler genç ve inceykendi, şimdi estetik durmuyor ama yok ben zaten yıldım yıllardır ailemden dolayı bıktım dersen onu bilemem. Şunu da ekleyeyim: nerde ne yapmak gerektiğini bilmek lazım diye düşünüyorum.Nasıl ki Antalyaya tatile giderken beyaz şortunu giyiyorsan bayramda el öperken de ortamına uygun giyinmek gerekir bence. Ama buna sen karar vermelisin, dikte duymaya tahammül edemem demek de hakkın yani

Son düzenleme:
Bu arada ben uzun etekleri cok severim, uzerine kolsuz veya tisort, ustune belki kot ceketle super, hele de boyunuz uzunsa. Bir kac boyle kombin guzel olur da, insanin inat edip giyesi gelmez su durumda.

O kadar haklisin ki , nefret ediyorum kadinlara dayatilan ikilemden , bir turlu insanlari kiyafetleriyle yargilamayi birakamadi ulkedeki buyuk cogunluk , bi ellerini cekseler kadinlar uzerinden ulke bambaska bir hal alacak

Konuyu bir okusanız keşke. Vazgeçtiğimi ya da kabullendigimi mi söyledim ? Kabullensem niye konu açayım

Son düzenleyen: Moderatör:
Onunla olan zamanlarda boyle sorunlarımiz yok. O nedenle denizde ne giydigime karışmaz ama ailesini değiştiremedigini söylüyor
Şu anki erkek arkadasinla ilerde bir aile kurarsan ilerde onun aile üyeleri ile sadece düğünde bir araya geleceğinizi mi dusunuyorsun ? Hiç mi birlikte tatil yapmayacaksınız ...hiç mi gelip sizinle kalmayacaklar ?

kot giyme tişört giyme .. eee ne olcakmış pekii ? bu adam seni böyle görüp beğenmedi mi sevmedimi ? ilk tanışma olsa dersin ki evet belki tölere et .. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ilerde bunlar seni kapatır da ..
yanlış anlaşılmasın vende kapalıyım karşı değilim ama senin açından bakıyorum .. taviz vermemelisn diye düşünüyorum .. daha nişanlılık evresi üstelik ..
bu kıyafet konusu zaten benim çok canımı sıkıyor .. insanları olduğu gibi kabul etmek veya kararlaarına saygı duymak bu kadar mı zor ..
bende kıyafet sorunu yaşıyorum sürekli ve çok canımı sıkıyor .. insan kendini bildikten sonra ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…