Sevgilim Ailesinin Yanındaki Giyim Tarzım İle İlgili Uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim esim de ailesinin yaninda cok kisa sort ,crop top vs giymemi istemez mesela, kendi ailem sorun etmez. Ben de az daha usturuplu sortlar tisortler falan giyiyorum gidince, zaten farkli sehirlerdeyiz. Cok acik giyim belki sorun olur da kotla tisort de cok sacmaymis artik. Seni de oyle kabullenecekler. Sen de o aileden birine ben evimde tesettur istemem, acilacaksin desen ne derler acaba?

Tüm yorumları okumadım ama mesajınız üstüne yorum yapıyorum. bugün belki ailesi ile yılda 2 kez görüşüyorsunuz, ama evlendikten sonra büyük ihtimal daha çok ve daha uzun süreli görüşeceksiniz. aman ne olacak canım askılı değil de yarım kollu giysen, dünya başına mı yıkılır falan gibi şeylere inanmıyorum. bugün seni rahatsız ediyorsa yarın sürekliliği arttıkça daha çok rahatsız eder. bugün flört aşamasında sana karışmayan adam yarın bir gün anama babama da saygı göstermiyorsun diye kalbini kırıverir. ya seni olduğun gibi kabul etsinler, ya sen bu duruma alış aksi durumda ömür boyu mutsuz olursun. olay tişört kot meselesi olmaktan çıkacak eninde sonunda çünkü... 7 yıl çıktık eşimle, 11 yıldır evliyim. ilk gün problem olan şey, onlara uyum sağlamadığımda hala problem. alttan aldığım yıllara acıyorum şuan (ki benim eşimin ailesi kapalı değil güya... kız kardeşi askılı bluz giyebilmek için gelip bende kalırdı, şimdi o bile yaşın kaç oldu ay bu şekilde nasıl rahat ediyorsun, asla ben yapamam falan diyor ve donla gezmiyorum elbette ben de :) )

Bunun adı sığ zihniyet değil canım müslüman olmanın gerekleri..Kur'an daki ayetleri inkar ediyorsunuz su an bu da inancınızı şüpheye sokar madem size sığ geliyor farklı bir din seçin kendinize benim tonlarca açık arkadaşım var ve hepsi mini etekli ama birbirimuze saygı duyuyoruz hiçbir zaman yok gelenek,yok gerici bu tarz şeyler söylemediler ve hepimiz üniversite mezunuyuz bu zihniyetten vazgeçmenizi öneririm

Sığ zihniyetten kasıt kendi doğrularıni başladıklarına da doğru diye dayatmalarinsan kaynaklanmasi. Kimin neye inandığı nasıl giyindigi kimseyi ilgilendirmez. Ama sırf benim inancım böyle kültürüm böyle diyip beni buna mecbur bırakmaya çalışmaları evet siglik, geri kafalilik

Kendi doğrunu başkasına dayatmak da İslam değil yalnız. Başkası sizin fikrinizde değil ya da dinin gereklerini yaşamıyor! diye başka din seç, sen Müslüman değilsin vb yazamazsınız. İnsanların dinlerini nasıl yaşadıkları sizi hiç mi hiç ilgilendirmeyen bir konu, akıl vermek ya da laf etmek kimseye düşmez.

Bu onların doğrusu değil canım bu İslam in doğrusu. Kimse kimseye tabiki baskı yapamaz herkes kendi dinini kendi yaşar ana kapanmanin adı gericilik olamaz yıl olmuş 2020 hala bunu tartışıyoruz..neyse herkesi Allah ile başbaşa bırakıyorum biraz Kuran meali okumanızı tavsiye ederim

Kimse de tercihini bu yönde kullanan insanlara gerici diyemez sığ diyemez kimseye laf etmek düşmez

Asıl sığ ve gerici olanlar bu tarz düşünce yapısına sahip olanlar..

Kapanmaya gericilik diyen yok zaten, başkasının kıyafetine kendi inançları doğrultusunda müdahale etmek gericilik. Ayrıca belki ben inançlı değilim. Mecbur muyum sizin doğrunuz ile yaşamaya ? 2020 yılında hâlâ insanlara kendi doğrularını evrensel doğru diye dayatmak da bıktırdı yani.

Yani aslinda soyle bisey var: bazi ailelere cidden laf anlatilmiyor. Benim anneannemle dedem bu sekilde, kendilerini cok severim ama din konusunda baskicilar. Mesela annem de babam da onlarin laflarini cekmektense senelerdir onlar geldiginde daha kapali giyinir, icki icmez, babam dedemle cumaya gider filan. Yasli insanlar artik degistirilemez yani. Babam yerinde baska biri olsa bunu kabul etmez yani yasam tarzini degistirmeyi ama o sekilde bir duzen oturtmuslar yani, babam bunu baski olarak gormuyor. O yuzden ben nisanlinizi anlayabiliyorum ve baska alanlarda baskici degilse, ve kisiligi o yonde degilse bunu cok sorun olarak gormezdim sanirim...

Yok olur mu onlara sormamiz lazım evrensel doğru onların ki çünkü. Hiç tahammül edemiyorum bu tarz insanlara artık

O da böyle söylüyor fakat ben taviz verdikçe gerisi gelir diye düşünüyorum. Bu konuda hassasım sanırım o yüzden böyleyim

Ah canım bu benim doğrum değil keşke farklı bir din mensubu olsaydınız en azından daha saygılı olurdunuz bnm ateist,budist arkadaşlarım bile bu şekilde eleştirmiyorlar saygı duyuyorlar.resmen gerici kelime olarak kullanılmasa da anlam olarak bunlar ifade ediliyor böyle hassas bir konuda herkese karşı saygılı olunmalı kimse benim tesetturume laf edemez

Kılda, tüyde, kumaş parçasında keramet olsaydı bu saate kadar Araplar akıllanırdı. Yüzyıllar geçti adamlar hala kabile savaşlarında birbirini kesiyor. Kumaş vucüdü kapatabilir ama kafaya akıl koymuyor maalesef. Kuran meali de okudum, ziynetlerinizi kapatın yazıyor, kol da ziynet değil sanırsam kot tişörtte günahlık bir durum göremiyorum?? Okuduğunuzu anlayın önce millete laf etmeden önce.

Sizinle tartışmayacagm bazı insanların kafası sığ dir ne dersen de anlamazlar yüzyıllar geçti insanoğlu hala bı kumaş zannediyor tesettür u komik gerçekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…