Sevgilim benim için ailesine rest çekti!

hermit

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2025
10
5
1
30
1 yıldır görüştüğüm erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. Bir mekanda denk geldik ve arkadaşlarımız vasıtasıyla tanıştırıldık. Kısa sürede birbirimizi çok sevdik. İkimizi de 30 yaşındayız. İkimiz de özel sektörde iyi kazanıyoruz. Gelecekle ilgili maddi bir kaygımız yok. Tek sıkıntı erkek arkadaşım daha önce başkasıyla nişan attığı için ailesi onu bu sefer kendi buldukları birisiyle evlendirmek istiyor. Ailesi henüz benimle tanışmadı. Tamamen yargısız infaz yapıyorlar. Her şey güzel giderken bunu öğrenmek beni mahvetti. Nazar değecek diye korkuyordum, değdi işte.

Erkek arkadaşımın da fikri çok net. Bu durumu bana açıkladığında ailesine çoktan rest çektiğini ve benimle evlenmek istediğini söyledi. 3 ay boyunca ailesini sürekli ikna için uğraşmış ama olmayınca en son gelip benimle paylaştı. Araya akrabaları sokmayı denemiş, ailesiyle görüşmeyi kesmiş, ilk başlarda tatlılıkla çözmeye çalışmış ama bakmış ki olacak gibi değil, şimdi ailemle gelip konuşmak istiyor, onları ikna etmek istiyor. Annemle tanıştı, annem çok sevdi, bugün ailecek gelseler hemen söz nişan yapılır.

Sevgilim de ailesiyle aynı şehirde olmasına rağmen 5 yıldır yalnız yaşıyor. Kendi ayaklarının üzerinde durmasını bilen birisi. Mesleğinde başarılı, çok çalışkan da birisi. Çoğu zaman gününün 16-17 saati çalışarak geçiyor, bazen hafta sonları da çalışıyor ama bana hep vakit ayırır. Beni yormaz, yanıma gelir alıp bir yerlere götürür, hesap ödetmez. İş yerime çiçek gönderir, bazen eline gül alıp gelir. Bana her zaman o kadar değerli hissettiriyor ki, bu durumdan dolayı ne yapacağımı bilmez hale geldim. Kendi aileme henüz açıklayamadım. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum.

Bir de şöyle bir şey var, erkek arkadaşım ailesinden dolayı çok dert çekmiş zamanında. Ayrı evde yaşaması tamamen bundan. Şimdi yapabileceğim başka bir şey yok, ailem ikna olmuyor ve olacak gibi bir durum da yok diyor. Kendi büyüklerimi alıp istemeye gelirim, bir daha ailemle görüşmek istemiyorum diyor. Peki ileride çocuk olduğunda nasıl olacak dediğim zaman, bana bunları yaşatan insana çocuğumu göstermeyi düşünmüyorum diyor.

Sevgilimle alakalı henüz kötü bir tecrübem olmadı. Tartışma anlarında sesini yükseltmez, genel olarak küfürlü konuşmaz. Her zaman çok iyi davranır.

Şimdi bu iş nasıl olur, oluru var mıdır? Sizlerin tecrübelerinize güveniyorum ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yani ben mi çok duygusuzum bilmiyorum da ileride olacak çocuklar onun ailesinin ne alakası var yani anneanne dede desen sizin aileniz var zaten ya beni önemsemeyen beni istemeye bile gelmeyen düğünüme el gibi bile katılmayan bir aile çocuğum olduğunda olsa ne olur olmasa ne olur bana karı ki zararı ne olsun vallahi çok umursamam kim alıyorsa alıp gelsin ha kendi aileme anlatma konusunda belki sıkıntı yaşayabilirim hani neden istemediklerini anlatamayabilirim ya da ailemi anlamayabilirim ya da ailem tepki de gösterebilir ama şu konuda Düşüneceğim son şey onun annesi babası olur umrumda bile olmaz kendi öz oğluyla bile anlaşamayıp ortak bir paydada buluşamayan insanlarla ben anlaşmak için hiç uğraşmam ya da kendi oğullarıyla iyi olsun diye hiç uğraşmam siz yorum bile yapmayınnboşverin

Yaşlar 30, zaten olgun akıllı bireylersiniz. İş güç de iyiymiş, adamı iyi tanıdım seviyorum, mantığım da evet diyor diyorsunuz. O zaman go girl diyorum.
Ailesi de gelmezse gelmesin. Zaten adam bir erkekten beklenmeyecek kadar net, düğünüme gelmeyen aileyle görüşmem diye koparıp atıyor zaten. Ki bana kalırsa tek sebep siz değilsiniz kopmalarında, belli ki son damla olmuş. Ben olsam karışmazdım, kendi bileceği iş artık görüşmemek vs.

Ben sorun edecek bir şey göremedim.

Ben aynen böyle evlendim. Eşimin ailesi de beni istemedi görmeden daha. 6 yıllık evliyim. Ve çok rahatım kv derdi yok karışan görüşen yok eşim 3 yıl sonra barıştı görüşüyorlar ama ben görüşmüyorum 1 yaşında bebeğim var beraber gidiyorlar 1,2 saat. Ama burda eş önemli evlendikten sonra gel barışalım derse ya da başına kakarsa bir de o da var

Ya bu kasar övülen sevgililer, nişanlılar ve kocalar bana pek güven vermiyor. Belki iyi biridir bilemem ama bu imaj rahatsız ediyor.

Neden nişan atmış bu kısım da çok önemli.

Ben aileler de olsun isterim. Bi de bizim istediğimizle evleneceksin yoksa gelmiyoruz bana çok inandırıcı gelmedi.

Okumuş insanlar olduğunuzu anlıyorum işinizden bahsederken. Okumuş adamı görücü usulü evlendirmeye çalışmak çok sıK rastladigimiz bi sey değil.

Ama tercih meselesi tabi. Siz aileler olmasa da olur derseniz olur tabi neden olmasın

Ya bu kasar övülen sevgililer, nişanlılar ve kocalar bana pek güven vermiyor. Belki iyi biridir bilemem ama bu imaj rahatsız ediyor.

Neden nişan atmış bu kısım da çok önemli.

Ben aileler de olsun isterim. Bi de bizim istediğimizle evleneceksin yoksa gelmiyoruz bana çok inandırıcı gelmedi.

Okumuş insanlar olduğunuzu anlıyorum işinizden bahsederken. Okumuş adamı görücü usulü evlendirmeye çalışmak çok sıK rastladigimiz bi sey değil.

Ama tercih meselesi tabi. Siz aileler olmasa da olur derseniz olur tabi neden olmasın

Ya bi de gerekçeleri o kadar saçma o kadar komik ki, 30 yaşındaki sevgilisi olan oğullarının kendi buldukları biri ile evleneceğine kendilerini inandırmışlar yetmemiş nişan atmayacağını veya boşanmayacağını da garantilemişler kafada, ve bunu da istikrarlı bir şekilde uyguluyorlar çok garip.

daha öncesinde de çok çekmiş, bir iki kere anlatmıştı. ayrıca ilişkimiz olmasa bile bana bununla geldiği için zaten silerdim diyor

Adam evlendiği gibi yavaş yavaş anacı olur, aileci olur. Beni ailemden kopardın, senin için rest çektim der. Benim bildiğim hikayeler böyle pozitifleri ya anlatmıyorlar ya da yok.
bu şekilde evlenen insanlar var mı çevrenizde? kadınlar bunu yapıyor ama erkeklerde örnek göremedim ben

çevremde bunun örneği yok maalesef. siz ailenizle nasıl paylaştınız veya süreç nasıl ilerledi?

eski nişanlısının ailesi çok karışıyormuş, daha sonrasında ikisi de bunu kaldıramayıp nişan atmışlar. ben bir iki kere sordum, yoksa o anlatmıyor ama eski nişanlısının arkasından da kötü konuşmuyor. siz de şimdi diyeceksiniz ki ne övdün adamı

ailesi muhafazakar insanlar. erkek arkadaşım onlar gibi değil. ben olur diyorum ama nasıl olurundayım.

evet gerçekten o kadar saçma ki, ama ortak arkadaşlardan da duyduğum üzere çok inatçı insanlarmış. mantıktan ziyade ego veya inat giriyormuş devreye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…