Sevgilim benim için ailesine rest çekti!

Nişan atanların hikayesi de hep bu türden ama sorun genelde erkek kişisinde çıkıyor. Konuşmama sebepleri de bu. Çok güven vermiyor bana bu tür kişiler. 1 yıl olmuş daha. Sırf evlenmek için yanlış bir karar almayın.

Ben aynen böyle evlendim. Eşimin ailesi de beni istemedi görmeden daha. 6 yıllık evliyim. Ve çok rahatım kv derdi yok karışan görüşen yok eşim 3 yıl sonra barıştı görüşüyorlar ama ben görüşmüyorum 1 yaşında bebeğim var beraber gidiyorlar 1,2 saat. Ama burda eş önemli evlendikten sonra gel barışalım derse ya da başına kakarsa bir de o da var
çevremde bunun örneği yok maalesef. siz ailenizle nasıl paylaştınız veya süreç nasıl ilerledi?
Ailem karşı çıkmadı istemeye beni tek başına geldi.kimsesi yoktu nişanı da sadece bizim taraf yaptık. Düğüne annesi babası hariç akrabaları geldi. Akrabalarıyla görüşüyorum. Ama dediğim gibi olay eş de bitiyor bunu baştan konuşmanız gerekiyor

Yok artık bu kadar da degil ya, tanımadan etmeden ne münasebet. Sizlik bir durum yok ki , yaparsınız nişanı da düğünü de isteyen gelir. İlerde de barışırsa kendi barışır hiç öyle bebek olur babaannesi dedesi falan demeyin sizi tanımaya şans vermemiş insanlar cocugumu tanısa ne olcak tanımasa ne olacak.

Of bi an benım de 17 saat mesai yaptığım aklıma geldi. Neyse konuya dönüyorum. Bence evlenırsınız. Sız önünüze bakarsınız. Ama bence evlendıkten sonra onlar eşınızı rahat bırakmaz mutlaka kapınıza gelırler.

bu şekilde evlenen insanlar var mı çevrenizde? kadınlar bunu yapıyor ama erkeklerde örnek göremedim ben
yok kadınlar demez , kadınlar ailelerini evlenirken silmeleri gerekiyorsa bir siler sonra hep kocacı olurlar. ben erkeğin büyük toplara girdiği büyük kararlar aldığı evliliklerin neticelerini iyi görmedim. Erkekler evlenince ailesiyle en irtbatsızı bile aileci oluyor. ne oluyor neden kıymete biniyor bilmiyorum. yani özlemez görüşmez yarın çocuğu göstermem diye garantilere itibar etmeyin. o huzursuzluk ailenize sirayet edebilir. bunlar dediğim negatif seçenekler. sizin anlattıklarınız ise mükemmel bir erkek profili, sadece ailesi sorunlu, değer mi değer.

o manada demek istemedim, sizinle aynı fikirdeyim ben de. sadece napacağımı bilemiyorum. henüz şoku atlatamadım

aileme henüz anlatmadım ama nasıl anlatacağım, karşı çıkarlarsa ne yapacağım orayı hiç kestiremiyorum maalesef

Annenizle tanışmış zaten, sırf böyle saçma bir sebepten evlenmenize karşı mı çıkacaklar yani.

Çok büyük bir mesele gibi lanse edersiniz herkes o şekilde davranır, şu an ailesi ile görüşmüyor istemeye de diğer aile üyeleri ile birlikte gelecek bitti gitti.

Nasıl anlatacağım ne yapacağım diye çırpınmayın, net olun iknalık bir durum yok ortada.

Bu şekilde olmasını ben de istemezdim ama yapacak bir şey yok, ben evleneceğim şartlar ortada köstek değil destek olmanızı rica ediyorum de.

Hiç karışmayın .Adam yıllar önce evden ayrılmış demek ki onlarla ayrı sorunu var.Ki görüşmek istemiyorum diyor zorla görüştürmeye çalışmayın.Sonra buraya yazarsınız keşke hiç bArışmasaydı.Yapın nişanınızı düğününüzü .Boşverin onun ailesi .Çocuğunuz babaanne dede ile görüşmek zorunda değil.İyi anne babaya ihtiyacı var.

Sevgilinizi mutlaka siz tanıyorsunuzdur, bu diyeceğimi kesin bir şey olarak demiyorum, sadece alternatif bir fikir sunmak istedim. Belki de ailesi sevgilinize güvenmiyordur. Belki kendi kararlarını alıp bir ilişki kurabileceğine, yürütebileceğine inanmamalarına neden olan bir durum vardır. Aile sizi istemiyor ya da kendi buldukları birini istiyor olabilir ama illa böyle olacak demek değil. Belki de oğullarının bir daha nişan atmasından korkup "kesin ilişkisi yürüyecek biri" bulma derdine düşmüşlerdir. (Bu da aile açısından iyi bir görüntü değil, otuz yaşındaki adamın hayatının derdine bu kadar düşmemeleri gerekir). Aile dediğimiz şey koca bir sistem ve sevgiliniz de bu aile sisteminin içinden çıktı, acaba sevgiliniz nasıl bir role sahip? Ailesi sevginizi nasıl etkiledi, sevgiliniz onları nasıl etkiledi? Dediğim şey aileyi hoş görmeniz ya da aile ile ilişki kurmanız vb asla değil, orasını siz bilirsiniz. Ama ailenin sadece sevgiliniz nişan attı diye niye böyle bir kafaya girdiklerini merak ettim. Burada sevgilinizin konumunu öğrenmeniz ilişkinizi gelişirebilir. Diğer denecek şeyleri herkes demiş zaten.

Olur, niye olmasın ?

Barıştırmak için ikna etmeyi düşünmeyin. Burada çok fazla örneklerini gördük. Kaç yaşında insanlarsınız, akışa bırakın biraz. Aile büyükleriyle gelecekse gelsin sakın vicdan yaparak ona da hissettirmeyin. Sonrası size dokunacak çünkü.

Benim dikkatimi çeken tek şey, adamın tam tanımı ile işkolik olması. Şimdi size tatlı geliyor bazı şeyler ama evlendiğinizde böyle olamayacağına emin olabilirsiniz. Hazırlayın kendiniz sonradan hayal kırıklığına uğramayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…