Nişan atanların hikayesi de hep bu türden ama sorun genelde erkek kişisinde çıkıyor. Konuşmama sebepleri de bu. Çok güven vermiyor bana bu tür kişiler. 1 yıl olmuş daha. Sırf evlenmek için yanlış bir karar almayın.eski nişanlısının ailesi çok karışıyormuş, daha sonrasında ikisi de bunu kaldıramayıp nişan atmışlar. ben bir iki kere sordum, yoksa o anlatmıyor ama eski nişanlısının arkasından da kötü konuşmuyor. siz de şimdi diyeceksiniz ki ne övdün adamı
ailesi muhafazakar insanlar. erkek arkadaşım onlar gibi değil. ben olur diyorum ama nasıl olurundayım.
Ailem karşı çıkmadı istemeye beni tek başına geldi.kimsesi yoktu nişanı da sadece bizim taraf yaptık. Düğüne annesi babası hariç akrabaları geldi. Akrabalarıyla görüşüyorum. Ama dediğim gibi olay eş de bitiyor bunu baştan konuşmanız gerekiyorçevremde bunun örneği yok maalesef. siz ailenizle nasıl paylaştınız veya süreç nasıl ilerledi?
yok kadınlar demez , kadınlar ailelerini evlenirken silmeleri gerekiyorsa bir siler sonra hep kocacı olurlar. ben erkeğin büyük toplara girdiği büyük kararlar aldığı evliliklerin neticelerini iyi görmedim. Erkekler evlenince ailesiyle en irtbatsızı bile aileci oluyor. ne oluyor neden kıymete biniyor bilmiyorum. yani özlemez görüşmez yarın çocuğu göstermem diye garantilere itibar etmeyin. o huzursuzluk ailenize sirayet edebilir. bunlar dediğim negatif seçenekler. sizin anlattıklarınız ise mükemmel bir erkek profili, sadece ailesi sorunlu, değer mi değer.bu şekilde evlenen insanlar var mı çevrenizde? kadınlar bunu yapıyor ama erkeklerde örnek göremedim ben
aileme henüz anlatmadım ama nasıl anlatacağım, karşı çıkarlarsa ne yapacağım orayı hiç kestiremiyorum maalesefSizin aileniz olur bu iş dediyse tamamdır bence , başka aile büyükleri ile gelsin işte erkek arkadaşınız.
o manada demek istemedim, sizinle aynı fikirdeyim ben de. sadece napacağımı bilemiyorum. henüz şoku atlatamadımyok kadınlar demez , kadınlar ailelerini evlenirken silmeleri gerekiyorsa bir siler sonra hep kocacı olurlar. ben erkeğin büyük toplara girdiği büyük kararlar aldığı evliliklerin neticelerini iyi görmedim. Erkekler evlenince ailesiyle en irtbatsızı bile aileci oluyor. ne oluyor neden kıymete biniyor bilmiyorum. yani özlemez görüşmez yarın çocuğu göstermem diye garantilere itibar etmeyin. o huzursuzluk ailenize sirayet edebilir. bunlar dediğim negatif seçenekler. sizin anlattıklarınız ise mükemmel bir erkek profili, sadece ailesi sorunlu, değer mi değer.
aileme henüz anlatmadım ama nasıl anlatacağım, karşı çıkarlarsa ne yapacağım orayı hiç kestiremiyorum maalesef
Hiç karışmayın .Adam yıllar önce evden ayrılmış demek ki onlarla ayrı sorunu var.Ki görüşmek istemiyorum diyor zorla görüştürmeye çalışmayın.Sonra buraya yazarsınız keşke hiç bArışmasaydı.Yapın nişanınızı düğününüzü .Boşverin onun ailesi .Çocuğunuz babaanne dede ile görüşmek zorunda değil.İyi anne babaya ihtiyacı var.1 yıldır görüştüğüm erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. Bir mekanda denk geldik ve arkadaşlarımız vasıtasıyla tanıştırıldık. Kısa sürede birbirimizi çok sevdik. İkimizi de 30 yaşındayız. İkimiz de özel sektörde iyi kazanıyoruz. Gelecekle ilgili maddi bir kaygımız yok. Tek sıkıntı erkek arkadaşım daha önce başkasıyla nişan attığı için ailesi onu bu sefer kendi buldukları birisiyle evlendirmek istiyor. Ailesi henüz benimle tanışmadı. Tamamen yargısız infaz yapıyorlar. Her şey güzel giderken bunu öğrenmek beni mahvetti. Nazar değecek diye korkuyordum, değdi işte.
Erkek arkadaşımın da fikri çok net. Bu durumu bana açıkladığında ailesine çoktan rest çektiğini ve benimle evlenmek istediğini söyledi. 3 ay boyunca ailesini sürekli ikna için uğraşmış ama olmayınca en son gelip benimle paylaştı. Araya akrabaları sokmayı denemiş, ailesiyle görüşmeyi kesmiş, ilk başlarda tatlılıkla çözmeye çalışmış ama bakmış ki olacak gibi değil, şimdi ailemle gelip konuşmak istiyor, onları ikna etmek istiyor. Annemle tanıştı, annem çok sevdi, bugün ailecek gelseler hemen söz nişan yapılır.
Sevgilim de ailesiyle aynı şehirde olmasına rağmen 5 yıldır yalnız yaşıyor. Kendi ayaklarının üzerinde durmasını bilen birisi. Mesleğinde başarılı, çok çalışkan da birisi. Çoğu zaman gününün 16-17 saati çalışarak geçiyor, bazen hafta sonları da çalışıyor ama bana hep vakit ayırır. Beni yormaz, yanıma gelir alıp bir yerlere götürür, hesap ödetmez. İş yerime çiçek gönderir, bazen eline gül alıp gelir. Bana her zaman o kadar değerli hissettiriyor ki, bu durumdan dolayı ne yapacağımı bilmez hale geldim. Kendi aileme henüz açıklayamadım. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
Bir de şöyle bir şey var, erkek arkadaşım ailesinden dolayı çok dert çekmiş zamanında. Ayrı evde yaşaması tamamen bundan. Şimdi yapabileceğim başka bir şey yok, ailem ikna olmuyor ve olacak gibi bir durum da yok diyor. Kendi büyüklerimi alıp istemeye gelirim, bir daha ailemle görüşmek istemiyorum diyor. Peki ileride çocuk olduğunda nasıl olacak dediğim zaman, bana bunları yaşatan insana çocuğumu göstermeyi düşünmüyorum diyor.
Sevgilimle alakalı henüz kötü bir tecrübem olmadı. Tartışma anlarında sesini yükseltmez, genel olarak küfürlü konuşmaz. Her zaman çok iyi davranır.
Şimdi bu iş nasıl olur, oluru var mıdır? Sizlerin tecrübelerinize güveniyorum ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Olur, niye olmasın ?1 yıldır görüştüğüm erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. Bir mekanda denk geldik ve arkadaşlarımız vasıtasıyla tanıştırıldık. Kısa sürede birbirimizi çok sevdik. İkimizi de 30 yaşındayız. İkimiz de özel sektörde iyi kazanıyoruz. Gelecekle ilgili maddi bir kaygımız yok. Tek sıkıntı erkek arkadaşım daha önce başkasıyla nişan attığı için ailesi onu bu sefer kendi buldukları birisiyle evlendirmek istiyor. Ailesi henüz benimle tanışmadı. Tamamen yargısız infaz yapıyorlar. Her şey güzel giderken bunu öğrenmek beni mahvetti. Nazar değecek diye korkuyordum, değdi işte.
Erkek arkadaşımın da fikri çok net. Bu durumu bana açıkladığında ailesine çoktan rest çektiğini ve benimle evlenmek istediğini söyledi. 3 ay boyunca ailesini sürekli ikna için uğraşmış ama olmayınca en son gelip benimle paylaştı. Araya akrabaları sokmayı denemiş, ailesiyle görüşmeyi kesmiş, ilk başlarda tatlılıkla çözmeye çalışmış ama bakmış ki olacak gibi değil, şimdi ailemle gelip konuşmak istiyor, onları ikna etmek istiyor. Annemle tanıştı, annem çok sevdi, bugün ailecek gelseler hemen söz nişan yapılır.
Sevgilim de ailesiyle aynı şehirde olmasına rağmen 5 yıldır yalnız yaşıyor. Kendi ayaklarının üzerinde durmasını bilen birisi. Mesleğinde başarılı, çok çalışkan da birisi. Çoğu zaman gününün 16-17 saati çalışarak geçiyor, bazen hafta sonları da çalışıyor ama bana hep vakit ayırır. Beni yormaz, yanıma gelir alıp bir yerlere götürür, hesap ödetmez. İş yerime çiçek gönderir, bazen eline gül alıp gelir. Bana her zaman o kadar değerli hissettiriyor ki, bu durumdan dolayı ne yapacağımı bilmez hale geldim. Kendi aileme henüz açıklayamadım. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
Bir de şöyle bir şey var, erkek arkadaşım ailesinden dolayı çok dert çekmiş zamanında. Ayrı evde yaşaması tamamen bundan. Şimdi yapabileceğim başka bir şey yok, ailem ikna olmuyor ve olacak gibi bir durum da yok diyor. Kendi büyüklerimi alıp istemeye gelirim, bir daha ailemle görüşmek istemiyorum diyor. Peki ileride çocuk olduğunda nasıl olacak dediğim zaman, bana bunları yaşatan insana çocuğumu göstermeyi düşünmüyorum diyor.
Sevgilimle alakalı henüz kötü bir tecrübem olmadı. Tartışma anlarında sesini yükseltmez, genel olarak küfürlü konuşmaz. Her zaman çok iyi davranır.
Şimdi bu iş nasıl olur, oluru var mıdır? Sizlerin tecrübelerinize güveniyorum ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?