- 7 Aralık 2018
- 7.390
- 19.008
- 248
- 28
Siz KK kadınlarına bakmayın. Çalışmak özgürlük demek değil. Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.
Evet sevgiliniz sizin düşüncenizi bile bile sizinle çıkmış. Çünkü sizi ikna edeceğini düşünüyor. Aranızda söz, nişan olmadan baskı kuramıyor çünkü terkedersiniz diye korkuyor.
Daha sevgiliyken sizi manipüle etmeye çalışan sevgiliniz, evliyken şağılar hakaret eder. Çalışsanız maaşınıza el koyar gibi.
Bahanesi de birikim, geleceğe yatırım olur.
Evlendiğinizde baktınız eşiniz haklı belki kendi isteğinizle çalışacaksınız.
Haliyle bence yol yakınken dönün.
Yoo değilNasıl baskı yapması normal değil? Burada kaç konu gördüm eşim iş bulamıyor iş aramıyor boşanmalı mıyım? Diye. Herkes iş aramıyorsa boşan dedi. Aynısı kadın için de geçerli. O zaman kadın-erkek eşitliğinden dem vurmasın kimse. Ömür boyu çalışmamak kadar tuhaf bir durum olamaz. Kadın çocuk doğuruyor-ev temizliyor da bahane olmamalı. Doğum iznine ayrılabilir, o süre zarfında çalışmayabilir. Ev temizlemek de bir iş değil çünkü kendi dağıttıklarını kendileri temizliyor bunun ne ülkeye ne kendisine bir katkısı var hiçbir üretim yok. Zaten en başından hayalim çalışmamak diyor valla çok çok ilginç.
Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
çözüm aradığınız problem çok farklı ama şunu söylemek istiyorum25 yaşındayım şöyle diyim bugüne kadar hic çalışmadım belkide o yüzden cesaretim yok yani çalışabilirmiyim yapabilirmiyim cok zorlanirmiyim bilemiyorum da ama insanlar cok kati kuralcı burda bile anliyorsunz tepkilerden sanki her kadin calismak zorunda calismak icin ölüp bitmek zorunda gibi tepkileri
Ben orda anne, babadan bahsettim. Çoğu ailenin aa evet çocuğum çalışma diye destek vereceğini düşünmüyorum ve belli bir yaştan sonra insana para almak koyar. Evlilik kısmında bir şey diyemeyeceğim orası değişir duruma göre bence.Çalışmamak ortak bir tercih olduğu sürece bir tercihtir bana göre de. Ped parasına kadar vermeyi kabul eden biri varsa karşıda, kimseye laf düşmez. Ama konudaki beyefendi buna razı değil. Adama da kızamıyorum geçim kolay değil, tek maaşla değil bir şeylerin sahibi olmak, borçsuz kalmadan yaşamak bile hayal aile için. Tek suçu iş ciddiye binince niyetini belli etmesi.
Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.Nasıl çalışmak özgürlük değil?
Burası eşinden dayak yiyen, eziyet gören, tecavüz edilen ama geri dönecek yeri olmadığı için boşanamayan kadınlarla dolu.
Dayak yiyene hep ilk sorumuz “Çalışıyor musun?”, el insaf diyorum.
Hatta eşi çalışmayıp yine dayak yiyen kadınlar da var. Onlara da ilk denen: “Eşinin eve katkısı yok, senin maaşın var, boşan.”
Boşanıyorlar mı, evet.
Sevgiliyken adam manipüle etmeye çalışmıyor, adam aç kalacağını görüyor, net.
Türkiye gerçeklerinde bir polis maaşıyla çocuk nasıl rahat edecek?
Bir de adamı maaşı isteyecek diye suçlamışsınız, sanki konu sahibi rahat bakılacak diye çocuğunun aç kalmamasını istemek suç. Burada adama durup dururken iftira atmanın gereği yok.
İki tarafın görüşü çok farklı. Ayrılmaları gerektiği konusunda size katılıyorum.
Yarin birgun esin hastalansa olse ne yapacaksin, cocuklarin iyi bir gelecegi olsun istiyorsan calisman lazim..Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Cok haklisiniz,bu sizin karariniz ister calisirsiniz ister calismazsiniz bunu zaten en basinda bilen eş adaylari neden o zaman calisan ya da calismayi kesinlikle düşünen biri ile birlikte olmuyorlar.Bu resmen dayatma.Zorla güzellik olmaz,verim olmaz,bunu bilmiyorlar mi? Evet calismak cook güzel bir kadin icin ama bu düşünce ve yetistirilise göre degisiyor.En basindan konusulacak konu bu sizin icin.Ya sizi zorlamayacak ya da baska bi cozum bulacaksiniz.Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
Baskı yapmıyor anladığım kadarıyla orta yol bulmaya çalışıyor sevdiği için sırf çalışmıyor diye ayrılmak istememiştir ama bir yanında da gelecek kaygısı vardır. Ben adamı haksız bulamadım. Bu devirde ben yan gelip yatacağım diyene herkes çalış derYoo değil
Direkt ayrılması normal olan burada bir terazi var
Baskı yapmanın her türlüsü tacizdir bence
Ben de böyle düşünüyorum ama insanlar kabul etmiyor. Evin maddi yükü erkeginmis kadınınki isterse lütufmus. Evin işi ise ortak yaşandığı için ve yaşam alanı olduğu için ortakmis ya da %40a %60mis mesela. Ama o yasam alanına verilen kira, peynir, şampuan parası vs ortak yaşam alanına girmiyor niyeyse:)Bir insanın çalışmama gibi bir lüksü olamaz. Çocuk değilsiniz eliniz ayağınız tutuyor. Ülkeye bir katkınız olsun sürekli tüketim halinde olmaya çalışmanız içler acısı. Ayrıca eşiniz polis sanki sabancılara gelin gitmiş gibi davranmayın adamın da geçim sıkıntısı olacak illaki mecbur mu tüm evin yükünü sırtlanmaya? O dese ki ben çalışmayacağım sen bana bak kabul eder miydin?
Neyse konuyu dagitmayayim zaten konu sahibinin dalga geçtiğini düşünüyorum.Ben de böyle düşünüyorum ama insanlar kabul etmiyor. Evin maddi yükü erkeginmis kadınınki isterse lütufmus. Evin işi ise ortak yaşandığı için ve yaşam alanı olduğu için ortakmis ya da %40a %60mis mesela. Ama o yasam alanına verilen kira, peynir, şampuan parası vs ortak yaşam alanına girmiyor niyeyse:)
Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.
Bu kadınlar da çok fazla.
Yani mesele çalışmamak değil güçlü duruşa sahip olmak.
Bence sürekli ima etmesi psikolojik baskı ima etmezsin bir kerede oturup konuyu enine boyuna konuşursunBaskı yapmıyor anladığım kadarıyla orta yol bulmaya çalışıyor sevdiği için sırf çalışmıyor diye ayrılmak istememiştir ama bir yanında da gelecek kaygısı vardır. Ben adamı haksız bulamadım. Bu devirde ben yan gelip yatacağım diyene herkes çalış der
benim bu konularda çok güzel bir örneğim varNasıl çalışmak özgürlük değil?
Burası eşinden dayak yiyen, eziyet gören, tecavüz edilen ama geri dönecek yeri olmadığı için boşanamayan kadınlarla dolu.
Dayak yiyene hep ilk sorumuz “Çalışıyor musun?”, el insaf diyorum.
Hatta eşi çalışmayıp yine dayak yiyen kadınlar da var. Onlara da ilk denen: “Eşinin eve katkısı yok, senin maaşın var, boşan.”
Boşanıyorlar mı, evet.
Sevgiliyken adam manipüle etmeye çalışmıyor, adam aç kalacağını görüyor, net.
Türkiye gerçeklerinde bir polis maaşıyla çocuk nasıl rahat edecek?
Bir de adamı maaşı isteyecek diye suçlamışsınız, sanki konu sahibi rahat bakılacak diye çocuğunun aç kalmamasını istemek suç. Burada adama durup dururken iftira atmanın gereği yok.
İki tarafın görüşü çok farklı. Ayrılmaları gerektiği konusunda size katılıyorum.
Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Yani ne yapacak?Hepten calısmayıp adamın kölesi mi olsun?Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.
Bu kadınlar da çok fazla.
Yani mesele çalışmamak değil güçlü duruşa sahip olmak.
Tamamen işgüzarlık. Evin işini yapıyorsan kendine yapıyorsun bunun topluma ne katkısı var? Çoğu sıkıntıdan günde 3 kez ev süpürüyor. Kadını ayrı bir birey olarak değerlendiremiyorlar hala. Sanki erkeğin bir uzvuymuş gibi düşünüyorlar.Ben de böyle düşünüyorum ama insanlar kabul etmiyor. Evin maddi yükü erkeginmis kadınınki isterse lütufmus. Evin işi ise ortak yaşandığı için ve yaşam alanı olduğu için ortakmis ya da %40a %60mis mesela. Ama o yasam alanına verilen kira, peynir, şampuan parası vs ortak yaşam alanına girmiyor niyeyse:)
Hayır çalışmak isteyen çalışsın. İstemeyen çalışmasın. Çünkü herkesin hayat şartları farklı.Yani ne yapacak?Hepten calısmayıp adamın kölesi mi olsun?
37 hafta calıstım doguma kadar
10 aylıktı kızım ise basladım.
O isler öyle olmuyor.
Cocuk olunca is değişiyor,calısıyorm diyip alıp cocugu gidemiyorsn belki ama en azından evdeki psikolojik siddete verecek cvbım var.
Bunu niye aldın?Ne gerek vardı dediğinde canım istedi aldım diyebiliyorm.
Calısmasam diyemem,cünkü esim sıkı.
Haybeye konusurken azcık düsünmek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?