Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Adamın cimri olması, sizi ezmesi vs çok mu tuhaf geliyor cidden? Bir erkek hiç çalışmasa eşi ömür boyu ona baksa sizce ezmez miydi? Hayat pahalı. Her gün evde yayılıp yatan paranın kıymetini bilmez ama her sabah kalkıp işe giden bilir. Sevgili olduğunuzda yeni mezunmuşsunuz adam ne bilsin fikriniz değişir oturmaktan sıkılırsınız sanmıştır. Herkes her şeyi en baştan akıl edemiyor işte şimdi de onu gelecek telaşı sarmış düşünüyordur nasıl geçineceğiz diye. Her şeye sadece tek taraflı bakıyorsunuz.

Ben düğüne 1 ay kala işimi biraktim markette çalışıyordum lise mezunuyum üniversite açıktan hazırlanıyorum eşim çalışmamı istemedi ben küçüklükten çok yipranarak çalıştığım için ve yıllarca ev yükü bende olduğu için eşim ben bize yeterim olaki bir sıkıntı olur sen çalışırsin ama bilirki benim bugün bile hiç bir ise hayır demeyeceğimi ayaklarımın uzerinde durabilegimi çok iyi bilir. Ama isterdim ki eşim bana iş bulsun çalışayım çok gönül rızası olmadığı için ve çalışma saatleri evliliğime uyuşmadığı için çalışmıyorum sizin önünüzde fırsatınız var hem yıllarca çalışmamissiniz tecrübe olur yarın birgün sıkıntı yaşarsanız kapıyı çarpıp çıkabilirsiniz o yüzden düşünün derim çalışmayı hem gerçekten hayat şartları çok zor

Nasıl çalışmak özgürlük değil?

Burası eşinden dayak yiyen, eziyet gören, tecavüz edilen ama geri dönecek yeri olmadığı için boşanamayan kadınlarla dolu.

Dayak yiyene hep ilk sorumuz “Çalışıyor musun?”, el insaf diyorum.

Hatta eşi çalışmayıp yine dayak yiyen kadınlar da var. Onlara da ilk denen: “Eşinin eve katkısı yok, senin maaşın var, boşan.”
Boşanıyorlar mı, evet.

Sevgiliyken adam manipüle etmeye çalışmıyor, adam aç kalacağını görüyor, net.
Türkiye gerçeklerinde bir polis maaşıyla çocuk nasıl rahat edecek?

Bir de adamı maaşı isteyecek diye suçlamışsınız, sanki konu sahibi rahat bakılacak diye çocuğunun aç kalmamasını istemek suç. Burada adama durup dururken iftira atmanın gereği yok.

İki tarafın görüşü çok farklı. Ayrılmaları gerektiği konusunda size katılıyorum.

simdi esim bana yorgunum/hastayim/su sorunum var dese ve bir donem calismak istemese desteklerim,
ama yok ben calismak istemiyorum bundan sonra dese orada dusunurum.
yani maddi gelirimiz yeterli olsa bile bu degisik bir hayat tarzidir, bu tarzi istiyor muyum diye sorgularim.

sizin durumunuzda da karsilikli olarak hayat tarziniz uymuyor gibi.
evlilikten beklentiniz farkli gibi.
bence cok zorlanirsiniz ikiniz de, sevgi bir yere kadar goturuyor, bir yerden sonrasi artik hayata ayni pencereden bakmakla geciyor.

kendiniz gibi bir hayat isteyen biri ile cok daha mutlu olursunuz, ikiniz de.

Yoo değil
Direkt ayrılması normal olan burada bir terazi var
Baskı yapmanın her türlüsü tacizdir bence

çözüm aradığınız problem çok farklı ama şunu söylemek istiyorum
kesinlikle çalışın
kimse için değil eşiniz falan değil olay, kendinize yetebilmeniz ve sonrasında çocuklarınıza yetebilmeniz adına çalışın
çünkü dünya hali belli olmuyor ki evlenip boşanabilirsiniz Allah göstermesin eşiniz işsiz kalabilir vs vs

bu kişi özelinde söylersem de birincisi bu adam çalışmanızı istiyor yarın öbür gün her harcamanıza karışıp sizi kısıtlayabilir
ikincisi ise polis iyi maaş alıyor diye güvenme bizim bakıcımızın da eşi polis kadın da bakıcı olarak fena kazanmıyor ama borç içindeyiz yetmiyor hiçbirşeye deyip duruyor

kazanın kendi paranızı, hem aile bütçenize desteğiniz olsun hem de rahat rahat harcamanızı yapabilin

Ben orda anne, babadan bahsettim. Çoğu ailenin aa evet çocuğum çalışma diye destek vereceğini düşünmüyorum ve belli bir yaştan sonra insana para almak koyar. Evlilik kısmında bir şey diyemeyeceğim orası değişir duruma göre bence.

Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.

Bu kadınlar da çok fazla.

Yani mesele çalışmamak değil güçlü duruşa sahip olmak.

Yarin birgun esin hastalansa olse ne yapacaksin, cocuklarin iyi bir gelecegi olsun istiyorsan calisman lazim..

Cok haklisiniz,bu sizin karariniz ister calisirsiniz ister calismazsiniz bunu zaten en basinda bilen eş adaylari neden o zaman calisan ya da calismayi kesinlikle düşünen biri ile birlikte olmuyorlar.Bu resmen dayatma.Zorla güzellik olmaz,verim olmaz,bunu bilmiyorlar mi? Evet calismak cook güzel bir kadin icin ama bu düşünce ve yetistirilise göre degisiyor.En basindan konusulacak konu bu sizin icin.Ya sizi zorlamayacak ya da baska bi cozum bulacaksiniz.

Yoo değil
Direkt ayrılması normal olan burada bir terazi var
Baskı yapmanın her türlüsü tacizdir bence
Baskı yapmıyor anladığım kadarıyla orta yol bulmaya çalışıyor sevdiği için sırf çalışmıyor diye ayrılmak istememiştir ama bir yanında da gelecek kaygısı vardır. Ben adamı haksız bulamadım. Bu devirde ben yan gelip yatacağım diyene herkes çalış der

Ben de böyle düşünüyorum ama insanlar kabul etmiyor. Evin maddi yükü erkeginmis kadınınki isterse lütufmus. Evin işi ise ortak yaşandığı için ve yaşam alanı olduğu için ortakmis ya da %40a %60mis mesela. Ama o yasam alanına verilen kira, peynir, şampuan parası vs ortak yaşam alanına girmiyor niyeyse:)

Neyse konuyu dagitmayayim zaten konu sahibinin dalga geçtiğini düşünüyorum.

benim annem hem de 90lı yıllarda, kadınlarının çalışmasının ve boşanmasının daha tuhaf ve zor bulunduğu yıllarda, mesleği ve maaşı olduğu için babamdan ayrılabildi gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddet üzerine.
çalışmıyor olsa da, anneannem ve dedem sonuna kadar yanında oldukları için gene ayrılabilirdi.
oysa çalışmayan bir kadın, hele anne-baba desteği yoksa o güçlü duruşu sergileyemez. hele şartların bu kadar zor olduğu bir devirde..
tabi ki duruş önemli ama o duruşu sergilemek için bazen elimizdeki güç de önemli. elinde bir şey yokken gösterdiğin duruşun kimseye faydası olmuyor çünkü hayat gerçeklerle ilerliyor malesef.

Bence sürekli ima etmesi psikolojik baskı ima etmezsin bir kerede oturup konuyu enine boyuna konuşursun
Sonra her iki taraf ne yapmak istediğine karar verir ve bir sürece girilir
Çocuk gibi sürekli ima etmenin anlamı yok

benim bu konularda çok güzel bir örneğim var
her yerde de anlatırım gurur duyuyorum çünkü kadınla
genç kızken anneme temizliğe gelen bi abla vardı, kocası dayakçı, alkolik adamın tekiydi ve işsiz güçsüzdü, bu kadıncağızın okuma yazması bile yoktu, evlere temizliğe giderek hem çocuklarına hem bu adama bakardı
ben evlendim sonrasında haberini aldım ki bu kadın en sonunda kocasını boşamış bi ev almış ve iki çocuğunu da üniversiteden mezun etmiş, hala da temizliğe giderek evini geçindiriyor

bu şimdi bir güç değil mi, büyük bir özgürlük değil mi
bu kadın eğer çalışmasa o adamın belki elinde kalırdı
belki çocukları heba olup giderdi

çalışın hanımlar, maddi özgürlük çok önemli bi kadın için

Özetleyeceğim:
Türkiyede 2021 yılında dört kişilik bir aile için açlık sınırı yaklaşık 2700 tl, yoksulluk ise 8900 tl.

5 yıl deneyimli polis maaşı 6200 tl

Yani çocuklarınızın açlıkla yoksulluk arasındaki sınırda sürünmesini istemiyorsanız bir zahmet sıkıp çalışacaksınız.

Ya da ayrılıp size bakacak zengin birini bulacaksınız.

“Yok ben zaten hiç çalışmadım vs”
....
Olabilir, anne baba size bakmıştır.
Ancak bundan sonra kendiniz geçineceksiniz.

Köy yerindeki kadın tarlanın hiç bitmeyen işini yapar, bilen bilir. Şehirdeki okumamış hanımlar temizliğe gider, dolma sarar, börek yapar iki kuruş eve katkı sağlar. Mesele eğitim değil, mesele katkıda bulunmaya çalışmakta.

Ya tembel olacaksınız, zengin biri bakacak.
Ya tembel olacaksınız, çocuklar sürünecek.
Ya da çalışacaksınız.

Dördüncü bir seçenek yok.
Karar sizin.

Yani ne yapacak?Hepten calısmayıp adamın kölesi mi olsun?
37 hafta calıstım doguma kadar
10 aylıktı kızım ise basladım.
O isler öyle olmuyor.
Cocuk olunca is değişiyor,calısıyorm diyip alıp cocugu gidemiyorsn belki ama en azından evdeki psikolojik siddete verecek cvbım var.
Bunu niye aldın?Ne gerek vardı dediğinde canım istedi aldım diyebiliyorm.
Calısmasam diyemem,cünkü esim sıkı.
Haybeye konusurken azcık düsünmek lazım.

Tamamen işgüzarlık. Evin işini yapıyorsan kendine yapıyorsun bunun topluma ne katkısı var? Çoğu sıkıntıdan günde 3 kez ev süpürüyor. Kadını ayrı bir birey olarak değerlendiremiyorlar hala. Sanki erkeğin bir uzvuymuş gibi düşünüyorlar.

Hayır çalışmak isteyen çalışsın. İstemeyen çalışmasın. Çünkü herkesin hayat şartları farklı.
Önemli olan ortak noktada buluşulsun, kimse kimseyi ezmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…