Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Hayalinize ve görüşünüze saygı duyuyorum. Sadece evli çocuklu bir kadın olarak farklı bir açıdan bakmak isterim, hiç düşündünüz mü, evlendiniz; çocuğunuz oldu ya da olmadı. Yıllar sonra aile kurumu çöktü ve boşandınız (gönül istemez ama dünyanın binbir türlü hali var kim verebilir garantisini?). O zaman hayatında hiç çalışmamış biri olarak hayatta nasıl tutunacaksınız? Belki güvendiğiniz bir şeyler var, anne baba olabilir, Allah onlara da uzun ömür versin. Ama çalışıp bir şey üretecek güce sahip olmadığınız, kendi paranızı kazanmayı bilmediğiniz sürece, hazıra dağ dayanmaz. Bugün gerek görmüyorsanız bile elinizin iş tutması geleceğiniz için çok çok önemli. Bu nedenle sevgilinize hak veriyorum ve tebrik ediyorum, kadınların özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan nice erkek varken sizin çalışmanızı istemesi gayet doğru bir davranış. Aile iki kişi ile kuruluyor sonuçta, her şey de şu an evinize giren paraya bağlı değil. Yarın bir şey oldu işini kaybetti, o zaman ne yapacaksınız. Bunlar kötü ihtimaller ama hayatta hep olabilen şeyler.

Ve evet eğer şu an böyle düşünüyorsa ileride de sorun yaşarsınız. Sahip olmak istediklerinizi alamadığınızda, çocuğunuzu daha iyi bir okula gönderebilecekken gönderemediğinizde, "Bak çalışsaydın böyle olmazdı" diyebilir. Ben başta da çalışmıyordum diyorsunuz ama evlilik hazırlığına başladığınızda sevgiliniz hayatın ne kadar pahalı ve zor olduğunu fark etmiş olabilir, daha iyi bir gelecek için de size bunu öneriyordur.

Sevgiler.

bir de her kadın evlendikten sonra aile desteği almıyor. bugün bile çoğu kadın annem babam destek olmaz, onlara gidemem, çalışsam çocuğuma bile bakmazlar diye konu açmıyor mu ?
e o zamana dek çalışmamış kadın, zaten iş bulması zor, bulsa maaş düşük, elinde birikim yok. x5 katı zorlanacak.
oysa çalışan kadın bir kenarda birikimini yapar, gün gelip ayrılması gerekirse ailesinden de beklemez ve hayatını kurar.

Bence sürekli ima etmesi psikolojik baskı ima etmezsin bir kerede oturup konuyu enine boyuna konuşursun
Sonra her iki taraf ne yapmak istediğine karar verir ve bir sürece girilir
Çocuk gibi sürekli ima etmenin anlamı yok
Ayrılsa bu sefer demek ki adam paragözmüş diyecekler çünkü zihniyet yanlış. Artık en muhafazakar çevrelerde bile kadınlar kendilerine istihdam yaratmaya çalışıyorlar sosyal medyadan satış falan yapıyorlar. Başkasını bulsa o da diyecek çalış diye. Çalışma diyenin derdi zaten kadını baskılamak, kendi maaşı olmasın baş kaldıramasın. İki ucu moklu değnek.

Toplumumuzda kadının işi o kadar zor ki ben yine de haklı görüyorum her türlü. Ama böyle çifte standart yaparak açıklama yapmaya gerek de yok baya bencilce oluyor ben onu diyorum.

Calismak istemiyorsan calismazsin bu bir erkegin dayatmasiyla olacak degil ama simdiden boyleyse evlilikte cok kafan agrir bastan planlariniz uyusmuyor ayril bence

Kesinlikle.
Altına imzamı atıyorum, harika bir mesaj yazmışsınız.

Mesele eğitim falan değil, çalışma azminde.

Tembellik bir alışkanlıktır, konu sahibi kötü alışmış.

Şimdiye kadar çalışmadığı için özgüveni de kırılmış, işe girmek istemiyor. İşleyen demir ışıldar diye boşuna söylenmiyor.

Kendine öyle bir kötülük yapiyorsunki bunu ancak kişinin kendi yapabilir.seninle tam olarak aynı dusuncelerle evlendim.calismadim.ha eşimde illa çalış demedi.bide üstüne gittim çocuk doğurdum.ha Allah evladimin yokluğunu göstermesin.ama salaklık resmen.iki kisiyken yeten o maaş çocuk olunca yetmedi.ilk cocugumdu her hevesim kursağımda kaldı maddi zorluklardan.geciniyorsun aç kalmiyorsun ama her türlü luksten uzak.tatil nedir bilmedik.giyim kuşam desen en asgarisi.sonra 30 dan sonra danknetti.ise girdim calistim.o lüks tatilleri kendi paramla yaptım çok şükür.calismanin para kazanmanın tadını bilmiyorsun.aslinda sadece korkuyorsun.o korkuyu bı atarsan bı daha kocan otur evde desede oturamazsin.su an deli gibi iş arıyorum.ikinci çocuğunuzda buyutttum tekrar iş hayatına dönmek için her şeyi yaparım.simdiki hedefim araba.Allah izin verirse tekrar çalışıp arabamı alicam altıma.sizede geç kalmadan tavsiye ederim.yoksa 35 ten sonra coooolkkkkk pişman olacaksınız.bu mesajımı unutmayın.

Hayır çalışmak isteyen çalışsın. İstemeyen çalışmasın. Çünkü herkesin hayat şartları farklı.
Önemli olan ortak noktada buluşulsun, kimse kimseyi ezmesin.
Ezmesin diyorsunuz da iş hayatı stesi geçim sıkıntısı derken her evde tartışma oluyor illa adamın ağzından bir laf çıkar. Hem çalışmayayım hem prenses gibi yaşayayım ee senin özelliğin ne diye sorarlar yani. Adamın kendi işi olması lazım, maddi olarak çok rahat olması lazım bunun için. Hayatın gerçekleri var bir yerde.

Konu sahibinin niye ustune yurudunuz anlayamadim. Tercihlere saygi duymak lazim. Ataerkil bir toplumda yasiyoruz malesef ki bu toplum normlarina gore ev gecindirmek erkegin ev isleri ,cocuk bakimi kadinin gorevi ise ve evlenecegi kisi bu kafada biri ise kadinin calismayi istememe hakki oldugunu dusunuyorum.
Ha diyorsa ki esi ilerde ben ev islerini yaparim, cocuk bakiminda seninle gorev paylasimi yaparim o zaman sevgilisinin calismasini isteme hakki kismen olabilir.
Calisan kadinlarin evlenince ekonomik ozgurlugu oldugunu mu dusunuyorsunuz? Buyuk cogunluk maasini ayin 15 inde esine gonderiyor, ev islerine cocuk bakimina esin katkisi sifir, kadin hem evde calissin hem iste sonra ekonomik ozgurluk.
Kadinlar calismali,uretmeli,ev ekonomisine destek olmali tabiki. Ayrica bir bosanma,vefat durumunda kendi kendine yetebilmeli bir meslegi olmali. Amaaa erkek bunu suistimal etmemeli, ille de calisacaksin diye baski kurmamali evlilige cift maas gozuyle bakmamali.

Size kesinlikle katılıyorum bazi kadınlarında bunu normal görmesini çok garipsiyorum

Evi erkek geçindirir kadının çalışmak gibi bir mecburiyeti yok bunun bilincindemisinz acaba
Konu sahibinin vizyonu bu arkadaşlar boşa tartışıyoruz biz.

Ayrıca sevgili konu sahibi erkeğin evi geçindirmesi kadınların çalışma hayatında olmadığı, kadının çalışmasının normal görülmediği zamanlar erkeğin görevi olarak görülürdü. Şimdi öyle değil, kadınlar her alanda iş güç ve söz sahibiler.
Asıl ben de sizin gibi kadınları hiç anlamıyorum, kendi ayaklarının üzerinde durmak gibisi var mı ya? Evde oturup ne yapacaksınız, çocuk doğurup ev işiyle boğuşacaksınız. Çalışınca öyle mi olacak? Belki evine yardımcı alacaksın, belki bakıcı alacaksın, istediğini yeme şansın var, acaba kocamdan şu kadar istesem verir mi derdi yok, istediğini alacaksın belki maaşının yarısını bir elbiseye yatıracaksın hayat garantin olacak, kocanla ayrılma ihtimalinde ayaklarının üzerinde durabileceksin. Bunlar ne güzel şeyler. Aşırı garip ve ilginçsiniz. Tek hayaliniz evlendikten sonra evin hanımı çocukların anası olmak mı? Ben çalışmıyorum, normalde internette özel dikim yapıyordum yine harçlığım çıkıyordu ama şuan ders yoğunluğundan yapamıyorum o yüzden annem babam sevgilim ayda 1000'er lira veriyor, nasıl altında eziliyorum. Bir an önce mezun olup çalışsam kendi ayaklarımın üzerinde dursam diyorum. Şuan hesap vermesem bile o parayı özgürce harcayamıyorum. Kendi paramın olduğu zamanları özlüyorum, bir de kendi emeğinle aldığın para bambaşka bir keyif veriyor insana.

O zaman öyle adamlarla evlenmeyin diyoruz işte. Çalışıp maaş kazanmak, kadını erkeğin uzvu olarak görmeyen bir erkekle evlenmek çok zor olmasa gerek. Ataerkil toplumda yaşıyoruz deyip boyun eğmek kolay geliyor sanırım.

Benim kizim yok ama bir kiz cocugunu yetistirirken mutlaka ama mutlaka bir meslegi olmasi icin ya da calismasi icin hep telkinler yapmali anne _baba ve kiz cocugu da büyüdüğünde bunu zaten hayatin normal ritmi görüp kabullenecektir zaten.Fakat bazi aileler kizlarini, zengin es arama fikri ,ev kadini olma,kendi cocuklarini yetistirme fikirlerini empoze ederek yetistiriyor.Bazi aileler de muhafazakar oluyor,kontrolcu davranislar sergileyip ,erkek cinsinden uzak tutuyor.Bunun sonucunda kiz cocuklarinin öz güveni gelismiyor ,gelismedigi gibi her seyi de kabullenmis oluyorlar okusalar da.Tıpkı kurbaga deneyi gibi.Evet halen günümüzde bu tip aileler var ve cocuklarinin gelecekleri ile oynuyorlar.Benim düşünceme göre burdaki konu sahibi de böyle yetistirilmis olabilir.Ya da degildir bilmiyorum ama bu sekilde gözlemledigim kiz cocugu sayisi cok gördüm yillar icinde cevremde.Söylediklerinizde cok haklisiniz.Aileler de mutlaka kiz cocuklarini telkinle büyütmeli.

Hayır çalışmak isteyen çalışsın. İstemeyen çalışmasın. Çünkü herkesin hayat şartları farklı.
Önemli olan ortak noktada buluşulsun, kimse kimseyi ezmesin.
Öyle olmyor iste.
Bilemiyorum gezegenin biyerinde vardır belki öyle adamlar bize denk gelmedi:)
Bize 37 hafta calıstıgım dogum param yatınca 2 bin ceksene kknı ödüyim gecmesin diyeni geldi:)

Oyle biriyle evlenip evlenmemek de calisip calismamak gibi bir tercih. Herkesin tercihine saygi duymak lazim diyorum ben de.
Daha dogrusu demek istedigim kadinlar calismak istiyorsa kendisi icin calismali.
Bir erkek kadina calis ya da calisma diye baski yapmamali

Kız o ilk alıntıladığın mesajdaki konu sahibinin alıntıladığı mesaja bak asıl. Utandım valla, alıntı yapmaya elim gitmedi.

ay bi kadın vardı habire çalışan kadınlara siz eziksiniz, eşleriniz sizi köle gibi çalıştırıyor, benim kocam beni sevdiği için çalıştırmıyor falan diyordu.
ama sersefil bir hayat içindeydiler. ama parasını kazanıp eşiyle tatile rahat rahat giden kadınlar, istediğini giyen kadınlar zavallıydı gözünde.
hatta bir üyeye hakaret etmişti bu sebeplerle, konuyu ülke geneline taşımıştı ve burada birçok üye cimer'e sanırım şikayette bulunmuştu yazılarından ötürü. hakaret ettiği üye de dava açıyorum diyince bile dalga geçmişti. eve mahkeme kağıdı gelince görürsün dendiğinde de sayfalarca özür dilemişti. bilmiyormuş eve mahkemeden dava kağıdı geleceğini.. sonra ortadan kayboluvermişti..
neyse..
bu üyenin alıntıladığın mesajları aklıma o kadını getirdi. aynı kişi değillerdir muhtemelen aynı zihniyetin olması ve okumuş bir genç kadında olması beni çok üzdü.

Çalışıp çalışmamak tercih değil zorunluluktur. Çalışmayan evladına babası bile ömür boyu bakamaz. Bakıyorsa bile illaki bir vakit laf işitilir. Dışarda onun bunun ağız kokusunu çekip mesai yapmakla evde ev süpürmek bir kefede değil kendinizi kandırmayın. O zaman erkekler için de çalışmamak bir tercih olmalı. Yok kadın-erkek bence eşit değil ille de çalışmayacağım deniliyorsa eşim bana şunu bunu almıyor diye sızlanmamalı bulduğuna tamah etmeli.

Ohaaaa, bilginin en bedava olduğu hatta üzerine bilgi atıldığı çağda eve mahkeme kağıdı gideceğini bilmemek. Neyle haberleşecek mahkeme resmi olarak ? Elindeki akıllı telefon ile akşama kadar tık tık videosu çekerse öyle olur tabi.

Kız o ilk alıntıladığın mesajdaki konu sahibinin alıntıladığı mesaja bak asıl. Utandım valla, alıntı yapmaya elim gitmedi.
Alıntıladığı yorum sahibi gavatlık yazmış, ona katılıyor ama gavatlık yaptığını düşündüğü adamdan da ayrılmıyor, ne manaysa. Vizyon sahibi olmak lazım bu hayatta. Hem hakaret edip hem birlikte olmamak lazım.

Eşim annesine bana sormadan para vermiş, bana sormadan hediye almış (!) Diyenler bile var. Şunu almadı diye sızlanmak ne ki? Hatta memlekete gittiğinde eşi market alışverişi yapıyor ailesine diye kızan vardı yok artık demiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…