Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

benim annem kız lisesinde okumuş, üniversiteye gittiğinde erkeklerde olacak sınıfta, mahcup olmasın karşı cinsle iletişim kurarken diye, dedem lisede annemi üniversite kursuna göndermiş.
hatta demişki lisede bir erkek arkadaşın olmasın ama üniversitede düzgün bir erkek arkadaşın olursa, tanışırız ve görüşebilirsiniz. bahsettiğim seneler 1977 :) dedem 1914 doğumlu biri :)
işte ailelerin özellikle babaların bu görüşte olması çok önemli.
zaten babadan bu desteği alan annemde öyle her önüne gelenle görüşmemiş. her karşısına çıkanı değerlendirmiş tartmış. neden ? çünkü ailesi anlayışlı. aynısı okulu için de geçerli, sonrasında iş bulması için de. hep desteklemişler.
e böyle bir kadın tabi ki ona eziyet eden birine katlanmaz.

Güçlü duruş için de biraz gücünüz olması lazım.

Örnek vereyim 3 minik çocukla hiç çalışmamışken boşanma kararını vermek kolay değil. Zira ülkemizdeki nafaka miktarları düşük.

En büyük problem çocukların bakımı. Sahip çıkacak komşu/aile yoksa bakıcıya da para vermek gerekiyor ki bu bedelleri hiç kariyer deneyimi olmayan birinin vermesi zor.

Güçlü duruş şart mı, evet.
Ama cüzdanınızın gücü duruşunuza da yansıyor. Yoksa her kadın canı isterse rahatça boşansın yeter ki istesin demek çok romantik geliyor bana.

evet evet baya şok olmuştu..
tiktok çekemezdi bence ama kocişi izin vermezdi.

Valla öyle utandım ki, yazamadım, açık açık açık yazmışsın neyse. Her moka g.v.tlık diyorlar, sonra kaynana konusu açıyor bunlar. Otur bak kaynanana. Allah Allah. Bak yine sinirlendim.

Keşke gelip anlatsaydı dava kağıdından sonra o prems kocasının ona nasıl davrandığını

Valla bu hayatta ne ekersen onu biçersin, ben bu tür istekleri olan kadınların daha mutlu olduğunu görmedim ekonomik özgürlüğü olmayan, kendi ayaklarının üzerinde duramayan kadınlara koca bile saygı duymuyor, yeri geldiğinde lafını sokuyor. Böyle kadınlarında hiç zengin koca bulduğunu görmedim, bu isteklerini hissettirince kaçıp gidiyor adamlar.

Hem pastam dursun hem karnım doysun. Hayal aleminde yaşıyorlar. Madem para girişine katkın yok çıkışına da laf etme hakkın olmaz bunu bile idrak edemiyorlar işte.

Tam anlatmak istedigim bu işte.Dedenize cok saygi duydum ki ne kadaar eski zamanlarda olmus bu.Aile cok önemli her seyde .Kiz olsun erkek olsun farketmez.Cocuklar bilincle ,şuurla,aydinlik fikirlerle büyütülmeli.Ben konu sahibini asla yargilamiyorum.Bir kadin yetiskin oldugunda calismak istemiyorsa cogunlukla o zaman aile gecmisi ön plana cikiyor zaten.

Nasıl laf sokmasın ki? Mesela konudaki adam polis allah bilir nelerle uğraşıyor gün boyu. Eve geliyor kadın ev süpürdüm çok yorgunum diyor şaka gibi bir şey. Toplumun düzenine katkısı olmayana kimse saygı duymaz ki. Ben adama da suç bulamam başkasıyla evlense bir yerden sonra o da laf eder.

Şimdilik çalışmak istemiyorsun, evlenip maddi zorluklar çekince yana yakıla iş ararsın.

hadi diyelim eşin cidden çok zengin, gidip elalemin ağız kokusunu çekme çalışmak için. kendine küçük bir iş kur, 2-3 kişiyi istihdam et. o bile bir katkıdır topluma.
2 kişi çalıştırmak demek toplamda ortalama 6 kişiye fayda demek.
kimse git illa patronun altında ezil büzül, bütün gün makina yada bilgisayar başında dur demiyor.

Herkes çalışmak zorundasın yazmış da aslında kimse çalışmak zorunda değil.Çalışmamanın getireceği bazı negatif etkiler olacak mı ? Evet.Peki konu sahibi buna tamam dedikten sonra bizi ilgilendiren bir kısmı var mı ? Hayır.Aldatıldığında ne yapacağı açıkçası beni zerre kadar ilgilendirmiyor,çünkü hayalim bu diye tutturmuş,sırf bu kafayla da gidip iş bulmaz kimse.Erkekler de çalışmak zorunda değil,bizim toplumdaki ''erkek adam gitsin çalışsın'' kafası da cinsiyetçi.İsteyen insan evde otursun.Aç mı kalıyor,ev mi bulamıyor,bunlar kişinin tercihinin sonuçları bize sadece bu sonuçlardan haberdar mısın demek düşer.

Madem uymuyorsunuz sevgilinizle konu sahibi ee ayrılın siz de.Ne bu böyle ? Ne diyelim yani iş ilanı mı atalım size ? Adam da haksız değil bana kalırsa.Ben de istemem çalışmayan birini.Neden hayat kalitem düşsün sırf biriyle evleniyorum diye ? Sonra erkekler evlilik berbat dediğinde herkes taşlıyor,niye ?

Çalışmamayı,çalışmak istememeyi anlıyorum.Ama siz sonuçlarından bihabersiniz.Sevgiliniz ağzını açınca ''ama neden o erkek değil mi o evi geçindirsin'' kafasındasınız.Cıks.Biraz gerçeklere dönün.Çıkın bir markette fiyatlara bakın.

Erkeğin kadının çalışmasını istemesi, sizin de istemiyor olmanız kadar garipsiniz ikinizde:))

Kadın hem ev hem işte iş yapacak
Bu kadının kendi bir iradesine bağlı.
Ama tabii ki evin temizliği iş paylaşımı yapılırsa ancak o zaman eşitlik olur.

ama konu sahibi okumuş. ailesi öyle düşünse bence hiç okutmazdı.
genelde o tip aileler liseden sonra ilerletmiyor. ki annesi falan çalış diyormuş.
anne baba tabi ki çocuğunu yok saymaz ama sıralı olduğunu düşünürsek onlar vefat edince nolacak ? babanıın kesilen emekli maaşı ile mi geçinecek insan ?

Evet katılıyorum, bir de evde oturan insan paranın değerini, nasıl kazanıldığını çok bilmiyor. Tüketen değil üreten olmalıyız ki ülke gelişsin, insanların kadınlara saygısı artsın.

Ben çalışmak istediğim için 40 lı yaşlarımda hala üniversite okuyorum 3 çocukla.
Bence de kadınlar çalışmalı ama bu kendi tercihi olmalı.
Okumuş, çalışan kadınlar değerini bilmiyor. Evet çalışıyor ama maaş kartı eşinde, 5000 Tl kazanıp da 200 tl harçlık alanı okudum KK da. Bu kadın çalışsa ne olur, çalışmasa ne olur? Boşan diyorsun bin tane ipe sapa gelmez bahane öne sürüyor.
Onu geçelim. Kadın çalışıyor çok güzel ama ev ve çocuk yükü tamamen kadının üzerinde. Neden? Bir evde kadın çalışıyorsa iş bölümü de ona göre olmalı.
Benim duruş dediğim bu. Yoksa işe girmek, çalışmak sorun değil.

E tabi, boncuk dizip kolye bile tasarlasan bu bir iştir, atıyorum 2 kadın alırsın yanına sen sosyal medyayla uğraşırsın biri yapar diğeri paketler bak 2 kişi+onların ailesine faydan dokundu bile. Hani üretmek için illa fabrikalarda koşturmaya gerek yok.
Konu sahibi diplomasını duvara asmak için almış sanırım.

hele de üniversite okuyup o sıraları meşgul eden her bireyin bir şekilde çalışması gerektiğini dşüünüyorum. hastalık vs haricinde, insan bunun karşılığında katkı sağlamalı hayata.

Şimdi sorun yapma sebebi artık evlilik hazırlığı yapıyor olmanız olabilir mi ?????

Bana kalırsa 25 yaşına gelmiş birinin bırakın eş adayiyla evlenince çalışıp calismamayi konuşmasıni sevgilisiyle buluşurken aileden para alması,bı arkadaşın da yazdığı gibi marketten alacağı pedin parasını bile aileden karşılaması aşırı abes.Konu sahibi sadece çalışma konusunda hassas.Tinderdan Arap doktor bulmada çok mahir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…