- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
Benim kizim yok ama bir kiz cocugunu yetistirirken mutlaka ama mutlaka bir meslegi olmasi icin ya da calismasi icin hep telkinler yapmali anne _baba ve kiz cocugu da büyüdüğünde bunu zaten hayatin normal ritmi görüp kabullenecektir zaten.Fakat bazi aileler kizlarini, zengin es arama fikri ,ev kadini olma,kendi cocuklarini yetistirme fikirlerini empoze ederek yetistiriyor.Bazi aileler de muhafazakar oluyor,kontrolcu davranislar sergileyip ,erkek cinsinden uzak tutuyor.Bunun sonucunda kiz cocuklarinin öz güveni gelismiyor ,gelismedigi gibi her seyi de kabullenmis oluyorlar okusalar da.Tıpkı kurbaga deneyi gibi.Evet halen günümüzde bu tip aileler var ve cocuklarinin gelecekleri ile oynuyorlar.Benim düşünceme göre burdaki konu sahibi de böyle yetistirilmis olabilir.Ya da degildir bilmiyorum ama bu sekilde gözlemledigim kiz cocugu sayisi cok gördüm yillar icinde cevremde.Söylediklerinizde cok haklisiniz.Aileler de mutlaka kiz cocuklarini telkinle büyütmeli.
Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.
Bu kadınlar da çok fazla.
Yani mesele çalışmamak değil güçlü duruşa sahip olmak.
Ohaaaa, bilginin en bedava olduğu hatta üzerine bilgi atıldığı çağda eve mahkeme kağıdı gideceğini bilmemek. Neyle haberleşecek mahkeme resmi olarak ?Elindeki akıllı telefon ile akşama kadar tık tık videosu çekerse öyle olur tabi.
Valla öyle utandım ki, yazamadım, açık açık açık yazmışsın neyse.Alıntıladığı yorum sahibi gavatlık yazmış, ona katılıyor ama gavatlık yaptığını düşündüğü adamdan da ayrılmıyor, ne manaysa. Vizyon sahibi olmak lazım bu hayatta. Hem hakaret edip hem birlikte olmamak lazım.
Keşke gelip anlatsaydı dava kağıdından sonra o prems kocasının ona nasıl davrandığınıay bi kadın vardı habire çalışan kadınlara siz eziksiniz, eşleriniz sizi köle gibi çalıştırıyor, benim kocam beni sevdiği için çalıştırmıyor falan diyordu.
ama sersefil bir hayat içindeydiler. ama parasını kazanıp eşiyle tatile rahat rahat giden kadınlar, istediğini giyen kadınlar zavallıydı gözünde.
hatta bir üyeye hakaret etmişti bu sebeplerle, konuyu ülke geneline taşımıştı ve burada birçok üye cimer'e sanırım şikayette bulunmuştu yazılarından ötürü. hakaret ettiği üye de dava açıyorum diyince bile dalga geçmişti. eve mahkeme kağıdı gelince görürsün dendiğinde de sayfalarca özür dilemişti. bilmiyormuş eve mahkemeden dava kağıdı geleceğini.. sonra ortadan kayboluvermişti..
neyse..
bu üyenin alıntıladığın mesajları aklıma o kadını getirdi. aynı kişi değillerdir muhtemelen aynı zihniyetin olması ve okumuş bir genç kadında olması beni çok üzdü.
Hem pastam dursun hem karnım doysun. Hayal aleminde yaşıyorlar. Madem para girişine katkın yok çıkışına da laf etme hakkın olmaz bunu bile idrak edemiyorlar işte.Eşim annesine bana sormadan para vermiş, bana sormadan hediye almış (!) Diyenler bile var. Şunu almadı diye sızlanmak ne ki? Hatta memlekete gittiğinde eşi market alışverişi yapıyor ailesine diye kızan vardı yok artık demiştim.
Tam anlatmak istedigim bu işte.Dedenize cok saygi duydum ki ne kadaar eski zamanlarda olmus bu.Aile cok önemli her seyde .Kiz olsun erkek olsun farketmez.Cocuklar bilincle ,şuurla,aydinlik fikirlerle büyütülmeli.Ben konu sahibini asla yargilamiyorum.Bir kadin yetiskin oldugunda calismak istemiyorsa cogunlukla o zaman aile gecmisi ön plana cikiyor zaten.benim annem kız lisesinde okumuş, üniversiteye gittiğinde erkeklerde olacak sınıfta, mahcup olmasın karşı cinsle iletişim kurarken diye, dedem lisede annemi üniversite kursuna göndermiş.
hatta demişki lisede bir erkek arkadaşın olmasın ama üniversitede düzgün bir erkek arkadaşın olursa, tanışırız ve görüşebilirsiniz. bahsettiğim seneler 1977 :) dedem 1914 doğumlu biri :)
işte ailelerin özellikle babaların bu görüşte olması çok önemli.
zaten babadan bu desteği alan annemde öyle her önüne gelenle görüşmemiş. her karşısına çıkanı değerlendirmiş tartmış. neden ? çünkü ailesi anlayışlı. aynısı okulu için de geçerli, sonrasında iş bulması için de. hep desteklemişler.
e böyle bir kadın tabi ki ona eziyet eden birine katlanmaz.
Nasıl laf sokmasın ki? Mesela konudaki adam polis allah bilir nelerle uğraşıyor gün boyu. Eve geliyor kadın ev süpürdüm çok yorgunum diyor şaka gibi bir şey. Toplumun düzenine katkısı olmayana kimse saygı duymaz ki. Ben adama da suç bulamam başkasıyla evlense bir yerden sonra o da laf eder.Keşke gelip anlatsaydı dava kağıdından sonra o prems kocasının ona nasıl davrandığını
Valla bu hayatta ne ekersen onu biçersin, ben bu tür istekleri olan kadınların daha mutlu olduğunu görmedim ekonomik özgürlüğü olmayan, kendi ayaklarının üzerinde duramayan kadınlara koca bile saygı duymuyor, yeri geldiğinde lafını sokuyor. Böyle kadınlarında hiç zengin koca bulduğunu görmedim, bu isteklerini hissettirince kaçıp gidiyor adamlar.
Keşke gelip anlatsaydı dava kağıdından sonra o prems kocasının ona nasıl davrandığını
Valla bu hayatta ne ekersen onu biçersin, ben bu tür istekleri olan kadınların daha mutlu olduğunu görmedim ekonomik özgürlüğü olmayan, kendi ayaklarının üzerinde duramayan kadınlara koca bile saygı duymuyor, yeri geldiğinde lafını sokuyor. Böyle kadınlarında hiç zengin koca bulduğunu görmedim, bu isteklerini hissettirince kaçıp gidiyor adamlar.
Tam anlatmak istedigim bu işte.Dedenize cok saygi duydum ki ne kadaar eski zamanlarda olmus bu.Aile cok önemli her seyde .Kiz olsun erkek olsun farketmez.Cocuklar bilincle ,şuurla,aydinlik fikirlerle büyütülmeli.Ben konu sahibini asla yargilamiyorum.Bir kadin yetiskin oldugunda calismak istemiyorsa cogunlukla o zaman aile gecmisi ön plana cikiyor zaten.
Evet katılıyorum, bir de evde oturan insan paranın değerini, nasıl kazanıldığını çok bilmiyor. Tüketen değil üreten olmalıyız ki ülke gelişsin, insanların kadınlara saygısı artsın.Nasıl laf sokmasın ki? Mesela konudaki adam polis allah bilir nelerle uğraşıyor gün boyu. Eve geliyor kadın ev süpürdüm çok yorgunum diyor şaka gibi bir şey. Toplumun düzenine katkısı olmayana kimse saygı duymaz ki. Ben adama da suç bulamam başkasıyla evlense bir yerden sonra o da laf eder.
Ben çalışmak istediğim için 40 lı yaşlarımda hala üniversite okuyorum 3 çocukla.Güçlü duruş için de biraz gücünüz olması lazım.
Örnek vereyim 3 minik çocukla hiç çalışmamışken boşanma kararını vermek kolay değil. Zira ülkemizdeki nafaka miktarları düşük.
En büyük problem çocukların bakımı. Sahip çıkacak komşu/aile yoksa bakıcıya da para vermek gerekiyor ki bu bedelleri hiç kariyer deneyimi olmayan birinin vermesi zor.
Güçlü duruş şart mı, evet.
Ama cüzdanınızın gücü duruşunuza da yansıyor. Yoksa her kadın canı isterse rahatça boşansın yeter ki istesin demek çok romantik geliyor bana.
E tabi, boncuk dizip kolye bile tasarlasan bu bir iştir, atıyorum 2 kadın alırsın yanına sen sosyal medyayla uğraşırsın biri yapar diğeri paketler bak 2 kişi+onların ailesine faydan dokundu bile. Hani üretmek için illa fabrikalarda koşturmaya gerek yok.hadi diyelim eşin cidden çok zengin, gidip elalemin ağız kokusunu çekme çalışmak için. kendine küçük bir iş kur, 2-3 kişiyi istihdam et. o bile bir katkıdır topluma.
2 kişi çalıştırmak demek toplamda ortalama 6 kişiye fayda demek.
kimse git illa patronun altında ezil büzül, bütün gün makina yada bilgisayar başında dur demiyor.
E tabi, boncuk dizip kolye bile tasarlasan bu bir iştir, atıyorum 2 kadın alırsın yanına sen sosyal medyayla uğraşırsın biri yapar diğeri paketler bak 2 kişi+onların ailesine faydan dokundu bile. Hani üretmek için illa fabrikalarda koşturmaya gerek yok.
Konu sahibi diplomasını duvara asmak için almış sanırım.
Şimdi sorun yapma sebebi artık evlilik hazırlığı yapıyor olmanız olabilir mi ?????Banada oyle geliyor arakadaslarinin esleri dediginiz gibi hemşire ama benimle israrla konusmak isteyen çabalayan da oydu bir sey degismedi ben o zman da çalışmıyordum simdi de çalışmıyorum simdi sorun yapıyor ama bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?