- 29 Ağustos 2014
- 5.661
- 18.019
- 448
- 33
Oyle diyecektim cunku malesef ataerkil bir toplumda yasiyoruz? Realist bakmaya calisiyorum olaya utopyada yasamiyoruz malesef uzgunum.
Evli erkeklerin cogu ev isi yapmiyor cocuk bakimini kadin isi olarak goruyorsa ben de diyorum ki bu ayni erkekler bir de kalkip calismayan kadina hayat musterektir ekonomi kotu gecinmek zor sen de calis diyemez.
Hayat musterekse ev isi icin de musterek olmali ev ekonomisi icin de diyorum neyine karsi cikiyorsunuz tam olarak?
Calismak isteyen kadin calisir istemeyen calismaz bu bir tercihtir. Bir erkek calisan kadinla evlenmek ister ya da istemez bu da bir tercihtir. O zaman konu sahibi ve sevgilisi tercihlerine uygun adaylar bulmali velhasil.
Herkesin standardı farklı demiş kendisi. Paranın adı var sadece. Şimdi kızıma güneş kremi aldık bir ton para verdik. Yani bitmiyor çocuğun ihtiyaçları. Bence de o paraya denilen şeyleri yaparken oturup enine boyuna hesap yapar insan sonra bazılarını eler falan anca öyle olur. Allah yardımcımız olsun.Ben MEB de öğretmenim, eşim doktor. Biz birikim yapamıyoruz. Ev alamıyoruz, yılda bir kez tatile gidiyoruz, bir şey alırken yüz kez düşünüyoruz, arabamız var bazen satsak mı diye düşünüyoruz, dışarda yemek yeme işini ayda bir yapsak iyi, çocuk düşünüyoruz şimdiden onun için endişeleniyoruz… daha bir sürü şey. 200-300 liranın bir değeri yok şu an. Bir markete giriyorsun 500-600 e iki poşet şey alamıyoruz. Faturalar almış başını gitmiş. 10-15 bin ile lüks yaşayan arkadaşlar nasıl yaşıyor gerçekten çok merak ediyorum. Başını kapıdan çıkarmak bile bir sürü masraf. Eski Türkiye değil artık. Çalışan kadınlar ya da masraflardan haberdar insanlar bunun gayet farkındadır. Değilse çok pollyanna. Elbette bu parayla geçinilebilir ama saydığım her şey lüks olur.
25 yaşındasınız ama henüz hayatı tanımadığınız anlaşılıyor yazılarınızdan, ben kadın çalışmalı-çalışmamalı gibi bir şey demeyeceğim, kişinin kendi kararıdır lakin bir polis maaşı ortalama ne kadar?25 yaşındayım şöyle diyim bugüne kadar hic çalışmadım belkide o yüzden cesaretim yok yani çalışabilirmiyim yapabilirmiyim cok zorlanirmiyim bilemiyorum da ama insanlar cok kati kuralcı burda bile anliyorsunz tepkilerden sanki her kadin calismak zorunda calismak icin ölüp bitmek zorunda gibi tepkileri
Kimin ne için kızdığını bilemem ama erkek çalışmadığı dönemde nasılsa çalışmıyorum evdeyim, eşimle işleri ortak yapalım, çocuklar varsa onlarla ilgileneyim demiyor, yan gelip yatıyorsa sadece, iş bulma konusunda çaba göstermiyorsa göze batabilir.Kocası çalışmasa iki ay sonra mırın kırın edecek olanlar “çalışmamak tercihtir” diyor ben buna kızıyorum.
Ben MEB de öğretmenim, eşim doktor. Biz birikim yapamıyoruz. Ev alamıyoruz, yılda bir kez tatile gidiyoruz, bir şey alırken yüz kez düşünüyoruz, arabamız var bazen satsak mı diye düşünüyoruz, dışarda yemek yeme işini ayda bir yapsak iyi, çocuk düşünüyoruz şimdiden onun için endişeleniyoruz… daha bir sürü şey. 200-300 liranın bir değeri yok şu an. Bir markete giriyorsun 500-600 e iki poşet şey alamıyoruz. Faturalar almış başını gitmiş. 10-15 bin ile lüks yaşayan arkadaşlar nasıl yaşıyor gerçekten çok merak ediyorum. Başını kapıdan çıkarmak bile bir sürü masraf. Eski Türkiye değil artık. Çalışan kadınlar ya da masraflardan haberdar insanlar bunun gayet farkındadır. Değilse çok pollyanna. Elbette bu parayla geçinilebilir ama saydığım her şey lüks olur.
Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.
Bu kadınlar da çok fazla.
Yani mesele çalışmamak değil güçlü duruşa sahip olmak.
Geleceğinizi varlığınızı maddi bağımsızlığınızı bir adama emanet etmeyin.
Kötü bir şey diyemem ama ikisi aynı şey değildir bence.Birsey almak icin eşten para almak normalde evde yapilan isler icin istemek kotu birsey mi
Bana o kadar da değil diyen arkadaşın evi var. Ayrıca kira geliri var. Zaten kira maaşın en az üçte biri. Çocuğu yok. O da gelirin üçte biri. Küçükse bez, mama, alınacak eşyalar… Orta yaştaysa kıyafet, kreş… okul çağındaysa okul masrafları… bunlardan gelirin üçte biri. Kalanı da hayatta kalmak için gereken masraflar. Bu şartlar altında 10-15 bin gelirle nasıl lüks yaşanıyor benim aklım almıyorHerkesin standardı farklı demiş kendisi. Paranın adı var sadece. Şimdi kızıma güneş kremi aldık bir ton para verdik. Yani bitmiyor çocuğun ihtiyaçları. Bence de o paraya denilen şeyleri yaparken oturup enine boyuna hesap yapar insan sonra bazılarını eler falan anca öyle olur. Allah yardımcımız olsun.
Ben sizin çalışıp çalışmadığınızı bile bilmiyorum. Eviniz size ait, kira geliriniz var. Farkederseniz ben yazarken kirayı da eklemiştim. Kira zaten gelirin 3 hadi bilemedin 4 te biri. Siz benim saydığım şartlara uymuyorsunuz. Kendinizi bu kategorinin dışında tutun. Zaten kira geliri ve ev sahibi olmanız sizin çalışmanız durumunda maaşınızdan daha fazla bir gelir olmazdı.Lüks yasiyoruz demedim. Tatil yapip, disarda yemek yiyip, bana gore guzel giyiniyoruz o butceyle gayet.
Lüks dediginiz şeyin ucu bucagi yok. Ben bugun işe girsem de gercek anlamda lüks yaşayamayiz zaten. Ben calistim ekstra 3-4bin maaş eve girdi diye bizim butcemizi göklere cikartip hayatimizi degistirecek olsam ben de calisirdim.
Ki zamaninda kotu durumdaydik ihtiyacimiz oldu ve calismam gerektigini dusunup calismistim hayatinda hiç calismamis biri degilim.
Benim standartim sizin kadar yuksek olamiyor demek ki.
Çalış diye ısrar etmeye hakkı yok eğer idare edebiliyosanız maaşıyla ben zihniyetini pek sevmedim sevgilininLütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Ben sizin çalışıp çalışmadığınızı bile bilmiyorum. Eviniz size ait, kira geliriniz var. Farkederseniz ben yazarken kirayı da eklemiştim. Kira zaten gelirin 3 hadi bilemedin 4 te biri. Siz benim saydığım şartlara uymuyorsunuz. Kendinizi bu kategorinin dışında tutun. Zaten kira geliri ve ev sahibi olmanız sizin çalışmanız durumunda maaşınızdan daha fazla bir gelir olmazdı.
BDV yi taramak yeterli. Çevremde gördüklerim de referans olabilir. Siz yeterli bulmuyorsanız TÜİK e mail atın, resmi bir çalışma yapılsın.Allahaşkına kaç kişi tanıyorsunuz yapmayın ya. Ben ve arkadaşlarım mesleğimiz gereği eşlerimizden fazla kazanıyoruz ve dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyoruz.
Komedi olan sizin ev işlerini ister çalışıyor olsun ister ev hanımi olsun sadece kadınların vazifesi gibi görmeniz bence. O ev ortak kullanılıyor, birlikte kirletiliyorsa birlikte de temizlenmeli burada çalışan çalışmayan ayrımına gerek yok. Adam çalışıyor kadın çalışmıyor diye evde hiçbir iş yapmaması adama mübahmış gibi gösteremeyiz. Ağır bir işte çalışıyordur eve çok yorgun geliyordur bu durumlarda bile gayet ev hanımi olan karısına yardım edebilir sonuçta bekar tek başına yaşıyor da olabilirdi bu adam o zaman da işten geldiğinde bal gibi de yapacaktı ev işlerini, şimdi evde bir kadın var diye her iş ona yıkılmamalı, hele çocuk falan varsa kadın belki evde daha çok yoruluyor çalışıp gelen adamdan bilemeyiz. Ev hanımıysa tüm işi yapmalıdır mantığını doğru bulmuyorum hayat müşterek her zaman paylaşılmalı evdeki işler ne olursa olsun.Hem çalışmayıp hem ev işini de kocanız mı yapmalı? Komedi.
"hem maddi hem manevi olarak güçlüyse."Mesele tamamen çalışmak. Kendi ayaklarının üstünde durmak. Kimseye eyvallah dememek. Çalışan, kendine güvenen ayakları üstünde duran bir kadının karşısında kimse duramaz. Gitmek isterse gider, kalmak isterse kalır. Eşime maddi olarak bağlı değil, sevdiği/sevildiği için evlilik birliğini yürütür bir kadın hem maddi hem manevi olarak güçlüyse.
Çalışmadığım halde değer görüyorum, bu cümleyi kurmak bile kötü aslında. Ama bazı yorumlardan sonra bunu sükredilecek birşey olarak görmüş olabilirsiniz tabi. Calismayan kadınların eşlerinden değer görmesi, onlar tarafından hor görülmemesi ekstra bir lütuf olabilirCalismadigim halde deger goruyorum
Bunun calismaktan cok aradaki sevgi ve saygi ile alakasi var
Su an bile hobimle para kazaniyorum makine aldim 2 tane parasini sattigim urunlerden odedim o kadar malzeme hepsini urunler karsiladi
Memnunmuyum evet keske daha once hatta lise de falan baslasaymisim diyorum
Yalnızca boşanmak da değil Astoria, hayat bu ve insana neler yaşatır öngörmek mümkün değil, polis kamu görevlisi işsiz kalmaz diye düşünüyor olabilir lakin dediğim gibi hayat bu, eşim iş gezisi sırasında trafik kazası geçirip ölümden dönene kadar hayat tozpembeydi.Buna çokça katılıyorum. Tabi ki kimse boşanmak için evlenmiyor ama ola ki bir boşanma durumunda ve/veya ciddi çatışmaların olduğu evliliklerde ekonomik olarak eşine bağımlı olan kadın kendini mutsuz olduğu evliliğe bağımlı halde de hissediyor ve bu yüzden boşanamayabiliyor ya da kendi isteklerini geri plana atmak zorunda kalabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?